sâmbătă, 24 martie 2012

O mișcare surpriză îi scade dramatic șansele lui Gh. B Stancu de a fi reales

Tandemul Stancu-Simionescu devine pe zi ce trece mai lipsit de consistență electorală. La problemele din Justiție ale lui Stancu se adaugă și o complicare neprevăzută a relațiilor cu celelalte partide, care nu păreau să-i dea prea mari bătăi de cap lui Vodă până în urmă cu o săptămână. De câteva zile se vorbește tot mai serios despre o coaliție locală anti - PSD, care să susțină un singur candidat împotriva baronului. Și pentru a nu se supăra nimeni, propunerea ca Sergiu Diacomatu să candideze independent pare a fi acceptată de toată lumea. Ideea a pornit de la PP-DD, a fost acceptată de UNPR și PNȚCD și, ca informație de ultimă oră, PDL și-ar fi dat deja acordul de a participa la această coaliție, urmând ca anunțul să fie făcut public după semnarea unui protocol.
Indiferent de motivele care au urgentat această mișcare politică, ea va da dureri serioase de cap celor de la USL. Atât Simionescu cât mai ales Stancu, aflat într-un declin ireversibil de popularitate, și-au făcut socotelile pornind de la scorul PSD și de la intrarea celorlalte partide în alegeri cu candidați proprii, ceea ce ar fi fost categoric în avantajul lor.  Dincolo de orgolii și ranchiună între actorii acestei înțelegeri, faptul că au decis să facă front comun împotriva lăcomiei, corupției și mojiciei cu care a fost condusă Brăila în ultimii opt ani e în primul rând în avantajul brăilenilor care își doresc o schimbare reală și merită salutat cu toată sinceritatea.

5 comentarii:

  1. or fi ei mai mici da prosti nu sânt stancu e istorie si toti stiu daca se inteleg acuma sa scape de el se vor manca intre ei dupa ce trec pirleazul. pentru noi e bine daca ne scapa de satana altu mai dement ca el nu cred ca exista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te inseli amarnic amice. Asa am crezut si eu la caderea lui Ceausescu ca altul mai dement ca el nu mai poate fi dar viata a demonstrat contariul.

      Ștergere
  2. ce poate fi mai rau decat un gbs? oricum, miscarea pare destul de inteligenta si daca decid toate partidele sa mearga contra usl cu candidati unici, in principal la cj si primaria braila, va fi o lupta cu toate mijloacele la dispozitie. presa, institutii de control, adunari publice vor fi in prim planul lunilor urmatoare. va fi o nebunie de urmarit pentru cine nu-i satul... si cand te gandesti ca tot anul va fi asa pana la parlamentare...

    RăspundețiȘtergere
  3. aura nui mai lua in brate si pe astia care se unesc contra banditului de pitic, ca pe urma daca ies la urne se mananca intre ei. chestia e ca nici psd nu il mai inghite pe borcanar si simy e presu lui. de ce nu vede si el ce face oprescu . sa nu ne lasam pacaliti la urne si cu alde otv care ne umple de bani, zice ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. ..Lupta pentru a iesi invingatori la alegeri,locale si celelte este pentru functii, bani si putere de influenta..nimeni nu are dragoste de tara de lumea tarii,dragostea trece prin:portofele(conturi),stomac,ficat..si abia la urma prin inima putin si de ochii lumii..normal este sa fie alesi daca s-a ajuns la asa situatie dintre doi hoti,pe cel mai putin hot..s-a "corcit"omul politic modern,odata erau si oameni de tinuta si cuvint in mai mare masura(nici atunci nu erau "ingeri")..azi e la moda culoarea gri(in economie,politica).Culoarea asta este combinatia pe jumate alba-neagra..Viata a batut la scor de "maidan"toate filmele pe care eu le-am vazut.Asta e!!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.