marți, 25 septembrie 2012

Purtatorul de cuvant al SRI raspunde presei pe criterii doar de el stiute; consecinta: transferul lui Bulgaru, interpretat politic

In articolul publicat aici pe data de 14 septembrie, BrailaNews invoca posibilele motive ale trimiterii directorului  SRI Braila, Florian Bulgaru, la Calarasi, informatie furnizata in premiera de viatabrailei.ro, si anunta inlocuirea acestuia cu un ofiter de la Bucuresti. In paralel, am facut o solicitare Biroului de Presa al SRI pentru motivarea asa-numitei rotiri de cadre, cum a explicat prefectul Mihaela Marcu colegilor mei de la viatabrailei.ro. Ziuaveche.ro preia astazi informatia, reda inclusiv informatiile preluate de pe BrailaNews si isi aduce propria contributie prin prezentarea unui punct de vedere oficial al SRI, oferit, la cerearea redactiei, de purtatorul de cuvant Marius Bercaru.
Nu stim ce le-a comunicat dl Bercaru colegilor de la ziuaveche.ro, intrucat nu a avat amabilitatea de a ne raspune si noua. Dar modul selectiv in care a oferit un punct de vedere a dat posibilitatea unor interpretari si manipulari grosolane, intrucat rotitrea sefilor SRI din teritoriu a fost pusa pe seama prezentei la referendum. Informatia denaturata s-a rostogolit, a fost preluata de Antena 3, astfel incat opiniei publice i-a fost indusa ideea ca schimbarile au avut loc in judetele cu prezenta la referendumul de demitere a presedintelui de peste 50 la suta.
Aceasta este o denaturare intentionata a realitatii, realizata si prin modul defectuos de comunicare cu presa al SRI (poate deloc intamplator), Braila fiind unul dintre judetele in care prezenta la vot a fost de 46 la suta
Reluam motivele mai aproape de adevar care au dus la transferul lui Bulgaru la Calarasi, publicate la timpul respectiv pe acest blog: o posibilă problemă legată de modul de avizare a unor firme private de pază şi protecţie controlate de persoane care fac partea din aşa-numita lume interlopă sau care au  legături cu aceasta.
De asemenea, unitatea din Brăila ar mai avea de dat lămuriri centralei cu privire la neconcordanţele datelor furnizate despre criminalitatea organizată, evaziunea fiscală etc.

Lasand la voia intereselor politice explicatiile privind rotirea de cadre, Biroul de Presa al SRI admite implict ca mutarile reprezinta pedepse pentru directorii din teritoriu si pe cale de consecinta, noile numiri ar fi facute pentru protejarea altor interese, lucru de-a dreptul dezonorant pentru institutia de unde dl Bercaru isi ia salariul sa asigure o buna comunicate cu media, astfel incat opinia publica sa aiba o perceptie reala asupra rolului pe care il are, prin lege, Serviciul Român de Informaţii, ca institutie specializata în domeniul  informaţiilor privitoare la siguranţa naţională a României, parte componentă a sistemului naţional de apărare, activitatea sa fiind organizată şi coordonată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Iata continutul celui de-al doilea e-mail trimis Biroului de Presa al SRI in cursul zilei de azi

"În atenţia Biroului de Presă al Serviciului Român de Informaţii
Stimate Domn,  

Avand in vedere faptul ca nu am primit niciun raspuns la solicitarea mea anterioara, din data de 13 septembrie a.c., si constatand ca pe aceeasi tema ati formulat un raspuns pentru publicatia ziuaveche.ro (http://www.ziuaveche.ro/top-secret/servicii-secrete/de-ce-au-fost-schimbati-20-de-sefi-din-sri-122215.html), va rog sa-mi precizati pe ce criterii stabiliti carei publicatii ii puteti furniza un raspuns si careia nu.
Totodata, va rog respectuos sa-mi comunicati in ce conditii se realizeaza comunicarea cu presa, avand in vedere ca ma adresez Biroului de Presa al SRI."

RECOMANDARI:
http://brailanews.blogspot.ro/2012/09/de-ce-fost-mutat-bulgaru-la-sri.html
http://viatabrailei.ro/seful-sri-braila-mutat-subit-la-calarasi_5776
http://www.ziuaveche.ro/top-secret/servicii-secrete/de-ce-au-fost-schimbati-20-de-sefi-din-sri-122215.html
http://www.antena3.ro/romania/sri-a-schimbat-peste-20-de-sefi-ai-structurilor-din-teritoriu-vezi-aici-motivele-acestor-inlocuiri-185390.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.