sâmbătă, 30 martie 2013

Stop cadru

După o perioadă extrem de lungă în care politica brăileană a fost pusă în stand by de Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos, cineva a apăsat butonul play pe derulare rapidă. Să punem puţin stop cadru.

1. De 10 ani aproape nu se mai mişcă nimic prin Brăila fără ştiinţa baronului, care şi-a extins treptat influenţa şi a căpătat control total asupra tuturor. Oameni, partide, afaceri...

2. In urmă cu câteva zile, fără să-l întrebe nimeni pe Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos dacă e de acord sau nu, un senator PPDD trece cu arme şi bagaje la USL, mai exact la PC.

3. Nu numai că senatorul se instalează cu drepturi depline pe moşia lui Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos, dar lasă de înţeles că are şi el nişte pretenţii. Mai exact, partea PC-ului din algortimul USL.

4. Dintr-o dată, cerul se prăbuşeşte în capul lui Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos: Prefectura, unde se confirma (sau nu) legalitatea actelor emise este teoretic a USL, deci a lui, că el e şeful. Dar practic  n-o mai are; că o revendică Mihai Dănut. Veriga slabă a cedat. Nu-i aşa că Stancu-Vodă-cel-Singur-şi-Nervos nu se mai simte confortabil? Ce să facă el cu Mihai Danut? Pai, de exemplu, poate sa facă ceva : să tacă! Că e de râs! Dacă Mihai Dănuţ a ajuns în USL peste capul lui Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos, toată lumea vede că Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos e depăşit de situaţie. Senatorul nu-i pe sforile lui. N-a fost niciodată.

5. Momentul ales de senator să intre în USL coincide cu evenimentul pe care îl aşteaptă toată suflarea politică brăileană: procesul lui Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos cu ANI. Termenul e pe 16.04., în caz că aţi uitat. Ar fi vrut el să rămână termenul fixat initial prin 2015.... şi se ştie că ANI nu prea pierde. Se apropie încet dar sigur. Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos devine şi mai singur şi mai nervos. Şi atacă. Neavând inamici, îşi atacă partenerii. Cărora le reproşează că i-a făcut oameni. In special, pe Varga şi Boboc. Asta e de-a dreptul penibil: Varga şi Boboc n-au ieşit parlamentari prin sprijinul lui Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos, dar Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos şi-a menţinut poziţia DOAR cu sprijinul lui Varga şi Boboc. O ştim toţi, mai puţin haita de câini de pază ai "democraţiei originale" a lui Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos, hrăniţi să-şi apere stăpânul. Au simţit intrusul, fac hărmălaie şi dau să muşte.

6. Partenerii din USL simt şi ei că Stancu-Vodă- cel-Singur-şi-Nervos a devenit nesigur. Si se pun  în mişcare. Perpectiva la care nu au indrăznit să spere se conturează. Pot face front comun? 

Apăsăm din nou butonul play si lăsăm filmul să curgă! Subiectul e cu final neaşteptat :)

miercuri, 20 martie 2013

RIP, Nelu Popoaca!

Un scriitor din Gropeni, putin cunoscut de publicul brailean, s-a stins in urma cu cateva zile. Activitatea literara a lui Nelu Popoaca a fost, in schimb, remarcata de altii, scenete semnate de el fiind jucate de artisti amatori. Chiar si grupul Voua a preluat din textele sale umoristice. Acestea au fost publicate in volumele de mai jos:
Popoaca,Nelu Haituiala 2003
Popoacă, Nelu Bâlbâitul 2003
Popoacă, Nelu Şoarecii 2005
Popoacă, Nelu Nomazii 2005
Popoacă, Nelu Tribunal de mahala 2007
Popoacă, Nelu Trecea un călător 2007
Popoacă, Nelu Rătăcire 2009
Popoacă, Nelu Păiduşca 2010
Popoacă, Nelu O lume de râs.
Acest ultim volum a iesit de sub tipar in urma cu putin timp si cuprinde texte pentru spectacole de divertisment.


marți, 19 martie 2013

Dosar de politician: Gheorghe Bunea Stancu, libertate si bani sau puscarie si umilinta!

