vineri, 29 iunie 2012

Sorin Ovidiu Balan si Catalin Boboc l-au facut de ras pe "strategul" Gheorghe Bunea Stancu

 Stancu s-a precipitat si a gresit. Editorialul pe care l-am publicat de viatabrailei.ro pe data de 14 iunie (Braila a pierdut o sansa, dar a castigat o Opozitie)  l-a panicat si l-a facut sa comita erori, chemandu-i la negocieri pe reprezentantii PPDD mult prea devreme, asa incat liberalii care s-au vazut dati la o parte au reactionat, cu atat mai mult cu cat PPDD-istii tradatori, cuprinsi de euforia presupusului rol crucial pe care urmau sa-l joace, au avut grija sa se si laude cu “succesul” lor. Unul se vedea vicepresedinte CJ, in locul lui Boboc, alta in locul lui Sculschi la asistenta sociala, si tot ce le-a indrugat Stancu, aL carui scop nu era altul decat sa-l lase fara autoritate pe Sorin Ovidiu Balan in propriul partid. 


Citeste tot articolul aici
intrigile-presedintelui-psd-braila-urmareau-sa-i-lase-pe-liberali-fara-functii

miercuri, 27 iunie 2012

Mic îndrumar pentru politicienii care nu mai înţeleg ce se întâmplă

Trăim momente în care absurdul lui Kafka sau al lui Ionesco a rămas mult în urma realităţii ultimelor zile. Deşi totul pare fără noimă, există oameni care ştiu exact cum vor trage foloase. Pentru cine e curios să-şi facă o idee, vă recomand fragmentul următor:

"De preşedintele republicii va depinde numirea preşedinţilor şi vicepreşedinţilor Camerei şi Senatului. În locul sesiunilor parlamentare constante, vom mărgini şedinţele Parlamentelor la câteva luni. Mai departe, preşedintele, ca şef al puterii executive, va avea dreptul de a convoca sau dizolva Parlamentul şi, în cazul dizolvării, de a amâna momentul unei noi convocări. Dar pentru că urmările tuturor aceestor acţiuni, în realitate ilegale, să nu cadă asupra responsabilităţii, stabilite de către noi, a preşedintelui, vom îndemna pe miniştri şi pe ceilaţi funcţionari ce înconjoară pe preşedinte, să treacă peste hotărârile acestuia, prin măsuri luate pe răspundere proprie; în acest fel, ei vor fi vinovaţi şi răspunzători în locul său...
Preşedintele va interpreta după dorinţa noastră legile existente, care pot fi intrepretate în mai multe feluri; el le va anula când îi vom spune noi că trebuie; va avea dreptul de a propune legi provizorii şi chiar o nouă schimbare a Constituţiei, sub pretextul binelui suprem al statului.
Aceste măsuri vor da putinţa de a nimici, încetul cu încetul, pas cu pas, tot ceea ce vom fi fost siliţi să introducem în Constituţiile statelor, înainte de apucarea frânelor puterii: vom trece astfel pe nesimţite la suprimare orIcărei Constituţii, când va fi sosit timpul de a grupa toate statele sub autocraţia noastră.
Recunoaşterea autocraţiei noastre poste sosi şi înainte de suprimarea Constituţiei, dacă popoarele, obosite de neorânduielile şi caracterul uşuratic al conducătorilor lor, vor ajunge să strige: "Alungaţi-i  şi daţi-ne un..." (mai departe este o altă etapă şi vă invit la un exerciţiu de imaginaţie şi poate completăm împreună)

marți, 26 iunie 2012

Ce pune la cale baronul?

Viaţa Brăilei scrie azi că nu a existat o intalnire intre liderii USL Brăila pentru negocieri privind viceprimarii si vicepresedintii de CJ. Deşi teoretic PNL trebuie să propuna un viceprimar si un vicepresedinte CJ, Catalin Boboc, preşedintele PNL, nu raspunde la telefon de cateva zile. Pe Obreja nu-l mai deranjează nimeni, oricum nu decide el.
Daca baronul nu negociaza cu partenerii politici, atunci partenerii politici se pot astepta la orice. Sa-i vedem  atunci la alegerile parlamentare, în primul rând pe liberali, cum isi vor face campania in conditiile in care baronul ii va sacrifica pentru a-si asigura o noua domnie linistita. 

