marți, 11 decembrie 2012

Un joc de-a politica de care s-a ales praful

Planul pus la cale de Cristian Rizea și Sergiu Diacomatu s-a spulberat. Reamintim ca primul țintea șefia PSD Brăila, cel de-al doilea s-a dat peste cap să preia PNL Brăila pentru ca, în eventualitatea suspendării lui Bunea Stancu, să poată candida din nou la șefia CJ, de data aceasta cu sprijin și din interiorul PSD.  Numai că alegerile din 9 decembrie au întărit pozițiile politice ale lui Cătălin Boboc și Vasile Varga, liderii locali ai PNL, spulberând astfel speranțele lui Diacomatu.
De altfel, prestatia lui Diacomatu începând cu momentul referendumului este haotică, influențată exclusiv de contactele cu personaje rău famate. Din acet motiv,  a devenit nefrecventabil și a fost izolat definitiv, în ciuda scorului spectaculos de la locale. Înconjurat de personaje de mâna a treia, singurul politician de calibru care îl mai cultivă pare a fi proaspătul deputat ARD (PDL) Alexandru Nazare, la rândul său respins de PDL-iștii locali, dar sfătuit de Diacomatu să facă ”ordine” în filială, înainte de a se forma un centru de putere în jurul unui lider local. Cum Nazare nu este nici el un personaj ușor de dus de nas, va înțelege rapid că,  pentru a se impune în filiala PDL, primul lucru pe care va trebui să-l facă va fi să ia distanță de cel care pretinde mincinos că întruchipează opoziția locală, el jucând la două capete, doar-doar va primi legitimare politică. Atenție, Diacomatu: în caz că n-ai înțeles, la Brăila, legitimarea politică se câștigă, nu se primește și nici nu poate fi uzurpată!
În caz contrar, dacă Nazare acceptă ca PDL Brăila să fie reorganizat după sfaturile și interesele unuia care s-a compromis, sfătuit la rândul său greșit, tânărul deputat Nazare are toate șansele de a-și îngropa cariera politică aici. Același lucru s-a întâmplat și cu Constantin Dumitriu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.