sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Deputatul PDL Eugen Bădălan trebuie să se aștepte la urmări

În mod cert, descinderea la Brăila a secretarului general, a prim-vicepreședintelui și a celorlalți membri ai Biroului Permanent Național, în plină degringoladă internă la PDL Brăila, nu va rămâne fără urmări. Deja Dumitriu și Bădălan au făcut primul pas înapoi, ridicând, la impunerea șefilor de la centru, sancțiunile aplicate, pe nedrept, consilierilor și unor primari PDL care nu s-au aliniat direcțiilor impuse de gălățean și deputatul justițiabil, preocupați mai mult de viitorul personal și deloc de viitorul politic al organizației pe care au așezat-o la remorca PSD.
Faptul că Eugen Bădălan a purtat discuțiile cu Ioan Oltean, Gh. Flutur, Valeriu Tabără, Gh. Ialomițeanu, Daniel Funeriu, cu demisia pe masă, după ce cu câteva săptămâni în urmă a făcut glume pe seama lor în conferință de presă ( a spus că membrii BPN și-au făcut sepuku când au aflat despre autosuspendarea sa), a picat cum nu se poate mai rău pentru el. Cum deputatul Eugen Bădălan este suspect de fapte de corupție și este unul dintre demnitarii PDL care nu corespund din punct de vedere al codului etic al partidului, atitudinea sa în raport cu conducerea centrală i-a atras animozități la nivel înalt.

vineri, 25 noiembrie 2011

Gheorghe Bunea Stancu, învins de lăcomia sa și de lacheii de lângă el

În vara lui 2007 luam una din cele mai importante decizii din cariera mea: am renunțat la statutul de reporter tv și realizator de emisiuni pentru a prelua conducerea unui ziar care reușise să se individualizeze și să ridice stacheta în mediul jurnalistic local. Timp de doi ani am depus, împreună cu mare parte din echipa redacțională, eforturi considerabile pentru ca opinia publică să aibă acces la informații corecte, nefiltrate de interesele unui grup de oameni care până la urmă ne-au sufocat. Criza economică a fost un pretext ideal pentru închiderea Ziarului de Brăila, publicație care a dus campanii de presă dificile referitoare la
  •  afacerea "contraceptivului expirat", descoperita de ziar, care se derula la nivel național, când ministru al sănătății era Ionuț Bazac, numit cu susținerea explicită a PSD Brăila;
  • planurile de achizitii ale Primariei, in care este folosita in exces metoda achizitiilor directe
  •  ancheta privind serviciul de gestionare a cainilor comunitari, "supapa prin care sute de milioane de lei de la buget ajung necontrolat la concesionarul acestui serviciu"
  • investigatii asupra felului cum CJ Braila "dirijeaza bugetul public catre firmele pe care presedintele CJ le controleaza prin intermediul finilor sai si al partenerilor de afaceri.
Singura urmă a acestor demersuri a rămas un articol publicat de HotNews, dar și preseverența cu care am continuat pe acest blog ceea ce începusem la ziar, lucru care mi-a adus dușmanii pe față din partea celor vizați, dar și a colegilor de breaslă care s-au pus de bunăvoie în slujba grupului de interese pe care l-am denunțat. Am avut de ales între a mă reprofila și a abandona o luptă, cu adevărat inegală,  sau a rămâne consecventă principiilor pe care le-am invocat în articolele mele. Și am ales această din urmă cale, nu din inconștiență, ci din credința că fac ceea ce trebuie. Până la urmă, în viața nu apreciem ceea ce obținem cu ușurință, ci în urma unor eforturi pe care cei obișnuiți să dea bir cu fugiții la primul obstacol nu le înțeleg.
Astăzi, efortul pe care l-am făcut criticând modul în care Gheorghe Bunea Stancu a înțeles să conducă Brăila a fost confirmat de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție. Nu am niciun fel de satisfacție. Dimpotrivă! Consider că am eșuat în demersul meu jurnalistic. Nu am reușit să mă fac înțeleasă de Stancu și de grupul constituit de el, nu am reușit să le transmit ceea ce eu consider o axiomă: pentru tot ceea ce facem, mai devreme sau mai târziu vine răsplata sau pedeapsa, după caz. Dacă aș fi reușit asta, situația era alta. Am fi avut loc cu toții în acest oraș, iar cei care acum se tem ar fi scăpat de insomnii.
În opinia mea, Gheorghe Bunea Stancu este doar o victimă a lacheilor care l-au încurajat și l-au împins dintr-un abuz în altul, bazându-se pe caracterul său impulsiv și nerafinat. Unul dintre cei care, în mod nedrept, va profita de căderea lui Stancu este primarul Aurel Simionescu, omul a cărui carieră a crescut mereu la umba cuiva.
Încă o dată, deși de patru ani, pornind cu  Ziarul de Brăila, continuând cu blogul BrăilaNews și, acum la Viata Brailei, critic în mod constant puterea locală,  aservită nu interesului public, ci celui de grup, punerea sub acuzare a celui pe care l-am indicat drept cap al răutăților, lucrul acesta nu înseamnă nimic. Cred că va însemna cu adevărat ceva atunci când se vor produce mutații la nivelul mentalităților, când la baza deciziilor celor care ne conduc vor sta prioritățile comunității, și nu cele personale, și când jurnaliștii vor avea conștiință de breaslă, respect pentru opinia publică și puterea de a rezista tentațiilor.

