marți, 14 februarie 2012

Cărei funcții a presei răspunde filmul cu Boc la duș? Opriți demența și prostul gust din presă!

Ce se întâmplă pe posturile TV nu mai servește de mult dreptul publicului la informare sau la divertisment. Ne-am obișnuit cu greșelile cauzate de superficialitate, de carențe educaționale sau de o pregătire profesională precară a absolvenților de școli de presă dubioase, care funcționează pe lângă trusturile de presă aflate în criză de personal calificat.
Dar a difuza în cadrul unei emisiuni de divertisment îndoielnic (la Capatos), un filmuleț făcut pe ascuns, în care apare o persoană publică, în acest caz fostul premier Emil Boc, la dușul unei săli de fitness, implică multe lucruri: de la ticăloșia celui care a profitat de ocazia că frecventează aceeași sală de fitness cu E. Boc și a celui care a acceptat difuzarea mizeriei în propria emisiune, la obiceiurile nesănătoase ale celor care privesc așa ceva și la intimitatea la care au dreptul clienții. Să ne reamintim și cazul Andreei Marin, hărțuită de o pițipoancă cu microfonul în mână, când lua cina la un restaurant!
Pentru publicul larg, mai puțin familiarizat cu teoria în domeniul jurnalistic, enumăr cele 5 funcții ale presei, explicate pe larg de orice manual: 1 funcția de informare; 2. f. de interpretare; 3. f. de legătură (oferă oamenilor depărtați și diferiți subiecte comune de dialog, legați între ei de aceleași preocupări/intrerese); 4. f. culturalizatoare și 5. f. de divertisment.
Îmi spune și mie cineva cărei funcții răspunde difuzarea unui film făcut pe ascuns cu o persoana aflată în intimitatea oferită de o sală de fitness?

4 comentarii:

  1. Pentru un "POL" de bani unii ziaristi sau ce dracu sunt astia sunt in stare sa le faca astfel de filmari sau poze chiar parintilor sau jumatatii lor.
    Aceste personaje sunt niste "RAHATI" ce trebuiesc sriviti

    RăspundețiȘtergere
  2. S-au coborat la cele mai mizerabile lovituri impotriva acestui om,nu merita Boc si nici alt cetatean asa ceva.
    Parerea mea despre unii ziaristi dar si alte subiecte de presa interesante le gasiti vizitand blogul,
    cruciadapdl.blogspot.com
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. SUNTETI O ADEVARATA LADY A PRESEI DNA COSTEA.
    L.CH.

    RăspundețiȘtergere
  4. Corect spus numai ca de la un anumit timp suntem intoxicati de subiecte penibile ca si cei ce le scriu. Unii de prin presa precum si unii din cei ce citesc confunda informatia de interes public cu intimitatea si scormonesc in viata fiecarui individ ce ocupa o functie publica dupa senzational. Nu conteaza ca se fura din avutul public, nu conteaza ca sunt atatea ilegalitati ce ar trebui demascate, conteaza doar un filmulet in care apare o persoana (publica) intr-o ipostaza intima... Ce "mari" jurnalisti suntem in aceste conditii... De ce m-ar interesa pe mine daca E. Boc face sau nu dus dupa antrenamentul de la sala?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.