marți, 31 ianuarie 2012

PNL și PDL Brăila l-au făcut pe Simionescu să dea înapoi

Pentru prima dată în ultimii patru ani, consilierii locali brăileni au uitat de culoarea politică și l-au determinat pe primarul Aurel Simionescu să-și retragă un proiect de hotărâre irațional, prin care ne-ar mai împovăra cu 8 milioane de euro. Motivația acestui împrumut este halucinantă: să asigurăm finanțarea firmelor clientelare- Tancrad și Concivia, al căror contract cu Primăria este considerat ILEGAL. În loc să facă lucrurile cum trebuie, organizând licitații corecte, primarul, prin inițiativa sa, urmărește să le asigure finanțare acelorași firme, pe care le vom găsi pe lista contributorilor la campania electorală.
Simionescu nu a renunțat la proiectul acesta, sperând ca până la ședința următoare să găsească o modalitate de a schimba opinia unor consilieri și să găsească susținere pentru această enormitate. Nu putem să sperăm decât la o corectă evaluare a riscurilor, atât din partea PNL cât și a PDL, care să nu se mai comporte în an electoral ca o mașinărie de vot perfectă pentru interesele exclusive ale clientelei PSD, și nu ale brăilenilor care i-au trimis în consiliu si care n-au chef să deconteze incompetența și corupția unora . Dacă îi vor trece lui Simionescu acest proiect, ar trebui să fie conștienți, atât liberalii cît și democrat-liberalii, că le vor pune pe tava celor de la PP-DD voturile electoratului dezgustat de cârdășia asta care ne-a izolat complet de restul lumii.
Pentru votul de ieri, apreciez în mod deosebit atitudinea consilierilor PNL, care, deși aflați într-o alianța politică cu PSD, nu au fost de acord să-l gireze și de această dată.

vineri, 27 ianuarie 2012

Moisiu a luat o supradoza de 60 de pastile

Avand in vedere că Moisiu a avut antecedente, lansez o întrebare firească: este posibil ca gestul său de a înghiți 60 de pastile să îi faciliteze un diagnostic asftel încât să fie exonerat de o eventuală răspundere în contextul interesului  DNA față de corupția din Brăila?


in-timp-ce-ghb-stancu-e-trimis-in-judecata-de-dna-si-audiat-in-diverse-cauze-nicolae-moisiu-subalternul-sefului-cj-braila-a-inghitit-60-de-pastile-

Simionescu recurge la rotirea cadrelor: Ca rasplata pentru falimentarea CET, Patrascu îi ia locul lui Chiriţa la regia de apă

In cea mai autentică manieră comunistă, activiştii PSD sunt rotiţi pe funcţii, asta după ce lasă prăpăd în urma lor.
După ce Simionescu l-a acuzat pe Patrascu de management defectuos  la CET (la sanchi, ca doar n-o fi fost de capul lui acolo, ca dovadă că primăria, prin Pătraşcu,  pune pe tavă CET-ul firmei de apartament care furnizează gaz metan), directorul  sapunit de ochii presei e numai bun sa-l inlocuiasca pe Mihai Chirita, de la regia de apa, care se pensioneaza in acest an.

joi, 26 ianuarie 2012

O ținem langa cu inaugurările, dar de funcționat, nu funcționăm

De la sfârșitul lunii noiembrie 2011, președintele CJ Brăila cu alaiul sau laic, alcătuit special pentru astfel de momente, o tot ține langa cu inaugurările. Nu știm de ce întrucât, ceea ce inaugurează el se va da în folosință undeva cândva, sperăm în timpul vieții noastre.
Pe 20.10.2011, spitalul județean era scena unei parade prilejuite de simularea inaugurării ambulatorului, în timpul căreia alaiul alcătuit pentru a-l face vizibil pe Vodă s-a plimbat prin spital să vadă circuitele, pe care pacineții le-au putut vedea și ei, dar la televizor. Că de pus în funcțiune, mai durează.
Președintele CJ și-a încolonat atunci subalternii membri de partid și, pentru a da evenimentului greutate,  i-a pus în fruntea alaiului pe doctorii gălățeni Bacalbașa și Nechita, primul - viiitor candidat la CJ Galați, al doilea - fost deputat. În mod categoric, prezența senatorului Ion Rotaru, președintele Comisiei de Sănătate, a avut rolul de a da adunării social-democraților o notă cât se poate de oficială. Și solemnă, în același timp, întrucât a avut și binecuvântarea episcopului Dunării de Jos. De unde să știe bieții oaspeți că participau la o simulare, și că două săptămâni mai târziu, Vodă avea să fie trimis în judecată de DNA în a scandalul ”mită de 1 milion de euro pentru campania lui Geoană”?
Între timp au aflat, dovadă că simularea inaugurarării parțiale de ieri, după inaugurarea simularii generale din noiembrie, nu s-a mai bucurat decât de prezența obligatorie a celor consemnați să facă parte din alaiul local oficial al lui Vodă.
De ce s-o mai fi plimbat iarăși până la spital să inaugureze ambulatoriul de obstetrică și ginecologie, dacă tot nu funcționeză, când a mai făcut o inaugurare cu câteva săptămâni în urmă, poate o reuși să explice directoarea Sin !? Ca ne-am plictisit sa tot fotografiem aparate, pe care nu le folosește nimeni întrucât nu mai sunt bani și pentru specialiști!

