sâmbătă, 30 martie 2013

Stop cadru

După o perioadă extrem de lungă în care politica brăileană a fost pusă în stand by de Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos, cineva a apăsat butonul play pe derulare rapidă. Să punem puţin stop cadru.

1. De 10 ani aproape nu se mai mişcă nimic prin Brăila fără ştiinţa baronului, care şi-a extins treptat influenţa şi a căpătat control total asupra tuturor. Oameni, partide, afaceri...

2. In urmă cu câteva zile, fără să-l întrebe nimeni pe Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos dacă e de acord sau nu, un senator PPDD trece cu arme şi bagaje la USL, mai exact la PC.

3. Nu numai că senatorul se instalează cu drepturi depline pe moşia lui Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos, dar lasă de înţeles că are şi el nişte pretenţii. Mai exact, partea PC-ului din algortimul USL.

4. Dintr-o dată, cerul se prăbuşeşte în capul lui Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos: Prefectura, unde se confirma (sau nu) legalitatea actelor emise este teoretic a USL, deci a lui, că el e şeful. Dar practic  n-o mai are; că o revendică Mihai Dănut. Veriga slabă a cedat. Nu-i aşa că Stancu-Vodă-cel-Singur-şi-Nervos nu se mai simte confortabil? Ce să facă el cu Mihai Danut? Pai, de exemplu, poate sa facă ceva : să tacă! Că e de râs! Dacă Mihai Dănuţ a ajuns în USL peste capul lui Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos, toată lumea vede că Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos e depăşit de situaţie. Senatorul nu-i pe sforile lui. N-a fost niciodată.

5. Momentul ales de senator să intre în USL coincide cu evenimentul pe care îl aşteaptă toată suflarea politică brăileană: procesul lui Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos cu ANI. Termenul e pe 16.04., în caz că aţi uitat. Ar fi vrut el să rămână termenul fixat initial prin 2015.... şi se ştie că ANI nu prea pierde. Se apropie încet dar sigur. Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos devine şi mai singur şi mai nervos. Şi atacă. Neavând inamici, îşi atacă partenerii. Cărora le reproşează că i-a făcut oameni. In special, pe Varga şi Boboc. Asta e de-a dreptul penibil: Varga şi Boboc n-au ieşit parlamentari prin sprijinul lui Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos, dar Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos şi-a menţinut poziţia DOAR cu sprijinul lui Varga şi Boboc. O ştim toţi, mai puţin haita de câini de pază ai "democraţiei originale" a lui Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos, hrăniţi să-şi apere stăpânul. Au simţit intrusul, fac hărmălaie şi dau să muşte.

6. Partenerii din USL simt şi ei că Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos a devenit nesigur. Si se pun  în mişcare. Perpectiva la care nu au indrăznit să spere se conturează. Pot face front comun? 

Apăsăm din nou butonul play si lăsăm filmul să curgă! Subiectul e cu final neaşteptat :)

6 comentarii:

  1. nasol pt. ,, neica nimeni ,, !!! se strange latul gheorghe........ !!! vad ca s-a cam marit coada cu cei care se bucura ca in sfarsit se mai schimba vremuriliiiii !!! eu am incredere in DANUT si-i urez succes !!

    RăspundețiȘtergere
  2. perfect spus!!!!!!extraordinar articol!!!Bravo Aura!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Voturi stricate de prostime pentru oamenii de nimic proveniti din diverse medii sociale,oameni care nu au nici o tangenta cu politica, asa este si DANUT MIHAI.
    Ce politica poate sa faca in folosul votantilor nu a lui DANUT.
    A umblat din partid in partid pana a gasit prostii lui PPDD.
    Am incredere si eu in covrigii lui DANUT nu in politica pe care o invarte el prin targu asta murdar.
    La ce folosesc acesti politicieni locali daca in orasul asta nu se misca nimic pentru o viata mai buna,se misca este adevarat numai bandele de gangsteri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum pot fi intelesi politicienii gen Danut,pentru ce pleaca din PPDD,doar de la ei s-a lansat in politica mare,nu ajungea el senator fara DD si PP,cu ce obraz,daca are a cerut sa fie primit in PC, are obraz sa se intalneasca cu oamenii care l-au votat ? Oamenii au votat in special PPDD nu pe Danut,este o inselatorie,o mizerie nemai intalnita.
    Legea ar trebui sa le anuleze titlul de parlamentar.

    RăspundețiȘtergere
  5. A trecut 16.04 .............rezultatul ?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.