luni, 3 septembrie 2012

Varga, Cândea şi Crăciun au fost prinşi cu minciuna

După ce am publicat pe acest blog prima pagină din actul constitutiv al unei fundaţii în care apar 10 nume foarte cunoscute în plan local, colegele mele de la viatabrailei.ro au obtinut reacţii incredibile de la fondatorii fundaţiei LEGITIMUS. Patru dintre aceştia, persoane publice cu notorietate, MINT cu neruşinare. Notarul Vasile Varga, primarul de la Chiscani Ion Crăciun, directorul Muzeului Brăilei Ionel Cândea şi Ionel Adetu, fost membru PDL, actualmente PNL neagă cu seninătate orice legătură cu fundaţia înfiinţată în jurul intereselor PAL. Atitudinea aceasta spune multe despre caracterele personajelor care trec drept oameni respectabili în comunitatea noastră.
Cu sprijinul vostru, am reuşit să stabilim legăturile cu PAL şi ale celorlalte personaje care au pus bazele LEGITIMUS.
Astfel, avocatul Vasilache a fost lichidator judiciar al PAL, Chirilă Stănică a fost şef serviciu financiar la PAL, iar Lascu Daniel, director la Raiffaisen, banca la care au depus capitalul social, în sumă de 20.000 de euro, bani care au fost retraşi între timp, după moartea lui Dobriţa. Cine erau vicepreşedinţii Legitimus? Varga şi Vasilache...dar despre aceste noi detalii într-o postare viitoare.

Recomandari:
http://brailanews.blogspot.ro/2012/08/ce-cauta-varga-candea-adetu-craciu.html
http://viatabrailei.ro/notarul-varga-primarul-de-la-chiscani-directorul-muzeului-si-altii-au-infiintat-o-fundatie-cu-sediul-la-pal-dar-toti-neaga-audio_5667

24 de comentarii:

  1. bravo de 100 de ori bravo. taranoiul de stancu are acum probleme cat casa. nu lai lasat pana nu la inhatat dnaul.
    tineo tot asa si cu mafiotul de vv sa speram cai vine rindul acestui nenorocit cat de curand.
    felicitari inca o data aura costea ar fi fost si mai bine sa mai fi existat doi trei ca tine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vreau sa par nepoliticoasa, dar felicitarile unui anonim care a trecut rar pe la scoala nu ma prea impresioneaza. As vrea sa va prezentati aceste opinii sub adevarata identitate. Atunci vor avea cu siguranta valoare.

      Ștergere
  2. "Patru dintre aceştia, persoane publice cu notorietate, MINT cu neruşinare."
    Cuvinte foarte grele !
    Lipsa de bun simt, de educatie si echilibru.
    Un Caracudi in varianta feminina !

    Aceasta fundatie nu a functionat nici macar o zi !
    Infiintata la intitiativa reputatului avocat Nicolae Tino , care reusise sa obtina si ceva sprijin financiar din partea investitorului de la PAL SA, Dobrita Stefan, care le oferise si un sediu , drept pentru care in semn de apreciere pentru sponsorizare, fusese desemnat si presedinte , probabil in speranta altor sponsorizari,
    aceasta fundatie a murit de la nastere odata cu moartea lui Nicolae Tino si a lui Dobrita Stefan.
    Avocatul Nicolae Tino prin statura lui sociala si reputatia nepatata, le propusese si obtinuse acordul altor personalitati de anvergura, din diverse domenii de activitate din orasul Braila de a fi membri fondatori alaturi de el.
    Probabil si in ideea obtinerii de fonduri, si sprijin in derularea activitatii.
    Multi din cei ce au semnat acel act de infiinatre, fara nici o obligatie, probabil nici nu isi mai aduc aminte de acea fundatie.
    Au trecut 6 ani si fundatia respectiva, prin moartea initiatorului si finantatorului, se nascuse deja moarta- cum se spune.

    A arunca- in baza unor presupuneri ale dv- vorbe grele , in niste oameni, doar pentru a face ceva jocuri politice, sau pentru publicitate, este condamnabil.

    Faptul ca dupa 6 ani, acei oameni nu isi mai amintesc de numele acelei fundatii la care nu au contribuit cu nimic, decat ca au acceptat sa fie membri fondatori la propunerea unui om de mare profesionalism si reputatie-av.Nicole Tino, nu trebuie sa atraga asupra lor asemenea cuvinte nesabuite din partea dv !



