marți, 13 octombrie 2009

Interesul poartă fesul, mai ales în politica


Drum expres, în zig-zag pe traseul exproprierilor
Vânătoare organizată pentru banii publici 


Drumul expres Galaţi- Slobozia-Drajna a devenit, fix în aceeaşi zi, subiect de discuţie şi la Brăila, şi la Galaţi. Mai întâi, senatorul PDL Marius Necula a anunţat în conferinţă de presă că există o firmă interesată să execute lucrarea în valoare de 100 de milioane de euro, dar a avertizat că cei care s-au gândit să facă afaceri din exproprieri vor fi dezamăgiti. Un avertisment, dar către cine şi de ce?
După cîteva ore, preşedintele CJ şi şeful filialei brăilene a PSD simte şi el nevoia să aducă precizări. Şi ce zice el? Stancu zice că se face drumul (trecem peste asta, doar e campanie!) dar că sunt mai multe firme interesate- din Portugalia, din Austria. Dar nu spune cât costa şi nici pe unde trece acest drum. Un fel de răspuns adresat lui Necula. Ce să înţelegem de aici?
Păi, să procedăm metodic! Ne aflăm în plin război între o clasă compromisă de politicieni oportunişti şi un preşedinte oligarh ce mai are de partea lui câţiva inşi numiţi în posturi de decizie de unde dau tun după tun în fondurile şi domeniul public. În acest context, în care toată suflarea politcă umblă cu limba scoasă după banii publici, apar şi oportunităţile.
În zona Brăila-Galaţi, vorbim acum despre drumul expres, căci podul este un subiect prea perimat. Acest drum n-ar trebui să aibă mai mult de 20 de km. Dacă noi nu ştim pe unde trece el, Stancu ştie, că doar el a făcut planşele, cel mai probabil cu o firmă din Austria. De ce Austria? Pai să ne gândim numai câte „plimbări”a făcut el numai în ultimii doi ani în Austria, sub pretextul că merge la schi. Buuuuun, dacă Stancu ştie şi Necula ameninţă că exproprierile programate nu vor avea loc, înseamnă că nu s-au înţeles cu privire la traseu.  Şi am ajuns în punctul fierbinte.
Teoretic, drumul expres ar trebui să se facă pe distanţa cea mai scurtă dintre Brăila şi Galaţi, fără prea multe ocolişuri, căci asta e ideea construirii lui. Dacă Necula i-a stabilit valoarea de 100 de milioane de euro, ajungem la un cost de 5 milioane pe km, luând în discuţie o lungime acceptabilă de 20 de km. Ceea ce e enorm, în situaţia în care bulgarii construiesc  drumuri de munte cu 4 milioane de euro pe km. Prin urmare, drumul pe care îl vede Necula este altul decât cel văzut de  Stancu. Explicaţia e simplă.Cu siguranţă, Stancu nu vorbeste despre terenul deţinut de CJ, mult mai simplu de folosit,  ci vorbeşte despre exproprieri făcute în zona în care au proprietăţi oameni de afaceri din Brăila. În afară de gaşca liberalului Ion Sterian, despre care ştim că deţine teren în aproprierea digului, despre ceilalţi nu avem cunoştinţe. Dar are Stancu şi e de ajuns. Nici măcar nu mai contează dacă sunt oameni de afaceri sau interpuşi. Ai cui? Pălărie într-un picior, ghici ciupercă ce-i!  
Necula însă se referă la cu totul  alte exproprieri, unde proprietari sunt gălăţenii. Simona Draghincescu ştie şi ea cine, că doar le-a vândut. Terenurile fermei de la Baldovineşti, despre ele vorbesc. Prin urmare, pentru a ieşi câştigător din acest conflict pe foarte mulţi bani,  social-democratul Gheorghe Bunea Stancu nu are decât o singură variantă: să se facă util în această campanie electorală  pe lângă şefii lui Necula, de la PDL, cei care de fapt dau banii pentru exproprieri. Iată de ce am lansat în articolul precendent ipoteza că Stancu trădează interesele PSD.


3 comentarii:

  1. intererus si nu intreresul

    RăspundețiȘtergere
  2. :) ...ok. am sesizat greseala mea! multumesc. tu ai putea reveni cu un comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  3. MISCAREA ROMANIA ALTFEL
    Comunicat

    Membrii fondatori ai Grupului de Initiativa anunta constituirea asociatiei civice Miscarea România Altfel, prescurtat Mi.R.A., având scopul de a promova generosul proiect „România Altfel” si programul strategic „România. O viziune pe 30 de ani” prin care Casa Regala a României propune propriul parteneriat istoric tuturor mediilor – politic, economic, administrativ, mass-media si civic - pentru o dezvoltare durabila a României. In acest sens, Miscarea România Altfel si-a stabilit urmatoarele obiective:

    Constientizarea si unificarea ideatica a tuturor asociatiilor, aliantelor, formatiunilor, organizatiilor si a membrilor societatii civile, indiferent de orientarile politice, pentru reformarea, purificarea morala si reconstructia din temelii a României moderne, europene.
    Mobilizarea energiilor pozitive ale natiunii române si polarizarea valorilor traditionale si contemporane în jurul celor mai morali si reprezentativi militanti pentru educarea si pregatirea congenerilor nostri, a tinerilor mai ales, în vederea reafirmarii fiintei nationale, a demnitatii si prosperitatii României.
    Adresa electronica Mi.R.A. este:http://tashy.ro/miscarea-romania-altfel/

    APEL catre membrii si simpatizantii MISCARII ROMANIA ALTFEL
    Stimati prieteni,
    A trecut o luna de cand existam in spatiul virtual. Dar a venit timpul sa ne intalnim in fapt, sa notificam formarea Colegiului Director provizoriu al miscarii., sa adoptam STATUTUL si ACTUL DE CONSTITUIRE si sa incepem demersurile pentru inregistrarea juridica. Este primul pas pe care trebuie sa il parcurgem. Va invitam sa participati la acest eveniment.
    Pentru mai multe detalii accesati: http://tashy.ro/miscarea-romania-altfel/
    Va multumim.
    INTALNIREA VA AVEA LOC LUNI, 19 OCT.2009, ORA 16.00 IN PIATA UNIVERSITATII, LA FANTANA ARTEZIANA.

    .

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.