vineri, 25 februarie 2011

Constantin Dumitriu, seful PDL, ii spala imaginea baronului pesedist Bunea Stancu

Dupa ce s-a prezentat in fata conducerii partidului, in fata presedintelui tarii si a colegilor sefi de filiale PDL in pulover mulat pe o silueta supraponderala, galateanul Constantin Dumitriu face o halta la Braila sa ne spuna ca suntem condusi de....baroni. Cel putin, asa am citit (de doua ori, ca sa ma asigur ca citesc bine) in ziarul local. Si nu e nicio greseala: Dumitriu chiar explica cine ar fi acesti baroni. Dovedind lipsa de logica si o cultura precara, pedelistul galatean imparte imaginar Braila in mai multe feude carora le atribuie stapani absoluti: consilierii PSD. Nu credem ca seful PDL Braila a avut in minte o lista de baroni pesedisti locali, caci ei nu exista. A-i numi baroni pe cei cativia oameni umili care nu ies de sub influenta unui individ cu CV-ul tinut bine ascuns, desi ocupa o ditamai functie publica, e caraghios. Numai ca nici Dumitriu nu crede ce spune, ci ii considera pe braileni prea prosti, permitandu-si sa apeleze la trucuri ieftine, menite sa insele opinia publica. Vorbind despre "baroni", el arunca in derizoriu rolul pe care il joaca Gheorghe Bunea Stancu, presedintele CJ aflat la al doilea mandat. Pornind de la definitia din dictionar a baronului  (BARÓN ~i m. 1) Mare senior feudal, posesor al unui domeniu) si de la intrebuintarea lui peiorativa cu referire stricta la oamenii politici care controleaza totul intr-un judet (ex: Mischie- baron de Gorj, Oprisan- baron de Vrancea, Nicusor Constantinescu- Baron de Constanta etc) Dumitriu a stiut exact ca, folosind pluralul, il scoate pe Stancu dintr-o culpa care ii apartine si il ajuta sa o imparta cu altii. Ceea ce este o potlogarie politica demna de un individ alungat din Galati si care crede ca a ajuns in mahalaua Brailei. Domnule Dumitriu, renunta la declaratiile smecheresti, caci nu aici s-a rasturnat caruta cu prosti!Prin ceea ce incerci sa faci demonstrezi doar ca ai ales o strategie proasta pentru 2012: in loc sa infrunti PSD si pe baronul de care s-au saturat pana si ai lui, ai preferat blatul, mimand opozitia.

miercuri, 23 februarie 2011

Braila coloreaza harta judetelor in care politistii sunt complici cu grupurile infractionale

My Great Web page
*Braila pe harta infractionala, alaturi de Constanta, Galati, Suceava, Iasi, Arad si altele

Curios lucru, presedintele a cerut evaluarea individuala a politistilor si a sefilor lor, dar aceasta s-a intamplat deja, cel mai probabil nu doar la  IPJ Braila. Deci, Basescu a stiut exact ce vorbeste si cui se adreseaza in interventia sa la bilantul MAI. Braila apare si ea pe harta judetelor in care infractionalitatea este strans legata de complicitatile dintre interlopi si politisti. In acest context, discursul imperativ al lui Traian Basescu ar putea fi explicat in doua moduri: 1.fie Igas va merge pana la capat cu reforma in MAI, si astfel cercul in jurul lui Catalin Chivu se inchide, fie 2.se incearca supunerea inspectorilor sefi din judetele vizate, situatie in care vom asista la o spoiala de masuri si o rotire a cadrelor.

marți, 22 februarie 2011

Ce vede Basescu prin globul de cristal la Braila?

