miercuri, 8 decembrie 2010

Cum fac bani functionarii-cheie ai Primariei Braila, sub nasul primarului Simionescu?

*Primarul Simionescu locuieste intr-un cartier marginas, dar sefa Directiei Juridice si-a permis, din salariul de bugetar pe timp de criza, sa se mute in centrul orasului* Angelica Pamfil nu a specificat in declaratiile de avere tranzactiile imobiliare, desi legea o obliga sa mentioneze explicit cu cat a vandut apartamentul si cu cat a cumparat casa, dar si provenienta restului de bani*


Angelica Pamfil, foto OBIECTIV
Sub obladuirea primarului-holograma al Brailei, angajatii cu functii importante ai Primariei, oameni ale caror sarcini vizeaza strict apararea interesului public, prospera de la an la an, si nu din salariul de bugetari. Spre disperarea simplilor functionari, obligati sa traiasca din venituri reduse cu zeci de procente, anumiti sefi de directii isi schimba proprietatile, se afiseaza cu masini scumpe, bijuterii si haine de firma, dar si cu relatii dubioase cu personaje aflate la celalalt capat al lantului, prin care interesul public devine pe zi ce trece mai anemic.
Angelica Pamfil, succesoarea Sorinei Bosoanca la Directia Juridica a Primariei Braila, este una dintre persoanele care, prin modul de viata, a starnit revolta subordonatilor, dar si a altor cetateni nevoiti de imprejurari sa ajunga la ea, cu probleme specifice.
Unul dintre cei care isi pun intrebari asupra rolului pe care Angelica Pamfil il are in realitate, desi primeste salariu tocmai pentru a fi in serviciul public, a sesizat ca persoana in cauza nu explica in declaratiile de avere, pe care legea o obliga sa le depuna anual, de unde a avut o sumele incredibile pentru un bugetar pe timp de criza care i-au permis sa se mute dintr-un apartament aflat la periferia orasului, pe strada Sebesului, intr-o casa situata in centrul orasului, pe strada C.A. Rosetti.
Iata ce a trecut in declaratiile de avere ale Angelicai Pamfil, fara sa mentioneze, asa cum prevede legea, tranzactiile imobiliare. 
Declaraţia de avere nr. 312/22.05.2008:
  • în anul 2007 a realizat venituri salariale de 16.928 lei;






  • în anul 2007 deţinea în proprietate un apartament la adresa din str. Sebeşului, bl. B34, ap. 18 (zona periferică a municipiului Brăila, estimat la140000 - 170.000 lei, conform expertizei realizate de evaluatorul autorizat prof.univ.dr.ing. Grămescu Ana Maria şi care a fost publicată în ziarele locale în fiecare an);





  • Declaraţia de avere nr. 251/20.05.2009:
  • în anul 2008 a realizat venituri salariale de 54.263 lei (i-a crescut salariul de 3 ori pentu că a devenit şefa Direcţiei Juridice);






  • în anul 2008, apartamentul din str. Sebeşului, bl. B34, ap. 18 nu mai figurează, în schimb deţine o „locuinţă” la adresa din str. C.A. Rosetti, nr. 2 (în zona ultracentrală a municipiului Brăila),cu o valoare de impozitare declarată de 245.280 lei, achiziţionată în 2008.  Aceasta situatie este semnalata de un cititor al blogului BrailaNews, care mentioneaza: "Interesant este că diferenţa dintre valorile celor două imobile nu este justificată de doamna Pamfil prin niciun credit sau moştenire, iar veniturile pe care le declară nu prea o acoperă.Întrucât presa locală abundă de articole ce prezintă – foarte bine argumentat – modul în care Pamfil Angelica a ştiut să exploateze funcţia pe care o ocupă pentru a-l favoriza pe Cloşcă Simion, care a reuşit să dobândească, de multe ori imoral şi ilegal zeci de spaţii şi imobile ce s-au aflat anterior în administrarea Primăriei Brăila, verificaţi dvs. legalitatea declaraţiilor de avere ale directoarei PAMFIL ANGELICA în locul autorităţilor publice pe care le plătim degeaba. Vasile Dragomir, Brăila".












  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.