joi, 24 noiembrie 2011

Stancu despre Simionescu: ”eu cred că noi formăm un cuplu”

Nu l-a suspectat nimeni pe GBS că are proprietatea termenilor, dar în seara asta a fost mult prea tare. A declarat pe un post tv că el și Simionescu formează un...cuplu. Și eu care îi vedeam doar un tandem adminsitrativ bun doar de jumulit bugetul public!

Stancu-Simionescu, un tandem ipocrit, obligat de Ponta sa se pupe de 1 Decembrie

De 1 Decembrie, Stancu și Simionescu, candidații USL la CJ și Primăria Brăila, au ordin de la Ponta să se deplaseze la Cluj, unde sunt chemați toți președinții de filiale și candidații la alegerile locale de anul viitor din partea PSD și PNL. Adică, după ce Stancu i-a dat două după ceafă lui Simionescu, spunându-i de la obraz ce știm cu toții -că nu vede mizeria din oraș și că agenții ecomomici fac ce le trece prin cap  (vezi ce scrie aici Viața Brăilei)- îl ia de mânuță să-l ducă în fața șefilor să le arate tuturor cât de uniți sunt ei și ce echipă administrativă fac.

....ha ha ha, ce poantă buna!

miercuri, 23 noiembrie 2011

marți, 22 noiembrie 2011

Susținându-l pe Geoană, Stancu târăște filiala PSD Brăila în mocirla DNA

Tovarăș de ancheta la DNA într-un dosar în care procurorii au curiozități cu privire la traficarea unor funcții ministeriale (voia să-l facă pe justițiabilul Rizea secretar de stat) și la finanțarea campaniilor electorale din 2008 și 2009, Stancu a luat cuvântul la ședința de azi a PSD în favoarea lui Geoană. Informația a dat-o Antena 3, unde moderatorii și invitații lor sunt de părere că susținătorii fostului președinte nu reprezintă mare pierdere pentru partid, în ideea că cineva l-ar urma pe Geoană după ce va fi exclus.
Mugur Ciuvică despre Gheorghe Bunea Stancu: ”asta e de la Brăila. E și el un baronaș local, nici măcar baron nu e”.
N-o fi la București, dar la Brăila și-a găsit fraierii care să-l creadă.

http://www.viatabrailei.ro/presedintele-cj-braila-gheorghe-bunea-stancu-cercetat-de-dna-alaturi-de-geoana-si-cristian-rizea_2151

A murit fostul manager al Promex Costel Spiridon

L-am cunoscut pe vremea când era în funcție și mi-a lăsat impresia unui om de bun simt, elegant, de o calitate umană pe care nu o prea remarci la toata lumea.
Odihnească-se în pace!
a-murit-fostul-manager-al-promex

