joi, 31 martie 2011

Stancu, un ipocrit lacom cocotat in fruntea unui Consiliu Judetean amorf

Din toata sedinta Consiliului Judetean, ziarul de astazi a retinut ca Voda nu a vrut sa valideze mandatele noilor consilieri judeteni PDL (tripleta a propus pe cine a vrut, nu pe cine urma pe lista de partid) pe motiv ca nu a vazut demisiile celorlalti trei: Patrascu, Adetu si Sarbu. E adevarat ca presedintele Gheorghe Bunea Stancu mai are scapari de memorie uneori (pe liderul partidului ajuns la 9 la suta l-a  numit Andronescu), dar chiar sa-si fi sters din memorie continutul demisiei lui Sorin Sarbu e prea de tot, fie si pentru ca a fost numit sef peste o menajerie. Cum prea de tot este si spalarea creierelor tuturor consilierilor judeteni, care au trecut sub tacere documentul depus la CJ de Sarbu si facut public, initial de BrailaNews, si doua luni mai tarziu de catre ziarul Obiectiv.
Pentru ca nepasarea si complicitatea celor care s-au pus in serviciul tartorului PSD sunt maxime, le reamintesc prin intermediul lui Sarbu, ceea ce reprezinta toata aceasta masa amorfa de indivizi asupra carora actioneaza o singura vointa: cea a lui Voda.
Redau mai jos textul intregral al demisiei lui Sarbu pe care ipocritul Stancu prefera sa o treaca sub tacere:

"Către Consiliul Judeţean Brăila,
Domnului Secretar
Modul în care resursele publice sunt spoliate si transferate, într-o forma sau alta, în favoarea unor firme private în care şeful pesediştilor din Brăila, totodată şi preşedinte al C.J. Brăila are interese, iar Consiliul Judeţean Brăila se transformă tot mai mult într-o „menajerie” de la o sedinţă la alta, face imposibilă exercitarea în parametri legali a mandatului de Consilier judeţean.
Atitudinea inadmisibilă a personajului funambulesc cocoţat la prezidiul C.J., ale cărui maniere cu greu mai pot fi întâlnite chiar şi la grăjdari analfabeţi, reprezintă o probă indubitabilă a lipsei de respect faţă de orice, dar mai ales faţă de proceduri şi faţă de regulamente. Dincolo de aceasta, slugărnicia fanariotă de care dau dovadă unii salariaţi ai Consiliului Judeţean, în a executa orice aberaţie cerută de personajul menţionat anterior, este oripilantă.
La fel de culpabilă sau, poate, mult mai culpabilă este şi lipsa de demnitate a multora dintre cei care au fost aleşi de cetăţeni să reprezinte interesul public, nicidecum să contribuie la sporirea averii personale a şefului lor. Chiar faptul că aproape niciun consilier judeţean nu a luat atitudine formal, măcar, împotriva derapajelor ce se produc în cadrul acestei instituţii, dovedeşte că nu există niciun temei pentru a considera că instituţia Consiliul Judeţean Brăila are vreo legătura cu democraţia reală, a cărei expresie ar trebui sa fie la nivel local.
Din nefericire, în realitate, există doar o maşină de vot, gata oricând să satisfacă orice solicitare ar veni de la prezidiu, dispusă şi interesată în întelegeri deloc onorabile, intra sau transpartinice, „pe sub masă”.
În această stare de lucruri, renunţ la demnitatea publică de Consilier judeţean şi, implicit, de Preşedinte a Comisiei de Sănătate şi Protecţie Socială, începând cu data prezentei.
20 decembrie 2010
Domnului Secretar al Consiliului Judeţean Brăila"


Recomandari:
http://brailanews.blogspot.com/2010/12/cj-braila-se-transforma-tot-mai-mult.html
http://brailanews.blogspot.com/2010/12/varza-din-presa-si-patrunjelul-din.html
http://brailanews.blogspot.com/2010/11/in-cj-ca-pe-maidan-ghe-bunea-stancu.html
http://brailanews.blogspot.com/2010/12/pdl-invins-de-minciuna-si-dorinta-de.htmlhttp://brailanews.blogspot.com/2010/12/pdl-onoare-salvata-prin-demisie.html

miercuri, 30 martie 2011

PNL Braila este in cadere libera in sondaje: de la 21% in urma cu patru ani, a ajuns la 9%

Alianta cu PSD, un partid de numele caruia se leaga cele mai multe scandaluri de coruptie si care dezvaluie un tip de organizare identica cu cea a structurilor mafiote, nu este de bun augur pentru PNL. In plan local, in anul 2011, PNL se confrunta cu o involutie spectaculoasa. Daca in 2008, brailenii au avut incredere in liberali, astfel incat a fost posibil, chiar si in baza unei legi electorale strambe, sa trimita in Parlamentul Romaniei un senator (pe care intre timp l-au dat afara) si un deputat (care e preocupat mai mult de aparitiile sterile la tv decat de starea locuitorilor din colegiul unde a primit voturile), un sondaj recent arata ca PNL Braila a ajuns la 9 la suta din increderea electoratului si niciun lider cunoscut sau care sa se bucure de incredere. In acest context, exista riscul ca pana in 2012, cel putin la Braila, cifrele sa arate cu adevarat dramatic pentru Catalin Boboc, care se incapataneaza sa ramana in pozitia de vasal fata de tartorul PSD, Gheorghe Bunea Stancu. El cunoaste cu siguranta cifrele reale din sondajele de opinie realizate recent la Braila, care nu au fost date publicitatii pentru ca ele ar arata ca o parte din ce pierde PNL se regaseste la PSD. Fara nicio exagerare, Boboc a reusit performanta sa predea partidul unei structuri politice despre care aflam in fiecare zi de ce ar trebui sa se mute cu totul la DNA.

