miercuri, 2 mai 2012

Primarul Brăilei Radu Portocală, ofensat de comuniști și după 60 de ani de la uciderea sa în închisoarea de la Sighet

Radu Porocală al III-lea, nepot
Radu Portocală, destoinicul primar al Brăilei
Cum ar putea fi calificat gestul directorului muzeului de a oferi medalia comemorativa Radu Portocală primarului Aurel Simionescu, fost activist comunist, urmaș ideologic al celor care se fac direct vinovați de sfârșitul tragic, în urmă cu 60 de ani, în închisoarea de la Sighet al celui mai destoinic primar pe care Brăila l-a avut vreodată?
Cum de a acceptat Aurel Simionescu să se prezinte în fața nepotului lui Radu Portocală, venit direct de la Paris pentru evenimentul comemorativ și să mai și deschidă gura în fața acestuia? Bietul om a amuțit de tupeul întâlnit la Brăila, a luat discret medalia emisă în memoria bunicului său, ucis în bătaie de paznicii închisorii comuniste și îngropat Dumnezeu știe unde, căci nici în ziua de azi urmașii săi nu știu unde să-i aprindă o lumânare, și a plecat probabil cu senzația de lehamite.

Observați poziția în care stă stăpânul lui Simionescu în fața somității culturale, Radu Portocală al III-lea (foto), preşedinte al Institutului Cultural Român din Paris şi personalitate marcantă a Diasporei româneşti, aflat pe scenă


Un comentariu:

  1. Pentru ca si Ionel Candea a fost secretar de partid si asta e cea mai mare magarie. Doi calai vorbesc despre victima lor. Niste nesimtiti amandoi.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.