Din discursul lui Basescu, la bilantul MAI:
-"Este greu pentru un sef de politie sa se impuna in fata subordonatilor daca el profesional este subred";
-"Fara o selectie a oamenilor, nu veti avea performanta. Fara profesionalism si intergitate nu avem sanse sa facem un minister eficient";
-"Nu avem sanse daca in fiecare an vom mai veni cu promotii intregi, fara ca in interiorul aparatului existent sa facem curatenie";
-"Luand harta tarii si judetele, se vede de la mare distanta unde politia este toleranta cu grupurile de crima orgnaizata locale, de romi sau de romani";
-"Sa pulverizati grupurile de crima organizata de la nivel judetean!";
- "Sa contribuiti sa aflati catre ce zone duce protectia acestor lucruri!"

luni, 21 februarie 2011

Stancu vrea sa umileasca Parisul: cu 100 miliarde de lei vechi face biblioteca pol de dezvoltare a turismului cultural

Incredibil pe ce proiecte fantasmagorice sunt alocati banii publici! Consiliul Judetean Braila, sub indrumarea vizionara a presedintelui Gheorghe Bunea Stancu, a dat prin atribuire directa un nou contract prietenului de la Confort 2000, in valoare de cca 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi). Uluitoarea suma este alocata, fara licitatie, unui proiect la fel de uluitor:"Biblioteca Judeteana Panait Istrati-un pol de dezvoltare a turismului cultural in judetul Braila". Va vine sa credeti asa ceva? Daca timp de sapte ani, Voda nu a fost in stare sa dezvolte turismul clasic, avand in vedere ca rezervatia naturala Insula Mica a Brailei se afla la doi pasi, isi imagineaza cineva cum va deveni biblioteca judeteana "pol de dezvoltare a turismului cultural"? Nu cred ca firma lui Cornel Pipera va executa lucrari dupa planurile bibliotecii din Alexandria, si nici dupa muzeul Luvru. Cum nu cred ca intentia lui Stancu a fost vreodata sa faca ceva in interesul public. Personal, consider ca e o noua sfidare la adresa noastra si o veche metoda prin care banii judetului ajung in conturile care trebuie. Si pentru ca anul viitor vor fi alegeri, putem face inca de pe acum lista cu firmele care vor sponsoriza PSD.

duminică, 20 februarie 2011

Prefectul Popa are ordin sa contracareze propaganda USL

Premierul Emil Boc a cerut prefectilor, la videoconferinta de azi, sa  contracareze propaganda social-liberala in teritoriu: "Daca este sa vorbim despre salarii si pensii trebuie sa le explicati oamenilor exact asa cum stau lucrurile si sa incercati sa combateti diversiunile lansate de posturile de televiziune Realitatea TV si Antena 3", a declarat Emil Boc.
El a acuzat televiziunile ca nu au prezentat stirea despre marirea pensiilor pentru pensionarii cu grupele I si II. Cum prefectul Dumitru Popa doarme in post pentru ca PDL  Braila, sub comanda tripletei Balcan-Badalan-Dumitriu, nu are nimic sa-i reproseze lui Voda, este interesant de vazut pe ce canal se va exprima prefectul si in ce termeni. Dimpotriva,  daca as invoca articolul din ziarul local, in care deputatul Badalan isi ataca fara menajamente seful de partid, ne-am putea astepta ca prefectul insusi sa se alature corului de bocitoare social-liberale acompaniate de pseudo-presa locala care ii canta in struna lui Voda

joi, 17 februarie 2011

Catalin Chivu a dat ochii cu oamenii lui Igas

Cativa ofiteri din Corpul de Control al MAI au fost azi la Braila. Ei au avut o intrevedere de cateva ore cu Catalin Chivu, inspectorul sef al IPJ, caruia i-au adus la cunostinta rezultatul evaluarii la care Chivu a fost supus. In paralel, tot azi, o echipa de la IGPR, a fost prezenta la sediul IPJ cu misiune specifica.

