joi, 29 martie 2012

Daniel Mitrofan, despre dezastrul financiar produs de administrația Simionescu

Zeci de brăileni vor picheta azi sediul CNA

Decizia Consiliului Național al Audiovizualului de a înjumătăți licența postului de televiziune OTV pe motiv că face propagandă politica pentru PP-DD, în condițiile în care de același lucru se fac vinovate și alte posturi (Antena și Realitatea duc o politică fățișă pro USL), fără a fi sancționate, a determinat un grup de brăileni să plece în această dimineață la București. Ei își vor arăta în fața sediului CNA, întrunit în ședință, susținerea față de postul de televiziune al jurnalistului Dan Diaconescu și dezaporbarea pentru restrângerea dreptului la exprimare liberă, garantat de Constituția României. Printre sloganurile delegației brăilene se află ”Jos cenzura” și  ”CNA= Spălătorul de creiere al Puterii”.

sâmbătă, 24 martie 2012

O mișcare surpriză îi scade dramatic șansele lui Gh. B Stancu de a fi reales

Tandemul Stancu-Simionescu devine pe zi ce trece mai lipsit de consistență electorală. La problemele din Justiție ale lui Stancu se adaugă și o complicare neprevăzută a relațiilor cu celelalte partide, care nu păreau să-i dea prea mari bătăi de cap lui Vodă până în urmă cu o săptămână. De câteva zile se vorbește tot mai serios despre o coaliție locală anti - PSD, care să susțină un singur candidat împotriva baronului. Și pentru a nu se supăra nimeni, propunerea ca Sergiu Diacomatu să candideze independent pare a fi acceptată de toată lumea. Ideea a pornit de la PP-DD, a fost acceptată de UNPR și PNȚCD și, ca informație de ultimă oră, PDL și-ar fi dat deja acordul de a participa la această coaliție, urmând ca anunțul să fie făcut public după semnarea unui protocol.
Indiferent de motivele care au urgentat această mișcare politică, ea va da dureri serioase de cap celor de la USL. Atât Simionescu cât mai ales Stancu, aflat într-un declin ireversibil de popularitate, și-au făcut socotelile pornind de la scorul PSD și de la intrarea celorlalte partide în alegeri cu candidați proprii, ceea ce ar fi fost categoric în avantajul lor.  Dincolo de orgolii și ranchiună între actorii acestei înțelegeri, faptul că au decis să facă front comun împotriva lăcomiei, corupției și mojiciei cu care a fost condusă Brăila în ultimii opt ani e în primul rând în avantajul brăilenilor care își doresc o schimbare reală și merită salutat cu toată sinceritatea.

joi, 22 martie 2012

Dumitriu, tu te simti bine?

Ans. Privilege, proprietatea șefului PDL Brăila
Ansamblul Urbanistic "Privilege", pe care îl deține prietenul lui Boldea de la șefia PDL Brăila, vis-a-vis de Stadionul Dunarea din Galați, a fost  ridicat în condiții dubioase. Deși ceritificatul de urbanism permitea doar construcția unei vile cu doua etaje, fostul viceprimar de Galați acualmente posibilul  candidat al PDL la șefia CJ Brăila,a obținut autorizație de construire pentru 12 etaje. Se va extinde curiozitatea anchetatorilor si in acest caz?

Caracatița 2: neputând să nege lăcomia lui Gh. B. Stancu, partenerii din USL pretind că nu au văzut pliantul

Deşi acţiunea ”Caracatiţa 2” a stârnit reacţii la nivel naţional, cei doi reprezentanţi ai administraţiei locale vizaţi continuă să se poarte ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Nici Gheorghe Bunea Stancu, nici Aurel Simionescu nu au simţit nevoia să se delimiteze de rezumatul făcut mandatelor lor. Nici măcar partenerii politici n-au îndrăznit să-l nege, ştiut fiind că Gheorghe Bunea Stancu este asociat în firmele sale care au luat în stăpânire porturile Brăila şi Măcin cu liberalul Sorin Costin. Mai mult, reprezentanţii brăileni ai USL pretind că nici măcar nu au văzut pliantul care inventariză averea preşedintelui CJ, dar şi modul în care a participat la ruinarea Brăilei  Aurel Simionescu, în calitatea pe care o are de cel mai longeviv activist PCR cu funcţii la cel mai înalt nivel şi în Statul Român post revoluţionar.
 Mai multe, aici:
coruptia-si-incapacitatea-conduc-brailacaracatita-2-neputand-sa-nege-lacomia-lui-gh-b-stancu-partenerii-din-usl-pretind-ca-nu-au-vazut-pliantul

miercuri, 21 martie 2012

Dumitriu, tu știi unde e prietenul tău, Boldea?