luni, 28 martie 2011

Baronul tragea sfori sa ajunga guvernator al euro-regiunii

WL de Braila: In primul mandat, Voda a facut deplasari in Germania, sperand sa ajunga la Angela Mekel. Inca de pe atunci, se gandea ca postul pe care il ocupa (sa speram ca nu pentru mult timp) nu e suficient pentru valoarea sa si ca i-ar sta mai bine guvernator, odata cu reimpartirea administrativ-teritoriala a tarii. Demersurile lui au esuat lamentabil

vineri, 25 martie 2011

Stancu si Boboc viseaza ca o "greseala politica" le va aduce 70 de procente :))

FOTO: Obiectiv
Ce minte intortocheata considera ca o "greseala politica" i-ar putea aduce 60-70 de procente la viitoarele alegeri? Evident, cea a lui Voda, care a semnat cu Boboc protocolul USL, pe care amandoi l-au umplut anterior de flegma ! Atlfel spus, daca separat nu valoreaza nimic, gresind impreuna vor reusi! Genial! 
Declarand initial ca PNL are propria strategie pentru 2012, la presiunea membrilor de partid, carora nu le surade in niciun fel ideea de a munci pentru PSD, Catalin Boboc se imbratiseaza cu Voda intr-un tablou  numai bun de impresionat conservele securistului Felix, care, culmea! au lipsit tocmai de la ceremonia menita sa le asigure si lor un loc in galeria viitoarelor exponate in muzeul coruptozaurilor. Ca unul se simte relaxat inchipuindu-se deja in cel de-al treilea mandat de baron, iar celalalt se gandeste ca in cadru se potrivea mai bine Varga sau poate chiar Costin, se vede cu ochiul liber din poza celor de la Obiectiv. Daca Boboc nu impartaseste entuziasmul lui Stancu (Voda are motive sa se bucure, doar i se mareste lotul de lipitori de afise), cum ar face-o ceilalti doi, este probabil din cauza ca intuieste la ce se expune, el si partidul, continuand sa-i alimenteze grandomania si lacomia lui Voda. Necrezand in USL, Boboc stie ca singura sansa pentru candidatii PNL in 2012 ar fi sa se rupa de PSD si sa se dezica de jaful pe care social-democratii l-au facut in bugetul public local, insa din pacate pentru el, un simplu executant lipsit de decizie, politica se dicteaza de la centru.

Interpretare foto: Un protocol rupt inainte de a fi semnat sau mana stanga ridicata in unghi mai mare de 90 de grade l-ar fi trimis pe Boboc in  liga I a politicii :))

Recomandari:
http://brailanews.blogspot.com/2011/03/ghe-bunea-stancu-despre-udl-o-greseala.html
http://brailanews.blogspot.com/2011/02/usl-exista-numai-la-televizor-liberalii.html
http://brailanews.blogspot.com/2010/12/deputatul-pdl-viorel-blacan-ii-propune.html

joi, 24 martie 2011

Ape tot mai tulburi la PDL Braila

Dupa ce BrailaNews a scris despre intentia conducerii PDL de a face o selectie a directorilor, in functie de criterii stiute doar de tripleta conducatoare, sediul partidului a devenit loc de pelerinaj pentru toti cei numiti pe functii in deconcentrate. Presedintele Constantin Dumitriu, desi a negat ca are o lista neagra, a admis ca cei care vorbesc despre existenta unei astfel de liste s-ar putea regasi printre viitorii respinsi la concursuri. Asa incat, ingrijorarea fiind maxima in randurile celor care ocupa functii cu patalama de la partid, directorii sunt invitati sa dea pe la sediu sa-si lamureasca problemele de ...cotizatie. Sau de competenta! (E problema lor cum se vor justifica)
Pe langa credibilitatea zdruncinata serios, tanarul presedinte trimis de la Galati sa conduca filiala din Braila a PDL (Mircea Toader stie de ce) mai are alte doua categorii de probleme: 1. tripleta trece printr-o criza de incredere (se suspecteaza reciproc ca au furnizat BrailaNews lista cu contributiile pentru posturile de directori) si 2. necazuri majore la centru, dupa ce saptamana trecuta, Dumitriu a facut, de pe o zi pe alta, declaratii complet diferite legate de pozitia PDL Braila in competitia Blaga- Boc. Reamintesc faptul ca seful PDL Braila, intr-o declaratie data ziarului Obiectiv, s-a aratat echidistant, pentru ca a doua zi, dupa ce BrailaNews a demonstrat ca se afla in tabara Blaga, sa recunoasca aceasta oficial, printr-o noua comanda in paginile aceleiasi publicatii. 
Ca Dumitriu are o datorie fata de Blaga si s-a simtit obligat, pana la urma, sa-l asigure de sustinerea sa putem intelege: doar cu sprijinul acestuia a devenit presedinte la Braila. Numai ca Blaga incepe sa piarda terenul in partidul confruntat cu scandaluri de coruptie din ce in ce mai serioase, in care dalmatienii sunt tocmai sustinatorii lui Blaga. Iar semnalele pe care le-a primit conducerea PDL Braila de la centru in ultimele zile nu sunt de natura sa-l faca optimist pe tanarul presedinte, care cauta cu asiduitate noi proptele in tabara lui Boc. Cu ce rezultate, urmeaza sa aflam, dar daca ii mai canta mult in struna lui Gheorghe Bunea Stancu, acestea sunt previzibile.
Recomandari:

http://brailanews.blogspot.com/2011/03/emil-boc-pedepseste-braila-pentru-ca.html
http://brailanews.blogspot.com/2010/11/cum-se-vede-pdl-braila-de-la-centru-una.html
http://brailanews.blogspot.com/2011/03/lista-contributiilor-pentru-posturile.html
http://brailanews.blogspot.com/2011/03/lista-lui-dumitriu-anunta-marea-epurare.html

Ce face primarul Aurel Simionescu cu banii nostri?

