marți, 31 august 2010

Giana sau Necula, Boboc sau Danaila- alte papusi, aceleasi sfori

*Consilierii braileni l-au intrecut pe Caragiale* Ei au votat schimbarea Gianei si a lui Necula, dar n-au intrebat de ce si nici cu cine* Culmea ironiei, PSD si PNL Braila ii transforma pe PDL-isti in victime politice* Prefectul Dumitru Popa si Daniela Vasioiu, noua lui sefa  de cabinet, trebuie sa descurce itele incurcate la filatura GBS-VV*

Respectand intelegerea politica dintre partide, consilierii PNL si PSD din CLM  si CJ au aprobat proiectele de hotarare privind "schimbarea", respectiv "eliberarea din functie" a viceprimarului Stanel Necula si a vicepresedintei Giana Patrascu, ambii de la PDL.
Cele doua proiecte, desi sunt formulate diferit (ceea ce pune sub semnul intrebarii legalitatea lor), vizeaza de fapt un singur lucru: indepartarea portocaliilor din functiile importante pe care le detin la nivelul administratiei publice locale, ca si cum acestia ar fi incurcat in vreun fel deciziile primarului sau ale presedintelui CJ.
Aproband o hotarare traznita (aceasta nu are o motivatie, cum ar fi fost firesc),14 consilieri locali liberali si pesedisti au reusit sa sfideze nu  numai legea, dar si logica, demonstrand -daca mai era nevoie- ca reprezinta doar o gasca conectata la acelasi creier.  Ei  au votat schimbarea, nu si cu cine il schimba pe discretul viceprimar pedelist. E adevarat ca Stanel Necula nu s-a facut remarcat in perioada de subordonare fata de primarul Simionescu, dar a-l schimba din aceasta functie doar pentru a-l inlocui cu alta papusa aflata pe sfori doveste din partea artizanilor acestei manevre ca putin le pasa de interesul cetateanului sau al orasului. De fapt, intersul este sa-i faca vizibili pe liberalii Boboc si Danaila, care au ambitii mari la alegerile viitoare. Din fericire pentru oras, doar ambitiile lor sunt mari, nu si potentialul. Din punctul meu de vedere, ca e viceprimar Necula sau Danaila (N.N.-Alexandru, tanar consilier PNL) reprezinta fix acelasi lucru cata vreme mentalitatea si anvergura oamenilor pusi sa conduca raman aceleasi, la fel si motivul pentru care se  muta  pionii pe tabla de sah.
La CJ, lucrurile sunt putin mai complicate intrucat "eliberarea din functie" a Gianei Patrascu are o conotatie punitiva. Cred ca multi dintre cei care urmaresc ce se intampla in politica locala ar fi curiosi sa stie CU CE si CUI a gresit Giana, mai ales ca unui personaj care nu face nimic este cam greu sa-i reprosezi ca a comis erori.
Desi doar 21 de consilieri au aprobat eliberarea ei din functie, din minimul necesar de 22, proiectul a fost considerat adoptat, ceea ce muta tot acest joc in curtea prefectului Dumitru Popa, sustinut de PDL si consiliat de Daniela Vasioiu, o persoana cu foarte multa experienta in astfel de probleme (fara niciun fel de ironie).
Daca Giana si Necula au tot interesul sa-si apere posturile si sa conteste hotararile cusute cu ata de la filatura purtand marca GBS-VV, ramane de vazut daca si Prefectura Braila le va ataca in Contenciosul Adminitrativ. Teoretic, ar trebui sa o faca, daca nu cumva si-or fi adus contributia la adoptarea celor doua hotarari chiar si o parte din consilierii PDL.

luni, 30 august 2010

Liberalul Ion Sterian nu mai este subsecretar de stat la ministerul Elenei Udrea

De cateva zile, a expirat preavizul lui Ion Sterian, al carui post  la ministerul Elenei Udrea a fost restructurat.
Prin decizia nr. 179/ 2010 a prim-ministrului Emil Boc, liberalul brailean Ion Sterian, a fost eliberat din functia de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Sterian a ocupat aceasta functie timp de jumatate de an. Ion Sterian a candidat din partea PNL in anul 2008 la alegerile locale impotriva lui Gheorghe Bunea Stancu la Consiliul Judetean, apoi la alegerile parlamentare pentru un post de deputat in Colegiul 5, avandu-i drept contracandidati pe Cristian Rizea -   PSD+PC, Neculai Zotoi -   PDL, Costel Dorinel Turtoi -   PRM, Corneliu Raureanu -  PNG-CD.
El a lucrat la Schela de extractie Braila, ITLPP Peco Ploiesti, Regia Autonoma Administratia Zonei Libere Braila, iar din anul 2008 a fost director executiv al Directiei Tehnice la regia Autonoma Administratia Patrimoniului si Protocolului de stat, unde, probabil, va reveni. De asemenea, este membru in AGA la STN Trans Gaz Medias, membru in CA la Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" Constanta si membru CA la SC "Avioane" SA Craiova.

