luni, 11 iulie 2011

BrăilaNews sprijină campania ”Brăila curată”

Salut initiativa al cărei scop este demascarea și scoaterea din viața publică a celor care, de douăzeci de ani, au transferat avutul public în conturile personale, iar pe brăileni i-au adus într-un stadiu de sărăcie și  umilință fără precedent. ”Brăila curată” este curentul de opinie care s-a manifestat spontan, în timul unei emisiuni televizate, când mai mulți brăileni au prins curaj și au fost alături de mine, după ce baronul Stancu și-a permis, la adăpostul sediului PSD și încurajat de atitudinea slugarnică a ziariștilor-lachei, să-și arate adevărata față de parvenit care își închipuie ca are un rol mesianic pe feuda luată în stăpânire. Nemulțumirile au prins contur și s-au transformat într-o adevărată campanie. Așa cum un bulgăre de zăpadă rostogolit ajunge la baza muntelui un adevărat bolovan care strivește uscăturile ce-i ies în cale, cum am afirmat de nenumărate ori pe acest blog, numai un efort comun colectiv ne poate da șansa la o viață normală într-un oraș care altădată era locuit de oameni curajosi și demni. Brăilenii au avut curajul să-l înfrunte chiar și pe Ștefan cel Mare, căruia i-au și trimis o scrisoare sfidătoare, cunoscută drept primul pamflet politic românesc. Stancu cel Mic și oastea lui de slugi ar trebui să citească și ei de ce sunt în stare brăilenii, atunci când răbdarea lor ajunge la capăt:

Scrisoarea brăilenilor către Ştefan cel Mare (1481)
De la toţi boierii brăileni şi de la toţi cnezii şi de la toţi rumânii, scriem ţie, domnului moldovenesc, Ştefane voievod. Ai tu oare omenie, ai tu minte, ai tu creieri de-ţi prăpădeşti cerneala şi hârtia pentru un copil de curvă, fiul Călţunei, şi zici că-ţi este fiu? Dacă ţi-e fiu şi vrei să-i faci bine, atunci lasă-l să fie după moartea ta domn în locul tău, iar pe mumă-sa ia-o şi ţine-o să-ţi fie doamnă; cum au ţinut-o în ţara noastră toţi pescarii din Brăila, ţine-o şi tu să-ţi fie doamnă. Şi învaţă-ţi ţara ta cum să te slujească, iar de noi să te fereşti; căci de cauţi duşman, ai să-l găseşti. Şi aşa să ştii: domn avem, mare şi bun, şi avem pace din toate părţile; şi să ştii că toţi pe capete vom veni asupra ta şi vom sta pe lângă domnul nostru Basarab voievod, măcar de-ar fi să ne pierdem capetele.
Nota Bene: Acest text a fost scris (în slavonă) pe spatele unei scrisori (tot în slavonă) în care Stefan cel Mare solicita brăilenilor să se alăture unui anume Mircea, pe care dorea să-l instaleze domn al Ţării Româneşti. O scrisoare similară a trimis Ştefan buzoienilor şi râmnicenilor, bucurându-se de un răspuns asemănător. Dincolo de necunoscutele care planează asupra datei, locului şi autorului textului — astfel, nu ştim cine anume a redactat aceste răspunsuri, şi în ce măsură ele au fost scrise de o singură persoană sau sunt rodul unei consultări mai largi — el reflectă animozitatea existentă în ţinuturile de graniţă ale Ţării Româneşti împotriva lui Ştefan cel Mare, care în 1470 arsese Brăila. Totodată, documentul reflectă opţiunea majorităţii boierimii muntene pentru acceptarea suzeranităţii otomane, şi refuzul de a se alătura luptei antiotomane animate în acel moment de Ştefan cel Mare.
Bogdan Murgescu – Istoria Romaniei in texte

16 comentarii:

  1. Ma bucur ca si dvs. sprijiniti aceasta campanie. Ieri am gasit un plic cu acel pliant aruncat intrun cos de gunoi. Mi a atras atentia ceea ce scrie pe el si l am desfacut. Asa am gasit pliantul si "caracatita mafiei".

    RăspundețiȘtergere
  2. Intristatoare scrisoare...Si atunci si acum calea cautata de boierime era si este capul plecat sabia nu-l taie...
    Nici atunci si nici acum majoritatea nu are simtul civic de a se ridica si cere socoteala conducatorilor sai - de braileni vorbesc..

    RăspundețiȘtergere
  3. Acele plicuri s- au distribuit in tot orasul in bloc la mine ne-a pus cite doua plicuri,cu Braila curata,astea sunt operele lui Dan Diaconescu,el este curat ca lacrima nici usturoi nu a mincat nici gura nu ii miroase.Vreti si voi sa ocupati un loc in parlament,sa dormiti,stai acasa si dormiti in patul vostru ca nimeni nu a facut nimic pentru popor,poporul nu mai este acela care il credeti voi.Sa aciuat si Balan la partidul poporului si ameninta el ca daca vine la putere, face el si drege, mai bine sa stea linistit acasa,a uitat ca la dat afara din casa sotia lui Inna ,despartindu-se de el, a fost la toate televiziunele si l-au dat afara si de acolo mai bine sa aiba grija de parintii pe care ia uitat, nu are cine sa-i care scosile lui mama lui,el se da mare sa stea linistit ca ii scoatem si dosarele lui tata lui de la SRI. RUSINE.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu mai vorbi prostii anonimule. in ultima vreme l-am vazut destul de des cu tatal sau si cu mama sa la promenada. v-ati obisnuit la adapostul anonimatului sa porcaiti pe oricine se ia de gasca voastra de dobitoci jegosi si hoti.
    parazitilor. traiti din banii furati de la buget si va tremura chilotii ca vin unii sa va scuipe.