În atenția președintelui CJ Brăila
Potrivit DEX, INAUGURÁ, inaugurez, vb. I. Tranz. A deschide în mod solemn activitatea unui așezământ, a unei expoziții, a unui local etc.; p. gener. a marca începutul într-o activitate; într-un domeniu

luni, 23 ianuarie 2012

Pentru tranzacții fictive de cereale, Gh. B. Stancu apare și într-un dosar de fraudare a fondurilor europene

Gheorghe Bunea Stancu: Ei, adu-mi mai multe ! Că vreau să bag şi eu pe Bursagrirom, aia, să fac şi eu un business. Ţi-am spus că vreau să iasă. Mi-a dat doar un milion de euro.

Ioan Niculae: Păi pe Bursagrirom vreau să fac. ... Trebuie să-mi găsesc spaţiu de depozitare. Plătesc eu transportul, ţi-l aduc mai încolo...”


pentru-tranzactii-fictive-de-cereale-gh-b-stancu-apare-si-intr-un-dosar-de-fraudare-a-fondurilor-europene

luni, 16 ianuarie 2012

Vă aștept deseară la TV

În această seară la TVG, vom vorbi cu Sergiu Diacomatu, președintele fundației Fiii Brăilei, despre necesitatea reformării partidelor politice și despre incapacitatea liderilor politici locali de a sancționa derapajele lui GBS. Ce avem de făcut ca Brăila să nu mai încapă în mâinile unor infractori? Emisiunea se difuzează în direct, începând cu ora 20:05

joi, 12 ianuarie 2012

De la Gheorghe Bunea Stancu și INSOMAR, la AGERPRES

La data de 15 mai 2011, pe acest blog publicam articolul  Angajata Agerpres se ofera sa masluiasca sondaje in favoarea PSD Braila (AUDIO).
În înregistrare, corespondenta Agerpres la Brăila afirmă că a făcut sondaje de opinie pentru Insomar. Cand am cerut un punct de vedere la conducerea agenției naționale de presă, care funcționează pe bani publici, în virtutea legii 544, mi s-a comunicat cu semnătura directorului general și ștampila instituției că mi se va face plângere penală pentru denigrarea agenției. 
În lumina noilor evenimente, discuția din cadrul conferinței de presă de la sediul PSD capătă alte valențe.
Prin urmare, lansez și eu o întrebare care derivă din faptele prezentate mai sus: rețeaua de corespondeți a agenției ar fi putut presa servicii către INSOMAR?

Nu e de glumă: faptele de care e acuzat președintele CJ Brăila l-ar putea arunca mulți ani în spatele gratiilor

Dacă judecătorii îl vor găsi vinovat de acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA, pe Gh. Bunea Stancu îl aşteaptă 10 ani de puşcărie
nu-e-de-gluma-faptele-de-care-e-acuzat-presedintele-cj-braila-l-ar-putea-arunca-multi-ani-in-spatele-gratiilor

miercuri, 11 ianuarie 2012

Ce jocuri face Balcan?

Directorilor PDL li s-a transmis pe diverse căi ca urmează a fi schimbați din funcții. Existând precedente, oamenii, pe bună dreptate, se tem că lui Dumitriu i s-a pus pata din nou, furios că nu reușește să-și impună autoritatea în partid.
În paralel, deputatul Balcan și-a asumat rolul de protector al acestor directori. Cum nu este exclus ca aceasta să fie o manevră cu scopul de a desăvârși compromiterea definitivă a lui Dumitriu în PDL Brăila, speculațiile au început să apară. Pedeleiștii cred că Balcan a înțeles că menținerea la șefia filialei a unui lider care nu reușește coagularea organizației de partid  îi reduce dramatic șansele de a câștiga alegerile. Și a trecut trecut la contra-ofensivă, cu scopul de a prelua controlul în partid. La aceasta se adaugă faptul că resuresele materiale ale PDL Brăila pentru susținerea unei campanii electorale sunt infime în comparație cu cele ale pesedistilor. Aceștia încă reușesc să adune bani, cu ajutor indirect de la PDL Brăila, partid care, sub conducerea lui Dumitriu, nu pare interesat să oprească robinetul de fonduri publice la care are acces adversarul -USL- prin faptul că direcționează contractele publice exclusiv către clientela politică.

miercuri, 4 ianuarie 2012

Blaga s-a împăcat cu Băsescu iar Dumitriu și-a ridicat Antena în tabăra USL

Vasile Blaga, protectorul în zona Brăila-Galați a baronilor PSD și PDL, a reintrat în grațiile lui Traian Băsescu. Blaga este cel care s-a pronunțat, la Brăila, pentru o relație de parteneriat și respect reciproc cu PSD, cu ocazia prezentării moțiunii pentru șefia PDL, care însă a rămas tot la Boc.
Dacă Buldogul, cum i se mai spune președintelui Senatului, s-a reabilitat în fața lui Zeus, cum este supranumit Băsescu, situația lui Dumitriu, președintele adus de Blaga de la Galați la șefia PDL Brăila, este de-a dreptul bizară. Aceasta, deoarece fostul viceprimar de Galați a revenit și el la prima dragoste politică, adică la conservatori, adică în barca opoziției, adică la USL, el preluând Antena 1 Galați-Brăila împreună cu prietenul Radu Cosca.
Singura rațiune pentru care președintele de mucava al PDL Brăila este tolerat în partid în condițiile în care s-a aliat cu ”dușmanul” ar fi ca Voiculescu să rupă USL-ul, să întoarcă armele și să-și declare admirația față de Băsescu și Udrea. Altfel, nu-mi imaginez o campanie electorală în careDumitriu, în calitate de președinte al PDL, să dețină controlul la un post de televiziune vădit anti-PDL.
Citiți și
http://brailanews.blogspot.com/2011/04/fostul-psd-ist-george-dragu-catre-blaga.html