vineri, 8 martie 2013

Afaceristi braileni implicati intr-o megaafacere ilegala: prejudiciul, 8 mil euro

La aceasta ora au loc percheziţii la sedile unor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare infracţională organizată constituită în iulie 2011, care se ocupa cu activităţi ilicite în domeniul producţiei, transportului şi comercializării alcoolului cu concentraţie de 95 -96 de grade, potrivit Poliţiei Române.
Cisterna de lapte era plină de alcool
În timpul acţiunii a fost depistată în flagrant delict o cisternă pentru lapte, la ieşirea din sediul unei societăţi comerciale din Focsani, care transporta peste 2.000 de litri de alcool fără documente legale. De asemenea, în urma percheziţiilor au fost găsiţi 16.000 de litri de alcool, a precizat Poliţia Română. Audierile, la DIICOT Galaţi În urma percheziţiilor, 75 de persoane vor fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, cercetările în această cauză fiind efectuate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, deţinerea în afara unui antrepozit fiscal şi comercializarea ilicită de produse accizabile în formă continuată, amplasarea înaintea contoarelor a unor canele sau robinete prin care se pot extrage cantităţi de alcool sau distilate necontorizate şi evaziune fiscală în formă continuată. Totodată, anchetatorii vor institui sechestru asigurator pe mai multe bunuri mobile şi imobile, în vederea recuperării prejudiciului.
Liderul grupării, afaceristul Jîtea Mircea Liviu
Anchetatorii susţin că sub coordonarea liderului gruparii, Jîtea Mircea Liviu, cei cercetaţi au obţinut beneficii financiare substanţiale din producerea unor mari cantităţi de alcool şi comercializarea acestora cu eludarea dispoziţiilor legale privind producerea, deţinerea şi marcajul produselor accizabile. Potrivit presei vrâncene, omul de afaceri din top 300, Jîtea, este un apropiat al PSD si beneficia de protectia inspectorilor vamali care sigilau transporturile ilegale.


Comunicatul DIICOT
         Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, efectuează 59 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vrancea, Galați şi Brăila, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 15 persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni în materia  comerţului ilegal cu produse accizabile - alcool.
         În fapt, se reţine că, sub coordonarea liderului gruparii,  Jîtea Mircea Liviu, învinuiţii au obţinut beneficii financiare substanţiale din producerea unor mari cantităţi de alcool şi comercializarea acestora cu eludarea dispoziţiilor legale privind producerea, deţinerea şi marcajul produselor accizabile.
          Astfel, în cadrul activităţii unei societăţi comerciale de profil din municipiul Focşani,  membrii grupării au procedat la amplasarea, înaintea contoarelor  liniei tehnologice de producţie de alcool dublu rafinat, a unor instalaţii neautorizate  şi au extras în această modalitate  peste 800.000 de litri de alcool, fără evidenţierea în contabilitatea societăţii a operaţiunilor comerciale aferente cantităţilor de alcool necontorizate.
         Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de estimat la suma de 8 milioane Euro, reprezentând accize, taxe şi impozite.
          Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 7 al. 1 din Legea nr. 39/2003, de art. 296 1 al.1 lit. l din Legea 571/2003, de art. 296 1 al.1 lit. m din Legea 571/2003 şi de art. 9 al. 1 lit. b şi al. 3 din Legea nr. 241/2005.
         Acţiunea este efectuată cu sprijinul BCCO Bacău, IJJ Galaţi, IJJ  Bacău, I.P.J. Galaţi, Brăila şi Vrancea.
          Suportul tehnic şi informativ este asigurat de către SRI.
          La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi conduse în vederea audierii un număr de 75 de persoane, urmând ca în cauza să fie dispuse masurile legale după audierea membrilor grupării.

         Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

4 comentarii:

  1. Alcoolul,tutunul au fost si sunt sursele de evaziune si imbogatire a lumii interlope din toata lumea dar in special in SUA in timpul PROHIBITIEI fatdicii ani 1920-1926.
    AL CAPONE si altii din aceste surse adunau averi si aduceau un bonus CORUPTIA.
    In RSR actual dupa 1989 ,PETROLUL ,TUTUNUL,ALCOOLUL,au devenit surse de coruptie si contrabanda ca si AL CAPONE este un mic TRAFICANT DE CARTIER pe langa TENDER,HARNAGEA,DORIN MARIAN,HREBENCIUC si altii.
    VAMA a fost si este un TOLL al contrabandei,mitei,coruptiei.
    A incercat Basescu si Boc dar au fost pusi la colt de marea MAFIE+JUSTITIE.

    RăspundețiȘtergere
  2. SCRISOARE PENTRU PARTIUL NATIONAL LIBERAL.
    D-LE PRESEDINTE,
    Onorabilul PDL va transmite pe aceasta cale mii de multumiri pentru modul cum va exercitati serviciul de ecologizare in PDL.
    Onorabila dvs companie,ECO POL SA recicleaza toate deseurile (gunoaiele ) gasite in pubelele PDL din parlament,organizatiile judetene si comunale.
    Gunoierul sef al companiei dvs,dl SORIN FRUNZA VERDE va primi un bonus special pentru munca prestata, in mod special pentru ca a colectat din pubela PDL un gunoi care are denumirea tehnica STANISOARA MIHAI.
    Va rugam dle prezident ANTONESCU ,pentru deseuri,gunoaie pe care le colectati sa infiintati un centru de TRIERE asa cum a functionat foarte bine si in epoca comunista.
    Centrele de TRIERE pot fi locatii gen, TRAISKIRCHEN si ROMA,daca sunt indepartate si costa mult pot fi TRIATE si la GLINA..
    Va rugam sa mai verificati pubelele noastre,va mai putem oferi si alte importante cantitati de deseuri,gunoaie.
    Plata se face la livrare cu bonusul de rigoare.
    Cu respect si sinceritate primiti toata gratitudinea noastra,pentru excelenta si fructuoasa colaborare.
    BLAGA VASILE,PREZIDENT PDL& CO

    RăspundețiȘtergere
  3. Dna Costea,
    Va multumesc pentru interventia dvs si expertiza dvs la subiectul unei postari din blogul meu.
    Va rog sa ma scuzati ca am abuzat de bunavointa dvs pentru a publica o " scrisoare " pentru PNL.
    Daca va aduce anumite prejudicii publicarea acesteia nu este cazul sa o publicati.
    Sunt onorat de interventia dvs pe modestul meu blog.
    Sarut mana.
    Lepadatu Chirita.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dna Costea,
    Astazii este o zi de relaxare,va rog sa acceptati compania marilor artisti Bill Haley si Elvis Presley.
    Rock&roll Bill Halley Buenos Aires 1957.
    dancing with bill haley.
    Swing Dancing to Bill Haley and the Comets 1956
    Elvis Presley Jailhouse Rock 1957.
    Va doresc o duminica placuta.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.