De cand Aurel Simionescu este primarul Brailei, fara nicio exagerare, Braila e un oras pur si simplu mizerabil. Gunoaiele si praful sunt peste tot, chiar si sub nasul celor din Palatul Administrativ. Ca sa nu mai amintesc gheata ramasa pe strazi pana a iesit soarele si muntii de zapada abandonati de-a lungul arterelor de circulatie, asa cum nu s-a mai intalnit in niciun oras resedinta de judet. Cu toate acestea, Primaria a decontat sume uluitoare pe servicii de care platitorul de taxe si impozite nu a beneficiat. Ca sa ne dam seama de proportiile jafului, facem o comparatie cu municipiul Galati, la capitolul deszapezire, unde chiar a existat asa ceva :

Galati: 246,8 kmp si 44 de cartiere; suma platita de primaria Galati si anuntata publicului: 850.000 de lei;

Braila: 33 kmp si 12 cartiere; facturi trimise la primarie pentru decontare: 6.000.000 lei si tacere pe toate fronturile.
Recomandari:
http://brailanews.blogspot.com/2011/02/nesimtirea-nu-are-limite-la-braila-60.html
 http://brailanews.blogspot.com/2011/02/proba-de-gospodarire-locala-mormanele.html

miercuri, 23 martie 2011

Mandatul lui Simionescu: dezastruos pentru braileni, profitabil pentru concesionarii unor servicii publice

Desi mandatul lui Aurel Simionescu se apropie de sfarsit, primarul nu a schitat in tot acest timp nici macar un gest ca l-ar preocupa problema cainilor comunitari. Dar s-a priceput de minune sa tina sub capac informatia ca procurorii au luat urmele infractiunilor economico-financiare din Primaria Braila pe aceasta tema. (In mod evident, noi nu avem nici presa aservita, nici jurnalisti corupti!)
Cainii s-au inmultit nepermis de mult, umbla printre blocuri infometati si agresivi, fiind un pericol real, iar APAM Horez, asociatia non-guvernamentala concesionara a serviciului de gestionare a comunitarilor, a continuat sa fie o gaura neagra a bugetului public. Ca si serviciile de deszapezirie, inexistente practic, dar pentru care primaria a decontat sume fabuloase! Brailenii nu au ramas insensibili la nepasarea primarului PSD. Unii dintre ei ii pun intrebari si chiar spera ca vor primi vreodata un raspuns. Redau mai jos unul din nenumaratele e-mailuri trimise pe adresa personala a lui Aurel Simionescu, continand un set de intrebari la care primarul evita sistematic sa raspunda:

"Dle Primar,
1. Aflam din presa (pentru ca primaria tine la secret toate informatiile privind contractul cu APAM Horez) ca Horez a dat in judecata primaria, deci primaria datoreaza 2,5 mld lei vechi acestui infractor care a maltratat animale, a otravit animale, a omorit ciini atunci cind legea interzicea acest lucru, sub protectia primariei, implicit a Dvs, dle primar. 
Dle primar, Horez datora Primariei 3,7 mld lei vechi in 2010 si nu avea dreptul sa mai participe la licitatie. Ca urmare, licitatia nu s-a mai organizat, primaria a gasit o alta solutie - ne puteti oferi un minimum de informatii despre aceasta 'inginerie' care sfideaza legile valabile pentru ceilalti cetateni?
Din datornic la stat, Horez a ajuns sa execute primaria? Ce tranzactie favorabila lui Horez mai urmeaza dupa acest episod? Cit si cu ce scuza il mai protejati pe acest individ cu cazier la activ, 3 condamnari penale si ani de puscarie? Uriti atit de mult ciinii incit sa protejati hotii? Asta e impresia brailenilor, si nu va face cinste.
2. Cum i s-a atribuit serviciul unei firme cu datorii la stat, fara licitatie? E legala aceasta afacere?
3. Dvs cunoasteti faptul ca in numai 2 ani, 2008-2009, adica in mandatul Dvs, APAM Horez - ONG non-profit, a facut profit din 'contractul de concesiune' cu primaria circa 3 mld lei vechi. Cum a fost posibil un asemenea profit la o organizatie non-profit, pe un contract platit de brailenii saraciti de criza - platit nu pentru prosperitatea lui Horez, ci pentru rezolvarea unei probleme a comunitatii, care in final nu s-a rezolvat, situatia fiind aceeasi, ciinii fiind in continuare nesterilizati.
4. Dle primar, oricit ati omorit ciini, pentru ca asta s-a intimplat, cu aprobarea Dvs, ciinii exista in continuare pe strazi - la fel ca si inainte de preluarea afacerii de catre Horez. Nu credeti ca s-a omorit destul, ca ar fi cazul sa incercati si alte metode, cum ar fi sterilizarea si returnarea, plus masuri pentru sterilizarea ciinilor din curti?
 5. Dle primar, care este valoarea la zi a contractului derulat de Horez cu primaria din 2006 pina in prezent? Dvs sinteti multumit de modul in care ati gestionat aceasta problema? Pentru brailenii care se lupta sa supravietuiasca in aceste vremuri de criza si sa-si plateasca impozitele si taxele la stat - atit iubitorii de animale cit si ceilalti, informatia este extrem de interesanta.
Sinteti multumit de faptul ca ati investit sute de mii de euro bani publici in afacerea Horez, intr-o proprietate privata, si ca ati aprobat si sprijinit uciderea ciinilor cind legea interzicea acest lucru?
Batrinii au o vorba, spune-mi cu cine te intovarasesti ca sa-ti spun cine esti....