Va astept in fiecare luni la TVG


viata-brailei-la-tv
ora de difuzare este 20:05

duminică, 20 noiembrie 2011

Ioan Oltean și Gheorghe Flutur au lăsat PSD Brăila fără opoziție

Autosuspendatul Eugen Bădălan a reușit să determine conducerea centrală a PDL să nu se implice în cârdășiile locale. Ședința CDJ de astăzi s-a încheiat după patru ore de dezbateri, în care democrat-liberalii au reușit să prezinte secretarului general Ioan Oltean și prim-vicepreședintelui Gh. Flutur modul în care Dumitriu distruge sistematic organizația județeană, prin blatul pe față cu PSD și prin exlcuderi, suspendări și alte bazaconii mai mult sau mai puțin statutare împotriva acelor membri care nu admit non-combatul administrativ și politic. De data acesta, liderii de la centru chiar știu ce se petrece în filială, numai că au abandonat-o, neputându-se lipsi de votul unui deputat care și-a permis să-i persifleze și să-i amenințe cu demisia dacă intervin cumva în treburile  locale. Singura recomandare făcută lui Dumitriu&co a fost să revină asupra multiplelor sancțiuni. După ziua de azi, PDL Brăila se află oficial, cu voie de la centru, în plasa PSD. Concluzia: PSD, Aurel Simionescu și Gheorghe Bunea Stancu nu au opoziție!

Consilierii PDL nu sunt primiți la ședința CDJ pentru că vor să spună că liderii de la Brăila au făcut balt cu PSD

UPDATE, ora 12: 00
Ședința PDL a început, secretarul general Ioan Oltean permițând consilierilor să participe. Urmează momente complicate pentru președintele PDL Brăila, care va fi confruntat cu adevărurile mult prea dureroase pentru el.

Dictatură la PDL Brăila.Gălățeanul Constantin Dumitriu și autosuspendatul Eugen Bădălan au interzis accesul la ședința cu liderii de la centru a democrat-liberalilor care nu mai sunt dispuși să accepte cârdășia celor doi cu administarția social-democrată de la Brăila, de pe urma căreia profită din plin cu contracte pe bani publici pentru familiile și firmele lor.

vineri, 18 noiembrie 2011

Duminică, zi decisivă pentru gălățeanul Dumitriu la PDL Brăila, partener cu conservatorul Radu Cosca la Antena 1 Gl-Br

Ședința de evaluare a prestației conducerii PDL Brăila va avea loc duminică. Pentru Dumitriu și Bădălan va fi o zi decisivă, întrucât vor participa toți membrii Comitetului Director, inclusiv acei membri sancționați abuziv de pseudo-liderul aflat în criză de autoritate. În plus, atât Dumitriu cât și autosuspendatul Bădălan forțează nota cu tot felul de pretenții greu de acceptat și având o atitudine persiflantă față de liderii de la centru.
De altfel, însuși Dumitriu este cu un pas în afara PDL, având interese alături de prietenul de la Galați Radu  Cosca în trustul lui Dan Voiculescu, care le-a dat în franciza Antena 1 Galați - Brăila. Cum e greu de presupus că Voiculescu ar fi lăsat postul pe mâna unui pedelist, avem un nou argument prin care susținem apartenența gălățeanului pus de Blaga șef la Brăila la grupul care face prăpăd printre brăilenii ținuți într-o permanentă teroare și umilință. Asta în timp ce Dumitriu și neamurile sale își rezolvă toate problemele cu ajutorul lui Vodă, de la cele locative la cele financiare.

http://viatabrailei.ro/video-autosuspendatul-badalan-balcan-si-dumitriu-fac-glume-pe-seama-bpn-si-bpj-al-pdl-aratand-ruptura-dintre-ei-si-partid_1798

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bkEozgAyo2E

http://viatabrailei.ro/dumitriu-despre-nota-4-obtinuta-de-silviu-radu-la-concurs--eu-consider-ca-a-luat-o-nota-onorabila_1742

http://viatabrailei.ro/ca-sa-si-puna-oamenii-pe-functii-de-conducere-seful-pdl-braila-inchide-ochii-la-neregulile-din-cv-uri_1993

http://viatabrailei.ro/sotia-sefului-pdl-braila-platita-din-fonduri-europene_1535
http://brailanews.blogspot.com/2011/11/dumitriu-si-badalan-au-disparut-din.html

miercuri, 16 noiembrie 2011

Gheorghe Chiru a plecat şi de la PPDD. Urmează Noua Republică



UPDATE, 17.11.2011, ora 10:30
In aceasta dupa amiaza, Sorin Ovidiu Balan a anuntat o conferinta de presa in care va aduce precizari cu privire la plecarea lui Chiru, dar si de natura organizatorica, in contextul in care mai multi politicieni locali  au intentionat, fara succes, sa preia controlul in PPDD. Balan confirma astfel ca nu va lasa filiala la cheremul slugilor lui Voda.