    RăspundețiȘtergere
  3. Draga domnule...anonim. Cuvintele dvs ar avea cu siguranta alta greutate daca v-ati asuma identitatea. In fine, trec peste faptul că mă acuzaţi de jocuri politice (poate si explicaţi ce interese politice am eu in povestea asta)si va intreb cum e posibil sa fii membru fondator al unei asociatii, sa detii o functie si sa nu-ti amintesti? Daca nu a intervenit intre timp senilitatea, si va rog sa ma credeti ca nu suspectez pe niciunul dintre cei implicati ca ar fi senil, vorbim despre minciună. Nu ştiu de ce mint acesti oameni, dar au facut-o! Exista inregistrarile!
    Nu i-am acuzat ca sunt mincinosi in baza unei presupuneri, cum in mod perfid spuneti dvs, ci in baza unor dovezi. Nu inteleg care este interesul dvs in povestea asta. Ma asteptam ca cei numiti sa vina ei cu explicatii, daca ar fi vorba despre o neintelegere. Poate daca ati avea curajul de a va expune acest punct de vedere barbateste, adica fie sa ma priviti in ochi, fie sa imi trimiteti un drept la replica semnat, lucrurile ar putea fi lamurite. Nu fac parte din categoria jurnalistilor care sa nu revina asupra subiectelor lor, sa le nuanteze daca apar elemente noi si eventual sa-si ceara scuze daca au dat cu bata in balta.
    Nu credeti insa ca persoanele publice ar trebui sa fie totusi mai responsabile atunci cand stau de vorba cu ziaristii?

    RăspundețiȘtergere
  4. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere ! spune o veche vorba romaneasca.

    Nu sunteti de buna credinta, urmariti doar senzationalul ieftin si denigrarea unor persoane !

    Daca dv le aratati acestor oameni pe care ii faceti mincinosi actele respective ale fundatiei , cu siguranta acestia si-ar fi amintit ceva despre imprejurarile de acum sase ani !! (NB) in care au fost invitati sa accepte sa faca parte ca membri fondatori in acea fundatie non-profit.
    Si ati fi primit de la fiecare, mult mai multe informatii legate de acest subiect de interes pentru dv.


    Nu vreti sa intelegeti ca aceasta fundatie nu a functionat nici macar o zi ?
    Cum poti tine minte dupa 6 ani, ca persoana publica cu multe responsabilitati si probleme zilnice legate de activitatea curenta,cum sunt cei de pe lista, numele unei fundatiei in care ai acceptat sa fi membru fondator la rugamintea unei distins cunoscut, fundatie care nu a activat niciodata.

    Dar Dumneavoastra nu ati facut decat sa le fluturati pe la ureche numele Legitimus si cuvantul fundatie.

    Si dupa cum ati vazut nimeni nu isi mai aminteste dupa 6 ani, despre asa ceva.

    Dupa care ati iesit cu documentul si ati inceput sa ii faceti mincinosi.

    Este incalificabila aceasta maniera de lucru.
    Daca va interesa lamurirea problemei si nu atacul la persoana, prezentati documentul acestor persoane si fiecare va raspundea concret, la obiect, in cunostinta de cauza.

    Daca erati de buna credinta ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce pot sa spun? La adapostul anonimatului va permiteti sa ma judecati pe mine. Pana una-alta eu sunt jurnalist, cu asta ma ocup, caut informatii si le pun cap la cap, iar daca domnii pe care ii aparati cu atata inversunare de parca ati fi unul dintre ei ar fi dorit sa spuna adevarul ar fi avut ocazia pentru ca li s-a spus ca este vorba despre o fundatie. Va rog respectuos, daca tot va permiteti sa ma puneti la zid pe mine, macar sa aveti bunul simt sa o faceti asumandu-va identitatea. Daca eu, Aura Costea, am scris ce am scris, oricine are ceva de spus sa o faca ca un om responsabil, nu in mod las, asa cum va permiteti dvs. Opiniile sub anonimat nu merita luate in considerare, iar persoana care are pretentia de a da lectii in acet mod este cu atat mai putin demna de respect.