duminică, 29 august 2010

Bunea Stancu de la Braila, in locul lui Victor Ponta

*Este, in mod evident, o gluma amara pe care pesedistii au facut-o in timp ce discutau despre indepartarea lui Ponta* "Bun, îl dăm jos, despre asta nu mai discutăm, dar pe cine naiba avem noi, bun de preşedinte?? Pe Bunea Stancu de la Brăila, pe Negoiţă cu gagică-sa fotomodela, sau pe Niţă de Braşov?!!! “. Detalii aici

vineri, 27 august 2010

Constantin Dumitriu are zilele numarate la PDL Braila ?

*PNL si PSD s-au inteles sa-i schimbe pe Necula si Giana Patrascu* Sprijinit si de PNL, si de PSD, Catalin Boboc devine un fel de Mircea Geoana local*

Marti, 31 august, vor avea loc sedintele CJ si CLM, ambele avand pe ordinea de zi doua proiecte de hotarare care confirma ceea ce BrailaNews scria in urma cu doua luni. Liberalii si pesedistii s-au inteles sa-i scoata din functiile publice pe pedelisti, ca sa oficializeze faptul ca Braila a fost condusa dintotdeauna de acelasi grup de interese, in fruntea caruia se afla, momentan, Voda. Ca sa reiau ce am scris aici, liberalii vor sa-si puna marionetele in locul vicepresedintelui CJ Giana Patrascu si al viceprimarului Stanel Necula si au trecut la actiune. Din informatiile pe care le am, trocul politic e facut la un nivel foarte inalt si vizeaza sustinerea reciproca PNL-PSD, dar si o serie de tradari, de care unii habar nu au. Altii s-ar putea sa stie si sa consimta. Cand spun asta ma refer la primarul Aurel Simionescu, care se comporta fata de alegatori ca si cum nu ar mai dori sa candideze, ceea ce da mai multa credibilitate speculatiei potrivit careia PSD il va sprijin la alegerile din 2012 pe nimeni altul decat "presedintele de mana a doua" al PNL Braila, Catalin Boboc, cel pentru care marti se pune in discutie pe ordinea de zi schimbarea Gianei Patrascu. Si ca scenariul sa fie complet, se poarta discutii asupra persoanei care va candida din partea PSD, astfel incat sa nu atraga atentia ca e o cacealma.(Despre combinatiile pentru alegerile presedintelui CJ in 2012 voi scrie, separat, intr-un alt articol).
Pentru ca tot vorbim de tradari, la PDL s-a ivit o problema. Eugen Badalan este persoana care ar putea abandona corabia pentru a candida in numele PSD, lasandu-i locul liber la portocalii prietenului Viorel Balcan, fost pesedist, care isi doreste sa devina si el primarul Brailei. Niciunul dintre ei nu-si da seama insa ca sunt pe post de iepurasi, sefii laboratorului de experimente politice la Braila avand grija sa creasca puiutul de sarpe boa.
Urmarim cu mare inters cum isi va face digestia bobocul dupa sacrificarea Gianei Patrascu, dar avem convingerea ca unora li se va apleca doar asistand. Cei care sunt atenti la ce se intampla pe scena politica, probabil au aflat ca la PDL s-a dat liber la alegerile interne. Cum galateanul Constantin Dumitriu este interimar la organizatia braileana, si cum nu a confirmat asteptarile celor de la centru, el confirmandu-le doar pe ale BrailaNews, care nu-i sunt deloc favorabile, in functie de ce se va intampla marti la sedintele CJ si CLM, el ar putea avea zilele numarate in PDL Braila. PDL e decis sa scoata artileria grea, iar cel care ar putea prelua organizatia braileana va fi o surpriza pentru toata lumea.

