duminică, 28 august 2011

Patru motive care vor determina eșecul PDL sub conducerea galațeanului Dumitriu

1.Nu are echipă, nu are comunicatori, nu are credibilitate
2.Imaginea lui și a celor doi deputați cu care împarte puterea este catastrofala și imposibil de îmbunătățit din cauza aparteneței la grupul de interese constituit în jurul banilor publici- caracatița brăileană
3. Starea de nemultumire in randul membrilor simpli este exploziva din cauza dovezilor din ce în ce ma evidente că Dumitriu nu e în stare să asigure coeziunea partidului
4. Incapacitatea de a riposta linsajului mediatic la care este supus PDL și care va căpăta forme din ce în ce mai greu de suportat, Dumitriu ocupându-se exclusiv de propria sa mediatizare în presa aservită caracatiței..

joi, 25 august 2011

Constantin Dumitriu, șeful PDL Brăila, și-a luat consilier pe omul de la Piețe al lui Anton Lungu, dat afară pentru nereguli

*PDL Brăila a încăput pe mâna  aghiotanților lui Anton Lungu*După familia Rădulescu, Constantin Dumitriu mai aduce în PDL un cadrist al defunctului primar*

După ce a reușit performanța ca în câteva luni de la alegerea sa ca președinte al PDL Brăila să destructureze organizația și să o subordoneze complet intereselor sale și ale adversarilor politici, Dumitriu a mai luat o decizie care afectează credibilitatea sa, dar și a partidului.
Fostul director al Administrației Piețelor, omul care se ocupa de plocoanele ciracilor defunctului Anton Lungu până când a intrat pe fir Serviciul de Investigare a Fraudelor și i-a făcut dosar penal- despre  Gheorghe Boboc e vorba, a fost numit consilierul său personal. Sau, cel puțin așa se recomandă Boboc la telefon fără ca Dumitriu să aibă vreo reacție.
Boboc și alți trei angajați ai Direcției Piețelor  au avut dosar penal sub acuzația că au închiriat spațiile comerciale din piețe clientelei politice, fără licitații și, după câțiva ani de anchetă, au primit NUP. După problemele pe care le-a avut în timpul cercetării, el a fost recuperat politic de Dumitriu, cu care se află într-o relație ...umanistă încă de pe vremea când gălățeanul traseist politic își rezolva problemele de familie cu ajutorul fostului primar Lungu, ambii reprezentând conducerile organizațiilor PUR Brăila, respectiv Galați. Mai exact, Dumitriu, cu ajutorul lui Boboc și Lungu, a reușit să-l transfere pe taica-su la Brăila, familia Dumitriu rămânând în anturajul fostului prim secretar, la fel ca și familia lui Ștefan Rădulescu.
N.r. Dumitriu neagă că tatăl său ar fi primit un asfel de sprijin de la Anton Lungu și spune că Gheorghe Boboc îl ajută în colegiul 5. El confirmă asfel concluziile prezentate de BrăilaNews conform cărora și-a negociat cu Stancu-PSD un loc eligibil de deputat, fiind de notorietate relațiile foarte proaste ale lui Cristian Rizea, actual deputat PSD în colegiul 5, cu Vodă. Reamintesc faptul că Dumitriu și-a păcălit electoratul anunțând că îl interesează funcția de președinte al Consiliul Județean Brăila, el intrând de fapt în această competiție pe post de iepuraș pentru Stancu, care îi dă la schimb colegiul 5. Adică viitorul candidat al PSD în colegiul 5 va fi, la rândul său, iepuraș pentru Dumitriu (așa cum fost Daniela Bartoș pentru Diana Tușa), dacă lege electorală și împărțirea administrativ-teritorială vor rămâne neschimbate.

miercuri, 24 august 2011

Udrea se lauda că are relații bune cu Gheorghe Bunea Stancu

După ce Victor Ponta i-a avertizat public pe pesediști s-o lase mai moale cu ”iubirile” față de doamna Udrea și a dat un exemplu sanctionandu-l pe Marian Vanghelie, Elena Udrea parcă îi face în ciudă. În această seară, ea a declarat la Realitatea TV că are o relație extrem de bună cu primari și președinți de consilii județene ai PSD, nominalizându-l pe baronul Stancu de la Brăila.Dacă pe Vanghelie l-a costat funcția de președinte al PSD București faptul că a fost extrem de apropiat de ministra, oare ce preț va plăti Vodă pentru aprecierile de care se bucură din partea Elenei Udrea?

marți, 23 august 2011

Gheorghe Bunea Stancu, printre pesediștii care l-au adus la disperare pe Ponta. Urmează excluderea?

Primarii PSD si PNL care la alegerile din Neamt si Maramures au sprijinit candidatii PDL vor fi exclusi din partid, a anunțat Victor Ponta după ședința de azi a USL, în care au fost analizate cauzele care au dus la rezultatele sub așteptări la alergerile parțiale din cele două județe. 
Apoi, într-o intervenție televizată, a mai spus, dând  replică  lui Traian Băsescu: "Cine este Basescu asta? Este un iresponsabil, iar noi, USL, vom munci douazeci de ani ca sa reparam tot ce a furat el", a afirmat Ponta. Întrebarea noastră pentru Victor Ponta este cu cine va munci 20 de ani, cu Stancu, cel care nu mai prididește cu laudele și slugărnicia față de conducerea centrală a PDL? Cu Stancu care, cocoțat pe sacul cu bani publici,  și-a subordonat în teritoriu PDL, dând milioane de euro anual firmelor care sponsorizează PDL? Cu același Stancu care ține în stare de umilință pe toți social-democrații brăileni, de a făcut din PSD cârpa lui de șters pantofii?
Judecând însă după cele două declarații ale lui Ponta,  putem deduce că Vodă nu mai are mult de huzurit la cârma PSD Braila. Articolul publicat în Viața Brăilei (link aici), în care Vodă lăuda guvernul PDL, pe Murgeanu și Elena Udrea a ajuns și pe masa președintelui PSD care s-a săturat până peste cap de hazul lui și înțelege că trebuie să ia măsuri urgent.