Când PDL Galați a dorit să scape și de Boldea, după ce pe Dumitriu l-au exilat Toader și Blaga la șefia celei mai proaste filiale- adică la Brăila, avocatul pe care îl caută acum anchetatorii a fost invitat la groapa de gunoi politic de proaspătul președinte Dumitriu. Acum când și Parlamentul și-a dat acordul ca procurorii să adune gunoiul politic din băncile sale, avocatul Boldea a dispărut pur și simplu. Poate știe Dumitriu unde i s-a ascuns prietenul, de teamă să nu fie băgat la răcoare pentru nenorocirile de care se face culpabil. O fi ajuns deja într-o țară cu care România nu are tratat de extrădare?

Cititi aici cum falsifica avocatul Mihail Boldea sentintele judecatoresti.

luni, 19 martie 2012

Gheorghe Chiru, invitatul meu la emisiunea Viața Brăilei, după ce a respins alianța cu PDL

După ce a constatat că, la Brăila, nu contează în ce partid eşti pentru că şefii sunt aceiaşi, Gheorghe Chiru a revenit la PNȚCD şi refuză să intre în jocul ”caracatiţei” locale. Urmăreşte emisiunea Viaţa Brăilei în această seara de la ora 20:05, la TV Galați-Brăila şi vei afla cum şi-au făcut socotelile politicienii brăileni pentru apropiatele alegeri.

O nouă dovadă că așa stau lucrurile, dacă mai era nevoie, este că s-a confirmat ceea ce BrăilaNews scria aici încă din luna ianuarie: în loc să-l tragă la răspunere pe  liberalul Pătrașcu de la CET, primarul Simionescu l-a mutat la regia de apă,  ca răsplată pentru că i-a lăsat pe brăileni fără căldură în cea mai grea iarnă din câte am avut.

vineri, 16 martie 2012

Prietenul gălățeanului de la șefia PDL Brăila, încolțit de procurori

Deputatul UNPR  Mihail Boldea, pe care nu demult Constantin Dumitriu îl invita să se înscrie în PDL Brăila, după ce amândoi au fost eliminați din PDL Galați, este anchetat pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni, fals în documente oficiale şi înşelăciun. El a mai fost implicat în mai multe cazuri de afaceri imobiliare dubioase. Atât Dumitriu cât și Boldea sunt creațiile politice ale fostului primar de  Galați Eugen Durbacă, acum lider PP-DD Galați,pe care îl va urma în scurt timp și Boldea, după popasul de câteva luni la UNPR.
Mihai Boldea este un personaj extrem de controversat la Galaţi, în calitatea sa de avocat fiind implicat în procese care au ajuns în cercetarea Parchetului General sau al DIICOT, pentru că prin probe dubioase sau falsuri se încerca acapararea unor imobile ce aparţineau Primăriei sau unor persoane fizice. Mai este cunoscut ca apărătorul liderului MISA, Gregorian Bivolaru, dar şi ca avocat al unor personaje dubioase, acuzate de fapte penale.
Mai multe, aici:
mafia-din-imobiliara-din-galati-incoltita-de-procurori
Citește și:
http://www.monitoruldegalati.ro/politica/deputatul-boldea-invitat-de-constantin-dumitriu-sa-se-inscrie-in-pdl-braila-2115.html

joi, 15 martie 2012

Gălăţeanul portocaliu Dumitriu se roagă de primarii PSD să-l susţină

După ce s-au aliat oficial cu ţiganii din Partida Rromilor şi cu rămăşiţele din partidul lui Becali (PNG), respingându-i pe partenerii de guvernare de la UNPR, Dumitriu şi Balcan au pornit-o prin judeţ, în căutare de susţinători pentru preşedinţia CJ. Evident că primarii abordaţi sunt vechii prieteni din PSD ai lui Viorel Balcan, blatul PDL-PSD devenind astfel mai vizibil ca oricând. Unul dintre primarii abordaţi este cel de la Vişani, pe care l-au vizitat recent, fără să-i dea măcar bună ziua preşedintelui organizaţiei comunale PDL, omul de care depinde propriu-zis rezultatul PDL la alegerile din localiate.Şi cazul de la Vişani nu e unic De altfel, această practică la PDL este deja cunoscută. Reamintim că înaintea lui Murgeanu, care i-a evitat pe Dumitriu şi Balcan, marţi, când şi-a luat drepturile de autor de la tandemul Simi- Stancu pentru nenorocirile de contracte aflate în derulare, Boc şi Udrea au trecut prin Brăila fără să de doi bani pe organizaţia de aici condusă de un deputat penal, altul venit prin transfer de la duşmani şi de cetăţeanul minoritar aruncat peste Siret la şefia PDL Brăila. Reamintim că Dumitriu spune despre sine că aparţine minorităţii elene, ceea ce cu siguranţă îi contrariază pe noii  aliaţi de la Partida Rromilor.