Cui credeti ca i-a venit randul la "Dosar de politician", emisiune difuzata zilnic de Realitatea TV? Urmariti postul in cursul zilei de azi, pentru ca cel mai cinstit dintre baroni este din nou nedreptatit. Nu! Nu e vorba despre Mischie, condamnat pe nedrept, evident, la patru ani de inchisoare pentru coruptie, infractiune inventata de procurorii lui Basescu  (nu va e clar ca traim in dictatura?).
Este vorba despre Gheorghe Bunea Stancu, pe care colegii din PSD l-au considerat demn sa fie ales secretarul Uniunii Consiliilor Judetene din Romania. In timp ce PSD recunoaste meritele  acestui om de o noblete masurabila doar prin lista lunga de "inamici" care nu mai au dreptul la existenta in Braila cata vreme Voda e in viata, iata ca apar tot mai multe semnale ca se apropie si pentru el scadenta: mai intai termenul pentru procesul cu ANI fixat de un complet la fel de binevoitor ca judecatoarele spagare din dosarul lui Nastase tocmai in 2015 a fost schimbat si are proces luna viitoare !!!!!!, apoi Realitatea TV vine cu o emisiune care pregateste cumva publicul pentru perioada ce va urma: cu siguranta, una de insomnii pentru constiinta incarcata a personajului.


miercuri, 13 martie 2013

Scrii pe Facebook ca Braila e un oras imputit si pui poze? Garda de Mediu se sesizeaza imediat: nu sa dea amenzi, ci sa te viziteze!

Dupa ce ieri mai multi braileni si-au aratat pe Facebook indignarea fata de mezeria din oras si BrailaNews a considerat ca orasul e imputit pentru ca asa sunt si cei care il conduc, ce credeti ca a facut Garda de Mediu?
In loc sa amendeze Primaria pentru infectie, iar primarul la randul sau sa impute amenzile jegosilor de la gospodarire locala si salubritate si sa-i puna la treaba pe politistii comunitari, cei de la mediu s-au dus navala peste un agent economic- Braila Media- si o persoana fizica care au sediul in zona Falezei si care au luat atitudine. Se vede treaba ca opiniile exprimate pe reteaua de socializare si articolul publicat pe acest blog i-au deranjat atat de tare pe comunistii imputiti din orasul asta incat nu mai stiu cum sa faca sa inchida gura brailenilor revoltati. In loc sa-i puna la treaba pe puturosi, trimit controale la cei care sesizeaza ca lucrurile sunt deraiate rau de tot.

Iata cine asigura si conducerea la Garda de Mediu Braila! Femeia asta ar trebui sa dea amenzi non-stop, dar si ea trece prin oras si intoarce capul in alta parte, sa nu vada gunoiaele!
 http://www.obiectivbr.ro/sef-nou-la-garda-de-mediu-braila_id74489


Citeste si

http://brailanews.blogspot.ro/2013/03/faleza-dunarii-la-braila-si-cei-care.html


Alte fotografii din zona postate pe Facebook de brailenii revoltati de indolenta primarului Aurel Simionescu si nesmitirea subalternilor de la gospodarire locala si salubritate.

marți, 12 martie 2013

Faleza Dunarii la Braila si cei care administreaza orasul: niste imputiti!

Ca sa faci curat in propria casa, nu-ti trebuie bani! Singura conditie e sa nu fii certat cu curatenia!
Daca Braila sub acesti oameni a ajuns in halul asta, eu ma intreb sincer daca nu cumva cei doi au probleme cu igiena personala. Este indamisibil sa traiesti in acest oras si sa nu te deranjeze privelistea la doi pasi de locul tau de munca! Sa ve fie rusine, domnilor! Va bateti joc de noi mentinand in functii jegosii si jegoasele de la gospodarire locala si serviciile de salubritate! Nu aveti politie comunitara sa-i amendeze si pe nesimtii care fac asa ceva? Adevarul e ca va doare in cot! V-au votat imputitii si acum le dati ce le place! Oameni buni, care aveti de gand sa treceti pe aici, ocoliti Braila! Asa oras, asa oameni!
By the way, sa nu creada mancatorii de rahat la urechile celor doi: poza nu e facuta de mine, adica nu numai eu vad ca sunteti niste jegosi. Ea circula pe Facebook. E facuta de un brailean revoltat de boschetarii de la nivelul decizional al administratiei locale si a adunat nenumarate comentarii la adresa voastra! Credeti-ma pe cuvant ca nu sunt magulitoare! https://www.facebook.com/pages/Braila-FARA-Perdea/375310252561598

vineri, 8 martie 2013

Afaceristi braileni implicati intr-o megaafacere ilegala: prejudiciul, 8 mil euro