luni, 21 martie 2011

Gheorghe Bunea Stancu, parasit de Gabi Ioan- unul din oamenii de incredere

Surse din CJ Braila dau ca sigura demisia lui Gabi Ioan, directorul Directiei de Strategii, Integrare Europeana si Relatii Internationale, omul de incredere al presedintelui Ghe. Bunea Stancu. Desi Gabi Ioan a coordonat realizarea tuturor proiectelor cu finantari spectaculoase, dar si discutabile (ultimul fiind aceala prin care Stancu si-a propus sa faca din Biblioteca Judeteana pol de dezvoltare a turismului cultural, consilierii judeteni acceptand alocarea a 100 de miliarde de lei vechi, fara discernamant), el a decis totusi ca nu mai poate continua sa lucreze pentru Voda.
Deoarece discutiile importante intre Stancu si Gabi Ioan s-au purtat intotdeauna fara martori, este greu de aflat care sunt motivele concrete de nemultumire ale lui Gabi. Totusi, sunt martori care afirma ca in ultima perioada relatiile dintre cei doi devenisera tensionate.
Recomandari:
http://brailanews.blogspot.com/2010/11/voda-si-sfintii.html
http://brailanews.blogspot.com/2010/11/fiecare-cu-durerea-lui-dar-lui-stancu-e.html
http://brailanews.blogspot.com/2010/10/brailanews-avut-dreptate-protv-confirma.html

sâmbătă, 19 martie 2011

Ghe. Bunea Stancu despre USL: "o greseala politica"

*USL atinge absurdul* Desi Ponta si Antonescu mimeaza la tv ca uniunea exista, la Braila, ea e blamata si de Boboc, si de Stancu *

"Presedintele PSD Braila a declarat vineri ca incheierea aliantei USL este o greseala politica, pentru ca acest protocol intre PSD, PNL si PC a fost semnat mult prea devreme, relateaza Agerpres.

"Eu le-am spus si celor de la centru ca acest protocol este semnat mult prea devreme. Este o greseala politica, din punctul meu de vedere. Parerea mea este ca aceasta alianta nu a facut decat sa ii multumeasca pe cei care ne conduc partidele, luandu-si fiecare partea lui, unul prim-ministru, altul presedinte", a declarat Stancu.

Liderul PSD Braila a spus ca, pentru a pune capat speculatiilor, in cursul zilei se va intalni cu reprezentantii PNL Braila, pentru a discuta ultimele detalii legate de semnarea protocolului la nivel de judet. Liderii celor doua formatiunii urmeaza sa stabileasca si data cand acesta va fi semnat.

"Interesul nostru este sa candidam pe liste separate, pentru ca atunci se vede puterea partidului. Ca atunci cand ai doi cai la o caruta, unul sarmanul trage, iar celalalt se face ca trage si spune: am tras si eu caruta, vreau si eu snop de fan. Asa e si aici. Si liberalii, din cate am inteles, sunt de acord cu liste separate. Dupa cum stiti, in politica unu si cu unu nu fac doi, fac mai putin de doi", a afirmat Stancu.

La 5 februarie, presedintele PSD, Victor Ponta, cel liberal, Crin Antonescu si cel conservator, Daniel Constantin, au semnat protocolul de infiintare a Uniunii Social Liberale (USL). "Nu e o alianta doar intre cele trei partide, ci o alianta pentru Romania, pentru romani", a spus Antonescu dupa semnarea documentelor. Initial, conducerile PNL, PSD si PC s-au reunit separat in sedinte pentru a valida protocolul Uniunii Social Liberale. Protocolul este valabil pana in 2020". 

Declaratia lui Stancu vine dupa ce Catalin Boboc, liderul PNL Braila, a anuntat ca liberalii vor candida separat la alegeri, si nu dupa regulile stabilite de Dan Voiculescu, pe care liderii de la centru ai PSD si PNL s-au si grabit sa si le insuseasca, din vanitate. Cultul personalitatii celor doua marionete- Crin si Victor- la televiziunile care au abandonat jurnalismul in favoarea propagandei politice a cantarit mai mult decat bulversarea propriului electorat.

Recomand si:
http://brailanews.blogspot.com/2011/02/usl-exista-numai-la-televizor-liberalii.html
http://brailanews.blogspot.com/2011/02/catalin-boboc-si-pnl-vor-munci-pentru.html
http://brailanews.blogspot.com/2011/02/treia-cale-in-politica-braileana.html

miercuri, 16 martie 2011

Incident de amploare in Portul Braila: un transport de grau nedeclarat la vama a ajuns la Hercules SA

Exclusiv BrailaNews
*SC Hercules SA, firma la care este actionar presedintele CJ Braila, Ghe. Bunea Stancu, a executat o nava incarcata cu 1000 de tone de grau nedeclarat *  Daca Vama Braila aplica legea si nu musamalizeaza incidentul, sanctiunile pot fi foarte aspre pentru cei care se fac raspunzatori*

Port Braila- Hercules
Firma la care e actionar presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, prin intermediul Bursagrirom, risca sa produca un scandal diplomatic cu Olanda si Germania. SC Hercules SA a retinut in portul Braila o nava care transporta grau, originar din Serbia. Marfa apartine unei firme olandeze si era transportata de o societate germana. Ambasadele celor doua tari s-au adresat autoritatilor romane intrucat Hercules nu avea nicun drept sa execute  un bun apartinand altui stat. In acest conflict este implicata si Capitania Portului Braila, care a arestat barja ANR 733 incarcata cu 1000 de tone de grau, iar Hercules a executat-o, vama afland despre toate acestea abia dupa ce s-au sesizat olandezii si germanii.