După ce săptămâna trecută, Viaţa Brăilei a publicat articolul în care S.O. Bălan, viitorul candidat la Senat al PPDD la Brăila, a confirmat faptul că mai mulţi politicieni locali au încercat să preia controlul în filială, dar că nu e loc pentru ei, Chiru şi-a prezentat demisia. El a fost luat prin surprindere încă de la apariţia articolului de informaţia că personaje precum Florin Cârligea şi interpuşi ai lui Stancu ar fi ajuns la conducerea centrală, făcând aranjamente peste capul său. Numai că Bălan a spus că fără să ştie el nu se face nicio schimbare la Brăila, suficient pentru Chiru ca să înţeleagă rolul pe care l-a avut, mai ales că nu el era cel care să se ocupe de organizarea Conferinţei Judeţene. Chiru nu a dorit să fie vioara a doua, după Bălan, şi a abandonat şi acest partid, afirmând că se va orienta către o altă formaţiune politică. Cum nici Boboc (PNL), nici Cibu (UNPR), nici Balcan (PDL) n-au negoiciat nimic cu Chiru, fiind chiar amuzaţi că a plecat şi de la PPDD singura variantă de refugiu ar rămâne Noua Republică, formaţiune politică de dată recentă, care nu are încă reprezentare la Brăila.

http://viatabrailei.ro/-sorin-ovidiu-balan-ppdd-vrea-organizatie-puternica-la-bralia-si-nu-negociaza-sefia-filialei-cu-pdl-isti_2093

marți, 15 noiembrie 2011

Stancu a prins ocazia in BPN sa-l apostrofeze pe Victor Ponta că ia decizii fără să-l întrebe şi pe el

Dupa ce Ponta i-a dat de înţeles că PSD nu-l va sprijini pe Gh. Bunea Stancu  în problemele pe care la are cu ANI şi DNA, baronul de Brăila s-a alăturat şi el corului de bocitoare pesediste, care îi reproşează lui Victor Ponta că ia decizii fără să-i consulte pe toţi clienţii DNA cu privire la excluderea lui Geoană, creaţia baronilor şi omul pe mâna căruia social-democraţii stau în opoziţie de opt ani. De altfel, Stancu are un motiv în plus să se solidarizeze cu Geoană, că doar cu el e partener în dosarul referitor la finanţarea campaniilor electorale din 2008 şi 2009 şi la intenţia de traficare a unor funcţii ministeriale pentru alt cilent DNA- deputatul PSD de Brăila, Cristian Rizea.
De pe această poziţie, preşedintele PSD şi al CJ Brăila, şi-a permis să-i reproşeze preşedintelui Ponta faptul că deciziile se iau în cerc restrâns şi restul din conducere află din presă, de parcă el, la Brăila, ar conduce doar  prin democraţie şi transparenţă ."Cred, domnule preşedinte, că toţi din jurul mesei suntem aleşi de congres, că toţi vrem să tragem la acelaşi plug. Nu e normal ce a fost ieri când Geoană a fost chemat şi nu a fost lăsat să vorbească. Ar trebui să ne adunăm cu toţii şi să vorbim, să discutăm care e cea mai bună cale de urmat. Dar ce se întâmplă, domnul preşedinte? Dumneavoastră vă întâlniţi cu 2-3, luaţi hotărâri şi pe noi ne puneţi în faţa faptelor împlinite", s-a plâns Bunea Stancu care dă de înţeles pe aici că ar pleca din PSD oriunde ar vedea cu ochii.
Măcar Ponta se mai întâlneşte cu 2-3 să hotărască, dar el la Brăila face doar ce-l taie capul, după ce şi-l limpezeşte bine la Continental. Acuma capul lui de ciocoi parvenit îi spune s-o cotească spre noua stângă ca să se compromită definitiv. Mi-l şi imaginez pe cel mai bogat om al judeţului plângând de mila celor cărora le-a luat dreptul la muncă ca să menţină el monopolul firmelor sale.
Ştiu ca ia foc ori de câte ori citeşte ce scriu şi de aceea îi mai spun şi de data asta ce cred: este timpul să te retragi, domnule Stancu. Ai făcut atâta rău şi ai fost atât de lacom şi nedrept, încât oricine face parteneriat cu dumneata se compromite. Politica este pentru oameni mai flexibili, iar dumneata ai înţepenit pe soclul ridicat de aplaudacii dumitale.
http://viatabrailei.ro/deputatul-de-braila-cristian-rizea-isi-fura-si-propriul-frate_2245
http://viatabrailei.ro/presedintele-cj-braila-gheorghe-bunea-stancu-cercetat-de-dna-alaturi-de-geoana-si-cristian-rizea_2151