Recomandare:
http://viatabrailei.ro/tatonarile-pentru-cj-continua_5013

joi, 21 iunie 2012

Cazul Nastase sau sinuciderea unui sistem de (non)valori

Verdictul in cazul Nastase probabil da frisoane multora. După "tribunalul poporului", ilegitim, care i-a condamnat la moarte pe sotii Ceausescu, in urma unui simulacru de proces, Justitiei din Romania i-a luat 22 de ani sa devina ceea ce este deja in orice stat democratic: o putere de sine statatoare.
Gestul fostului premier, regretabil de altfel, este gestul unui om care isi vede naruit statutul social privilegiat intr-un sistem care lui, personal, i-a dat puteri neinchipuite. Este gestul unui om caruia i s-a prabusit tot sistemul de valori, vazandu-se obligat sa se supuna in fata a doi politisti, platiti probabil cu mai putin de 1000 de euro pe luna, veniti la el acasa, in imperiul pe care si l-a construit pe masura ce tara a saracit, cu mandat de executare.
Intelectualul Adrian Nastase a dorit sa-si salveze onoarea, intelegand, brusc, ca a ajuns la finalul carierei sale, ca autoritatea sa, absoluta in alte timpuri, cand era supranumit Dumnezeu, nu mai exista.  A preferat moartea umilintei de a se vedea constrans sa accepte deciziile altora si sa fie tratat ca un om de rand. Indiscutabil, A. Nastase este un personaj; un om exceptional. Un astfel de om nu-si accepta resemnat soarta. A inteles ca viata lui nu va mai fi la fel si si-a dorit neantizarea la 62 de ani.
Dand vina pe Traian Basescu pentru verdictul ICCJ, colegii sai de partid nu fac decat sa straneasca dezgustul si sa trimita in derizoriu drama lui Nastase, un intelectual al materialismul, care isi vede dintr-o data toata filosofia de viata naruita. Ca si cum celor cinci judecatori li s-ar fi spalat creierele la Palatul Cotroceni inainte de a se pronunta. Sau la Bruxelles, dupa altii. Absurd si ridicol in acelasi timp. Fara probarea faptelor nicio instanta nu ar fi dat acest verdict, mai ales ca puterea executiva se afla in mainile colegilor politici ai lui Nastase.
Insa acestia au motive intemeiate sa acuze Justitia pentru ca, la fel ca fostul premier, au crezut ca pot mai mult decat le-a permis legea. Peste 40 de social-democrati si 20 de liberali, multi dintre ei din fosti membri ai cabinetului Tariceanu, au dosare pe rol, cu incadrari grave. Condamnarea lui Adrian Nastase este semnalul pentru toti acesti oameni ca nu mai pot fugi din calea Justitiei.
Oare cum se vede din afara ceea ce se intampla in Romania, o tara aflata in topul coruptiei la nivel mondial? Spectacolul e jalnic: Justitia incepe sa dea verdicte si cei vizati tipa ca din gura de sarpe ca sunt condamnati politic. Oare cati dintre investitorii alungati de coruptie ii cred?

P.S. Nu stiu ce intelege baronul nostru, aflat intr-o situatie asemanatoare, din drama lui Nastase. Probabil se crede si el persecutat. Insa morala e simpla si pe intelesul tuturor: puterea construita exclusiv pe valori materiale este iluzorie iar pierderea ei inseamna, pentru cel care a detinut-o, sfarsitul fizic.  

luni, 18 iunie 2012

Baronul reloaded

Ce credeti ca a facut baronul la doua zile dupa ce a castigat alegerile?
Sedinta de partid cu urmatoarele teme de discutie:
- sa isi puna repede oamenii in deconcentrate
- sa auditeze deconcentratele si acolo unde gasesc nereguli ( a mentionat ca e  bine sa se gaseasca) sa se intocmeasca dosare penale.
Daca nu era clar cu ce fel de om avem de-a face, planul lui de razbunare ii vizeaza pe toti cei care au participat la campania electorala impotriva sa. Un loc special il are rezervat  in acest plan candidatul independent Diacomatu pe care doreste sa "il termine acum, nu cumva sa ii vina ideea sa candideze si in toamna in vreun colegiu", ca sa citez sursa acestei informatii.
Cum campania dusa impotriva acestuia l-a facut sa piarda municipiul, e de presupus ca singurii care vor deconta acest tip de comportament irational vor fi candidatii USL la parlamentare. Dar ce-i pasa baronului?Acestea sunt victime colaterale.
Daca o tine in ritmul asta, lui Ponta o sa ajunga sa-i fie jena de-a dreptul ca are in partid un astfel de specimen. Cine a vazut la televizor momentul in care alesii PSD au fost chemati laBucuresti, dupa alegeri, nu a putut sa nu remarce raceala cu care l-a tratat, spunandu-i chiar ca a fost convins ca nu mai iese, dar ca promite sa nu se mai ia dupa ziare. Atata tot i-a adresat, in loc de felicitari.
Si dupa acest episod, cand toti ceilalti au ramas sa sarbatoreasca victoria la Rin Grand Hotel, baronul a venit val-vartej la Braila unde s-a dezlantuit la tv impotriva tuturor, ca si cum uitase ca s-a incheiat campania electorala. Normal, era nervos ca nu l-au invitat si pe el stapanii la masa!
Domnule baron, tot nu vrei sa intelegi ca de ce te izoleaza toata lumea si de ce te resping omologii tai si sefii la nivel central? Daca otrava ti-o procuri singur are sa-ti fie fatala intr-o buna zi. Daca insa esti otravit de altii, mai poti lua masuri. Mai ai patru ani de mandat. De dumneata depinde in exclusivitate cu vrei sa apari in istoria Brailei.