Capitania Portului Braila a primit o solicitare pe data de 2 martie de la CONINAV Galati, prin care se cerea retinerea in port a barjei pentru 24 ore pentru o datorie a operatorului barjei catre CONINAV SHIPPING SRL, a carei adresa este un apartament de pe strada Romana din Galati.
Barja a fost retinuta, iar a doua zi,  SC Hercules SA Braila cu ajutorul executorului judecatoresc Dragulin Eugen, in baza unui contract de garantie mobiliara incheiat intre CONINAV si HERCULES, intra atat in posesia navei cat si in posesia marfii, printr-un proces-verbal de predare (semnat de un reprezentant al Capitaniei). Marfa nu era romaneasca, nu se achitasera drepturile vamale pentru ea si nu apartinea CONINAV Galati pentru a putea fi executata in contul datoriei din contractul de garantie mobiliara. Astfel, cand marfa a fost pusa la dispozitia SC HERCULES, vama a fost "ocolita".
Potrivit competentelor date de codul de procedura civila, un executor judecatoresc nu poate executa decat bunuri romanesti, aflate in proprietatea unui debitor roman. Marfa care trebuia sa ajunga la SC Prutul SA, apartine unei firme olandeze NIDERA HANDELSCOMPAGNIE B.V. care, prin avocatul sau, a instiintat toate institutiile implicate. Actele de executare intocmite pentru marfa - grau de origine Serbia - incalca orice uzanta din dreptul de proprietate international, la acest moment existand informatii ca Ambasada Olandei (firma proprietara a graului) si Ambasada Germaniei (transportatorul care a tot subcontractat serviciile de transport) au intervenit reclamand incalcarea drepturilor societatii olandeze si germane de catre o autoritate publica - executorul judecatoresc, de catre o institutie publica - Capitania Portului Braila si de catre SC Hercules SA.
Nidera a introdus actiune in instanta
Din aceste considerente, Nidera, proprietara graului, a introdus actiune la Judecatoria Braila pe data de 8.03 impotriva SC Hercules SA, a Coninav Shipping si a executorului judecatoresc solicitand suspendarea provizorie a executarii silite. Solutia data in acest dosar (3243/196) pe data de 14.03 a fost de respingere a cererii de suspendare a executarii silite si respingerea exceptiei lipsei calitatii procesuale.
 Care ar putea fi consecintele acestui incident?
Atata timp cat barja este oprita la Braila, armatorul poate solicita la randul sau penalizari pentru depasirea timpului de încărcare-descărcare stipulat în contract. Pe langa acestea, proprietarul olandez nu isi mai poate vinde marfa din cauza ca executorul judecatoresc a pus-o la dispozitia SC Hercules iar vama nu a incasat drepturi vamale de ordinul miliardelor. Oricare ar fi fost motivele Hercules de a executa acest transport, trebuia anuntata vama. De aceea, daca Vama Braila isi ia rolul in serios, mafa ar trebui confiscata iar SC Hercules pusa la plata. In acelasi timp, cei care se fac responsabili de incidentul acesta  ar putea cadea sub incidenta art. 270 din legea 86/2006 privind codul vamal al Romaniei, modificata si completata prin OUG nr. 54/2010 privind unele masuri de combatere a evaziunii fiscale, a carui incalcare se sanctioneaza cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.

marți, 15 martie 2011

Emil Boc pedepseste Braila pentru ca filiala PDL este in tabara lui Blaga

Harta realizata de Evenimenul Zilei
In articolul "Cum intra bugetul in jocurile PDL", cotidianul Romania Libera ofera o explicatie asupra modului de repartizare a fondurilor guvernamentale in teritoriu. Judetele in care filialele sunt de partea lui Emil Boc au primit fonduri mai consistente decat cele apropiate de Vasile Blaga. Iata paragraful care face comparatie intre Braila si Galati, aratand de ce judetului invecinat i-au fost alocate mai multe fonduri. BrailaNews a remarcat inca de bun inceput pozitia pe care o ocupa PDL Braila in raport cu conducerea centrala, iar modul in care s-au dat acesti bani confirma faptul ca filiala este perceputa ca facand parte din alta echipa decat a celor care decid alocarile bugetare.
"Că primarii PDL au ieşit iar avantajaţi din împărţeala de la Palatul Victoria nu mai surprinde pe nimeni, dar o nouă perspectivă apare în contextul războiului pentru şefia partidului. Concret, este vorba de faptul că, din postura de premier, Emil Boc are posibilitatea, faţă de contracandidatul său, Vasile Blaga, să-i convingă pe neho-tă-râţi inclusiv prin pârghia alocărilor bugetare. De pildă, Galaţiul condus de liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a primit 10,91 milioane lei pentru infrastructură şi baze sportive. Aceasta în condiţiile în care Mircea Toader, liderul PDL Galaţi, spune că nu s-ar fi hotărât încă pe cine susţine la Convenţia din 14 mai. În contrapartidă, judeţe precum Brăila şi Sibiu, unde filialele au fost deja indexate ca susţinându-l pe Vasile Blaga, au primit 3,31 milioane lei şi, respectiv, 5,51 milioane lei".