La aceasta ora au loc percheziţii la sedile unor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare infracţională organizată constituită în iulie 2011, care se ocupa cu activităţi ilicite în domeniul producţiei, transportului şi comercializării alcoolului cu concentraţie de 95 -96 de grade, potrivit Poliţiei Române.
Cisterna de lapte era plină de alcool
În timpul acţiunii a fost depistată în flagrant delict o cisternă pentru lapte, la ieşirea din sediul unei societăţi comerciale din Focsani, care transporta peste 2.000 de litri de alcool fără documente legale. De asemenea, în urma percheziţiilor au fost găsiţi 16.000 de litri de alcool, a precizat Poliţia Română. Audierile, la DIICOT Galaţi În urma percheziţiilor, 75 de persoane vor fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, cercetările în această cauză fiind efectuate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, deţinerea în afara unui antrepozit fiscal şi comercializarea ilicită de produse accizabile în formă continuată, amplasarea înaintea contoarelor a unor canele sau robinete prin care se pot extrage cantităţi de alcool sau distilate necontorizate şi evaziune fiscală în formă continuată. Totodată, anchetatorii vor institui sechestru asigurator pe mai multe bunuri mobile şi imobile, în vederea recuperării prejudiciului.
Liderul grupării, afaceristul Jîtea Mircea Liviu
Anchetatorii susţin că sub coordonarea liderului gruparii, Jîtea Mircea Liviu, cei cercetaţi au obţinut beneficii financiare substanţiale din producerea unor mari cantităţi de alcool şi comercializarea acestora cu eludarea dispoziţiilor legale privind producerea, deţinerea şi marcajul produselor accizabile. Potrivit presei vrâncene, omul de afaceri din top 300, Jîtea, este un apropiat al PSD si beneficia de protectia inspectorilor vamali care sigilau transporturile ilegale.


Comunicatul DIICOT
         Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, efectuează 59 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vrancea, Galați şi Brăila, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 15 persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni în materia  comerţului ilegal cu produse accizabile - alcool.
         În fapt, se reţine că, sub coordonarea liderului gruparii,  Jîtea Mircea Liviu, învinuiţii au obţinut beneficii financiare substanţiale din producerea unor mari cantităţi de alcool şi comercializarea acestora cu eludarea dispoziţiilor legale privind producerea, deţinerea şi marcajul produselor accizabile.
          Astfel, în cadrul activităţii unei societăţi comerciale de profil din municipiul Focşani,  membrii grupării au procedat la amplasarea, înaintea contoarelor  liniei tehnologice de producţie de alcool dublu rafinat, a unor instalaţii neautorizate  şi au extras în această modalitate  peste 800.000 de litri de alcool, fără evidenţierea în contabilitatea societăţii a operaţiunilor comerciale aferente cantităţilor de alcool necontorizate.
         Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de estimat la suma de 8 milioane Euro, reprezentând accize, taxe şi impozite.
          Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 7 al. 1 din Legea nr. 39/2003, de art. 296 1 al.1 lit. l din Legea 571/2003, de art. 296 1 al.1 lit. m din Legea 571/2003 şi de art. 9 al. 1 lit. b şi al. 3 din Legea nr. 241/2005.
         Acţiunea este efectuată cu sprijinul BCCO Bacău, IJJ Galaţi, IJJ  Bacău, I.P.J. Galaţi, Brăila şi Vrancea.
          Suportul tehnic şi informativ este asigurat de către SRI.
          La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi conduse în vederea audierii un număr de 75 de persoane, urmând ca în cauza să fie dispuse masurile legale după audierea membrilor grupării.

         Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

sâmbătă, 2 martie 2013

Ne pregătim de alegeri la CJ Brăila anul acesta?

Cand a primit termenul in procesul cu ANI, tocmai pe 27.01.2015, Vodă s-o fi relaxat putin, gandindu-se ca daca pierde oricum e pe finalul celui de-al treilea mandat, timp in care se va fi pus la adapost si in alte chestiuni care ar fi putut interesa justitia.
Numai că ANI, aşa cum au confirmat aici surse din instituţie pentru BrăilaNews, a făcut cerere de preschimbare a termenului, obţinând la ICCJ un alt termen, de data aceasta rezonabil: 16 aprilie 2013.
Dacă ţinem cont că, potrivit statisticilor, doar 5 la sută dintre rapoartele ANI au fost infirmate de justiţie, o sentinţă favorabilă lui Gheorghe Bunea Stancu în acest dosar, în care contestă raportul de incompatibilitate, ar fi aproape un miracol.

Recomandare:
http://brailanews.blogspot.ro/2013/02/bunea-stancu-obtinut-un-termen.html