luni, 11 februarie 2013

Presa brăileană îngenuncheată definitiv: pupincurism contra publicitate de la baron


Zilele trecute citeam în ziarul local un editorial semnat chiar de persoana care impune politica editorială a publicaţiei. Articolul în sine era un elogiu adus lui Gheorghe Bunea Stancu, luat extrem de în serios pe subiectul regionalizarii. Fără să amintească despre interesul personal al lui Vodă, acela de a deveni guvernator al Regiunii, lucru despre care BrăilaNews a scris aici la momentul respectiv,  arhicunoscut şi arhiironizat în mediul politic, Monica Paraschiv îi acorda acestuia prezumţii de bune intenţii şi îşi exprima cu naivitate speranţa că demersul baronului va avea succes. Succes, când nu ai auzit ce spun baronii de Constanţa si Vrancea??? Asta e o glumă răsuflată, nu-i aşa?
Ce e asta, dacă nu un abandon, o predare necondiţionată în faţa puterii absolute pe care stăpânul de moşie a dobândit-o prin votul brăilenilor inconştienţi? Se prea poate ca Monica Paraschiv, copleşită de problemele financiare inerente susţinerii unui cotidian, în vremuri de criză, cânde se prăbuşesc publicaţii chiar şi la nivel internaţional, să încerce o apropiere de Vodă. Concedirerea celui mai incisiv şi lucid editorialist al ziarului, Cristian Robu Corcan, se înscrie în această logică, de curtare a deţinărorului puterii locale. Îmi pare rău că ultima redută împotriva baronului flămând de putere se predă ruşinos. Articolul de aici , în care elogiază restaurantul Continental, din dotarea baronului spune totul. Textul nu poartă nicio semnătură, indiciu clar că cel care l-a scris are simţul penibilului şi nu a dorit să şi-l asume. Ca jurnalist, nu pot spune decât atât: "Mi-e greaţă!". Mai lipseşte reclama pozitivă la restaurantul paraşutatei directoare din subordinea lui Stancu, să fie meniul complet. Apropo, Monica, te interesează cum a ajuns Ionica Guşatu administrator la Privighetoarea, deşi e funcţionar public în sub(t) ordinea unei fantome care ocupă funcţia de primar? Sau te mulţumeşti cu reclama de la ea şi te faci că plouă? Sau cum au ajuns grădiniţele din Brăila să ia  mâncarea de la mademoiselle? Ce întreb şi eu, tu doar deţii un ziar autointitulat "liderul presei brăilene". Iartă-mă, sunt depăşită! Încă nu am priceput diferenţa dintre presa pe care o faci tu şi manipulare!
N-aş fi făcut comentariul de faţă dacă nu aş fi fost convinsă de următoarele: între semnatara articolului , Monica Paraschiv, şi Vodă există o animozitate profundă, ce durează de ani de zile, aceasta din urmă facând afirmaţii calomnioase la adresa Monicăi şi a publicaţiei condusă de ea. Stau martore conferinţele de presă în care GBS, când nu o înjura pe Aura Costea, o înjura pe Monica Paraschiv. Sunt înregistrări în care se jură că va avea grijă ca publicaţia Monicăi să dispară. De aceea, îmi este greu să accept acestă atitudine umilă a Monicăi, despre care am avut o cu totul altă impresie.

recomandare
http://brailanews.blogspot.ro/2011/03/baronul-tragea-sfori-sa-ajunga.html

9 comentarii:

  1. Termenul de recurs la ICCJ,al dosarului lui GBS cu ANI,din 2011,este pe 27.01.2015.

    http://www.scj.ro/dosare.asp?view=detalii&id=200000000276080

    RăspundețiȘtergere
  2. Liderul presei brailene cu un singur ziar ! Si asta ar trebui sa spuna totul... Cat despre servitutea Monicai Fasole cred ca nu are rost sa mai vorbim... tot ce-i misca (daca-i mai misca) Monicai si lu' barbata'sau trece prin visteria PSDului, Primariei si CJ ului... la schimb... Mai rar "moca" cand au nevoie de ceva aprobari de extindere spatii, licitatii sau ceva asemanator... Ce vorbesti domana Costea ? Iti este greu sa accepti atitudinea umila a unei femei care vrea sa faca bani si-atat ? Si de cand ai avut alta impresie despre ea? De cand era la UTC ? Si atunci era cu ochii tot dupa... o mai pondera tata-sau. Mai tarziu ia revenit pofta... Inseamna ca ai avut o impresie gresita si,vezi ? te-ai inselat !Cum si ea ne inseala pe noi, putinii cititori pe care-i mai are. Cat despre subiectul favorit al doamnei Fasole astept rezultatul de la ICCJ .Atunci sa te vad , mai ales daca va fi dus in locul lui Nastase la Jilava !

    RăspundețiȘtergere
  3. Aura ,dimensiunea mizeriei din presa nu are limite.Nu poti sa o candamni pe MOnica Paraschiv intr-un oras condus dictatorial de PSD de atatia ani...E din ce in ce mai greu sa fii "obiectiv " si independent intr-o lume dominata de pragmatism si pupincurism.Sa speram ca ziarul "Obiectiv "nu va deveni purtatorul de cuvant al lui Stancu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Raspunsul de la ICCJ este simplu si sfidator: i-a fixat termen pe 27.01.2015!!!!!!!!!!! Daca asta nu e sfidare, atunci ce e? Poate cineva sa afle componenta nominala a completului care face pipi pe raportul MCV???? Judecatorii care au fixat termenul asta, cu nume si prenume! Ca eu nu ma las! Voi sesiza Comisia Europeana!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am scris mai demult : OBIECTIVUL este bun pentru hartie la toate wc-urile din piete si CFR station.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cine este mustaciosul cu fata de spoitor MARIUS BESCHEA ?
    Este ziarist,comenrtator,publicist ,sau spoitor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragnea a propus ca odata cu regionalizarea sa se schimbe si denumirea tarii in REPUBLICA POPULARA BOMBONICA,capitala tarii va fi la ZIMNICEA.
    Capitala economica va fi ALEXANDRIA,capitala politica va fi ZIMNICEA,legea este depusa la camera deputatilor si senat.
    Cum USL are majoritate "confortabila" nu se pune problema sa nu treaca in ambele camere.

    RăspundețiȘtergere
  8. Doamna Costea, Braila nu are deloc presa. Nu exista asa ceva in orasul nostru si nu cred ca a existat vreodata. Toti sunt vanduti anumitor partide. Ma mir ca Obiectiv a ajuns acum sa se dea bine pe langa PSD, ei erau recunoscuti pentru orientarea de dreapta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Catalin,
      te contrazic. Braila este mentionata in scrierile referitoare la istoria presei, cu titluri si profiluri dintre cele mai diverse. N-a fost tot timpul asa. Decaderea presei brailene a inceput in urma cu 13-14 ani, in momentul in care Culita Tarata a cumparat Monitorul cu totul pentru a scapa de campania impotriva sa. De atunci, toti cei care au acumulat avere in mod necinstit au influentat intr-un fel sau altul destinul publicatiilor locale. A fost o vreme cand in Braila erau simultan 4 cotidiane, 2 saptamanale , trei posturi de televiziune locala, doua sau trei posturi de radio si, indiferent de politica editoriala a fiecarei organizatii de presa, diversitatea lor permitea brailenilor sa fie informati corect. Daca un ziar nu publica o anumita informatie, o gaseai cu siguranta intr-una din celelalte trei publicatii. Nu trebuie sa omitem insa cine conduce Braila de atatia ani. Nu este o intamplare disparitia mijloacelor de comunicare in masa care au refuzat aservirea. Cat priveste publicatia despre care am scris, se intampla ceva natural: i-a venit randul dupa ce ani intregi s-a ocupat doar de sabotarea si decimarea concurentei. Cineva acolo a crezut ca e de bine sa ramana singura pe piata. Acuma nu are decat sa plateasca factura.

      Ștergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.