      Ștergere
  5. domnule sa nu te superi ca te vad destul de indarjit. ce interes ai matale sa le sari in ajutor? nu era mai bine sa fi explicat chiar ei ce zici mata aici? am ascultat si eu si ziaristii se aude clar ca au spus despre ce e vorba. dar au preferat sa spuna ca nu isi amintesc crezand ca ziaristii nu stiu mare lucru. uite ca s-au facut de ras. daca vor sa repare sa spuna domnule ca au fost luati prea repede si ca lucrurile stau in felul asta. dar ei tac deci nu ii intereseaza sa mai faca valuri asa ca ....stimati ziaristi nu va lasati intimidati si sapati pe mai departe. eu sunt foarte curios sa stiu ce cauta persoanele astea toatea in organizatia aia curioasa. pe mine nu ma intereseaza cate zile a functionat ci care a fost motivul pentru care oamenii astia se regesesc impreuna ca e dubios tare.......

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim, desigur, dar daca ma cheama Varga sau Vasile ce importanta are ? Sau Candea!
    Va simteati mai bagata in seama, mai gadilata in amorul propriu, mai importanta ?
    Realitatea e una singura si este alta decat cea pe care v-o imaginati dv...
    Si nu doresc neparat sa fiu respectat de dv... aici...
    Doar putina corectitudine si profesionalism.

    INTREBARE :
    Le-ati prezentat documentul de infiintare a fundatiei si domnii in cauza v-au spus ca nu isi amintesc nimic ???
    Au refuzat sa va dea explicatii ?
    NU CRED !!!
    SAU POATE DOVEDITI DV CONTRARIU !?

    DE CE NU VA DOVEDITI PROFESIONALISMUL SI IMPARTIALITATEA ACTIONAND IN ACEST MOD ???

    DACA SPUNETI CA SUNTETI DE BUNA CREDINTA !?
    VRETI SA LAMURITI O SUSPICIUNE SAU URMARITI ATACUL LA PERSOANA ?

    Dv spuneti ca sunteti jurnalist...
    sau poate doar o faceti pe jurnalistul ...

    Si acum ce vreti ? Dupa ce ati prezentat acest document sa vina respectivii sa va asalteze cu declaratii de presa ?
    Le cereti acestor oameni sa va bage in seama si sa va respecte ca jurnalist si om cand, dv abordati un subiect, din start, in acest mod , jignindu-i ?

    Ar trebui sa mai reflectati, iar notorietatea DV obtinuta in acest mod nu inseamna nici respect din partea celorlalti si nici probitate profesionala.

    Dar este drumul pe care dv ati ales sa mergeti si este foarte comod si profitabil pesemne !

    Ce a fost de spus, s-a spus...

    Actionati cum credeti de cuviinta...dar, cu un minim de seriozitate si buna credinta, nu ajungeati sa jigniti grav niste oameni si ati fi lamurit si aspectele care va interesau .

    Se spune ca "Provincia" e "mica", "rea" si "dornica sa parvina prin orice mijloace" .
    Doriti cu adevarat sa va desavarsiti ca "jurnalist de Provincie" ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorbe spuse cu naduf, desigur. Parca ati fi profesor!
      Nu voi intra în jocul dvs dând curs temei despre provincialism, dar va raspund la celalalta provocare: da, intr-o comunitate, fie ea si de provincie, cand un jurnalist publica un document in care apar impreuna 10 nume importante, dupa ce o parte dintre persoane au fost CONTACTATE SI LI S-A OFERIT OCAZIA sa spuna despre ce este vorba, macar in ceasul al 12-lea, daca persoanele respective tin la imaginea lor, ar incerca sa lamureasca situatia. Niciun jurnalist din lumea asta nu va incerca sa protejeze imaginea unei persoane publice, daca acesteia nu-i pasa. Daca as fi in locul dvs., pardon, al domnului Cândea, de expemplu, as pune mana pe telefon si as spune: am citit ce ato scris, m-ati luat prea repede, mi-am amintit acum .....sau, dimpotriva, nu am nimic de a face, cineva s-a folosit de numele meu, sunt primul interesat sa va ajut sa aflati ce e cu aceasta fundatie!
      Dar, deh! Daca profesorii si notarii au comportament provincial, ce pretentii sa mai aveti la jurnalisti!

