luni, 19 noiembrie 2012

Distribuirea materialelor electorale confirmă blaturile în colegiul 1

In tot județul  este o abundenta de bannere și afișe ale candidaților USL. La alegerile locale, aceiași oameni, care ne privesc acum de la înălțime în echipe care seamnă al naibii cu ”caracatița” din pliantul care circula acum câteva luni, ne compătimesc pentru sărăcia în care trăim, de care se fac alții responsabili, desigur, și ne cer voturile.
Tot la locale, exact aceleași personaje care se strâmbă acum la noi din materiale electorale extrem de scumpe, se revoltau de risipa făcută de alții în același scop.
Am și eu o întrebare: voi de unde aveți atâția bani, stimabililor, ca nu există locușor în care să nu vă fi afișat chipurile voastre care plesnesc de bunăstare?Voi vedeți chipurile celor de la care așteptați să creadă prostiile pe care le îndrugați zi de zi pe posturile de televiziune? Tabloul pe care îl oferiți este sinistru: o gașcă de profitori cu obrajii plesnind de sănătate cere voturile unei populații slăbite, înfometate și copleșite de grija zilei de mâine!
Din ce ați plătit voi tot materialul ăsta electoral care ne agresează vizual și ne întoarce stomacul pe dos? Cu un singur banner pe care mi l-a trântit Ion Rotaru în fața blocului se hrănește o familile timp de două săptămâni. Ca să nu mai vorbim de reclama stradală din barieră, unde Cătălin Boboc și Marian Dragomir ne dau o idee despre noua generație de USL-iști, dar și fiori.
Revenind la colegiul 1, după ce am remarcat locurile nepotrivite în care au fost lipite posterele cu candidatul USL Dorin Petrea, remarc acum abundența materialelor electorale ale candidatului PDL/ ARD Fusea Marian, alături de cele ale senatorului USL Ion Rotaru, confirmând ideea că există o înțelegere in famiglia regnante.
Frecvența acestor materiale electorale sugerează că brăilenii din colegiul 1 ar trebuisă voteze, potrivit calculelor din famiglie, senator Rotaru și deputat Fusea. Cum candidatul la Senat din partea PPDD este pedelistul gălățean vopsit în mov Necula Marius, iar lui Lucian Ivan din partea ARD i-a cedat ”inima” în prima zi de campanie , confirmând și el astfel că Necula nu-i de capul lui la Brăila, ajutat fiind să-și maximizeze șansele, mai rămâne în discuție Friderika Varga (UDMR).
Cât privește plasarea lui Necula în coasta lui Rotaru, căruia i se reduc șansele de a obține 50 la sută plus 1 și îl trimite la loteria redistribuirii, motivul îl cunosc doar Rotaru și Bunea Stancu. De altfel, lui Stancu îi datorăm invazia gălățenilor dalmațieni, el dorind astfel să se răzbune pe candidații USL care, consideră el, i-au întors spatele la locale.
În acestea condiții, dacă  brăilenii din colegiul 1 nu doresc să-l facă senator pe pedelistul gălățean Necula, au de ales între două rele mai mici: să-i voteze masiv pe Rotaru sau pe Friderika, absentă complet din peisajul electoral, cel mai probabil din lipă de fonduri, pentru că unui candidat nu i se permite nici măcar o apariție la TV, în ciuda legii, dacă nu plătește.
Același lucru e valabil și pentru candidatul  la Camera Deputaților Mihai Chelu, cel care a mai candidat și la postul de președinte al CJ Brăila, obținând 17 procente. Nu l-am pomenit aici pe Musceleanu de la PPDD, intrucât acesta și-a arătat rapid oportunismul și slugărnicia față de famiglie, iar din punctul meu de vedere nu merită rispite voturile cu acest personaj. Modul în care s-au poziționat candidații mă determină să cred că , în acest moment, cea mai bună variantă pentru colegiul în care locuiesc este Mihai Chelu la CD și Ion Rotaru la S, cu toată apartenența sa la USL. Îndepărtatrea de Bunea Stancu îl face mai interesant, mai ales în perspectiva alegerilor din interiorul PSD Brăila din 2013.

Recomanări:
http://brailanews.blogspot.ro/2012/11/candidatul-usl-in-colegiul-1-dorin.html
http://brailanews.blogspot.ro/2012/11/din-nou-despre-ppdd-braila-al-doilea.html 
http://brailanews.blogspot.ro/2012/10/votand-ppdd-braila-veti-face-senator-un.html 
http://brailanews.blogspot.ro/2012/10/de-rasul-lumii-politicienii-compromisi.html
http://brailanews.blogspot.ro/2012/10/e-oficial-pdl-istul-marius-necula-vrea.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.