luni, 14 noiembrie 2011

Culiță Tărâță i-a trântit ușa UNPR lui Stancu

Trebuie să recunosc faptul că Vodă era mai interesant când se simțea mai sigur pe forțele lui. Agresivitatea primitivă îl făcea uneori comic. Acum, gata! S-a terminat. Este deja un om învins. Abandonat de  PSD în brațele procurorilor DNA care-l alintă cu șase cântece de leagăn puse pe partitură, baronul nu-și găsește liniștea. A încercat manevra cu presupusele negocieri la UNPR care i-a adus blagoslovirea lui Cibu (”sobolan cu bube în cap”), dar si-a dat pe față cacealmaua într-un scurt interviu la Antena 3, unde nici măcar nu a avut curajul să spună până la capăt ce are de împărțit cu deputatul UNPR de Neamț Culiță Tărâță, cel care a deținut în adrendă până anul acesta Insula Mare a Brăilei, un teritoriu unde Stancu nu a putut pătrunde cu prăduiala așa cum a făcut în tot județul.
Cam atât s-a ales de negocierile lui cu UNPR: o ridicare din umăr în emisiunea ”În premieră”, realizată de Carmen Avram, unde la întrebarea reporterului despre controalele statului privind datoriile arendașului, abia a reușit să îngaime ceva de genul ”haideți, domnișoară, ce controale? Cine să vină în control?”
Halal curaj pe ditamai baronul în căutare de adversar politic; nici măcar nu îndrăznește să-i aducă acuzații în mod direct sau să îi spună numele, dar se arată foarte viteaz în ”lupta” sa cu ziariștii care nu pun umărul la cultul personalității unui individ paranoic.

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Dumitriu și Bădălan au dispărut din peisaj și îl obligă pe Balcan să mintă

La începutul lunii noiembrie, urma să aibă loc la Brăila o ședință extinsă a BPJ al PDL, de evaluare a prestației conducerii politice la nivel local. Erau așteptați Gh. Flutur, Ioan Oltean, Anca Boagiu, Valeriu Tabără și Elena Udrea. Pentru că președintele Traian Băsescu a ținut să-i invite, de ziua sa, la Vila Lac 2 pe demnitarii acestui partid, ședința a fost amânată, iar gălățeanul Dumitriu a dispărut subit din peisaj.
Ieri, deputatul Viorel Balcan a ținut singur conferința de presă la sediul PDL. Întrebat de ziariști unde sunt ceilalți doi- Dumitriu și Bădălan- Balcan a răspuns că primul e ”undeva prin vestul țării, într-o delegație” iar cel de-al doilea, la o întâlnire cu producătorii agricoli. Adevărul este ca-n bancurile cu Radio Erevan: Dumitriu nu este în delegație, ci la Bușteni, iar Bădălan o fi sau n-o fi la întâlnire cu agricultorii din satul natal, numai că și-a luat autosuspendarea atât de în serios încât amenință cu votul în Parlament dacă nu primește un post de secretar de stat pentru Fusea Jr.
În aceste condiții, singurul care a rămas să vorbească alegătorilor despre bugetul pe 2012 si să facă față problemelor  cu presa este Viorel Balcan, nevoit să mintă pentru a-și apăra coechipierii, la fel de șobolani ca si  Stancu pe corăbiile lor aflate în derivă.

marți, 8 noiembrie 2011

Președintele CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu, cercetat de DNA, alături de Geoană și Cristian Rizea

