duminică, 25 noiembrie 2012

Curiozitati de campanie in colegiul 1. Ipocritii de la PPDD

In timp ce in alte colegii, candidatii ARD se tem probabil de contactul cu brailenii (cu exceptia lui Nazare-colegiul 2 CD, care e mai tot timpul printre oameni), in colegiul 1 Fusea Jr. isi face o campanie printre alegatori, insotit de o echipa numeroasa si vioaie, si chiar de membrii familiei sale. Vecinii mei nu l-au luat la rost, asa cum am auzit ca se intampla prin alte colegii cu candidatii ARD, astfel incat Maria Fusea a prins curaj sa fie mai prezent in spatiile publice.

Spre deosebire de el, candidatul USL Dorin Petrea a ales o strategie paguboasa, aceea de a aparea pe majoritatea posterelor si bannerelor alaturi de Ion Rotaru si, culmea, de Aurel Simionescu. Primarul care se prezinta drept un om serios si responsabil ne indeamna sa-l votam pe tanarul candidat UNPR, pe care inceputul anului electoral 2012 il gasea in plina campanie de dezvaluiri si strangere de semnaturi impotriva lui Simionescu. Atunci Petrea il considera pe primarul care garanteaza acum pentru el si neserios, si iresponsabil pentru ca a compromis finantarea europeana pentru B-dul Dorobantilor si mai voia sa faca si un imprumut, sa ne impovareze si mai mult.

Ca veni vorba de Rotaru, domnul senator este absent din propria sa campanie in colegiul unde candideaza. Daca n-ar fi articolele platite la ziarul local, nici nu am sti daca mai candideaza. Dar are grija echipa sa sa ne aduca aminte ca mai vrea un mandat, lipindu-i afisele prin blocuri, pe geamurile pe care femeia de serviciu tocmai le-a spalat.  Daca tot are asa tupeu, il invit pe domnul Rotaru sa suporte curatenia pe scara unde locuiesc din propriul sau buzunar ( ca are de unde!).

I-am lasat la urma pe candidatii PPDD, pentru ca PDL-istul vopsit si galatean Marius Necula si Gabriel Musceleanu au cele mai mari si mai numeroase panouri stradale. Ele sunt batatoare la ochi de-a lungul linei de tramvai pe strada Grigore Alexandrescu si pe imobilele lui Hussein, dar si in zona Ciocarlia. Plus ca mai umbla si un autoturism cu portavoce care ii recomanda pe cei doi.

Daca pe Necula il intelegem de unde  a scos banii, fiind notorii scandalurile in care a fost implicat cu afacerile familiei sale, in ceea ce-l priveste pe Musceleanu, este extrem de curios de undeisi permite atata opulenta electorala o persoana care declara la nivelul anului trecut venituri de 1200 de lei (!!!), in conditiile in care se stie ca partidul nu le finanteaza campania.
Singura explicatie normala este aceea ca cei doi sunt ajutati din umbra de cel putin unul din ciocoii de care ipocritii spun ca vor sa ne scape.

miercuri, 21 noiembrie 2012

Vor candidații brăileni ai USL să fie deasupra legii, prin Constituție?

As vrea sa stiu si eu ce parere au candidații brăileni ai PNL, PSD și UNPR despre prioritatile de guvernare ale USL, în special despre partea cu modificarea Constituției și subordonarea Justiției Parlamentului. Pe mine ma ingrozeste perspectiva. Adica noi trebuie sa-i votam pe Rotaru, Boboc, Petrea, Varga, Dragomir, Tudose și Rizea pentru ca ei, legitimati de votul nostru, sa-i scape pe  colegii infractori de răspundere în fața legii??????? Asadar, lege sa fie , dar nu si pentru ei!
M-as fi asteptat ca în această campanie electorala subiectul sa fie exploatat la maximum de cei de la ARD (Ivan Lucian, Mihail Ștefănescu, Fusea Marian, Alexandru Nazare, Daniel Mitrofan, Silviu Bulgaru și Terzea Marius). oamenii astia sunt prea tacuti pentru ceea ce pun la cale contracandidații lor.
 E adevărat că nu urmăresc prestațiile televizate (catastrofale, de altfel, dar fiind contra-cost, explicabil de ce nu sunt deranjați cu întrebări ). Dar este o liniște suspectă și îngrijorătoare chiar și în online, unde mai toți candidații sunt prezenți. NIMENI, dar absolut NIMENI nu și-a exprimat pozitia. Să deducem că la Brăila toată lumea e de acord cu asa ceva?Oameni buni, voi dacă trăiți într-o realitate paralelă, noi, ăștia cărora ne cereți voturile, chiar suntem preocupați de subiect. Voi dacă nu deschideți gura să spuneți ce credeți despre grozăviile astea izvorâte din mintea unora ca Năstase, Dragnea, Fenechiu etc, putem deduce că le veți susține! Nu cred că există un brăilean cu scaun la cap care v-ar da votul în cunoștință de cauză să vă separați voi de justiție, să faceți toate nelegiuirile și SA NU FIȚI OBLIGAȚI SĂ DAȚI SOCOTEALĂ!
Voi chiar vreți să fiți deasupra legii prin Constituție????