E oficial: decapitari la Interne; Braila, judet cu probleme

My Great Web page
Ministrul Traian Igas a anuntat ca vor urma restructurari masive la MAI. Previziunile BrailaNews cu privire la soarta lui Catalin Chivu au fost confirmate : „Se vor face evaluări pe departamente şi evaluări individuale şi cei care nu şi-au făcut datoria vor pleca", a declarat pentru Romania Libera de azi un oficial MAI, in contextul in care Braila este nominalizata la capitolul judete unde exista complicităţi intre şefii de inspectorate judeţene de poliţie şi lumea interlopă locală, "soldate uneori cu răfuieli sângeroase, cum s-a întâmplat în judeţele Neamţ, Dolj, Constanţa, Galaţi, Brăila".
Dupa rezultatele nefavorabile ale controalelor si problemele de sanatate survenite, inspectorul sef Catalin Chivu se afla acum in concediu medical. Ministrul Igas a precizat ca, in urma restructurarii, vor fi desfiintate pana la 9000 de posturi la interne.

marți, 15 februarie 2011

Seful PDL Braila, Constantin Dumitriu, nu cunoaste reguli elementare de protocol

My Great Web page Intalnirea la varf a pedelistilor a fost inca o ocazie care confirma faptul ca Braila este reprezentata de oameni care nu stiu sa se prezinte la astfel de evenimente. Supraponderal, Constantin Dumitriu, seful de la Galati al PDL Braila, a aparut intr-un pulover mulat, in mijlocul demnitarilor si al celorlalti presedinti de filiale veniti la discutiile cu presedintele Basescu. Daca Viorel Balcan a stiut sa-si imbrace costumul, ar fi putut sa-l atentioneze totusi si pe Dumitriu. Asta, daca nu cumva si-o fi luat revansa in acest fel pentru momentul penibil din presa de azi, cand Dumitriu l-a "corectat" public.




De ce doreste Balcan sa scape de Deca: mic indrumar pentru ziarul care-si face sumarul dupa BrailaNews

My Great Web page*Adevarata cauza a dizgratiei: refuzul de a reface o licitatie
Pe data de 2 februarie, un cititor al blogului BrailaNews posta la sectiunea comentarii a articolului "Prefectul Brailei il ridiculizeaza pe seful PDL, Constantin Dumitriu"o informatie in premiera:  aceea ce tripleta Badalan-Balcan-Dumitriu incearca sa determine destituirea lui Ilie Deca, directorul finantelor publice brailene. Ca de obicei, cititorii blogului din categoria "ziarist dupa ureche" incearca sa oficializeze informatia fara a-si aduce o minima contributie la completarea ei. Asa a procedat si semnatarul articolului din ziarul de azi care a facut cel mai facil lucru posibil: l-a provocat pe deputatul Balcan sa faca o declaratie pe aceasta tema. Evident, Viorel Balcan a cazut in capcana si a comis-o, recunoscand faptul ca se incearca schimbarea lui Deca, motivul invocat fiind de tot rasul (ca nu si-ar fi platit cotizatia). Cum in aceasta tentativa de inlocuire a lui Deca, rolul cel mai important ii revine lui Dumitriu, acesta a incercat sa dreaga busuiocul balmajind aiureli despre "retragerea" sprijinului politic. Ei, aici ar fi trebuit sa intervina profesionalismul ziaristului si sa ofere si explicatia balbelor pedeliste fata de acest subiect. Nu au facut-o si le ofer eu acum completarea articolului ca sa aiba justificare pentru salariile pe care le primesc, desi fac breasla de tot rasul. Deci stimati colegi, daca tot va faceti planul de lucru dupa ce cititi BrailaNews, va fac eu tabloul acestei povesti si insist sa o confirmati. Fiti atenti si luati notite: un om de afaceri cu nume de galinacee doreste refacerea unei licitatii. Pentru aceasta, apeleaza la seful institutiei publice care gaseste propunerea ilegala. Afaceristul apeleaza la prietenul de-o viata, un om influent  din partidul aflat la putere ca sa rezolve problema. Deputatul nostru cheama seful de partid si-l trimite la Bucuresti sa ceara schimbarea directorului naravas. Nu va mai dau si numele persoanei vizate sa-l succeada pe Deca, mai puneti si voi osul la treaba!My Great Web page>

sâmbătă, 12 februarie 2011

Nesimtirea nu are limite la Braila: 60 de miliarde de lei facturile pentru deszapezire

