joi, 13 martie 2014

Premiera in administratia braileana: Vasilica Vilcu, prefect fara voie de la Bunea Stancu

In urma cu cateva minute, s-a publicat in Monitorul Oficial HG privind detasarea Vasilicai Vilcu de la Finante la Prefectura Braila, unde va ocupa functia de prefect.
Este pentru prima data in ultimii 10 ani cand prefectul este numit, fara ca cel mai influent om de pana acum al judetului, Gheorghe Bunea Stancu, sa-si dea acordul. Ba, dimpotriva. Judecand dupa declaratiile din ultimele saptamani, am putea spune ca noul prefect isi va intra in atributii fara consimtamantul sau. Ceea ce ii clatina din temelii reputatia si il transforma intr-un personaj ridicol: a facut atata caz pe puterea sa de a desemna persoana care sa ocupe functia asta, incat acum e mai limpede ca buna ziua ca n-a impresionat pe nimeni agitatia sa. Nici macar pe cel care a facut propunerea, potrivit algoritmului politic negociat de la bun inceput intre PSD-PNL-PC. In tot acest timp, senatorul Danut Mihai l-a ignorat, l-a dus pe piste false pentru ca in final sa arate tuturor ca e un om politic de care va trebui sa se tina seama. Si acesta este doar inceputul, deoarece prin acelasi algoritm politic,mai  relaxat odata cu plecarea PNL-ului de la guvernare, Partidului Conservator Filiala Braila ii revin nenumarate alte pozitii negociate politic, la care fostul presedinte Gheorghi Obreja a renuntat pentru a fi desemnat de Bunea Stancu drept candidat USL la deputatie, ceea ce stim cu totii ca nu s-a intamplat.
Din acest moment, odata cu numirea noului prefect, batalia pentru presedintia CJ Braila se deschide, cu atat mai mult cu cat in scurt timp vor fi intrunite toate conditiile pentru ca mandatul actualului presedinte sa se scurteze. 
In cateva saptamani, ICCJ se va pronunta definitiv  in procesul lui GBS cu ANI, proces pe care GBS l-a pierdut luna trecuta la Curtea de Apel Bucuresti.
In acest context, rolul noului prefect devine crucial, Vasilica Vilcu urmand a-l suspenda din functie pe presedintele CJ, daca acesta devine incompatibil.
Reamintim ca presedintele CJ a facut presiuni la conducerea centrala a PSD si la Guvern, "la Ponta si la domnul vicepremier Liviu Dragnea", ca sa-l citam, unde ultimul i-a dat asigurari ca "postul de prefect este al PC-ului deocamdata. Retineti: deocamdata!"  :)) Din ceea ce s-a publicat in M.O.  rezulta ca "Ponta" a avut alta opinie decat "dl vicepremier Liviu Dragnea". Sau si-o fi amintit cum s-a finalizat colecta lui GBS pentru campania lui Mircea Geoana.

Recomandari:
http://www.obiectivbr.ro/stancu-«postul-de-prefect-este-al-pcului-deocamdata-retineti-deocamdata»_id91418

http://www.probr.ro/simionescu-preia-fraiele-psd-braila-la-nivel-declarativ/

http://brailanews.blogspot.ro/2013/03/stop-cadru.html

http://brailanews.blogspot.ro/2011/11/sustinandu-l-pe-geoana-stancu-taraste.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.