Recomandare:
http://viatabrailei.ro/jocurile-lui-ponta-si-supravietuirea-democratiei_6127
http://viatabrailei.ro/nimic-pentru-braila-in-programul-usl-_6088

luni, 19 noiembrie 2012

Distribuirea materialelor electorale confirmă blaturile în colegiul 1

In tot județul  este o abundenta de bannere și afișe ale candidaților USL. La alegerile locale, aceiași oameni, care ne privesc acum de la înălțime în echipe care seamnă al naibii cu ”caracatița” din pliantul care circula acum câteva luni, ne compătimesc pentru sărăcia în care trăim, de care se fac alții responsabili, desigur, și ne cer voturile.
Tot la locale, exact aceleași personaje care se strâmbă acum la noi din materiale electorale extrem de scumpe, se revoltau de risipa făcută de alții în același scop.
Am și eu o întrebare: voi de unde aveți atâția bani, stimabililor, ca nu există locușor în care să nu vă fi afișat chipurile voastre care plesnesc de bunăstare?Voi vedeți chipurile celor de la care așteptați să creadă prostiile pe care le îndrugați zi de zi pe posturile de televiziune? Tabloul pe care îl oferiți este sinistru: o gașcă de profitori cu obrajii plesnind de sănătate cere voturile unei populații slăbite, înfometate și copleșite de grija zilei de mâine!
Din ce ați plătit voi tot materialul ăsta electoral care ne agresează vizual și ne întoarce stomacul pe dos? Cu un singur banner pe care mi l-a trântit Ion Rotaru în fața blocului se hrănește o familile timp de două săptămâni. Ca să nu mai vorbim de reclama stradală din barieră, unde Cătălin Boboc și Marian Dragomir ne dau o idee despre noua generație de USL-iști, dar și fiori.
Revenind la colegiul 1, după ce am remarcat locurile nepotrivite în care au fost lipite posterele cu candidatul USL Dorin Petrea, remarc acum abundența materialelor electorale ale candidatului PDL/ ARD Fusea Marian, alături de cele ale senatorului USL Ion Rotaru, confirmând ideea că există o înțelegere in famiglia regnante.
Frecvența acestor materiale electorale sugerează că brăilenii din colegiul 1 ar trebuisă voteze, potrivit calculelor din famiglie, senator Rotaru și deputat Fusea. Cum candidatul la Senat din partea PPDD este pedelistul gălățean vopsit în mov Necula Marius, iar lui Lucian Ivan din partea ARD i-a cedat ”inima” în prima zi de campanie , confirmând și el astfel că Necula nu-i de capul lui la Brăila, ajutat fiind să-și maximizeze șansele, mai rămâne în discuție Friderika Varga (UDMR).
Cât privește plasarea lui Necula în coasta lui Rotaru, căruia i se reduc șansele de a obține 50 la sută plus 1 și îl trimite la loteria redistribuirii, motivul îl cunosc doar Rotaru și Bunea Stancu. De altfel, lui Stancu îi datorăm invazia gălățenilor dalmațieni, el dorind astfel să se răzbune pe candidații USL care, consideră el, i-au întors spatele la locale.
În acestea condiții, dacă  brăilenii din colegiul 1 nu doresc să-l facă senator pe pedelistul gălățean Necula, au de ales între două rele mai mici: să-i voteze masiv pe Rotaru sau pe Friderika, absentă complet din peisajul electoral, cel mai probabil din lipă de fonduri, pentru că unui candidat nu i se permite nici măcar o apariție la TV, în ciuda legii, dacă nu plătește.
Același lucru e valabil și pentru candidatul  la Camera Deputaților Mihai Chelu, cel care a mai candidat și la postul de președinte al CJ Brăila, obținând 17 procente. Nu l-am pomenit aici pe Musceleanu de la PPDD, intrucât acesta și-a arătat rapid oportunismul și slugărnicia față de famiglie, iar din punctul meu de vedere nu merită rispite voturile cu acest personaj. Modul în care s-au poziționat candidații mă determină să cred că , în acest moment, cea mai bună variantă pentru colegiul în care locuiesc este Mihai Chelu la CD și Ion Rotaru la S, cu toată apartenența sa la USL. Îndepărtatrea de Bunea Stancu îl face mai interesant, mai ales în perspectiva alegerilor din interiorul PSD Brăila din 2013.