Recomandari:
http://brailanews.blogspot.com/2010/11/cum-se-vede-pdl-braila-de-la-centru-una.html

http://brailanews.blogspot.com/2011/01/pdl-istii-braileni-au-lasat-o-pe-elena.html

http://brailanews.blogspot.com/2010/12/deputatul-pdl-eugen-badalan-face-jocul.html 

http://brailanews.blogspot.com/2010/12/deputatul-badalan-critica-guvernul-pdl.html

joi, 10 martie 2011

Lista contributiilor pentru posturile vizate de PDL Braila

O lista (vezi mai jos) continand o evidenta a contributiilor financiare ale pedelistilor braileni a intrat in posesia BrailaNews, ca urmare a atacurilor fara precedent pe care organizatia judeteana a PDL le-a intreprins impotriva mea, la initiativa purtatorului de cuvant Adrian Staicu.

Prin intermediul lui Staicu, PDL Braila pretinde ca isi promovarea oamenii in functie de competentele persoanelor. Lista contrazice insa acest criteriu, intrucat in dreptul fiecarui post apare o suma. Spre exemplu, in dreptul numelui Staicu Adrian apare suma de 10.000 (euro? lei? nu reiese din tabel; oricum nu conteaza, daca bani sunt, apare si competenta).  Lista invocata, denumita "Propunerile Organizatiei PD-L BRAILA pentru functiile de directori in directiile deconcentrate si descentralizate", contine 65 de pozitii cu institutiile vizate, nume, data nasterii, telefon si contributia fiecaruia.Din motive lesne de inteles, datele de natura personala au fost sterse din tabel. In finalul acestuia, au mai fost adaugate cinci nume si sumele aferente, fara a fi specificate si institutiile de interes pentru cotizanti, printre care si ale lui Staicu. Potrivit persoanei din interiorul PDL care a avut acces la aceasta evidenta, lista a fost trimisa la Bucuresti cu antet si stampila, iar documentul intrat in posesia mea este un draft, cu precizarea ca unele sume din tabel nu au fost donate niciodata.Ocuparea sau neocuparea posturilor respective ar putea da un indiciu cu privire la cei care au platit si cei care nu au platit sumele din dreptul numelor lor.
Cum ultimele donatii s-au facut in anul 2009, pentru campania prezidentiala, am verificat in Monitorul Oficial in care au fost publicate, insa nici numele, nici sumele nu corespund cu tabelul mentionat. De remarcat este faptul ca sumele din tabel se incadreaza in prevederile legale privind finantarea partidelor politice.Conform legii 334, plafonul maxim pe care o persoană fizică îl poate dona pentru un partid este de 200 de salarii minime brute pe ţară - adică 120.000 de lei. Plafonul a fost stabilit în funcţie de valoarea salariului minim brut pe 2009, adică 600 de lei. Potrivit aceleiaşi legi, donaţiile primite de la o persoană juridică într-un an pot fi de până la 500 de salarii de bază minime brute. Legea mai prevede că diferenţa ar trebui să fie confiscată şi să meargă la bugetul de stat. Mentionez ca, prin publicarea acestei liste, nu am urmarit punerea in discutie a aspectului legal al problemei, pentru aceasta existand institutii ale statului care pot verifica, daca exista suspiciuni, ci ipocrizia unor reprezentanti ai PDL Braila, care pretind ca partidul da pe dinafara din cauza principiilor, cand adevarul este de un pragmatism cat se poate de evident. Cunoscand persoanele si posturile pe care le-au ocupat,  judecati si dvs, consultand lista,  daca le-au recomandat competentele profesionale sau banii. La acest link puteti vedea ce s-a publicat in Monitorul Oficial.
PS: Ii avertizez pe postacii portocalii ca mesajele "de bine" pe care mi le trimit nu ma intimideaza, dar ma motiveaza sa urmaresc cu mai multa atentie prestatia acestei formatiuni politice a carei atitudine fata de critici depaseste cu mult pe aceea a PSD, in perioada in care Adrian Nastase era premier, iar cenzura si atacurile la adresa jurnalistilor au atins pragul critic pentru libertatea de expresie.

miercuri, 9 martie 2011

Stimati PDL-isti, sa-i multumiti lui Staicu pentru supriza pregatita de BrailaNews!

Adrian Staicu, purtatorul de cuvant al PDL 
UP-DATE: Propunerile PDL pentru functiile de directori de deconcentrate si sumele existente in dreptul fiecarei persoane nu corespund cu donatiile publicate in MO

PDL filiala Braila si-a ales gresit comunicatorii. Dovada a oferit-o ieri neexperimetatul politician Adrian Staicu, ajuns purtator de cuvant al filialei dintr-o eroare, pe care partidul trebuie sa si-o asume. Postand, mai intai sub anonimat, un comentariu  cu continut discutabil la articolul "Lista lui Dumitriu anunta marea epurare a directorilor", el a fost obligat de presedintele Constantin Dumitriu,  sa-si asume mizeriile. Pentru ca o asemenea atitudine este de neiertat unui politician care reprezita la acest nivel un partid politic, am decis sa-i arat tanarului cu educatie precara, dar si celor care l-au sustinut in aceasta functie, ce inseamna sa nu ai proprietatea termenilor atunci cand, in loc de argumente, recurgi la atacuri mizerabile impotriva unui jurnalist care a scris un articol critic. Mai exact, articolul care face referire la existenta unei liste cu directorii aflati in dizgratie, intocmita de sefii PDL, a fost interpretat, in mod confuz, de Staicu drept un atac al meu asupra organizatiei politice. Si, de curajos si responsabil ce e, a crezut ca ma intimideaza daca posteaza mojicii pe blogul meu. Pentru a intelege pana si Staicu ce inseamna un articol nefavorabil unei organizatii intregi, BrailaNews va publica lista cu persoanele care au contribuit la campania PDL, sumele aferente, incepand de la 15 pana la 30.000 de euro, dar si posturile vizate. In felul acesta, poate invata si pseudo-purtatorul de cuvant Staicu sa faca diferenta dintre critica la adresa conducerii partidului si "atacurile" la adresa organizatiei. Si, in plus, daca nu a invatat pana la aceasta varsta sa respecte pe cei din jurul sau, inclusiv pe ziaristi, macar sa-i fie rusine de colegii care nu au nicio vina sa fie tarati dupa el in conflictele pe care le amplifica, in loc sa le aplaneze.