miercuri, 25 august 2010

Criza ii aduce Danielei Vasioiu un post-cheie la Prefectura Braila

Potrivit unor surse din cadrul MAI, de astazi, Daniela Vasioiu este noua sefa de cabinet a prefectului Dumitru Popa. Profitand de valul de restructurari din administratia publica, prefectul si-a indeplinit dorinta pe care a manifestat-o inca de la inceputul anului: aceea de a o avea alaturi pe fosta sustinatoare a lui Constantin Cibu,  din perioada de ratacire liberala a familiei Vasioiu. Asa ca, dupa ce a angajat-o ca secretara, a gasit momentul protrivit sa o avanseze. Popa a lasat sa se inteleaga faptul ca numirea Danielei ar fi fost recomandata de Vasile Blaga, personajul care l-a impus pe galateanul Dumitriu la sefia PDL Braila. Aceleasi surse sustin insa ca ministrul nu are nicio legatura, de data aceasta, cu revenirea Danielei Vasioiu, care a tradat PDL, in anul 2008, in plina batalie electorala.
Ar mai fi de spus ca Daniela Vasioiu, despre care gurile rele afirma ca a obtinut "binecuvantarea" lui Voda, dupa ce s-ar fi angajat ca nu-i va da idei sefului sau, prefectul, sa-si ia mai in serios rolul- acela de a reprezenta guvernul in plan local- a si facut prima victima printre salariatii Prefecturii. Este vorba de Luiza Pricop, care nu mai are loc in organigrama, odata ce postul sau a fost ocupat in urma sforilor trase de prefect, starnind nemultumiri in randul portocaliilor braileni, care nu pot uita ca familia Vasioiu s-a aliat cu "inamicii" liberali in plina campanie.

marți, 24 august 2010

Blogul BrailaNews este citat de publicatiile centrale

Dupa agentia Prompt Media, care a preluat o ancheta a BrailaNews, si site-ul ziuaveche.ro citeaza articolul  Pentru injurii adresate lui Sarkozy, noua zile de ingrijiri medicale,publicat de mine pe data de 27 iunie a.c. Sub titlul "Le Chitic de France, noua zile de ingrijiri medicale", articolul complet poate fi vazut  aici.

Incepe cosmarul pentru PDL-istii braileni

Democrat-liberalii braileni care au ocupat politic posturi in administratia publica au motive sa se teama pentru locurile lor de munca. Constantin Dumitriu, care a luat parte la un troc cu gandul la alegerile din 2012, considera ca e mai profitabila opozitia in acest moment si a fost de acord sa-si retraga oamenii in favoarea liberalilor. Trocul politic coordonat de Voda are ca scop perpetuarea intereselor eternei gasti liberalo-pesediste, dar si primenirea roiului de lacuste care devoreaza bugetul public cu tinere sperante PNL, precum Catalin Boboc si Alexandru Danaila,care vor fi promovati  in functii cheie in administratia locala, apoi propulsarea lor drept candidati la viitoarele alegeri. Boboc, de exemplu, se si vede in locul lui Aurel Simionescu, daca brailenii vor avea gratare de mici, in loc de creiere, sa-l voteze. Reamintim ca BrailaNews a semnalat in premiera momentul in care seful PNL Braila si-a negociat cu seful PSD, Gheorghe Bunea Stancu, un loc in CA-ul Spitalului Judetean si postul de vicepresedinte CJ, in locul Gianei Patrascu. De asemenea, sub obladuirea lui, consilierii liberali voteaza cot la cot cu pesedistii tot ce le dicteaza Voda, inclusiv disponibilizarile care vor avea loc in sistemul sanitar local. Asta, ca sa stiti cui multumiti, dar si ca acest om vrea sa ne fie primar!

vineri, 20 august 2010

Hingherul Vasile Horez, mai smecher decat primarul Aurel Simionescu

*De doi ani, Horez nu si-a mai platit taxele si impozitele in valoare de 3,7 miliarde de lei vechi* Contractul lui expira peste zece zile si exista sanse de a fi prelungit, fara a fi puse conditii favorabile brailenilor* Primaria nu da semne ca va eficientiza serviciul de gestionare a maidanezilor*