recomandari
http://viatabrailei.ro/victor-ponta-catre-ghe-bunea-stancu-ai-pierdut-braila_4808
http://viatabrailei.ro/silviu-radu-ghe-bunea-stancu-pregateste-masuri-coercitive_4931

joi, 14 iunie 2012

Stancu se da rau la liberali

Stancu pe un post tv atrage atentia liberalilor ca trebuie sa propuna o persoana compatibila cu el la functia de vicepresedinte, ca nu mai are rabdare.  Nu a precizat pentru ce nu mai are rabdare dar a spus ca a intrat deja in campanie electorala pentru parlamentare.
Din partea PSD, a sugerat ca vicepresedinte va ramane Mija.
Cu alte cuvinte, liberalii trebuie sa-i furnizeze si ei un om de paie, sa execute ordinele.
Vin vremuri interesante.

Braila a pierdut o sansa dar a castigat o Opozitie

Va fi un mandat extrem de interesant, unul în care, cu certitudine, nu va mai reuşi să aibă aceeaşi influenţă şi în care va trebui să acţioneze cu multă atenţie. Nu numai că îi vin din spate dosarele din mandatul precedent, dar la prima greşeală, cel care a devenit liderul informal (deocamdată) al brăilenilor sătui să mai fie victime pasive, cel care a pierdut la mustaţă alegerile care îi erau cu totul şi cu totul favorabile, pentru că în judeţ s-a putut manipula votarea (cu capoate, treninguri şi sute de lei) tânărul care a readus Brăila la viaţă din momentul apariţiei sale pe scena publică, aşadar la prima greşeală a ilegitimului preşedinte CJ, Sergiu Diacomatu a anunţat că va începe procedura de organizare a unui referendum pentru destituire. Asta, dacă nu i-o va lua înainte Agenţia Naţională de Integritate, având în vedere că în această toamnă se va pronunţa sentinţa în dosarul de incompatibiliate.  
Articolul complet, aici:
braila-a-pierdut-o-sansa-dar--a-castigat-o-opozitie

marți, 12 iunie 2012

Tradatorii, asteptati la impartirea premiilor

Pana si in comunele cu primari PSD Diacomatu a luat mai multe voturi decat de la cei care ar fi trebuit sa-l sustina. La Braila, PDL  a aratat inca o data cat de eficient lucreaza pentru interesele baronului. Tradatorii se vor demasca rapid, cand se vor imparti premiile.
Mai multe, aici:
blatul-care-a-distorsionat-vointa-brailenilor

vineri, 8 iunie 2012

Adevaratul mesaj al mash-ului care l-a sfidat pe baron

Oare acest om intelege de ce toata lumea doreste sa scape de el?
Cine ar fi indraznit in urma cu un an sa-i aducă o asemenea sfidare, chiar sub ochii lui?
De o luna de zile nu a facut decat sa planga pe la TV ca se duce o campanie negativa impotriva sa. A jucat roul unui ingeras nevinovat impuns cu coarnele de un satanist -drogat- homosexual-infractor şi nu i-a spus nimeni cat e de penibil.
Domnule Stancu, pentru situatia in care va aflati azi nu sunt de vina nici colegii de partid care nu au avut cum sa marseze la acest tip de campanie, si nici ziaristii care va spun de ani de zile ca ceva a fost in neregula in comportamentul si deciziile pe care le-ati luat. Nici chiar Diacomatu. De vina sunteti chiar dumneavoastra pentru ca nu ati stiut sa apreciati buna-credinta, bunul simt, i-ati indeparat pe oamenii dedicati si ati ales sa lucrati cu lichele, cu oameni falsi si incompetenti, lacomi si, mai presus de toate, manati doar de dorinta de a profia de avantajele de a se afla in preajma dvs, care ati reprezentat puterea. Nu indraznesc sa spun eu aici ce se va intampla dupa data de 10 iunie, sper doar ca macar in ultimul ceas sa acceptati acest adevar si sa va intoarceti in lumea de care cu buna stiinta v-ati izolat. A-i respecta pe ceilalti inseamna a te respecta in primul rand pe tine, este ceva ce se invata in cei sapte ani de acasa. Din pacate, ati condus opt ani acest judet fara sa aratati un singur moment ca lucrul acesta va este familiar.