marți, 8 martie 2011

Lista lui Dumitriu anunta marea epurare a directorilor

Pentru ca nu mai au control asupra propriilor oameni, pedelistii au gasit o metoda sa scape de cei care nu mai raspund comenzilor politice. Sau care nu-si "platesc cotizatia la partid", ca sa folosim formula consacrata de deputatul Viorel Balcan.
Sub pretextul oferit de premierul Boc, anume ca directorii de deconcentrate vor fi evaluati in urmatoarele sase luni si obligati sa dea concurs, la PDL Braila s-a intocmit o lista cu directorii indezirabili. Pe ea se regasesc directori PDL care au fost numiti cu sustinerea vechii garzi a portocaliilor, dar si altii care sunt sprijiniti de alte partide. Potrivit informatiilor BrailaNews, lista a fost intocmita de tripleta Dumitriu-Badalan-Balcan iar institutiile vizate pentru schimbari ar fi Directia de Finante (gasiti la acest link motivul pentru care Deca a cazut in dizgratie), Directia Agricola, Agentia de Prestatii Sociale, Casa de Pensii, APIA etc.
Desi si-a comandat interviu la ziar, sa ne anunte ca va candida la CJ impotriva lui Stancu, Constantin Dumitriu nu sufla o vorba despre marea epurare pe care o pregateste.
PS. Desi ultimele mele incercari de a-i lua  un punct de vedere sefului PDL cu privire la subiectele pe care le-am abordat si care priveau organizatia s-au soldat cu un esec, Dumitriu a avut o reactie la acest articol. El a negat ca ar exista o asemenea lista si a precizat ca cei care sustin existenta ei sunt persoane care, cel mai probabil, "isi pregatesc terenul pentru situatia in care vor pica la concurs". De asemenea, Constantin Dumitriu si-a cerut scuze pentru mesajul postat mai jos de Biroul de presa al PDL si a negat ca ar fi validat acest "comunicat", pe care ma abtin sa-l calific, dar care arata cum functioneaza partidul si cu ce fel de oameni intentioneaza PDL Braila sa abordeze transmiterea mesajelor catre public in anul electoral 2012.

vineri, 4 martie 2011

Florin Carligea o acuza de incompetenta pe Adriana Dragan, dir.adj. al vamii Braila

*Fostul subprefect si-a asumat solicitarea facuta conducerii PDL privind inlocuirea ei din functie*

Adriana Dragan se face vinovata de rea-vointa sau incompetenta. Este punctul de vedere al fostului subprefect Florin Carligea, a carui firma a fost obligata la plata unor accize si penalitati in valoare de cca 6 miliarde de lei, in urma unui control vamal din 2010. Desi nu a recunoscut aceasta datorie, firma lui Carligea a achitat-o in termenul prevazut de lege, introducand si actiune in instanta pentru anularea ei. Omul de afaceri spune ca vama a pus in sarcina societatii accize pentru combustibilul folosit la activitatile de dragare si mentenanta, in conditiile in care Codul Fiscal prevede scutirea de la plata accizelor a motorinei folosita in acest scop. Vama recunoaste ca motorina a fost folosita in scopul mentionat dar invoca faptul ca aprovizionarea s-a facut de la un terminal, apartinand DG Petrol, care nu este un antrepozit fiscal atestat. De aceeasi parere este si Directia Finantelor Publice, care a respins contestatia actului de control vamal. Considerand ca e o chestiune de interpretare eronata a prevederilor legale, motorina achizitionata de la DG Petrol provenind de la antrepozitul TerminalOil, Comision Trade a atacat in instanta si vama, si Directia de Finante.
Pentru ca pe decizia de impunere in urma controlului vamal apare si semnatura Adrianei Dragan, Florin Carligea a recunoscut ca a solicitat schimbarea directorului coordonator adjunct al vamii, in cadrul unei sedinte a Biroului Permanent Judetean al PDL. El si-a motivat gestul astfel: "Vama a facut nenumarate controale de felul acesta. Mai mult, pentru orice cantitate de combustibil care se achizitioneaza pentru dragare si mentenanta, avem schimb de corespondenta cu statul. Este inadmisibil ca dupa ce si-au dat acordul cu privire la cantitatea de motorina neaccizabila si au returnat timp de 15 luni accizele, inclusiv pentru cantitatile de la TerminalOil, prin DG Petrol, sa vina sa-mi spuna ca trebuie sa platesc accize. Pana acum nu si-au dat seama? Iata de ce cred ca e cel putin incompetenta aici, daca nu rea- vointa. Este imposibil ca un control inceput in luna martie, cand s-a observat aprovizionarea de la DG Petrol, sa fie inceheiat in luna iulie, pentru a aduna penalitati de cca 122.000 lei", a spus Carligea.
De mentionat ca pentru fiecare control incheiat cu o decizie de impunere, 15% din valoare ajunge in fondul de stimulente al ministerului, si de aici la functionari. In situatia in care agentul economic contesta in instanta si obtine returnarea sumelor impuse, functionarii statului nu sunt obligati sa restituie si ei stimulentele. Este un viciu legislativ care, in opinia lui Florin Craligea, poate da nastere unor abuzuri. Cu alte cuvinte, inspectorii pot fi tentati sa incheie acte de impunere, chiar daca stiu ca acestea sunt atacabile, in conditiile in care ei, oricum, raman cu stimulentele si atunci cand instanta anuleaza rezultatele controlului. In cazul Comision Trade vs vama Braila, singura in masura sa precizeze daca inspectorii vamali au gresit sau agentul economic a achizitionat un carburant accizabil este instanta de judecata.