Desi contractul privind concesionarea serviciului de gestionare a cainilor comunitari expira la 1 septembrie, Primaria Braila nu are solutii pentru organizarea unei activitati eficiente. Armata de incompetenti cu ochelari de cal platita din bani publici sa administreze orasul Braila, in fruntea careia se situeaza insusi primarul Aurel Simionescu, nu a facut nimic pana acum pentru a-l aduce pe Horez in legalitate si a gasi metodele sa ne scape de cainii de pe strazi. Mai mult, ia in calcul prelungirea contractului cu acesta, desi APAM Horez inregistreaza
datorii catre stat de 3,7 mld lei vechi (vezi facsimil), deoarece omul s-a razgandit cu privire la natura obligatiilor fiscale pe care le are si nu si-a mai platit taxele si impozitele.
In aceste conditii, brailenii au de asteptat mult si bine masurile coerente si eficiente din punct de vedere financiar, deoarece  Primaria are doar interesul de a asigura circuitul controlat al banilor publici. Mama Omida a si ghicit ce se urmareste: "cumpararea adapostului lui Horez, desi 'investitiile' concesionarului in acest asa zis adapost, unde ciinii se maninca intre ei de foame, s-au facut tot din banii cetatenilor. Si nu din banii ONG-ului, asa cum prevedea hotarirea de consiliu. Asa-zisul adapost a fost suspendat si interzis de DSV in 2010 pentru ca nu indeplineste normele legale.daca primaria da banii, va fi o mare teapa. In plus, contribuabilii braileni vor avea ocazia sa acopere din taxe si impozite inclusiv datoriile catre stat ale concesionarului. Ca sa nu iasa pe 0, probabil vor plati  concesionarului si un 'mic' profit pentru 'eforturile' sale. Asta in vreme de criza, cind se taie salarii, lefuri, medicamente, doctori, profesori, politisti si toti se pling toata ziua ca nu sint bani!"

joi, 19 august 2010

Informatiile BrailaNews au fost preluate in mod onest de agentia de presa Prompt Media

"Bucuresti: Baronul de Braila, pesedistul Bunea Stancu, are sustinere puternica la Guvern"- acesta este titlul sub care agentia de presa Prompt Media face cunoscute matrapazlacurile de la Braila despre care am scris pe acest blog.
In timp ce ziarul Obiectiv si-a insusit astazi cu nerusinare ancheta BrailaNews despre contractul de paza atribuit de CJ Braila firmei Service Guard, agentia de presa Prompt Media a preluat informatiile de pe acest blog, cu precizarea sursei, reparand in mod colegial parsivenia cu care au actionat semnatara articolului din Obiectiv, Mihaela Anghel, si cei care au aprobat publicarea textului respectiv. Multumesc agentiei bucurestene pentru promptitudinea cu care a publicat informatiile BrailaNews si sursa reala a acestora.
Aici puteti citi articolul publicat de Prompt Media.

In atentia ziarului Obiectiv: Stancu a mai dat Conciviei un contract de zeci de mii de lei

Daca tot s-au invatat anumiti colegi de la Obiectiv sa-si faca norma pe baza articolelor publicate pe BrailaNews, acum, ca s-au hotarat sa-l incondeieze pe Stancu, le mai furnizez un subiect: zilele trecute,CJ Braila a mai atribuit doua contracte in valoare de 63824.80 lei fara TVA, respectiv 266220.50 lei fara TVA. Primul contract este dat, normal, Conciviei pentru:"Lucrari de reabilitare, amenajare si modernizare spatii medicale in cadrul proiectului “Echiparea
Ambulatoriului de Specialitate Integrat in cadrul Spitalului Pneumoftiziologie Braila"
Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
45453000-7 - Lucrari de reparatii generale si de renovare (Rev.2)
45315600-4 - Instalatii de joasa tensiune (Rev.2)
45330000-9 - Lucrari de instalatii de apa (Rev.2)
45331210-1 - Lucrari de instalare de echipament de ventilatie (Rev.2) ".
Prin cel de-al doilea contract, Stancu doteaza spitalul cu o autoutilitara furnizata de firma de apartament DELTAMED SRL din Cluj-Napoca, Calea Manastur,
nr. 70, bl. E5, ap. 30 ("furnizare autoutilitara cu echipare medicala de specialitate, in cadrul proiectului “Echiparea Ambulatoriului de Specialitate Integrat in cadrul Spitalului Pneumoftiziologie Braila”).

Ziarul Obiectiv isi insuseste anchetele publicate de BrailaNews

Impostura in presa a inceput sa imbrace forme din cele mai jenante. Pe langa vuvuzelele penibile ale lui Stancu, o alta specie de pseudo-jurnalisti isi bate joc de meseria asta. In ziarul de azi, colega Mihaela Anghel isi insuseste fara nicio jena ancheta BrailaNews cu privire la contractele atribuite de Stancu firmei Service Guard pentru paza aeroportului din Ianca, dar si continutul unei scrisori pe care am primit-o de la un cititor al blogului si am publicat-o zilele trecute. Dovada imposturii o gasiti aici.