joi, 18 august 2011

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, nu-i în stare să-și apere primarii

Pentru că nu îl contrazice nimeni, Vodă face doar ce-i trece prin cutia craniană ( îi folosesc propria expresie întrucât el este foarte mulțumit de prestația sa la cârma județului). Așa se face că nu vrea și pace să-l accepte pe primarul liberal Ion Crăciun de la Chiscani drept candidat al USL la alegerile de anul viitor. Cătălin Boboc, președintele PNL Brăila, evident că nu are nimic de spus despre situația aceasta, de dragul funcției el înghițind una după alta găluștile fierbinți servite de baronul căruia Crăciun îi stă ca un os de pește în gât, năbădăiosul primar neacceptând ingerințele caracatiței imobiliare brăilene și în comuna pe care o administrează. Cum notarul liberal Vasile Varga îl domină pe Boboc și este asociat intereselor reprezenate de Vodă, este limpede că rațiunile care vor sta la baza stabilirii candidaturilor la primării nu au nimic de-a face cu poziția în sondaje ale viitorilor candidați.
În ceea ce privește comuna Chiscani, liberalii admit o candidatură PSD la primărie, dând semnalul că sunt dispuși sa-și sacrifice oamenii doar pentru mofturile baronului hrăpăreț. Asta e deja prea mult și, cu siguranță, va conduce la o explozie a nemulțumirilor celorlalți.

luni, 8 august 2011

EVZ:Politicieni pe banii deturnaţi de Sorin Ovidiu Vîntu

Evenimentul Zilei a publicat azi un articol despre politicienii care au fost finanțati de SOV. Lista e lungă și inspăimântătoare și arată de ce instituțiile statului au devenit nefuncționale, atata vreme cât reprezentanții poporului în aceste instituții au fost plătiți cu bani grei pentru a reprezenta, de fapt, interesele unui singur om. Redeschiderea dosarelor Vîntu produce mari emoţii în întreg spectrul politic românesc. Şi asta fiindcă toate regimurile care s-au perindat la putere au relaţionat nepermis cu "tatăl" Fondului Naţional de Investiţii. Măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, Justiţia trebuie să clarifice cât de corecte au fost aceste relaţii, câţi bani a dat şi câtă influenţă a obţinut, în schimb, Sorin Ovidiu Vîntu de la politicienii de diverse culori.

duminică, 7 august 2011

"Tarile si bancile aflate in dificultate trebuie lasate sa intre in faliment chiar daca solutia e dureroasa

tarile-si-bancile-aflate-in-dificultate-trebuie-lasate-sa-intre-in-faliment-chiar-daca-solutia-e-dureroasa
Interviu realizat de publicaţia elveţiană de limbă franceză Le Temps cu Marc Faber, guru al finanţelor, celebru pentru exactitatea cu care a prevăzut crahul bursier din 1987, prăbuşirea acţiunilor japoneze doi ani mai târziu şi criza financiară actuală.

joi, 4 august 2011

Cosmarul-realitatii

Cosmarul-realitatii

PDL Braila nu-si mai lasa directorii pe mana presedintelui galatean Constantin Dumitriu, secondat in intrigi si lacomie de secretarul Silviu Radu

Presedintele Constantin Dumitriu si secretarul Silviu Radu, desi au aparut joviali la agapa PDL de la terasa Miorita, au fost pusi la punct de Biroul Permanent Judetean, convocat cu cateva ore inaintea petrecerii de joi. Cei doi au pierdut terenul in partid, fiind blocati sa faca parte din Comisia de evaluare a directorilor de deconcentrate, dupa ce mai multi democrat-liberali numiti cu sprijin politic s-au plans de presiunile pe care le-au pus asupra lor, din lacomie, presedintele galatean si omul sau de incredere, Silviu Radu. Asa se face ca soarta pedelistilor braileni a ajuns in mainile fostului lider social-democrat Viorel Balcan, deputatul fiind desemnat sa faca parte din comisia de evaluare. In interiorul PDL Braila atmosfera este extrem de incarcata dupa ce conducerea impusa de Vasile Blaga, pusa pe capatuiala, a reusit sa-i indeparteze de la partid pe  toti cei care erau preocupati de evolutia PDL si de aservirea sa intereselor unui grup minuscul constituit in jurul lui Dumitriu, S. Radu si Badalan. Acestia au mers pana acolo incat au interzis adunarile la sediul PDL in absenta lor si au luat din sediu pana si automatul de cafea, facand tot posibilul ca atmosfera sa fie neprimitoare. Surse din partid mai spun ca fondurile solicitate pentru organizatie nu se regasesc in evidentele filialei, situatie care a fost adusa la cunostinta conducerii centrale, in fata careia s-au discreditat si cei doi deputati Badalan si Balcan, sustinatori ai lui Dumitriu la alegerile interne de anul trecut.