joi, 25 aprilie 2013

Mai, Monica, opreste-te! Eşti penibilă, alături de guvernator!

Monica Paraschiv scrie aici un editorial care ne pune creierul pe moaţe. Ani intregi ea şi Bunea Stancu si-au transmis reciproc "drăgălăşenii", s-au porcait ca la uşa cortului, ea în ziar, el în conferinţe de presă, conflict plecat de la refuzul baronului de a face publicitate la ziarul pe care Monica îl patronează,  pentru ca astăzi să ne spună că, în opinia ei, Vodă este salvatorul Brăilei în faţa centrului asupritor, care a jefuit Brăila de 23 de ani. Păi, nu te supara, Monica! Până una-alta, singurul care jefuieste banul public este chiar noul tău amic.Tu însăţi ai constatat ani în şir că centrul îşi permite să facă ce vrea la Brăila deoarece aici oamenii sunt slabi, umili şi neînsemnaţi. Insula Mare, cele 1000 de hectare şi alte nenorociri s-au întâmplat când preşedinte al CJ era Aurel Simionescu. Omul ăsta nu a mişcat un deget să apere Brăila în momentele ei critice. Cine l-a făcut primar? Nu cumva Bunea Stancu? Iar tu le-ai dat concursul. E bun miliardul de lei din publicitate pe care îl încasezi anual de la Primărie, nu-i aşa? Acum primarul nu mai cuplează? Ai vrea şi tu vreo terasă, ceva, şi n-ai loc de Cameluţa, că-i mai nurlie?E un moment bun să te aliezi, desigur, neinteresat, cu Vodă  împotriva lui să-i arăţi că se pune cu cine  nu trebuie? De aceea vă faceţi bezele în emisiuni televizate şi vă reevaluaţi până la îngreţoşare? Dacă au dat foc în Primărie la hârtii de 5 mil de euro în favoare cui o fi oare? Nu cumva de reabilitarea Dorobanţilor se ocupa Tancrad? E firma favorită a lui Simionescu sau a lui Bunea Stancu?
Astă vară, când îl susţineai mai înfocat decât mine pe Diacomatu împotriva lui Vodă, ştiai că Vodă poluează aerul pe aici. Scriai şi tu, şi cel pe care l-ai dat afară ulterior că Vodă trebuie să plece dacă vrem ca Brăila să mai aibă vreo şansă. Nici Vodă nu a rămas insensibil şi te-a gratulat şi pe tine în stilul său. Chiar căutai o înregistrare video în care Stancu te face praf. Înregistrarea există, dar n-ai ştiut unde să o cauţi! Acum nu-i mai eşti adversar. Nu mai ai interesul să pui mâna pe filmul în care Vodă spune diverse despre tine şi ziarul tău. Dar poate au alţii şi s-ar mai amuza şi brăilenii să vadă cum "doamna Fasole" de la "Subiectiv" a devenit cea mai înfocată susţinătoare a .....te las pe tine să adaugi epitetele pe care le-ai folosit de-a lungul vremii la adresa baronului.
Probabil i-ai spus că de vină pentru ce apărea în ziar au fost jurnaliştii pe care i-ai dat afară, ca să-l asiguri pe noul sponsor de prietenia ta! Jenant!
Bunea Stancu e la al treilea mandat. Administraţia brăileană sub Bunea Stancu este un dezastru. Ai scris-o şi tu de nenumărate ori. Ce a făcut Stancu pentru Brăila, ca să-l reevaluezi tu astăzi? Din 2004 nu face decât să prospere EL şi firmele lui, scăpate de la faliment DOAR pentru că s-a folosit de funcţia publică. Cum să poată obţine el ceva de la centru când toată lumea ştie cu ce se îndeletniceşte? Ştii cum spune o vorbă din bătrâni? "Dacă vrei să fii respectat, respectă-te mai întâi pe tine!" Bunea Stancu, nici dacă se mai naşte odată, nu va înţelege vorba asta!
Explică tu, că poate nouă ne scapă ceva, cum se face că te-ai aliat cu cel mai hrăpăreţ şi mai distructiv individ care a ajuns vreodată să conducă destinele Brăilei? Când vreodată a reuşit acest individ să-şi convingă superiorii că merită să investească cineva încredere în el? Vă lipseşte într-atât simţul realităţii încât l-aţi luat în serios sau vă imaginaţi că brăilenii s-au imbecilizat atât te rău încât să va şi creadă? Când vreodată Brăila ar putea deveni un centru de interes regional atât de mare încât să devină capitală? Ce activităţi economice se petrec aici, exceptând golăniile lui, încât să justifice o astfel de pretenţie? Nu ne-am încadra în niciun criteriu: demografic, economic, startegic..nimic, nimic. Vorbim doar despre ambiţiile personale ale unui homuncul care nu-şi vede lungul nasului. Acum se visează guvernator! Chiar nu vă daţi seama că oraşul acesta se prăbuşeşte odată cu el? 
Un text pe aceeaşi temă scris de Cristian Robu Corcan găsiţi la acest link http://sud-est-forum.ro/wp/2013/04/cristian-robu-corcan-braila-guvernatorul-si-scroafa-mergem-inainte/

2 comentarii:

 1. @Aura Costea - Off topic, nu aţi postat de mult dar am şi eu, trei nemulţumiri, întrebări, despre Grădina Publică Brăila, una dintre ele a fost legată de postarea dumneavoastră anterioară.
  Le găsiţi, sunt cosecutive, ultima la Grădina Publică Proprietatea privată

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua,
  Va scriu in speranta unui schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://oraselulvesel2.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul informatii Iasi
  Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi titlul pe care il doriti si linkul
  Va multumesc anticipat si va doresc toate cele bune.

  RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.