marți, 17 august 2010

Boc si Blaga- tacere complice in ceea ce-l priveste pe baronul Stancu

Un cititor al BrailaNews a sesizat organismele de control ale statului pentru a verifica modul in care CJ Braila a atribuit cateva contracte despre care am scris pe blog. Degeaba, il informam noi, pentru ca atat ministrul Blaga cat si premierul Boc cunosc ce face Stancu cu banii statului. Dupa cum vedeti, pana la acest moment nu au luat nicio masura,ceea ce duce la o singura concluzie: stiu cu totii problema de la Braila, dar din motive lesne de inteles o tolereaza. Asta pana intr-o zi. Mai multe, aici.

luni, 16 august 2010

Sa radem la TV cu PDL-istul Constantin Dumitriu

Marturisesc ca pedelistul Constantin Dumitriu mi-a devenit simpatic. L-am vazut acum cateva minute intr-o emisiune din data de 4 august difuzata in reluare pe un fel de post TV specializat in promovarea imaginii de VJ-karaoke a lui Stancu-Voda si recunosc ca m-a cucerit. Unui om care te face sa razi in hohote pe vremurile astea posomorate merita sa i se ierte toate pacatele.
Pentru pacatul ispasit prin exilarea de la Galati sa reformeze PDL Braila, Dumitriu a chinuit-o pe biata moderatoare jumatate de emisiune, incercand sa-i demonstreze cat e el de brailean. Tanara nu parea ca-i pasa prea tare ce scrie in certificatul lui de nastere, unde isi tine copilul si cate zile pe saptamana si le petrece la Braila, si incerca sa expedieze subiectul. Perseverent, Dumitriu, pentru a-si sustine demonstratia despre origine, celebritate si valoare, nu s-a lasat pagubas. El a recurs la invocarea  unor personalitati nascute pe aceste meleaguri- Panait Istrati, Fanus Neagu si Dan Chisu, comparatia cu acesta din urma bagand-o complet in ceata pe biata fata, care nu pricepea si basta ce are invitatul in comun cu acel Chisu, nume care nu-i spunea nimic. Bine ca Dumitriu s-a oprit aici si nu a mai facut si alte analogii- Jean Moscopol, Johnny Raducanu sau Nae Ionescu, de exemplu - ca era deja prea mult. Si pentru el, dar mai ales pentru ea, de prea multa bulversare tanara incepand sa manifeste erori in programul de protectie instalat pentru apararea colegului de divertisment tv, Gheorghe Bunea Stancu, in reprizele cand Dumitriu mai scapa si cate o  referire la celelalte talentele  ale lui Voda.
Si ca sa sublinieze aceasta idee a valorii ce depaseste granitele Brailei si cucereste lumea, pentru a se intoarce si a-si pune pentru totdeauna amprenta asupra locului natal, Dumitriu a marturisit ca a adus si un jurnalist de la Galati, un prieten, desigur, care sa ridice aceasta problema la partid, in cadrul unei conferinte de presa. Numai ca prietenul a fost atat de subtil in incercarea lui de a-l reda pe Dumitriu Brailei incat ar fi declansat si el hohote de ras in randul colegilor de partid si ziaristilor braileni, satui de obiceiul politicienilor de a cara dupa ei condeieri galateni, extrem de saritori cand sunt rugati sa ajute sau sa incurce, dupa caz, diseminarea unor mesaje si care, in mod evident, obtin un efect nedorit tocmai din cauza linguselilor programate. Ziaristul serviabil din vecini ar fi spus ca el il simte pe Dumitriu mai degraba galatean, ceea ce s-a transformat intr-o poanta de zile mari pentru auditoriul brailean, caruia nu i se  facuse reglajul fin. Mai bine se abtinea sa spuna si asta pentru ca a confirmat, daca mai era nevoie, ca legaturile lui cu Galati sunt mult mai puternice decat cele cu locul de bastina, unde are nevoie de martori galateni sa se reafirme.
Revenind la emisiunea noastra, vazand cum timpul zboara si fata bate apa in piua, storcandu-si din greu memoria pentru a-l combate cu realizarile lui Stancu (misiune imposibila, de altfel caci nici Dumnezeu nu cere de unde nu-i), Dumitriu a grabit-o sa treaca la celelalte teme, clarificand astfel de ce s-a cerut el la emisiune: si-a subliniat originea braileana, l-a incondeiat senin pe Voda, caruia i-a reprosat ca e lacom si a umplut Braila cu fini pusi in diferite posturi, de parca nu el este prietenul de-o viata al finului Radulescu,omul de afaceri uns director la Renel, si s-a pus bine pe langa deputatii Badalan si Balcan, dar si pe langa senatorul Cibu (!?), laudandu-i la tv. Ce-i drept, ajuns in partea aceasta de emisiune a intampinat ceva probleme, dar a cazut rapid cortina, spre norocul lui si spre marea usurare a fetei, incurcata si de o legatura telefonica taiata nepoliticos si jenant, in care un brailean spunea ceva despre efectele guvernarii portocalii si despre un pirat sef peste partidul reformat de Dumitriu la Braila. Nici ca se putea ceva mai potrivit  in loc de concluzie la improvizatia televizata si la mesajele pline de candoare transmise de Dumitriu, vizibil dezamagit ca din toata stradania lui "anumiti brailenii asta vor sa inteleaga". Poate cu aceasta ocazie inteleg si Dumitriu, si toti ceilalti politicieni care isi inchipuie ca pot domina opinia publica, ca modul in care te prezinti publicului, canalele alese pentru comunicare si comunicarea in sine nu sunt la indemana oricui, oricat de instruiti si binecrescuti ar fi.

