vineri, 1 februarie 2013

Regionalizarea sub Ghe. B. Stancu ar putea face din Brăila un cartier mărginaş al Galaţiului

In contextul viitoarei regionalizări, CJ Brăila a avut iniţiativa organizării unei întâlniri la nivelul administraţiilor locale din Brăila, Galaţi şi Tulcea, la care au participat şi parlamentarii din cele trei judeţe. Discuţiile au vizat şi stabilirea centrului regional, gălăţenii venind din nou cu tot soiul de propuneri care maschează capcanele pe care ni le tot întind de ani buni, cam de când au reuşit să ia cu japca cele 1000 de hectare ale Brăilei, cu ajutorul ex-premierului aflat la răcoare şi al preşedintelui de atunci al CJ Brăila, actualul primar Simionescu, cel care nu a reuşit nici măcar să mimeze dezacordul faţă de aberaţia legislativă prin care s-a făcut deposedarea.
În esenţă, brăilenilor, în numele cărora îşi ia angajamente Bunea Stancu, li se propune o asociere nedefinită juridic pentru stabilirea capitalei regionale în "zona Brăila-Galaţi", adică la Galaţi, căci o astfel de capitală în zona Brăila-Galaţi nu poate exista din simplul motiv ca nu există nicio soluţie administrativă. Aici avem de-a face cu o soluţie de tipul ori-ori şi cine ocoleşte această evidenţă este rău intenţionat.
Dacă la această reuniune laică, binecuvântată religios de IPS Cassian Crăciun, episocpul Dunării de Jos, nelipsit de la astfel de evenimente, ar fi luat parte şi reprezentanţii judeţelor Constanţa şi Vrancea, am fi putut crede că discuţiile sunt serioase şi pot duce la o opinie comună şi soluţii agreate de toţi. Numai că absenţa lui Mazăre şi Oprişan este semn că brăilenii, gălăţenii şi tulcenii s-au întâlnit pentru a face terapie de grup, fiind binecunoscute pretenţiile şi influenţa la nivel central ale celor doi baroni din vecinătate, pe lângă care inclusiv Dan Nica pare un fel de Bunea Stancu la apogeu.
Că veni vorba de apogeul politic al lui Stancu, acesta pare tot mai aproape.
Gheorghe Bunea Stancu nu a ratat ocazia să reia veşnicele teme de propagandă: podul peste Dunăre şi aeroportul. El a afirmat că de data asta a găsit finanţare pentru pod şi că ar avea şi soluţia pentru construirea aeroportului din fonduri locale, dar are nevoie de sprijinul parlamentarilor de Brăila. Deputatul Mihai Tudose a şocat audienţa dându-i baronului o replică ce-l indica drept unul dintre adversarii interni redutabili la apropiatele alegeri din PSD: “Faptul ca ne-am intalnit si am discutat despre anumite probleme nu inseamna ca le-am rezolvat. Va dau sarcina ca la urmatoarea sedinta sa fie pregatite si proiectele pentru care noi, toti parlamentarii acestei zone, vom da mana si ne vom lupta sa le vedem realizate. Numai atunci vom deveni prieteni foarte buni si vom manca ciorba sau chiar friptura de care zicea domnul presedinte. Dumneavoastra puteti sa ne biciuiti, insa trebuie sa ne dati si directivele necesare si materialele pentru care noi sa ne luptam mai departe”, a spus Tudose, în condiţiile în care preşedintele CJ Brăila încerca să arunce pe umerii parlamentarilor propriile sale insuccese din cele 2 mandate încheiate, dar şi inexistenţa unor proiecte concrete în cel de-al treilea mandat.

11 comentarii:

  1. Cand era regiunea Galati,galatenii spuneau ;"Braila este cea mai frumoasa comuna din REGIUNEA GALATI".
    Cu regionalizarea o sa fie la fel dna Costea ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Popii astia psd-isti sunt "canta" (urla) in aceiasi padure cu lupii di partid.
    Popii au sujit cu credinta (pupat) regimul comunist securist,nu erai popa daca nu turnai,va rog sa nu mai pomeniti" de popi in postarile dvs,daca se poate evident.
    Cu respect.
    Lepadatu Chirita.