      Ștergere
  7. Auzi păsărică (vorbă celebră de duh a unui protejat şi de tine interesele grupului infracţional din care faci parte)!
    Nu cumva şi cititorii tăi sunt persoane anonime, de care nu ţii seama şi de identitatea cărora nu te interesează, ei sunt o mulţime care citeşte ce le bagi tu sub nas. Asta daca au chef. E, tot cheful sau interesul lor de cititori neinteresaţi de vreuna dintre parţi iţi spune următoarele lucruri. Nu cumva unul care umblă vorba în târg ca ţi-ar fi amant e contracandidat cu Vasile Varga la vreo funcţie publică în următoarea perioadă (şi pe vremea apariţiei fundaţiei ăleia era coleg de partid cu notarul şi restul?) Şi inevitabil poate susţinut chiar de "grupul de interese" pe care după 6 ani îl descoperi tu. Acum 6 ani ce păzeai. Cum ai ajuns in posesia informaţiei? Cumva dosarele serviciilor se dau în presa prin intermediul unor ziarişti gradaţi şi mai ales remuneraţi. Nu am nici o legătura cu Ionel Cândea dar constat cu stupoare că toate articolele denigratoare la adresa sa, din presa brăileana! vin sub directa ta implicare. Scrisori de la aşa zişi specialişti de 2 lei care îţi scriau chiar si articolul, în acelaşi stil care îi consacra şi mai ales de când se poartă oferirea datelor personale ale unor infractori de drept comun, infracţiuni minore, în presă (a propos era student la Facultatea de Istorie unde Cândea e profesor, a scăpat de acuzaţii şi acum e membru la nea Cibu!) Ştirea fiind prezentată de "eminentul tău istoric de serviciu" Marian Gheorghe (o fi coincidenţă). Ştii ce ştiu eu si nu dau pe faţă toţi? Sarcina ta vine pe linie de partid (UNPR) sau, mai bine spus, pe line de gaşcă de interese cu implicaţii de să le zicem "colonei prin diverse servicii" alias Bancomate. Mult succes în acţiunile tale si îţi spun că după alegerile din decembrie te lasă ăştia (finanţatorii) şi fără gazetă, nu de alta dar un site si salariile COSTĂ!!! De unde lovele? Poate răspunzi, că senila nu te cred.
    Aşi fi dorit să folosesc în discuţia noastră pronumele personal de politeţe dar respectul se câştigă sau poate preferi variata cu îl ai de la naştere dar îl pierzi pe parcurs. Lucru care te caracterizează.
    PS. Hai ca mănânc o eugenie să ai de o pâine şi tu. Chiar nu e glumă.
    Dacă apar manifestări neplăcute adresaţi-vă superiorului pentru indicaţii.
    Semnat un brăilean, care nu are conturi pe celelalte profiluri asa ca numele lui nu îţi poate spune nimic şi deci se trece ANONIM.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce-mi place mie la voi astia, bolnavi de scenarita, ca stiti sa le potriviti voi pe toate. Aflu si eu cu ocazia asta despre mine lucruri interesante. Amanti, grade,servicii secrete, grup din care fac parte....frumos. Daca in jurul meu se tes astfel de povesti, cred ca e de bine. Macar nu ma strecor prin viata ca un anomim fara vertebre. Daca eu, Aura Costea, sunt atacata la acest mod de un anonim paranoic, doar pentru ca, in calitate de jurnalist, scot la iveala informatii pe care altii le-ar vrea uitate, inseamna ca imi fac datoria cu prisosinta. E adevarat un singur lucru din ce ai insirat pe aici, destul de incoerent: ca respectul se castiga. Dar la fel de adevarat este ca niciun om valoros nu are nevoie de respectul unor lichele.

      Ștergere
  8. "o parte din persoane au fost contactate si li s-a oferit ocazia sa spuna despre ce e vorba"

    Nu, distinsa doamna, persoanele respective au fost manipulate, mintite si apoi calomniate !

    Dv nici nu concepeti ca aceste persoane chiar sa nu isi mai aminteasca de asa ceva...
    In conditiile in care nici macar nu le furnizati mai multe detalii, pe care dv le cunosteati.

    Daca nu minteati spunand ca nu stiti nimic in plus decat: numele Legitimus si ca e o fundatie, si ati fi dat mai multe amanunte pe care le cunosteati deja, acele persoane sigur si-ar fi putut aminti despre ce e vorba.