Lui Geoana tot de la Basescu i se trage

*Speriati de tavalugul dosarelor, oligarhii nu scapa de fixatia anti-Basescu* Marionetele Geoana si Crin Antonescu executa ordinele primite: sa stranga randurile in noua sesiune parlamentara* PSD, dovedind coerenta politica, ia distanta si devine tinta criticilor televizate*

In conflictul din interiorul PSD, slujbasii si invitatii aflati pe listele de plata ale mogulilor pentru palavrageala televizata o fac pe nedumeritii. Te uiti la ei si nu-ti vine sa crezi cata ingenuitate incape in acesti oameni care pretind ca stiu tot si si-au facut o datorie din a deschide mintea si ochii poporului. Ei isi pierd noptile si zilele alergand de la un mogul la altul ca sa ne explice ca tot raul - al nostru, dar mai ales al lor- se trage de la presedinte. Cu toate acestea, cand se ascute lupta de clasa, incep sa ii depaseasca problemele din PSD.Subit, nu pricep ce are partidul cu "imaginea esecului"- Mircea Geoana.
Pai, sa incercam noi sa le explicam, daca au obosit, au scapari de memorie si nu mai pot intelege: ne amintim cu totii ca la inceputul verii, preşedintele de onoare al PC, partidul apendice la social-democratie, mogulul Dan Voiculescu i-a trimis preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, o cerere de suspendare a lui Traian Băsescu. Solicitarea venea pe fondul ultimului sondaj de opinie comandat de Institutul de Politici Publice din care reiesea că 65% dintre români ar susţine o acţiune de suspendare a actualului şef al statului. Basescu este acuzat in acel document că a promovat măsuri anti sociale şi ilegale şi i se impută situaţia socio-economică prin care trece în prezent România. La aceasta cerere, evident ca Geoana trebuie sa dea un raspuns, pe care oligarhii il vor favorabil.
Numai ca, sub aspect procedural, avem o problema cu punerea sub acuzare. Potrivit articolului 96 din Constitutie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţa comună, cu votul a cel puţin două treimi din numarul deputaţilor şi senatorilor, pot hotarî punerea sub acuzare si declansarea procedurii de suspendare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare, nicidecum pentru bazaconiile vagi invocate de Voiculescu. Oricum, pentru securistii care se ocupa cu dezinforamrea, e o chestiune minora. Nu si pentru PSD, care nu risca se mai faca de ras. Prin vocea presedintelui Victor Ponta, Geoana a fost avertizat sa nu intre in combinatia cu oligarhii si instrumentele lor din PNL, in ciuda radicalizarii discursului public, care aproape obliga PSD sa faca o alianta cu petro-liberalii.In loc sa tina cont de politica corecta de partid, Geoana o face pe Gica-contra, incurajat de televiziunile de stiri.
Cunoscand aceste lucruri, dar si disperarea cu care oligarhii in fruntea carora s-au asezat mogulii incearca sa scape de Basescu nu e greu de ghicit ce i se intampla lui Geoana. Ca si liderul liberal Crin Antonescu, Geoana se afla in sfera de influenta oligarhica, oricand  la dispozitia unui Voiculescu, Patriciu sau Vantu, oligarhii cei mai vizibili si mai destestati de popor. Oricat de destestat ar fi si Basescu, PSD-ul condus de tanarul Ponta are intuitia ca daca s-ar pune problema unei aliante cu PNL sau a suspendarii, asa cum preseaza oligarhii speriati de tavalugul dosarelor din Justitie, presedintele Basescu ii va umili din nou pe toti aceia care isi vad amenintate interesele. Acele interese care ne-au adus in pragul colapsului. Evident ca acest lucru il stie si populatia, satula de efectele incompetentei lui Boc si Basescu deopotriva.
Liderii unicului partid coerent din Romania anului 2010, mai putin presedintele Senatului, pe care mogulii spera sa-l foloseasca in apropiata sesiune parlamentara, stiu ca fixatia oligarhilor si a marionetelor lor politice, cum ar fi chiulangiul demagog Crin Antonescu, este paguboasa. In aceasta lumina, suspendarea dreptului lui Geoana de a vorbi in numele partidului pe urmatoarele sase luni  este un gest firesc si are ca scop repunerea lui pe sinele partidului care da astfel semne ca a renuntat la artificiile antidemocratice, acceptand sa-si conserve energiile pentru momentul alegerilor- anticipate sau alegeri la termen.