    RăspundețiȘtergere
  3. pana la urma de ce s-au intilnit golanii? am citit pe al sait ca nici dan nica nu a binevoit sa participe. iar i s-a facut lui satanaila sa fie vedeta?

    RăspundețiȘtergere
  4. Dna Costea, cred ca ar fi bine sa dati o alta orientare politica blogului dvs,orientarea comunist marxista ar fi mai bine proiectata pe blogul dvs,dvs sunteti un profesionist al presei si blogul dvs ar fi un vector important al politicii comuniste in noua societate post lovitura de stat.
    Blogul si ziarul dvs este de notorietate pozitiva in Braila si nu numai,cititorii dvs sunt numeric incomparabil cu vizitatorii blogului meu,aveti vizitatori din toate mediile si segmentele sociale.
    Incercati si vedeti ca puteti atrage oameni care pot readuce politica comunista la locul pe care il merta in aceasta conjunctura politica,economica,istorica.
    Aceasta politica este necesara ca aerul,fortele de dreapta sunt risipite in spatiul geo-politic si interpolitic in Romania.
    Singurii care pot dinamita acest "regim"politic distructiv sunt numai coministii.
    Va rog sa incercati.
    Va multumesc mult.
    Lepadatu Chirita

    RăspundețiȘtergere
  5. imi plac comentariile voastre.

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.obiectivbr.ro/stanescu-de-la-garda-financiara-e-mai-cu-mot-_id76643. Va rog sa investigati serios acest subiect deoarece scoate la iveala coruptia , in sensul in care vom vedea firmele protejate din Braila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Stimate domnule anonim,
      am anuntat de la inceputul anului ca imi limitez activitatea jurnalistica. Braila are presa pe care o merita. Jurnalism de investigatie nu se poate face fara sustinerea si implicarea publicului beneficiar. Ori, la Braila acest public este extrem de pasiv iar oamenii reactioneaza numai atunci cand au un interes direct, sa ascunda ceva sau sa se razbune pe cineva, facand publice anumite lucruri. Braila va avea presa de calitate atunci si numai atunci cand va exista o relatie corecta, bazata pe respect reciproc, intre jurnalist si publicul sau. Ori, ce ce intampla azi in relatia dintre presa si public e inacceptabil. Un singur om nu are forta de a schimba lucrurile, breasla nu doreste sa o faca fiind prinsa in jocuri care n-au nicio legatura cu interesul public si de aceea va spun ca singura solutie pentru normalizarea ar trebui sa vina din partea publicului, care sa fie mai ferm in sanctionarea abaterilor de la rolul fundamental al presei.

      Ștergere
  7. D-na Costea, va rog sa comentati afirmatia facuta de V Ponta : PDL este un partid de fantome.
    Eu cred ca afirmatia este valabila in contextul prestatiilor pdl in parlamentul Romaniei si in afara lui.
    Se poate face aici o paralela si "opozitia"PDL ,a liderilor lui la Braila.
    Tiganii de la PPDD erau mai vocali cat timp au avut OTV,nu mai are tiganul de DAN D goarna si nu mai poate minti pe nimeni.
    Sunt surse care spun ca PPDD in schimbul redarii licentei pentru OTV va fi un vasal fidel si neconditionat al USL,asta a fost scopul si strategia lui DRAGNEA.
    Cu respect.
    Lepadatu Chirita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alegand sa ramana fara reactie la politica izolationista a USL, la incercarile de a prelua controlul justitiei, la punerea pe functii in importante in statul roman a ministrilor cu dosare penale si a plagiatorilor dovediti, sfidand bunul simt, PDL, si in special echipa actuala care A PIERDUT milioane de voturi in cateva luni, este corect descris. Este un partid de fantome, oameni epuizati fizic si moral, care nu mai au forta si autoritate.
      La Braila nu mai exista PDL de ani buni, absolut tot vechiul BPJ fiind format din membri dependenti de relatia cu baronul Stancu. Nici acum situatia nu sta mai bine, Nazare fiind aproape inexistent iar consilierii PDL continuand sa fie o prelungire a grupului USL de consilieri, alaturi de PPDD-ul local a carui structura de conducere a fost dizolvata si ea recent.
      Asadar, ne confruntam cu un paradox: desi nemultumirea oamenilor e din ce in ce mai evidenta, guvernul Ponta a ajuns in situatia favorabila de altfel de a nu avea opozitie. Cred ca rezolvarea pleaca de la baza PDL, de la determinarea cu care cei care isi dau seama ca asa nu se mai poate vor dori sa impuna o conducere noua, cu strategie si mesaje clare si, mai ales, cu o atitudine demna si nu slugarnica.