marți, 1 martie 2011

Contestand impunerea unor accize de 6 mld lei, Carligea a facut presiuni pentru schimbari la vama Braila

My Great Web page
*Ex-subprefectul PDL spune ca a apelat la justitie* Vama Braila a impus plata a 6 miliarde de lei in urma unui control din 2010 si de atunci se fac presiuni pentru inlocuirea directorului adjunct, Adriana Dragan* Fostul sef al SRI, Anton Smadu,  reprezinta interesele  unei firme dubioase, cu care Carligea este intr-o relatie de afaceri si care a sponsorizat campania lui Crin Antonescu* Carligea considera asocierea numelui sau cu a lui Smadu "rauvoitoare"*
Pentru ca uriasul scandal de coruptie din vami si implicarea evidenta a politicului sunt subiecte tabu pentru presa braileana, BrailaNews incearca sa se apropie de aceste teme, pornind de la interpelarea deputatului PSD Valer Marian adresata sefului ANAF, Sorin Blejnar. Printre problemele ridicate de primul se numara si activitatile unor firme ca DG Petrol SRL, firma care a finantat campania presedintelui PNL Crin Antonescu si care este in atentia procurorilor pentru diverse ilegalitati. De ce ne-ar interesa pe noi, brailenii, DG Petrol? Pentru ca are punct de lucru la Braila, unde a inchiriat un terminal, de el ocupandu-se fostul sef al SRI Anton Smadu (trecut in rezerva pentru ca a facut politie politica), de unde Carligea face aprovizionarea cu carburanti. Potrivit unui reportaj difuzat de Antena3, totul se desfasoara sub protectia deputatului PDL Eugen Badalan. Carligea spune ca nu are niciun fel de relatie cu Smadu, relatiile sale cu DG Petrol existand doar la nivelul conducerii centrale a firmei.
DG Petrol SRL îl are ca administrator pe Niculae Ionescu, firma fiind deţinută de două off-shore-uri (recunoasteti, cu siguranta, metoda Vantu), cu sediul în paradisul fiscal din Insulele Virgine Britanice: Abilo LTD, cu sediul în Tortola, cu 90% din acţiunile SG Petrol şi Real Oil Development Inc. Mare. Ea este controlată de omul de afaceri Dan Igniska. Firma este implicata intr-o evaziune fiscala de proportii, motiv pentru care a intrat in atentia DNA. Comisarii Gărzii Financiare au trimis către DNA un dosar de evaziune fiscală în valoare de 22 de milioane de lei referitor la firma DG Petrol, furnizor de carburanţi. Aceasta furniza combustibil firmelor-fantomă care nu mai plăteau TVA. De asemenea, compania finanţatoare a campaniei electorale a lui Crin Antonescu este bănuită că face parte dintr-un grup infrac­ţional care a constituit lanţuri comerciale fictive cu scopul fraudării bugetului de stat. Procurorii DIICOT şi ai DNA sunt acum pe firul afacerii şi investighează cazul, iar societatea este în stare de insolvenţă.
Firma care l-a sponsorizat pe Crin Antonescu, DG Petrol SRL, cu sediul în Bucureşti, specializată în distribuţia şi transportul de produse petroliere, este abonată si la licitaţii publice cu terenuri in Constanta
Pentru a intimida conducerea vamii Braila, sa stea departe, fostul subprefect Florin Carligea a facut presiuni asupra conducerii PDL, in special asupra lui Constantin Dumitriu, pentru a-i fi retras sprijinul politic Adrianei Dragan, directorul adjunct al vamii. Aceasta a facut, in 2010, un control la SC Comision Trade, firma prin care Carligea se regaseste il legatura cu DG PETROL si, ca urmare a neregulilor constatate, a stabilit in sarcina societatii accize in valoare de 6 miliarde de lei. 
Contrariat de aceste informatii, Florin Carligea a precizat ca a achitat suma respectiva de doua ori: la DG Petrol si la vama, subliniind ca daca nu ar fi fost platite accizele, marfa nu ar fi iesit din terminal si ca functionarii vamali, incheind procese verbale fara discernamant doar pentru a-si incasa stimulentele, se fac responsabili de decapitalizarea agentilor economici.
Acesta nu este singura situatie de neplata a accizelor descoperita de vama Braila, sub conducerea Adrianei Dragan. BrailaNews va incerca sa prezinte intr-o postare viitoare un alt caz prin care bugetul de stat a fost prejudiciat, de data aceasta cu o suma uriasa, cu complicitatea unor functionari publici direct implicati in activitatile de control. 
Cat priveste acuzatiile ca a facut presiuni pentru schimbarea Adrianei Dragan, numita la vama cu sustinerea initiala a PSD, fostul subprefect a promis ca va lamuri aceasta situatie.

De la cititori: "Proiecte...tot pentru Stancu"

"Ne lăudăm noi brăilenii, că atragem fonduri de la Uniune...dar nimeni nu s-a gândit mai departe de fanfaronada ce înconjoară de fiecare dată aprobarea banilor..."mai multe, aici.