    Aceasta se cheama minciuna si manipulare.

    Daca un om, luat pe nepregatite , nu isi aminteste dupa 6 ani , un anume lucru fara mare imporatanta pentru el, si spune ca nu stie nimic, inseamna automat ca e un mincinos nerusinat!??

    Dupa asemenea grave calomnii- care poate nici nu au ajuns inca la urechile lor, nu toata lumea va citeste articolele- dv asteptati ca respectivul sa va sune cu date noi si lamuriri suplimentare?

    Vi se pare normal cum actionati?
    Eu unul va inteleg ratiunile pentru care procedati asa, dar nicidecum nu se poate spune ca aceasta maniera de lucru este corecta .

    In concluzie : Minciuna, Manipulare si Calomnie .

    Demonstrati ca sunteti de buna credinta:

    Contactati-i din nou pe domnii respectivi, prezentati-le materialele pe care le aveti si solicitati un punct de vedere.
    Cum face un jurnalist adevarat.

    Asta, daca mai aveti obraz , dupa ce ati avut nerusinarea sa-i catalogati -in mod pripit si cu mare usurinta -drept nerusinati si minicinosi !

    Inchei aici -definitiv -aceasta psudo-polemica si Va doresc mult succes, distinsa doamna jurnalist, in activitatea dv !





    RăspundețiȘtergere
  9. În lumea asta prost facută/ Rahaţii scriu in loc sa pută
    Ce bine vi se potriveşte vouă (gaşca lui Aura Costea)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...iar scriitorii consacrati/ stau in haznaua cu rahati.

      Cred ca o cautati cu lumanarea, stimate domn! Poate doriti sa aflati pe pialea dvs ce inseamna ca "rahatii" sa scrie alt gen de articole. Daca informatiile nu va plac, poate va plac articolele despre directori in pragul penisonarii parasiti de iubite...asta ca sa vedeti ce pot face "rahatii".
      Sa va fie rusine pentru atitudinea pe care o aveti. In loc sa puneti mana pe telefon sa va lamuriti public problema, va pierdeti timpul pretios lasand comentarii pe site-uri. Un intelectual autentic ar considera sub demnitatea sa o asemenea maniera de a-si regla conturile. Dvs nu faceti decat sa ma provocati sa merg mai deprate. Va avertizez la modul cel mai serios ca ati sarit calul. Nu astept sa va cereti scuze, sunteti mult prea las, mult prea patimas si mult prea implicat in povestea asta, dar va sfatuiesc sa incetati cu atacul acesta mizerabil la adresa mea si a colegilor mei, sa nu aveti cumva o surpriza.
      Poate chiar meritati o lectie ca sa puteti face diferenta intre "rahati".

      Ștergere
  10. In atentia anonimului indarjit:

    Nu te mai stradui, stimabile, sa postezi comentarii, nu ti le mai validez cata vreme vrei sa stai intr-un anonimat care nu face cinste nimanui. Eu inchei dialogul cu matale. Esti jalnic. Un om care tine la demnitatea lui nu transpira in fata unui monitor sa lase mesaje anomime care nu contin altceva decat atacuri la adresa ziaristilor. Daca iti e mai comod sa crezi ca ziaristii sunt vinovati pentru ca descopera ceea ce matale esti constient ca nu-ti face cinste, n-ai decat sa ii rastignesti, anonim, pe ziaristi. Asta insa nu schimba cu nimic faptul ca esti un las, indiferent de impresia pe care o ai despre matale.