My Great Web pageDirectia de Gospodarire Locala, organism creat special pentru a stoarce bugetul public, o comite din nou, facandu-ne sa ne intrebam unde mama naibii traieste Simionescu de nu vede cum golanii astia isi bat joc si de noi, si de el. Refuz sa cred ca e partas la toate astea!
Desi brailenii au trecut, ca si iarna precedenta, printr-un cosmar identic, nesimtitii de la DAGL au avut tupeul sa prezinte Primariei facturi pentru deszapezire in valoare de 60 de miliarde de lei. Aceasta, in conditiile in care mormanele de zapada troneaza si azi in tot orasul, ca nicaieri in tara asta ( au trimis un tractor sa ridice strict mormanele prezentate de BrailaNews aici), iar gheata s-a asternut in straturi "geologice". Ca DAGL face ce stie iar primarul inghite pe nemestecate tot ce ii ofera mafiotii din subordine nu ne mai mira. Dar pana cand bugetul local se va scurge in conturile clientilor politici fara ca acestia sa mimeze macar ca-si fac treaba? Nu reusesc sa inteleg in ruptul capului ce intentii are totusi Aurel Simionescu. Cum e posibil sa admiti, ca primar, sa te ingroape zapada, gunoaiele (de caini nu mai spun) si sa nu trantesti pe niciunul de la DAGL, constient fiind ca vei deconta toate aceste nenorociri? Domnule primar, dvs va place ce vede un om sosit pentru prima data in gara Braila?
PS: Potrivit unor informatii de ultima ora, din cele 60 de miliarde de lei, Simionescu ar fi acceptat la plata doar 30 de miliarde, de teama controalelor. Ii dam un sfat dezinteresat: mai bine i-ar da afara pe hotii care i-au discreditat in aceeasi maniera, inaintea sa, pe Anton Lungu si pe Constantin Cibu.


miercuri, 9 februarie 2011

PDL si Blaga ar putea fi "regina" si "regele" la care Basescu vrea sa ajunga

My Great Web page
*Presedintele a declarat razboi partidului sau
"Eu îmi doresc să se ajungă la "regina" acestui sistem", a spus Traian Basescu in direct la TVR, referindu-se la coruptia din vami. Regina reprezinta partidul politic care patroneaza acest sistem putred de care nu s-a atins nimeni de la revolutie incoace. De ce o face Traian Basescu, taind practic magistrala de alimentare cu bani a acestui partid? Raspunsul nu trebuie cautat prea mult: din dorinta de a-l pune la respect pe Vasile Blaga, cel care s-a instalat practic pe tronul si la butoanele PDL, stricandu-i presedintelui toate socotelile. Daca "regina" e relativ usor de identificat, despre "rege" putem doar banui. Tinand cont de amenintarile si avertismentele anterioare ale lui Basescu, sesizate si de BrailaNews, nu e greu de facut legatura.
CV-ul lui Blaga il indica drept tinta: putini stiu ca Blaga face afaceri de comisionariat vamal. In plus, a fost directorul Direcţiei Regionale Vamale Oradea si prefect de Bihor. Din acele vremuri, Vasile Blaga a intrat în relaţii de afaceri cu numeroşi afacerişti dubioşi din Oradea, Satu Mare şi Bucureşti, unii cu antecedente penale, care au fost cu toţii cercetaţi penal pentru evaziune fiscală, contrabandă sau alte infracţiuni. Cu concursul lui Blaga, au reuşit însă să scape de tragerea la răspundere penală, deşii unii dintre ei au fost arestaţi. Pentru a salva aparenţele, Blaga a aplicat cu toţi aceşti afacerişti metoda năşitului, devenindu-le naş de căsătorie ori naş de botez la copii. În acest fel a relizat afaceri şi profituri substanţiale cu afaceriştii Radu Pentie, Mircea Şumălan şi Coriolan Pop -Bruchental din Oradea şi cu afaceriştii Viorel Cardoş şi Dumitru Pop din Satu Mare.
Finii naşului Blaga au derulat afaceri bănoase cu alcool, bere vrac, ulei alimentar, produse petroliere şi lucrări finanţate cu bani publici. Cu toţii au fost anchetaţi pentru evaziune fiscală, contrabandă sau alte infracţiuni (fals şi uz de fals), doi dintre ei fiind şi arestaţi (Coriolan Pop-Bruchental şi Dumitru Pop.
In acest context, este evident ca asistam la o rafuiala de proportii in care victime sigure suntem, din nou, tot noi. Cat priveste rezultatul luptei dintre Basescu si Blaga, am putea paria pe primul: este zoon politikon recunoscut, are arme sofisticate si aplica o strategie care l-a dus mereu la victorie. Pentru Blaga, in schimb, vanitatea si partidul aflat in pragul colapsului constituie dezavantaje clare.