Recomanări:
http://brailanews.blogspot.ro/2012/11/candidatul-usl-in-colegiul-1-dorin.html
http://brailanews.blogspot.ro/2012/11/din-nou-despre-ppdd-braila-al-doilea.html 
http://brailanews.blogspot.ro/2012/10/votand-ppdd-braila-veti-face-senator-un.html 
http://brailanews.blogspot.ro/2012/10/de-rasul-lumii-politicienii-compromisi.html
http://brailanews.blogspot.ro/2012/10/e-oficial-pdl-istul-marius-necula-vrea.html

vineri, 16 noiembrie 2012

Rizea și Boboc confirmă zicala ”cine se aseamănă se adună”

Priviți la aceste două tinere speranțe ale politicii: Boboc și Rizea! Amândoi vor să fie parlamentari de Brăila, unul în colegiul 2 Senat, celălalt în colegiul 5 CD. Dar noi cu ce am greșit?
P.S. surse avizate spun că pe cei doi i-a apropiat faptul că au picat în dizgrația lui Vodă,  acesta a considerând că l-au trădat amândoi la alegerile locale.
Recomandări
http://viatabrailei.ro/cristian-rizea-deputat-psd-de-braila-este-un-golan-afla-cine-a-facut-afirmatia_6048
http://viatabrailei.ro/deputatul-psd-de-braila-cristian-rizea-cumpara-servicii-de-la-fetele-din-reteaua-andreei-marta_5294

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Candidatul USL in colegiul 1, Dorin Petrea, la gunoi

USL îşi sabotează proprii candidaţi. Alegând ca loc de afişaj pubela de gunoi, mesajul implicit transmis electoratului este că acolo ar fi locul celui care se prezintă astfel brăilenilor din colegiul 1.

Deoarece Dorin Petrea s-a aflat la alegerile locale într-o alianţă anti-USL iar la alegerile parlamentare nu a avut nicio reţinere să schimbe tabăra şi să pretindă sprijin de la inamicii de astă vară, înţelegem şi de ce USL local sub comanda lui Gheorghe Bunea Stancu a preferat blatul cu candidatul ARD.
Deşi teoretic face parte dintr-o alianţă politică care se declară adversara USL, în realitate Marian Fusea este fiul omului de afaceri care are contractul de furnizare a hranei şi spălătorie la spitalul judeţean. Cu alte cuvinte, familia Fusea îşi câştigă pâinea prin bunăvoinţa liderului PSD şi şef al CJ Brăila, chiar dacă provine din familia politică democrat-liberală.
Această situaţie, de blat făţiş, dar şi inconsistenţa celorlaţi candidaţi din colegiul în care locuiesc ma determină să boicotez alegerile din 9 decembrie împreună cu familia şi vecinii şi îi voi îndemna pe cei care doresc să  voteze şi nu ştiu pe cine să pună ştampila pe candidatul UDMR. Niciodată ca până în acest an, în colegiul 1, oferta partidelor nu a fost mai sfidătoare şi mai impertinentă!

vineri, 2 noiembrie 2012

Din nou despre PPDD Brăila: al doilea candidat de la Galaţi, fratele unui asasin sinistru

Fostul PDL-ist Marius Necula nu a venit singur să candideze la Brăila. El l-a adus cu sine şi pe un personaj care se învârte într-o lume rău famată, fiul unui propreiar de club de pe centura Galaţiului şi fratele unuia care astă vară şi-a măcelărit iubita, o fată în clasa a XI-a, aşa cum informează cotidianul Viata Liberă.Legătura lui Necula cu familia Cadar datează încă de pe vremea când aspirantul la un mandat de senator în colegiul 1 Brăila se afla în PSD Galaţi.
Gabriel Cadar va candida la alegerile din 9 decembrie la Camera Deputaţilor, în colegiul nr.4, acolo unde Mihai Tudose pare de neînvins.
Cu toate acestea, chiar dacă şansele individului sunt minime, nu ştim ce îl determină pe Sorin Ovidiu Bălan să permită şi să trateze cu atâta superficialitate candidaturile gălăţenilor pe listele PP-DD Brăila. Faptul că nu ştia, aşa cum a pretins, despre problemele lui Cadar şi despre asocierea acestui nume cu lumea interlopă nu e o scuză. Până la urmă, este suficient că PSD şi PDL  tratează Brăila ca pe groapa de gunoi a Galaţiului, nu era nevoie să intre şi PP-DD în ciorba asta, cu ingediente din ce în ce mai împuţite.


http://www.viata-libera.ro/eveniment/32887-galati-viata-libera-crima-dan-cadar-maria-clara-dragoi-droguri-asasinat
http://www.viata-libera.ro/eveniment/35900-viata-libera-alegeri-cadar-braila-ppdd-diaconescuatac-persoana-refuz