miercuri, 7 octombrie 2009

Din păcate, doar Băsescu ştie ce face

România azi
O clasă politică compromisă VS un preşedinte oligarh

În mod evident, natura conflictuală a lui Traian Băsescu împiedică societatea românească să evolueze în ritmul ei natural, mult prea lent în opinia intelectualităţii şi a populaţiei din mediul urban, şi să se aşeze pe principiile statului de drept. Aceasta este şi explicaţia încrâncenării care i-a cuprins de-a valma pe politicieni, nerăbdători să se scuture de accesele de autoritarism ale unui pseudo-lider dornic să-şi perpetueze privilegiile obţinute în urma unei campanii de manipulare sistematică a opiniei publice fără precedent în istoria ultimilor 20 de ani. Şi pe deasupra, oligarh!
Numai că lupta aceasta surdă între politicienii care nu se bucură (exclusiv din vina lor) de o percepţie pozitivă în rândul opiniei publice, pe de o parte, şi autoproclamatul preşedinte reformator, pe de altă parte, are ca efect confirmat şi de institutele de sondare a opiniei publice ţinerea departe de secţiile de votare a electoratului activ din punct de vedere social. Ceea ce nu reuşesc să înţeleagă politicienii prinşi în această luptă este faptul că Traian Băsescu exact pe asta mizează: să perpetueze dezgustul şi neimplicarea orăşenilor, în paralel cu stimularea electoratului din mediul rural. Deplasările sale tot mai frecvente prin ţară şi anunţarea candidaturii tocmai la Cucuieţii din Deal nu sunt deloc întâmplătoare şi dovedesc că se bucură de consilieri de anvergură, experţi în psihologia maselor.
Cei care spun în acest moment că Traian Băsescu nu are şanse să fie reales dacă ajunge în turul 2 cu Antonescu, Oprescu sau Geoana, ori practică aşa numita „propagandă neagră”, depăşită din punct de vedere istoric, ori sunt de-a dreptul ignoranţi. Ceea ce consilierii lui Băsescu nu sunt. În mod categoric, aceştia cunosc studiile asupra comportamentului electoral al ţărănimii făcut de Samuel Huntington, care evidenţiază că atunci când masele rurale îşi exprimă dreptul de vot atunci rezultatul este păstrarea structurii de putere existentă.
„Dacă mediul rural sprijină guvernul, acesta are posibilitatea de a izola şi limita opoziţia urbană”. Iată de ce e important ca şi guvernul să fie perceput ca sută la sută favorabil preşedintelui.

2 comentarii:

  1. Aveti dreptate numai pe jumatate. De ce? ma veti intreba; sa va dau un singur exemplu; romanul e cu doua fete cum vine asta ma veti intreba simplu o sa va raspund ii dai ceva (moaca)pomana electorala el se face ca te voteaza dar in realitate e impotriva ta 100% de ce totusi pentru ca romanul sa saturat sa tot fie amagit. Cine o sa-l voteze pe basescu or sa fie tot cei lipsiti de caracter. Va mai aduceti aminte cine urla in gura mare acum 5 ani "Cui e frica de uninominale" ei tot aceia or sa-l voteze pe "stimabilul basescu". Dar va garantez ca nu o sa iasa iarasi tov. Basescu nu mai este in gratiile cancelariilor internationale.
    In concluzie ori cine ar veni la conducerea Romaniei nu ne va fi bine. De ce? pentru ca,cu o economie pe butuci si fara masuri concrete de iesire din criza( nu cele mimate de bocsescu)sa avem pardon dar suntem in RRRRRRRRR pina peste cap. Daca tu dai oamenii afara cine dracu mai munceste sa-ti acopere tie imprumutul de 20 de miliarde de euro????????????
    Cu deosebit respect sabinel65
    (Nastase Sabinel)

    RăspundețiȘtergere
  2. psd si pnl fac tot ce le sta in putinta sa reduca sansele candidatilor geoana si antonescu.
    gafa liberalilor de a-l pune pe olteanu viceguvernator la bnr desi il aveau pe daianu i-a pus cruce lui antonescu. crinisor mai bine pleaca de acum in luna de miere ca degeaba mai candideaza.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.