    RăspundețiȘtergere
  11. Stimata doamna Aura Costea, ma numesc Chirila Stanica si fac parte din cei enuntati de dumneavoastra. In urma cu trei zile, fiind in concediu, am auzit de acest "demers jurnalistic" al domniei voastre. Colega care m-a informat m-a intrebat daca stiu ceva de fundatia Legitimus. Reactia mea imediata a fost, ca si a interlocutorilor dumneavoastra, "habar nu am". In urma discutiei purtate cu colega mea mi-am amintit despre o intilnire avute prin 2006. Am sa va fac cunoscut ce stiu eu despre aceasta problema si cred ca multi din cei citati de dumneavoastra stiu cam acelasi lucru. La inceputul anului 2006 am fost invitat la o intilnire in legatura cu constituirea unei fundatii care avea ca obiect atragerea de investitori in zone defavorizate, in speta in Braila. Intilnirea a avut loc la sediul PAL. Au fost prezenti, din ce imi aduc aminte:domnul Dobrita, d-nul avocat Tino, d-nul Varga, d-nul Craciun, d-nul Lascu, d-nul Sgarcitu (care a fost contabil sef la PAL nu jurist). Nu-mi mai aduc aminte sa mai fi fost prezente si alte persoane. In cadrul acestei intilniri s-au discutat probleme cu caracter general, s-au batut campii cu privire la ce denumire trebuie sa aiba fundatia fara a se stabili nimic concret (motiv pentru care, ca si mine, distinsele persoane mentionate de dumneavoastra nu-si amintesc). Concluzia la care am ajuns eu atunci, mai ales dupa desele "atipiri" ale domnului Dobrita si laudele ca este cel mai bun prieten cu Gunther Verhoigen (sper sa fi scris corect)care va aduce o armata de investitori pe care nici nu vom avea unde sa-i cazam, concluzia zic, a fost una singura respectiv ca aceasta este opera unui om care ajungand la un pas de "dincolo" ar dori sa faca ceva si pentru ceilalti. Atunci nu s-a luat nici o decizie, nu-mi aduc aminte sa fi semnat ceva, dar daca s-ar fi pus problema sa semnez ceva pentru dezvoltarea Brailei as fi facut-o cu mare drag pentru ca eu sunt brailean pana in cea mai minuscula celula. La finalul intilnirii a ramas ca domnul Sgarcitu sa se ocupe de finalizarea documentatiei si inregistrarea fundatiei. Aceasta a fost unica intilnire la care am participat eu. A fost prima si ultima data cand l-am intilnit pe Dobrita. Da, am fost sef serviciu financiar la CPL (asa se numea PAL-ul inainte de 1989) si va spun asta pentru ca eu am plecat de acolo din 1990-decembrie, deci cu 16 ani mai devreme de intilnirea despre care v-am vorbit. Aceasta este marea legatura. Ar trebui sa va cereti scuze stimata doamna fata de distinsii domni in care ati aruncat cu noroi, si sa nu negati pentru ca expirmari de genul "Scopul declarat al fundației era promovarea și dezvoltarea economico-socială a regiunilor slab dezvoltate, în fapt o sintagmă care ascundea interese evidente în jurul imensului patrimoniu imobiliar al fabricii falimentate în mod deliberat de un impostor venit din Elveția." Unde sunt interesele acelea atat de evidente pentru imensul patrimoniu imobiliar stimata doamna? Credeti cumva ca Dobrita, care era stapan peste tot PAL-ul (imobiliar sau nu) avea de gand sa imparta cu noi, sau noi, cei mentionati, eram atat de diabolici ca visam sa-i furam lui Dobrita averea? Asa cum v-am indemnat si mai sus ganditi doamna, spre deosebire de furat, ganditul nu dauneaza grav sanatatii. Nu am facut nimic de care sa-mi fie rusine. Eu nu sunt anonim, eu sunt Chirila Stanica fiul lui Costica Chirila, fiul lui Mitica Chirila etc., toti braileni locuitori din Atarnati, langa Vadul lanariei ... Eu, Chirila Stanica, am facut o casa, am plantat peste douazeci de pomi si am crescut un baiat de care sunt mandru, si stii de ce sunt, printre altele, ca nu s-a facut jurnalist ca tine. Din postarile anterioare am inteles ca domnul avocat Tino a murit. Cred ca asta este tragedia Romaniei, ni se duc profesionistii si ne raman lichelele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate domnule Chirila,
      Multumesc pentru aceste precizări pe care le faceti. Faptul ca ati ales sa dati aceste lamuriri va face cinste, mai ales in conditiile in care cei INTREBATI au ales sa taca. Daca ar fi fost la fel de deschisi, ca si dvs, nu s-ar mai fi ridicat niciun semn de intrebare cu privire la intentiile lor.
      In alta ordine de idei, va felicit pentru tot ceea ce ati realizat, va doresc sa va bucurati de cat mai multe reusite ale copilului dvs, dar sa stiti ca nu aveti motive sa blamati profesia de jurnalist. Am intrat printre primii la facultate, in urma unor EXAMENE si proble eliminatorii, am frecventat la zi cursurile facultatii (Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii- UNIVERSITATEA BUCURESTI), am obtinut licenta cu nota 10 la lucrarea individuala si nu am motive sa-mi fie rusine cu profesia pe care mi-am ales-o. In fapt, nu este de blamat nicio profesie. Ca si politistii, jurnalistii nu sunt iubiti, dar ma astept macar de la persoane de buna credinta, cum pareti a fi, sa intelegeti ca cei intrebati au avut la dispozitie cel putin o saptamana sa-si aminteasca pana sa apara articolul. N-au facut-o si nici pana in ziua de azi nu manifesta interes sa explice, asa cum ati facut-o dvs. Unii dintre ei chiar n-au chef sa explice relatiile si interesele de afaceri cu Dobrita.
      Va rog sa retineti ca nu am pus niciun moment in discutie motivele pe care dvs personal le-ati avut cand ati acceptat sa fiti membru fondator al acestei fundatii, infiintata de patronul fabricii la care ati lucrat. Dar sunt foarte multi oameni care ar dori sa stie ce motive au avut V.Varga, I. Candea, I. Craciun, I. Adetu si de la acestia asteptam un punct de vedere. Ca au ales sa "uite" ii priveste!