luni, 7 februarie 2011

A treia cale in politica, fortata de cardasia USL si ipocrizia PDL

My Great Web page
Odata ce liberalii au predat oficial Braila gastii controlate de Stancu, Catalin Boboc, ca orice sef de filiala fara influenta, se aliniaza politicii impuse de la centru. Cu toate riscurile ce rezulta de aici: dezamagirea electoratului traditional liberal si nemultumirile interne. El nu spune cum va reusi sa convinga bruma de membri care au mai ramas in PNL sa munceasca dupa regulile pesedistilor si in interesul acestora la viitoarele alegeri. Se pierde in justificari doctrinare insailate. Ceea ce ii scapa lui Boboc este ca principiile care stau la baza USL sunt strambe. Orice ar spune Boboc, repetand placa lui Crin, struto-camila "social-liberala" nu are nimic de-a face cu o gandire liberala.Si  cand fundatia e fisurata, constructia nu poate rezista. USL a fost legitimata de ranjetul lui Ion Iliescu, pe care orice roman zdravan la cap si-ar fi dorit sa nu-l mai vada: dezastrul din ultimii 20 de ani i se datoreaza si e parintele incontestabil al speciei de pradatori denumita generic "baronet", ale carui privilegii USL si-a jurat sa le apere cu orice pret. Uniunea nu de grija romanilor moare, ea are un razboi cu presedintele si cu jumatatea de Romanie neatinsa de amnezie. Cat priveste Braila, predarea ei neconditionata catre grupul de interese creat de Voda (cu galatenii lui, carora le umfla conturile cu banii publici, in timp ce firmele din Braila sunt impinse catre faliment),  spune multe despre constiinta lui Boboc. Spun a lui Boboc, si nu a liberalilor braileni, pentru ca tanarul despot a avut grija sa-i indeparteze pe vechii liberali care nu ar fi acceptat in ruptul capului o asemenea grozavie. Astfel, Boboc a pus capat si sansei de a rupe PDL Braila, dupa ce mai multi membri nemultumiti de prestatia tripletei Dumitriu-Balcan-Badalan isi exprimasera intentia de a-l urma pe doctorul Pricop si de a reveni la PNL.
Cum PDL, sub conducerea tripeltei, joaca de-i sfaraie calcaile in hora lui Voda, crearea monstruoasei USL ar fi pentru Braila o adevarata nenorocire, daca nu am avea certitudinea ca exista si "a treia cale". De unde aceasta certitudine? Pentru ca ceea ce au realizat liberalii cazand in plasa tesuta abil de securistul Felix este polarizarea scenei politice. In mod natural, deplasarea PNL catre stanga, alaturi de PSD lasa spatiu liber la centru, la celalalt pol gasindu-se PDL. In dialectica hegeliana, care sta la baza sistemelor politice moderne, din confruntarea tezei (PDL) cu antiteza (USL) rezulta sinteza (factor de progres). Ce forma va imbraca, la nivel national, dar si in teritoriu, acesta a treia cale prognozata de BrailaNews ramane sa identificam in perioada ce urmeaza.

