luni, 21 februarie 2011

Stancu vrea sa umileasca Parisul: cu 100 miliarde de lei vechi face biblioteca pol de dezvoltare a turismului cultural

Incredibil pe ce proiecte fantasmagorice sunt alocati banii publici! Consiliul Judetean Braila, sub indrumarea vizionara a presedintelui Gheorghe Bunea Stancu, a dat prin atribuire directa un nou contract prietenului de la Confort 2000, in valoare de cca 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi). Uluitoarea suma este alocata, fara licitatie, unui proiect la fel de uluitor:"Biblioteca Judeteana Panait Istrati-un pol de dezvoltare a turismului cultural in judetul Braila". Va vine sa credeti asa ceva? Daca timp de sapte ani, Voda nu a fost in stare sa dezvolte turismul clasic, avand in vedere ca rezervatia naturala Insula Mica a Brailei se afla la doi pasi, isi imagineaza cineva cum va deveni biblioteca judeteana "pol de dezvoltare a turismului cultural"? Nu cred ca firma lui Cornel Pipera va executa lucrari dupa planurile bibliotecii din Alexandria, si nici dupa muzeul Luvru. Cum nu cred ca intentia lui Stancu a fost vreodata sa faca ceva in interesul public. Personal, consider ca e o noua sfidare la adresa noastra si o veche metoda prin care banii judetului ajung in conturile care trebuie. Si pentru ca anul viitor vor fi alegeri, putem face inca de pe acum lista cu firmele care vor sponsoriza PSD.

8 comentarii:

  1. biblioteca nu va fi pol de tursim cultural
    omul face bani de campanie electorala. clar ca lumina zilei

    RăspundețiȘtergere
  2. Si noi suntem umiliti de propriul nostru stat

    http://www.realitatea.net/romania-este-ruinata-rezerva-bnr-consta-in-hartii-fara-valoare_805982.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand astfel de informatii vin de la Vantu, e bine sa fim mai circumspecti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua.
    Din cate am vazut din anuntul de atribuire, este vorba de o procedura de licitatie deschisa, la care s-au prezentat 3 participanti, deci nu poate fi vorba de achizitie directa ( max. 15.000 euro fara TVA ). La sursa de finantare avem si POSDRU, deci nu este finantat inclusiv din bugetul CJ. Parerea mea.
    Gigi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acesta este un contract de atribuire directa. Nu am nicio indoiala ca l-au facut sa fie legal. Problema e ca proiectul nu va avea nicio finalitatea. Cum adica pol de dezvoltare a turismului cultural? Chiar daca ar polei cu aur biblioteca si l-ar expune pe Tutankamon la intrare, turism cultural la Braila nu vom avea; pentru asta trebuia sa faca infrastructura si sa promoveze agresiv istoria Brailei. Chiar si daca ar fi facut asta, nu garanteaza nimeni ca ar lasa turistii Parisul sau Atena sa vina la Braila, ca a bagat Stancu 100 de miliarde in ea.
    Singurul lucru concret este ca ajung atatia bani la firma unui prieten, cu un an inaintea alegerilor. Hotarat lucru, e multa grija fata de cultura Brailei aici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai Aura acesta e numele proiectului. Nu cred ca se referea musai la turism si ca astfel Braila va avea de castigat din turism. Din ce am inteles si eu citind actul respectiv cred ca numele proiectului a fost ales astfel pentru ca acest proiect sa capete ceva bani din surse europene. Nu tin cu Stancu, dar e si asta un pas. Nu se pot investi toti banii de la bugetul local in drumuri sau numai in spitale. Ne mai trebuie si altceva.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai dreptul sa crezi ce doresti, cum si eu am exact acelasi drept. Daca Stancu era in stare de ceva si pentru Braila, nu numai pentru el, facea pana sa termine si cel de-al doilea mandat. Ca umbla cu mismasuri, este evident si pentru tine, care incerci sa explici de ce proiectul se numeste asa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ha,ha,ha!.N-am mai ras de mult asa.Stancu Bunea si proectul sau cultural.Umbla cu cioara vopsita si ne prosteste spunand ca este papagal.Individul acesta n-a pus mana pe o carte de beletristica de cand facea liceul la seral.In rest a copiat.A gasit un om pe masura lui:amicul sau Pipera.Coane Pipera!.Cat din suma versi la visteria USL-lui?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.