    RăspundețiȘtergere
  5. Duduia Denisa , dumneavoastra faceti confuzie mare el nu a mai venit in Braila la parinti de foarte mult timp nici macar cu baiatul lui,eu am vorbit cu mama lui chiar simbata era in p-ta mare si ii era cam rau, nu putea sa mearga ,avea si sacosele grele, si am intrebat-o, ca nu va ajuta nimeni , nici macar baiatul, care face de priveghi la dan diaconescu si a spus ca nu are timp , ca este ocupat.Daca il vezi asa de des spune unde sta parintii lui, iar eu traiesc dintr-un salariu de 5oo ron , proast-o care esti.Daca este asa de bun Balan ,ial acasa sa il intreti ca este un parazit, nu a avut loc nicaieri,fiind dat afara pe unde a fost.

    RăspundețiȘtergere
  6. imi pare rau ca diacomatu nu isi asuma raspunderea pentru aceasta campanie...

    RăspundețiȘtergere
  7. Poate ca aceste comentarii ar fi trebuit sa atinga fondul problemei:
    -sint reale cele relatate despre tentaculele mafiei politico-economice locale?
    -mai sintem dispusi sa le toleram jaful inca patru ani?
    -mai pot fi credibile si agreeate partidele care ii vor propune si sustine pentru candidaturile viitoare pe aceleasi figuri nocive pentru politica si administratia Brailei?
    -merita sustinuta o astfel de initiativa, chiar daca ea apartine altora?
    -dacar raspundem afirmativ,ce facem fiecare dintre noi ca sa ne afirmam si protejam interesele cetatenesti legitime,spoliate de acesti "baieti destepti" locaili?
    Pentru noi ,in situatia de fata ar fi neproductiv sa ne risipim energiile pe piste false ,cum ar fi paternitatea materialului semnalat,daca nu sintem convinsi ca detinem raspunsuri clare la intrbari de genul celor de mai sus.Personal, am mari dubii ca D.Diaconescu ar avea insomnii din cauza nedreptatilor si ilegalitatilor cotidiene brailene, si cu atit mai putin solutii concrete! Eu ramin adeptul rezolvarii problemelor Brailei de catre brailenii responsabili de ce vor lasa in urma copiilor lor!Noi le cunoastem cel mai bine, si tot noi ne cunoastem cel mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. @comentator
    Pe ce punem pariu ca tu esti chiar Costea?

    RăspundețiȘtergere
  9. Va asigur ca nu sint nici A.Costea ,nici Diacomatu ,ba mai mult, depling publicistii care pin "voci" contrafacute isi lauda sau csustin propriile articole!Va recomand mai mult optimism si incredere in cei din jur!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ne-a murit optimismul si increderea, adevarat ca in Braila, nu mai avem cu cine sa votam, si asta ma ingrijoreaza foarte tare, si nu numai pe mine pe mai multi braileni,la partidul poporului Dan Diaconescu la Braila sunt numai puscariasi,la pdl nu a facut nimic,numai minciuni, la psd, la fel, la unpr alti excroci, care mai vrea un mandat,Cibu vrea sa moara la Primarie ca fostul primar Anton Lungu,dar el facea treaba si ii stia de frica toti directorii si subordonatii, acuma vai de capul nostru,spuneti dvstra cu cine ?.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu Aura Costea si Diacomatu marele anonim , perechea de AUR a Brailei , papa si ei un ban acum sunt bine pusi sa faca ce trebuie , cu ei doi o sa facem o treaba mare sigur

    RăspundețiȘtergere
  12. amice, esti dus cu pluta! ori ti-e teama ca ramai si fara firimiturile pe care ti le arunca stapanul?

    RăspundețiȘtergere
  13. Asumati-va faptele acestei actiuni, voi doi , Aura Costea si Diacomatu si hai la treaba, asta daca mai pacaliti oamenii, dar inainte spuneti de unde sunt banii ...., ne intereseaza chiar daca credeti ca suntem prosti

    RăspundețiȘtergere
  14. sa-mi asum ce, domnule anonim? Vad ca ai frustrari nu gluma. Spre deosebire de viteji ca tine, eu imi semnez articolele n-am nimic de ascuns. Activitatea mea si pe blog, si la revista e la vedere. Opiniile mele sunt cunoscute de toata lumea.Unii sunt disperati ca ii critic si aruca laturi, dar asta e! Raman consecventa si atata pot eu sa fac. Tu in schimb, ce faci, cu ce te ocupi? Nu cumva, viteazule anonim, principala ta ocupatie este aceea de a apara interesele celor pe care eu ii denunt sistematic ca fiind cancerul Brailei?

    RăspundețiȘtergere
  15. o fica a Brailei
    tot respectul pentru domnul Sergiu Diacomatu tineti-o tot asa domnule Diacomatul dati mafia jos.Braileni haideti sa-l sustinem pe domnul Diacomatul in toaye proiectele pentru ca ne vrea binele nu ca hoti acestia care ne conduce acum orasul

    RăspundețiȘtergere
  16. Pai daca ii critici pe cancerosi , tu cand iti faci autocritica , frumos exemplu dai generatiei de tineri care vor sa faca ceva in viata

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.