marți, 10 august 2010

Primaria Braila nu vrea si pace sa trateze cu responsabilitate problema maidanezilor

Batandu-si joc de bugetul public, dar si de brailenii care asteapta degeaba rezolvarea problemei maidanezilor, Primaria Braila a demarat o falsa campanie de sterilizare. Aceasta insa se rezuma tot la irosirea banului public prin activitati greu de controlat si la torturarea animalelor care se infecteaza pe mana medicului veterinar cu care Primaria are contract- fostul director al DSVSA Braila. Acesta factureaza sterilizarea cu 100 de lei/ femela si  cu 50 de lei/ mascul, dar si deparazitari fictive si uite asa se toaca ineficient banii brailenilor, dar foarte profitabil pentru intregul lant administrativ care incepe de la primar si se termina la Horez si hingherii lui care, ca intr-un banc prost, aduna cainii programati pentru sterilizare de la adresele lasate de braileni la Primarie. Vezi aici filmuletul cu cainele incaput pe mana unui casap cu diploma de medic veterinar.

Stancu si Simionescu culeg de la presa ceea ce au semanat

Liderii locali ai PSD, presedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu si primarul Aurel Simionescu, tandemul cu efect de tsunami pentru viitorului Brailei, au iesit in conferinta de presa, condamnand prestatia deontologica si profesionala pe care unicul cotidian local o are fata de uluitoarele lor performante vizionare si administrative, dincolo de orice suspiciuni si meschinarii clientelare.
Din declaratiile lor citate de publicatia cu pricina, am retinut ca cei doi, aflati la varful ierarhiei decizionale in spatiul nostru existential, reproseaza jurnalistilor slujbasi la ziar, grei de cap, care nu au vrut sa invete cum sa-si contorsioneze constiintele, cum au reusit alti colegi de-ai lor, tonul si expresiile folosite pentru a le descrie minunatele realizari.
Pai bine, stimati domni, in special, domnule primar! Cand indignatul de azi, Voda, se adresa ziaristilor, tot in conferintele de presa, cu expresiile pe care acum le vede reproduse pe hartie, va amuza pe toti de la PSD. Desi in fata presei locale, formate in mare proportie din femei, stateau atatia insi cu functii de raspundere si in partid, si in administratie, nu-mi amintesc sa va fi aratat atunci intrigati de tonul pe care seful PSD il avea in sediul de partid si nici de cuvintele nepotrivite adresate de acesta jurnalistelor. Cel mult, cand nu va mai amuza, lasati privirea in jos, de jena. Si nici nu-mi amintesc ca vreodata vreun pesedist sa fi condamnat expresiile pe care acelasi Voda le folosea si in fata delegatiilor straine, semn al educatiei alese si al manierelor elegante pe care acesta le are. Atunci nu mai erati atat de demni!
A te arata acum oripilat ca un ziar, satul sa scrie in van despre matrapazlacurile voastre, sare calul lingvistic este o ipocrizie fara margini. Abia acum culegeti ce ati semanat. Si pentru ca va e imposibil sa intelegeti ca ati adus lumea la disperare iar opiniile din ziar nu sunt numai ale jurnalsitilor, ci ele reflecta mare parte din opinia publica, incercati sa dati vina pe extraterestri. Nu e nicio exagerare in ceea ce spun, caci galateanul Constantin Dumitriu este si el un fel de extraterestru in politica braileana. V-ati obisnuit sa cumparati cu bani tacerea presei, iar acum, cand aceasta nu mai tace pentru ca ranile pe care le are sunt prea dureroase, credeti ca v-au luat-o altii inainte. Ceee ce e absolut fals si stie orice tanc din oras: singurul care are bani sa inchida orice gura vrea, si chiar o face daca priviti cu atentie prestatia altui tandem devastator, de data aceasta jurnalistic, ar fi Voda in loboda. Inlocuiti loboda cu bugetul public si veti intelege de ce. Numai ca Voda e balzat, zgarcit si mai ales orgolios. Un fel de Becali, care incercand sa explice neintelegerea cu Piturca, a spus ca nu vrea sa-si cumpere stapan pe banii lui. Si daca tot am facut comparatia cu Becali, sa o duc pana la capat- Voda a ajuns pentru presa locala ceea ce Razboinicul Luminii, cu obieciurile sale de a cumpara meciuri si fotbalisti, a ajuns pentru fotbalul romanesc: groparul ei. Atentie, domnule Stancu, caci uneori si fantomele se intorc!