Citiţi şi
http://viatabrailei.ro/sprijin-neasteptat-de-la-secretarul-de-stat-pdl-razvan-murgeanu-pentru-administratia-braileana-eroarea-lui-simionescu-ii-pune-la-plata-pe-braileni-pentru-finalizarea-dorobantilor_3738

Eroarea lui Simionescu îi pune la plată pe brăileni pentru finalizarea Dorobanților

Răzvan Murgeanu, secretar de stat în MDRT s-a aflat, marţi, în vizită la Brăila, lăsându-i nedumeriţi până şi pe colegii săi de partid, pe care i-a ocolit pentru a se întâlni doar cu tandemul administrativ PSD Simionescu-Gh. Bunea Stancu. Întrebat despre licitaţia privind lucrarea de pe  Dorobanţi,  câştigată în condiţii suspecte de firma favorită a preşedintelui CJ, Murgeanu consideră că este vorba despre o ”eroare” şi nu de ”fraudă” în condiţiile în care caietul de sarcini a fost întocmit cu dedicaţie, iar Brăila riscă să nu mai primească finanţare europeană pentru această lucrare complexă şi costisitoare. Afirmaţiile părtinitoare ale lui Murgeanu au stârnit indignare până şi în rândul democrat-liberalilor brăileni, care îl acuză fără menajamente. 
Citiţi mai multe aici:
sprijin-neasteptat-de-la-secretarul-de-stat-pdl-razvan-murgeanu-pentru-administratia-braileana-eroarea-lui-simionescu-ii-pune-la-plata-pe-braileni-pentru-finalizarea-dorobantilor

marți, 13 martie 2012

Un alt politician anonim din Galați încearcă cu tupeu să-și facă rost de un post de parlamentar la Brăila

Liviu Codarlă, un tip care și-a adus aminte că e născut pe meleaguri brăilene, cam de unde se trage și ruda sa din Primărie, Anghelescu,  după ce i-a dezamăgit crunt pe gălățeni, ar vrea să-i păcălească și pe brăileni să-l trimită în Parlament. Oportunist, omul a abandonat barca PDL care a luat apă și își încearcă norocul la PP-DD, împins de la spate de fostul subprefect Florin Cârligea, la care a fost văzut în câteva rânduri. Popularii sunt nedumeriți de pretențiile emise de Codârlă, cu atât mai mult cu cât ar fi afirmat să-l audă toată lumea că îi va finanța camania electorală ...demorcat-liberalul Cârligea. Nu doar că nu a avut o înțelegere în acest sens, nici cu jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan, președintele filialei locale, sau cu Dan Diaconescu, dar SOB a declarat aseară, în emisiunea pe care o moderez la TVG, că nici nu intră în discuție ca acest om care nu-și mai găsește locul în politica gălățeană să candideze pentru un post eligibil pe listele PP-DD Brăila, pe modelul celuilalt rebut al politiciii gălățene- președintele PDL Brăila, Constantin Dumitriu.

marți, 6 martie 2012

Dumitriu și Boboc pierd organizații întregi dar ei rămân credincioși aranjamentelor care să le salveze pielea

Politica duplicitară făcută la vârful PDL și PNL Brăila, în favoarea  intereselor pseudo-liderilor vremelnici, în fapt persoane resemnate cu poziția submisivă față de terți, nu avea cum să nu producă cutremure în organizațiile lor. Singura regulă după care au funcționat, atât PDL cât și PNL, în mandatele lui Dumitriu și Boboc, a fost excluderea celor care au refuzat alinierea. Însuși faptul că două partide atât de diferite au aplicat aceeași măsură de forță în raport cu membrii de partid demonstrează că regula a fost fixată în altă parte, cei doi nefăcând altceva decât să execute ceea ce au stabilit alții.
Că organizațiile lor înțeleg în ceasul al doisprezecelea faptul că miza electorală din acest an nu e să căștige partidele, ci persoanele, adică oamenii de paie care s-au mulțumit cu ciosvârtele aruncate în silă de PSD, o demonstrează frecvența și magnitudinea dezertărilor. De ce migrează toți înspre PPDD ? Pentru că discursul anti-USL și anti- PDL al acestei formațiuni politice în fază incipentă rezonează cu așteptările celor care, din ce în ce mai mulți, au început să vadă limpede haznaua pe care dinozaurii politicii brăilene au încercat să o acopere cu material politic din propria producție, sau de import. Pur și simplu, oamenii înțeleg că în contextul descris, bătălia electorală va fi mimată, iar naivii care se vor ”bate” pentru voturile lui Dumitriu sau Boboc  se vor expune și vor fi primii sacrificați după alegeri.

http://www.viatabrailei.ro/organizatii-intregi-pnl-pdl-si-prm-au-dezertat-la-pp-dd-braila_3610