      Ștergere
  12. Am tot respectul pentru meseria de jurnalisti. dar nu pentru genul de jurnalism pe care il practicati dumneavoastra. Spuneti ca sunt "foarte multi oameni" care vor sa stie de ce s-au asociat X, Y, Z , si de ce ar trebui cineva sa dea raportul asupra motivelor care i-a determinat sa se asocieze. S-a modificat cumva constitutia si s-a abrogat dreptul la libera asociere? Sa va spun ce inteleg eu prin jurnalism. Cel mai bun exemplu cred ca este celebra afacere Watergate in urma careea presedintele Americii si-a dat demisia. Acei jurnalisti au facut un dosar beton dupa care l-au dat publicitatii. Dumneavoastra iesiti "pe piata" cu o "stire" in speranta ca se va gasi cineva care sa va furnizeze alte informatii si tot asa. Are vre-o relevanta, pentru dumneavoastra, faptul ca puteti afecta oameni nevinovati? Si pana la urma care este "stirea", pentru ca eu nu am inteles nimic si nici alti cunoscuti care au citit-o nu au inteles. S-a intimplat o crima, o fapta de coruptie, o hotie, un viol ceva... Niste oameni s-au asociat intr-un proiect mort din fasa. A castigat cineva ceva, a pierdut cineva ceva... pentru Dumnezeu, ce lege a fost incalcata ? Daca stiti ca aceasta fundatie (despre care dumneavoastra "stiti" mai multe decat mine) a derulat o operatiune cat de mica, o gainarie acolo, va rog sa spuneti. Chiar daca ar fi asa, vinovati sunt cei care executa. Intr-o societate comerciala nu actionarii sunt vinovati de eventualele nereguli ci administratorii. In rest ma bucur ca ati avut rezultate atat de bune la invatatura, astept momentul cand le veti pune si in practica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Domnule, stirea e ca 4 persoane publice au pus bazele unei fundatii dar au "uitat" ca au facut-o. Incetati a mai judeca jurnalistii ca obtin informatii. Daca cei 4 ar fi mai responsabili ar lamuri chiar ei problema, pentru ca pana la urma e numele lor in discutie. Faptul ca tac si fac uitata povestea da nastere la intrepretari si oricine e liber sa interpreteze cum vrea, cu atat mai mult cu cat in jurul PAL au existat si exista inca atatea nebuloase. Nu comparati povestea asta cu Watergate. Eu am vrut sa stiu doar motivul asocierii persoanelor respective, nu mi-am imaginat vreodata ca niste oameni pe care ii respectam vor ocoli adevarul atat de flagrant.
      Cred si eu ca nu va place ca se vorbeste in oras, dar asta e! Cei intrebati continua sa taca. Faptul ca treceti la atac, desi nu pe dvs va vizeaza articolul meu, imi spune ca am atins un punct sensibil si sa nu va imaginati ca ma intimideaza situatia. Dimpotriva!