duminică, 8 august 2010

Practici securiste la Primaria Braila: adresele lasate de oameni pentru sterilizarea cainilor devin puncte de exterminare

Simuland ca aplica programul de steriliziare, Primaria Braila, cu ajutorul DAGL si APAM Horez, continua practicile care duc la devalizarea bugetului local si la perpetuarea problemelor pe care le creaza inmultirea necontrolata a maidanezilor.
Practic, brailenii sunt pacaliti cu nerusinare. Ei sunt invitati sa se programeze la Primarie pentru sterilizari, unde isi dau adresa, dupa care hingherii sunt trimisi sa ridice animalele care primesc tratamentul lui Horez: exterminarea! Dupa cum am spus de aproape trei ani, de cand scriu despre acest subiect, exterminarea maidanezilor este cea mai comoda solutie prin care Primaria nu da socoteala pentru banii cheltuiti- sumele sunt enorme si se ridica la sute de mii de euro pe an. Pe langa cruzimea fata de animale, responsabilii din administratia publica coordonati de primarul Aurel Simionescu, care se incapataneaza sa nu inteleaga aceasta problema, se fac vinovati de inmultirea necontrolata a maidanezilor, dar si cruzime fata de animale. Pur si simplu, in calitate de primar al unui oras nu poti tolera la nesfarsit asa ceva si nici nu-i poti considera dusmani personali pe oamenii normali, care refuza chinuirea animalelor si cer masuri rezonabile.
Brailenii au remarcat faptul ca in ultimele zile, hingherii au ridicat cainii exact de la adresele pe care le-au lasat la Primarie, unde au facut programari pentru sterilizare.
"Si la mine, in zona pe Garii -I.C. BRatianu, au fost hingherii pe 4 august si au luat cainii", imi scrie o brailenaca.
"Acum vin insotiti de tipul de la DAGL, Parlog care se ocupa cu programarea pentru sterilizari.Se dezinformeaza in continuare masiv.O colega a dat telefon dimineata la DAGL sa faca programare pentru sterilizare si i s-a zis de acolo ca Parlog e la adunat caini si s-a revina dupa ora 10.Oamenii trebuie informati privind procedura pentru sterilizare prin programare la DAGL", a mai precizat alt iubitor de animale.
Reamintesc faptul ca la 31.8.2010 expira contractul lui Horez. Cu toate acestea, hingherii continua sa impuste si sa adune ciini nestingherit.
O alta cititoare a blogului mi-a trimis urmatorul mesaj: "M-a sunat azi, 6 august 2010, o femeie in virsta plingind. Hingherii au luat ciini din zona scolii 28, femeia a descris masina hingherilor cu Hor si 2 insi care tranchilizau ciinii. Oamenii au protestat, nu i-a ascultat nimeni. Doua cateluse fusesera programate la castrare pe 20 august si nu pe banii primariei, ca acolo oamenii sint tratati cu dispret. Ca si cum ar cere pomana de la Primarie.Oamenii povestesc ca suna la primarie sa intrebe de castrarile primariei, cum se procedeaza, iar cei de acolo le spun: sa castrati ciini de pe strada? lasati-i, doamna, ca n-avem bani de cheltuit cu ciinii de pe strada.Bine ca au in schimb miliarde pentru infractorul recidivist Horez! Pe criza asta, de unde sa mai fure daca nu de la ciini? In schimb, ziarele brailene sint pline de minciunile Primariei, ca ei au program de sterilizare dar nu se duc 'iubitorii de animale' sa castreze ciini.
Oameni fara Dumnezeu, primar fara Dumnezeu. N-au bani sa sterilizeze ciini, au bani sa omoare".