Stancu ar putea încerca să-i convigă pe primarii PSD, inclusiv pe Aurel Simionescu, să participe la o scindare, bazându-se pe faptul că aceştia nu cunosc ce curiozităţi au procurorii DNA în ceea ce-l priveşte. Dacă s-a ajuns în această fază, Stancu şi-a epuizat arsenalul cu care i-a ţinut pe toţi sub control. Problema care se pune este că, în afară de tovarăşii din PDL Brăila, care îi fac jocul, alte partide nu se arată încântate să-l primească, în ciuda "argumentelor" cărate cu valiza".


presedintele-cj-braila-gheorghe-bunea-stancu-cercetat-de-dna-alaturi-de-geoana-si-cristian-rizea

joi, 3 noiembrie 2011

miercuri, 2 noiembrie 2011

Bucurie mare pe Dumitriu&co: Băsescu i-a chemat pe toți parlamentarii la Vila Lac2

Ședința extinsă a BPJ al PDL Brăila, la care urmau să participe Gh. Flutur, Ioan Oltean, Valeriu Tabără, Elena Udrea și Anca Boagiu, s-a amânat. Președintele Băsescu i-a convocat pe toți parlamentarii PDL la Vila Lac 2, la o întrevedere, cu o zi înaintea aniversării zilei sale de naștere. Acesta este un motiv de bucurie pentru conducerea filialei locale, întrucât mai întârzie puțin momentul în care trebuie să justifice lipsa de interes pentru activitatea politică (nu au partcipat la campania de strângere de semnături de către PDL în teritoriu pentru modificarea legii privind protecţia animalelor, care prevede eutanasierea câinilor fără stăpân), deciziile arbitrare, la care se adaugă cârdășia pe față cu PSD.

marți, 1 noiembrie 2011

Conducerea centrală a PDL vine la Brăila; acum 2 săptămâni președintele gălățean și deputatul autosuspendat făceau glume proaste pe seama partidului

Joi, la PDL Brăila va avea loc o ședință extinsă a BPJ, la care vor participa prim-vicepreședintele Gheorghe Flutur, secretarul general al partidului Ioan Oltean și alți membri ai BPN.  Dintre aceștia au mai primit invitații ministrul Agriculturii Valeriu Tabără, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea și ministrul Transporturilor Anca Boagiu. Nu am reușit să aflu ordinea de zi, întrucât Dumitriu a dat explicit dispoziții ca niciun membru PDL să nu mai aibă dialog cu mine și cu publicația pe care o conduc. Numai în mintea lui necoaptă își poate imagina că un ziarist poate fi ținut astfel departe de informațiile care îl interesează. Efectul garantat este o și mai mare atenție.
Astfel, punând situația în context, echipa de la centru sosește exact la timp, mai mulți membri ai PDL, nemulțumiți de ipocrizia gălățeanului Titi Dumitriu și modul arbitrar în care conduce filiala, fiind pregătiți să migreze la partidul lui Dan Diaconescu, sub îndrumarea unui fost lider democrat.
Mai mult decât atât, membrii BPN au de lămurit multe ieșiri publice ale gălățeanului, dar și ale deputatului autosuspendat Eugen Bădălan, ambii făcând glume proaste pe seama conducerii centrale, dar și a membrilor PDL Brăila într-o conferință de presă.

RECOMANDARI:
http://viatabrailei.ro/sotia-sefului-pdl-braila-platita-din-fonduri-europene_1535
http://viatabrailei.ro/video-autosuspendatul-badalan-balcan-si-dumitriu-fac-glume-pe-seama-bpn-si-bpj-al-pdl-aratand-ruptura-dintre-ei-si-partid_1798 
http://brailanews.blogspot.com/search?updated-max=2011-10-23T21%3A32%3A00%2B03%3A00&max-results=7
aici este inregistrarea video în care cei doi fac glume pe seama BPN și BPJ
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bkEozgAyo2E

Cum și-au protejat ”pilele” la recensământ: le-au dat de două ori mai puțin de lucru pentru aceiași bani

cum-si-au-protejat-pilele-la-recensamant-le-au-dat-de-doua-ori-mai-putin-de-lucru-pentru-aceiasi-bani