joi, 3 februarie 2011

Constantin Dumitriu recita poezii invatate la centru, dar danseaza in hora locala

Constantin Dumitriu, seful galatean al PDL Braila, a deschis din nou gura in public. Nu va asteptati sa fi vorbit despre felul in care prefectul PDL Dan Popa isi va exercita atributiile de reprezentare in teritoriu a guvernului "reformist" si "incoruptibil". Nu! El a spus ceea ce vedem cu totii: ca PSD-PNL-PC se solidarizeaza impotriva Justitiei. A evitat insa sa spuna cum se solidarizeaza el insusi cu galatenii carora CJ Braila, aflat sub controlul pesedistului Stancu, le atribuie toate lucrarile publice (vezi Tancrad si , mai nou, falimentara Carroponte, pe care generozitatea lui Stancu o scapa de insolventa dandu-i de lucru la Spitalul Judetean, unde liberalul Catalin Boboc conduce Consiliul de Adimistratie). Iata cum la Braila, "alianta socialista" anti-justitie PSD-PNL-PC se transforma in alianta comunista PSD-PDL-PNL-PC, care isi imparte frateste prada: bugetul public.

miercuri, 2 februarie 2011

Catalin Chivu nu a fost prezent la bilantul Politiei Romane

Inspectorul sef al IPJ Braila nu a participat astazi la bilantul Poiltiei Romane, care s-a incheiat in jurul orei 12. Comanda politiei brailene a fost reprezentata de subcomisarul Constantin Adrian Gluga, adjunctul lui Catalin Chivu. Acesta din urma a avut in ultima perioada destule neplaceri la locul de munca, iar problemele sale de sanatate sunt reale, motiv pentru care BrailaNews ii ureaza lui Catalin Chivu insanatosire grabnica.

Prefectul Brailei il ridiculizeaza pe seful PDL, Constantin Dumitriu

Doua articole publicate in ziarul local arata, daca mai era nevoie, ca prefectului Dumitru Popa nici ca-i pasa de pozitiile publice ale lui Constantin Dumitriu, presedintele PDL Braila. Reticenta pe care prefectul o are de a ataca in contenciosul administrativ HCJ care imparte discretionar banii in judet, asa cum au demonstrat portocaliii, este nepotrivita cu tonul sever adoptat de Dumitriu impotriva "masinariei de vot" comandate de Voda.  Galateanul Dumitriu trimite ziaristilor comunicate de presa in care invoca intransigenta impotriva sefului CJ, iar prefectul pedelist Popa nu confirma ca seful CJ ar trebui strunit. Atitudinea sa, in neconcordanta cu declaratiile presedintelui de partid, il ridiculizeaza pe tanarul galatean, pe care il sfatuim sa renunte la  a mai trimite astfel de comunicate pana nu ia fraiele partidului. BrailaNews i-a demonstrat ca ele se afla la general. Iar daca Dumitriu consimte sa fie presedinte de fatada, teatrul pe care il joaca e de cea mai proasta calitate.

marți, 1 februarie 2011

Proba de gospodarire locala: mormanele de zapada sunt si azi sub ferestrele lui Stancu si Simionescu

Ca pe Aurel Simionescu nu-l deranjeaza patinoarul de pe strazile orasului al carui primar este si nici mormanele de zapada abandonate pe arterele principale de o saptamana nu ne mai mira. Dar ca intreaga conducere administrativa din Primarie, CJ si Prefectura sta cu muntii de zapada sub ferestre si nimeni nu solicita curatarea platoului, e de neimaginat. Niciun oras resedinta de judet nu mai ofera asa privelisti la o saptamana de la ninsoare. Anton Lungu s-ar rasuci in mormant daca ar vedea ca mostenitorul sau politic n-a invatat nici macar prima lectie a unui edil care se respecta si vrea sa fie respectat. Sa mai spun ceva despre banii cheltuiti cu deszapezirea?