miercuri, 6 iunie 2012

Candidatii Stancu si Simionescu, rupti de electorat de o strategie psihotica

Desi vizita sa trebuia sa ridice moralul social-democratilor braileni, Victor Ponta a fost cel care a tras linia acestei campanii. Primit fara entuziasm, presedintele PSD a realizat in cele doua ore petrecute la Braila, discret si ferit de ziaristi, ca Gheorghe Bunea Stancu a reusit de unul singur sa indeparteze electoratul traditional al PSD. Nici lui Aurel Simionescu nu-i este bine, aparitiile sale televizate lasand sa i se vada ingrijorarea.
Pe Bunea Stancu si Aurel Simionescu i-am vazut aseara pe postul TVGalati, apartinand colegului lor, deputatul incompatibil  Florin Paslaru, daramati, obositi, incoerenti, ragusiti, asteptand colacul de salvare de la un personaj haotic, aflat langa ei. O priveliste de-a dreptul demobilizatoare pentru orice social-democrat implicat in aceasta campanie.
Desi ar fi putut pune la punct o strategie fezabila, staff-ul social-democrat s-a subordonat inexplicabil in fata lipsei de logica a tovarasului de pahar al candidatului Stancu.S-au lasat tarati in dezbateri dezgustatoare despre orgii, despre sex, despre droguri etc, acestea indicand si ce persoana din anturajul candidatului a putut produce asa ceva. Temele izvorate din tot ce are mai abject fiinta umana, lansate de personajul cu psihicul extrem de labil, la care s-au adaugat subiectele fabricate de aceeasi minte intortocheata, lipsita de inteligenta, i-au dezgustat si enervat pe braileni.
Sediul de campanie al PSD a ramas pustiu
Brailenii s-au simtit jigniti pentru ca le-a fost subapreciata inteligenta. Chiar si activistii social-democrati au realizat in aceasta campanie ca nu au motive de mandrie si argumente pentru promovarea candidatilor.  Multi au inteles ca Sergiu Diacomatu in  acest moment este singurul candidat care poate reprezenta Braila din functia de presedinte al CJ. Este si motivul pentru care Stancu, inaintea pozei de grup, s-a plans lui Ponta ca social-democratii braileni nu muncesc pentru el in aceasta campanie. Explicatia pe care o dau oamenii PSD-ului pentru lipsa de entuziasm in sustinerea candidatilor a dat-o un membru de partid, intr-o discutie privata, care a spus textual: "de ce sa ma agit? cand a furat, a furat cu mine?".
Planul subtire de campanie, inspirat de zeul Bacchus si de zeul Ban Necinstit, incropit pe terasa la Continental, i-a adus pe candidatii Stancu si Simionescu in situatia de a pune lacatul pe usa partidului cu patru zile inainte de alegeri.

 RECOMANDARI:
http://viatabrailei.ro/victor-ponta-catre-ghe-bunea-stancu-ai-pierdut-braila_4808
http://brailanews.blogspot.ro/2012/04/emisiunea-viata-brailei-nu-va-mai-avea.html
http://brailanews.blogspot.ro/2011/06/cibu-fotografiat-alaturi-de-ziaristele.html
http://viatabrailei.ro/de-ce-il-votez-pe-sergiu-diacomatu_4795

marți, 5 iunie 2012

Simionescu s-a saturat de Primarie si si-a reluat catedra la UCB

Aurel Simionescu si-a reluat ieri contractul cu Universitatea Constantin Brancoveanu, unde are catedra de Administratie Publica. Cum aceasta se intampla cu o saptamana inaintea alegerilor, unii interpreteaza gestul ca pe un semn de nesiguranta cu privire la rezultatul votului.

vineri, 1 iunie 2012

Ghe. B. Stancu si Aurel Simionescu impreuna au distrus Braila, impreuna vor plati

Strategia lui Simionescu de a se delimita de Gheorghe Bunea Stancu a esuat. Baronul il poarta cu el peste tot, insista pe ideea de echipa (si-au insusit pana si termenul tandem), daca tot se scufunda macar sa nu se scufunde singur. Pana la urma, asa e si cinstit, doar impreuna au calamitat Braila. Disperarea lor izvoraste si din faptul ca au inteles ca brailenii sunt la curent cu nemerniciile lor.
Unii pesedisti isi dau seama ca batalia e pierduta si au luat distanta, mai ales ca au primit de curand rezultatele ultimului sondaj de opinie, care arata ca au pierdut peste 15 procente in campania electotala mizerabila pe care o duc.