joi, 19 noiembrie 2009

Cu Băsescu, fără Băsescu


România - ţara fantomă

Într-un stat normal, cei doi procurori care s-au remarcat în lupta lor cu corpuţia din România prin aceea că au făcut scăpaţi peste graniţe singurii indivizi despre care existau dovezi că sunt, unul spion, celălalt terorist, n-ar mai fi devenit vedete de campanie, ci ar fi fost obligaţi de colegii lor la reculegere în locuri mult mai răcoroase decât platourile de filmare ale televiziunlor aservite unor interese diferite de cele ale publicului telespectator.
Faptul că se întâmplă toate acestea, iar instituţiile care se ocupă cu apărarea statului de drept şi cu siguranţa naţională nu reacţionează ne dă nouă, muritorilor de rând, certitudinea că aceste instituţii sunt infiltrate la vârf de oameni care se află în slujba altora decât cea a statului din care fac parte.
Mi-e din ce în ce mai clar că în această campanie nu se mai înfruntă oameni angajaţi politic, ci forţe oculte care vor sa-şi impună dominaţia în acest spaţiu geografic. Sub ochii noştri, teoria conspiraţiei încetează să mai fie doar o teorie. De halul în care a ajuns poporul astăzi, de la sarăcia materială până la dezintergarea spirituală şi morală, nu sunt responsabili numai politicienii care de 20 de ani se înlocuiesc unii pe alţii la putere. Dacă ar fi existat măcar un nucleu de bărbaţi de stat orientaţi către apărarea siguranţei şi valorilor naţionale, n-am fi asistat astăzi neputincioşi la ciomăgelile unor grupări de privilegiaţi iresponsabili al căror scop comun este prădarea avuţiei naţionale. Ne va fi din ce în ce mai rău şi cu Băsescu, şi fără Băsescu.
Nu văd cum, ajunşi într-un asemenea stadiu de disoluţie, mai poate fi împiedicată ieşirea noasatră din istorie. Dintr-un popor care a fost în stare să dea atâţia oameni valoroşi, dispuşi la sacrificii incredibile pentru a păstra fiinţa naţională, am ajuns o populaţie fără structură morală, lipsită de repere, incapabilă să gândească în viitor, inconştientă de moştenirea pe care o lasă generaţiilor viitoare. Singur, Dummnezeu ştie dacă mai are planuri cu noi.

Un comentariu:

  1. Prezentul comentariu n-are legatura cu politica sau articolul de mai sus, ci cu 'gradul de civilizatie' al orasului in care traim si cu 'tinuta' etica a ziarului "cu cel mai mare tiraj", care ne "reprezinta" cumva ca braileni ....

    Mare concurs mare la ziarul 'elitistilor' braileni Obiectiv

    MARELE PREMIU - UN PORC

    Acesta este marele premiu oferit de

    http://www.obiectivbr.ro/

    Nu credeam ca pot exista astfel de reclame idioate nici la Frecatei, dar in Braila!
    Se pare ca Braila e fieful porcarului Caruz a.i. unitatea de masura universala a Brailei a devenit porcul, iar aspiratia si nivelul intelectual al braileanului mediu se masoara in porci! daca ar fi sa credem pe PRii acestui ziar....
    Sa fie oare porcarul Caruz sponsorul ziarului?
    Si mai trist, asta este singurul ziar care a 'supravietuit' in orasul nostru.
    BIETII PURCELUSI! BIETII BRAILENI!

    PS: acest mesaj a fost cenzurat de redactia Obiectiv si nu a aparut la comentarii. Anost ziar!

    PS: comparind ce-i mai jos cu porcul din Obiectiv, cirnatul gigantic al lui Oprescu si plescoii dnei Udrea, putem intelege ca lumea noastra se indeparteaza din ce in ce mai mult de America, din multe puncte de vedere.

    http://www.newz.ro/stire/96217/primul-dineu-oficial-al-lui-obama.-vegetarian!.html

    Primul dineu oficial al lui Obama. Vegetarian!

    Vizita premierului indian Manmohan Singh, in onoarea caruia sotii Obama au dat primul dineu oficial de la instalarea lor la Casa Alba, a creat mare agitatie, marti, la Washington. Pentru ca sala pentru dineuri oficiale a resedintei prezidentiale are o capacitate de cel mult 140 de persoane, pe peluza sudica a Casei Albe a fost instalat un imens cort in stare sa-i gazduiasca pe cei peste 400 de invitati. Acestia au fost tratati cu un meniu vegetarian, realizat de maestrul bucatar suedez Marcus Samuelson, care a folosit din plin produsele gradinii ecologice de zarzavaturi a Primei Doamne. Printre invitati s-au numarat, asa cum era de asteptat, doamna Secretar de Stat Hilary Clinton (care l-a lasat acasa pe Bill), Secretarul Trezoreriei, Tim Geithner, Secretarul Energiei (si laureat al Premiului Nobel) Steven Chu, primarul newyorkez Michael Bloomberg, jurnalistul CNN de origine indiana Sanjay Gupta, cineastul Steven Spielberg si alti reprezentanti ai 'lumii bune' de la Hollywood, in special producatori. Per total, specialistii in evenimente mondene considera ca primul dineu oferit de Michelle si Barack Obama va constitui, multa vreme de acum incolo, un reper in materie de receptii la Casa Alba si nu numai.

    Aceasa stire a fost preluata de pe Ziarul National.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.