duminică, 15 noiembrie 2009

Crin Antonescu, candidatul ideal cu un PNL ireal



Situaţia de la Brăila se regăseşte în mai toate filialele liberale

Inteligent şi spontan, delicat dar ferm, Crin Antonescu a reuşit să ne arate modelul de politician complet diferit de produsele oportuniste şi populiste ale clasei politice româneşi din ultimii 20 de ani. Prin comparaţie, judecând după virulenţa replicilor legate de flotă şi promovarea unui anume tip de femei in politică, Traian Băsescu s-a dovedit vulnerabil, agresiv şi făţarnic în confruntarea care îi conferă liberalului statutul de principal contracandidat al preşedintelui-torpilă.
Deşi cei mai mulţi s-au repezit să argumenteze cât a pierdut Băsescu din această confruntare, personal consider că urmările spectacolului de la Cluj au fost atent cântărite. Pentru că singurul perdant a fost, de fapt, absentul Mircea Geoană.
Datorită uriaşului potenţial pe care îl are PSD, candidatul social-democrat rămâne încă adevăratul adversar politic, singurul capabil să ameninţe poziţia lui Băsescu.  Din păcate, şi preşedintele încă în exerciţiu ştie acest lucru, oricât de sublimă ar fi prestaţia lui Crin Antonescu acesta are un uriaş handicap. Entuziasmul care i-a cuprins pe comentatorii politici nu ţine seama de faptul că preşedintele liberal nu dispune în teritoriu de maşinăria de partid pe care o are candidatul PD-L. Din păcate, cele mai multe filiale ale PNL, printre care şi cea de la Brăila, nu reuşesc să-şi susţină preşedintele şi să disperseze mesajele lui. Mai grav, aceste filiale se manifestă de parcă ar fi anexe ale PSD. De nicăieri din teritoriu nu se constată o opoziţie reală PNL-PSD. În acest context, se explică de ce, paradoxal, Băsescu preferă să îi transfere lui Crin Antonescu rolul de principal adversar. Oricât de dură va fi confruntarea dintre ei în turul al doilea, în absenţa unei structuri coerente de partid, candidatului PNL îi va fi aproape imposibil să-i aducă la vot pe electorii dezamăgiţi de prestaţia marinarului care nu mai cred în ideea de schimbare.
În schimb, maşinăria bine pusă la punct a PD-L-ului îşi va face treaba exemplar şi, lucru pe care l-am mai adus în discuţie- http://brailanews.blogspot.com/2009/10/din-pacate-doar-basescu-stie-ce-face.html - , va profita de toate avantajele puterii, storcând tot ce va putea de la alegătorii din mediul rural.

Un comentariu:

  1. Intr-adevar candidatul Crin Antonescu este un adversar de temut dar pacat in mediul rural nu este atat de bine cunoscut ! Tare as dori sa vad o confruntare in turul doi intre Antonescu si Geoana !

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.