      Ștergere
    3. Stimata doamna, aceasta este ultima postare. Nu intru in polemici cu dumneavoastra. De altfel am inteles de la dumneavoastra ca vizati nu fapte ci persoane printre care eu nu ma numar. Imi permit totusi sa va dau cateva citate din autori mai inteligenti decat noi.
      "Ceea ce poti sa uiti in zilele fericirii nu poti sa uiti in zilele suferintei" - Rabindranath Tagore
      "Uitarea este cea mai divina victorie" - Friederich von Schiller
      "Uitarea este prima facultate a omului"- Albert Camus
      "A uita este marele secret al firilor tari si creatoare" - Honore de Balzac
      Tinand cont ca nu pe mine m-ati "vizat" desi mi-ati pomenit numele intr-o "afacere" considerata de dumneavoastra obscura voi proceda si eu precum Alfred de Musset "In lipsa iertarii lasa sa vina uitarea".

      Ștergere
  13. Gherasim Grecu, posesor de CNP: 1840810xxxxxx
    Pentru studentul eminent a sosit momentul iminent al clacarii pe piata muncii. De ce oare? Poate lauda de sine nu miroase a bine! Sau poate notele le-a obtinut cum a ajuns, probabil, in posesia unui pont rasuflat dat de un celebru fabricant de biscuiti cu cacao. Nu sa publici un articol care te astupa de o cuva de cacao (de data asta necomestibil). Numai ca pontul trebuie verificat! Si ca sa faci asta iti trebuie cercetare, cautare, arhive, trecut istorie (poate care nu ramane in anale ci doar la capitolul si altele) dar asta presupune munca si cu siguranta si inteligenta. Dra peste toata astea ramane actiunea PUR POLITICA a ziaristul de ghena (doar ai trecut pe la OTV)care pe banii ca nu pe amor dezinderesat asteapta ca fraierii din dosar sa dea detalii si sa se incrimineze singuri. Ceva de genul taranilor anchetati pentru referendum pe la biserica si carciuma. Hai spune ce-ai facut la referednum (Legitimus) ca sa vad pe cine bag la zdup. Cumva studiile de masterat, doctorat au fost efectuate in tehnici de ancheta stalisto-comuniste. Cumva va pasioneaza Nicolschi sau Beria? Sau faptul ca anul acesta unii dintre cei acuzati (fara dovezi)pe motiv ca nu s-au asociat la fundatie de tip bancomat plin de puradei doctori habilitati la proxenetism si camatarie Europeana, cu studii in Castellon si Milano. La acestea adaugandu-se candidatura Sever la un colegiu cu unul dintre cei vizati sau sustinuti de acest grup (de cei in viata). Sau oare in 2006 orice asociere la o fundatie constituia din star infractiune si in 2011 si 2012 numai e valabil? Sunt intrebari la care nu astept raspuns, ca de unde nu e nici dracu (ca Dumnezeu nu-si pierde timpul cu mancatorii de continut din cuva amintita) PS. Daca atacurile de acest gen continua, fara probe clare, ii sugeram "omului politic nevertebrat" daca tot tine la Călţuna presei brailene sa o ia de sotie si sa ii lase fiilor (asta daca mai poate batranul, cine stie ii dorim sanatate) averea obtinuta, urla vorba in targ cu multe cursuri de dactilografiere inainte de 89.
    Sanatate si fizica si mentala!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. stiam eu ca ma iubeste lumea, dar nu imi imaginam ca exista atata pasiune :)) :))

    RăspundețiȘtergere
  15. va e frica tare baieti? chiar credeti ca daca ponegriti ziaristii care scriu de voi scapati daca ati facut ceva? prea ati sarit ca arsi doar ca s-a pronuntat numele fundatiei.am citit cu atentie si deocamdata nimeni nu a adus acuzatii. s-a scris doar ca exista/ a existat aceasta asociere, ca cei implicati au "uitat" de ea si s-a facut referire la ultima perioada din istoria pal care s-a lasat cu ceva condamnari.
    de ce o acuzati de cate in luna si in stele pe autoare ca deocmandata nu a facut decat sa informeze ce am sintetizat eu. curios cu ati trecut la riposta. sa stiti ca pe nimeni nu intereseaza ca parere aveti voi despre aura dar ce golanii puneti la cale e ffffoooooaaaarrrrtteeee interesant. mai ales pentru unii care sa mai pot si autosesiza, daca ma intelegi ce vreau sa spun....

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.