      Ștergere
    2. Guvernul Ponta este in acest moment INCONTROLABIL,nu tine cont de nici ce spune presa,opinia publica,UE si mai deloc ce spune OPOZITIA.
      Infatuarea,banii,parventivismul,arivismul inlocuieste RATIUNEA la toti marii mahari PSD si PNL.
      Se prevaleaza de confortul electoral obtinut in toamna si vara.
      Nu comentez acum cum au obtinut acest asa zis CONFORT electoral,sunt multe de spus.
      Revin la PDL-ul mare. O grupare CONSERVATOARE in jurul dnei MACOVEI, o grupare LIBERALA in jurul dlui FLUTUR-STOLOJAN si o grupare fara o identitate ideologica clara GRAVITEAZA in jurul dlui BLAGA-CEZAR PREDA,pot spune ca ar mai exista o grupare cu o identitate POPULAR EUROPEANA in jurul dlui CRISTI SEVER VOINESCU-CRISTI PREDA-BODU-BASESCU E-si mai sunt 3 fosti consilieri prezidentiali in PE,JEAN MARINESCU.
      Grav este ca baza partidului a fost ABANDONATA,brusc dupa alegeri a devenit neinteresanta,nimeni nu a avut o initiativa de a organiza o mare adunare pentru a face un bilant si a MULTUMI miilor de activisti ai acestui partid care nu se fac VINOVATI de rezultatul alegerilor,ei au muncit cinstit.
      La Braila am spus mai sus,dar NAZARE a dezamagit si el ca si predecesorul lui DUMITRIU,nu a organizat un BPJ un BPL, o adunare cu membrii simpli pentru un bilant,nimic,de fapt se presupune ca nici nu mai exista aceste structuri la PDL Braila.
      Eu am lucrat pentru acest partid,cunosc bine toate mecanismele si oamenii org Braila,am observat cu bucurie ca si dvs aveti o imagine exacta cu ce se intampla acum in PDL Braila si in afara.
      Nu are Braila lideri in acest moment sa se impotriveasca macar formal lui VODA,nici Dumitriu,interesele TRANSPARTINICE face renuntarea la orice ACTIVITATE POLITICA PARTINICA ONESTA.
      Ne simtim INSELATI de tot ce inseamna conducerea org PDL si mare si Braila,minciuna,hotia,demagogia,fariseismul caracterizeaza pe liderii actuali.
      Nu au mesaje,nu cauta mesaje,aliante neinspirate,noncombatul a dus la prabusirea electorala a pdl mare si local.
      Echipa PATRASCU G si NECULA ST a realizat un scor istoric de 42 % in 2008,dar si DIACOMATU a realizat cel mai bun scor la locale,se vorbeste ca si el a fost IMPLOZAT din onorabila organizatie spre beneficiul lui VODA BGS.
      PPDD a fost si este principala noastra tinta electorala,UGLY SOB si tiganul de DD a luat electoratul sarac ,traditional al PDL cu concursul si tradatorilor REZIDENTI.
      Sunt multe de spus dna Costea,eu ma opresc aici.
      Va multumesc pentru raspunsul sincer si cinstit al dvs de care ma simt onorat.
      Sarut mana.
      Va rog sa cititi pe blogul meu daca aveti timp postarea ; CINE SUNA ADUNAREA LA PDL.

      Ștergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.