marți, 29 septembrie 2009

Nica tace şi face

Nica nu răspunde întrebărilor incomode
Ziarul care l-a sâcâit a fost desfiinţat

În luna martie a acestui an, în calitate de redactor şef al Ziarului de Brăila, i-am adresat lui Dan Nica, prin intermediul consilierului său personal, dl Nedelcu, un set de întrebări referitoare la neregulile din administraţia locală brăileană, dar şi la politica PSD în zona Brăila-Galaţi.
În ciuda insistenţelor mele, nici până în ziua de azi nu am primit vreun răspuns, deşi domnul consilier m-a asigurat că dl ministru va da curs rugăminţii noastre. În schimb, ziarul a fost închis subit, în luna august.Ziarul de Brăila, împreună cu Viaţa Liberă Galaţi, făcea parte din Trustul de presă Dunărea de Jos, aşadar cu centrul de comandă la Galaţi. Dispariţia publicaţiei brăilene a convenit de minune cuibuşorului de nebunii care funcţionează sub oblăduirea vicepreşedintelui PSD Dan Nica pe aceste meleaguri.
Iată întrebările mele pentru Dan Nica, întrebări care rămân, în continuare, valabile:


ziarul de braila, intrebari

Monday, March 30, 2009 12:43 PM
From:
"Aura Costea"
To:
comunicatii@psd.ro
buna ziua,

va rog sa ma sprijiniti la realizarea a trei articole de presa care vizează: 1. reluarea conflictului dintre Braila si Galati pe tema celor 1000 de hectare, 2. nepotismul, singurul criteriu de promovare in administratia publica braileana si 3. lamurirea unor aspecte din punct de vedere legal legate de implicarea firmei presedintelui CJ Braila si totodata, presedinte al PSD Braila, in realizarea unor lucrari de constructie din fonduri publice.

în primul caz, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, dar si dl Adrian Nastase au lasat sa se inteleaga faptul ca domnul ministru este responsabil de impasul in care autoritatile din Braila si Galati au ajuns in ceea ce priveste mia de hectare, amandoi considerand ca lacomia galatenilor afecteaza dezvoltarea celor doua orase;

in cel de-al doilea caz, prededintele PSD Braila, acelasi Gheorghe Bunea Stancu, primarul Aurel Simionescu, senatorul Ion Rotaru şi deputatul Viorel Balcan si-au nominalizat finii, rudele si prietenii pentru preluarea serviciilor deconcentrare.

intrucat toti sunt membri marcanti ai PSD iar domnul Nica detine functia politica dar si pe cea administrativa care ii confera competenta de a analiza si a a exprima un punct de vedere fata de cele semnalate, Ziarul de Braila ii solicita doua declaratii pe aceste doua subiecte.

intrebarile noastre sunt:
- Ce solutii propune dl ministru pentru stingerea conflictului dintre Braila si Galati, avand in vedere faptul ca presedintele CJ Braila ii solicita public sa se implice? Bunea Stancu declara CJ BR singura autoritatea publica care poate elibera documentele de constructie si urbanism si nu Primaria Galati, cu care se judeca.
- Impartirea posturilor in administratia publica pe criterii de nepotism poate avea efecte negative la apropiatele alegeri europarlamentare.Din punct de vedere politic, domnul Nica a discutat la nivelul conducerii centrale a partidului situatia de la Braila? daca da, in ce termeni si la ce concluzie s-a ajuns? Daca nu, intentioneaza sa se implice si ce masuri pot fi luate?

Din punct de vedere administrativ, domnul ministru poate solicita un control la Primaria si Consiliul Judetean Braila pentru a verifica baza legala prin care firma la care este actionar Gheorghe Bunea Stancu, prin SC Bursagrirom SA- SC Concivia SA- a participat la realizarea majoritatii lucrarilor importante de constructie finantate de la bugetul local- cum ar fi Muzeul de Istorie, cateva scoli, dar si constructia unui patinoar, avand in vedere ca aceasta firma nu a participat la licitaii? Mentionez ca la SC Concivia este director Ionel Avram a carui calitate de consilier judetean PSD este incompatibila cu functia pe care o detine la firma care executa lucrairi publice.

Mai jos, va pun la dispozite materialul documentar care justifica preocuparea noastra fata de temele abordate. 

 


3 comentarii:

  1. nici nu mai intereseaza,subiectul asta.
    Osman

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu are rost sa comentez,se stie foarte bine ca acest oras e condus de mafie,acesti asa numiti "oameni politici" isi umfla conturile lor personale,din banii pentru investitii pe plan local,iar referitor la firmele mai sus mentionate se stie bine ca SC Concivia nu cumpara nici un produs pe care D-ul Bunea Stancu sa nu aiba profit.Tot ce se cumpara la Concivia,e de la o firma de materiale de constructii administrata de una asa zis "nepotism" al d-ul Stancu.SI cu asta nu mai zic nimic...pana la urma si net-ul are urechi:)

    RăspundețiȘtergere
  3. cernat aurelia Braila2 octombrie 2009 la 11:51

    Macar daca ar face lucrari de calitate.Dar cand termina pica tavanul.Si de ce va e frica sa spuneti?Eu spun:primarul de Braila,Bacinschi,are firma de proiectare,care inainte de a ajunge primar nu aveau bani sa plateasca curentul,iar la 3 luni dupa ce a ajuns primar,toti 5 actionarii firmei isi luau ,Peugeot(ca aveau Cielo).Pe niste constructii cu bani de la buget statea scris:proiecatnt ARCO srl(firma domniei sale).Si aveau si depozit de materiale de constructii.Eu am curaj sa spun.Spuneti si voi.Ca daca va da in judecata ,in instanta iese adevarul la iveala.Dar nu va da ,stati linistiti.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.