luni, 7 februarie 2011

A treia cale in politica, fortata de cardasia USL si ipocrizia PDL

My Great Web page
Odata ce liberalii au predat oficial Braila gastii controlate de Stancu, Catalin Boboc, ca orice sef de filiala fara influenta, se aliniaza politicii impuse de la centru. Cu toate riscurile ce rezulta de aici: dezamagirea electoratului traditional liberal si nemultumirile interne. El nu spune cum va reusi sa convinga bruma de membri care au mai ramas in PNL sa munceasca dupa regulile pesedistilor si in interesul acestora la viitoarele alegeri. Se pierde in justificari doctrinare insailate. Ceea ce ii scapa lui Boboc este ca principiile care stau la baza USL sunt strambe. Orice ar spune Boboc, repetand placa lui Crin, struto-camila "social-liberala" nu are nimic de-a face cu o gandire liberala.Si  cand fundatia e fisurata, constructia nu poate rezista. USL a fost legitimata de ranjetul lui Ion Iliescu, pe care orice roman zdravan la cap si-ar fi dorit sa nu-l mai vada: dezastrul din ultimii 20 de ani i se datoreaza si e parintele incontestabil al speciei de pradatori denumita generic "baronet", ale carui privilegii USL si-a jurat sa le apere cu orice pret. Uniunea nu de grija romanilor moare, ea are un razboi cu presedintele si cu jumatatea de Romanie neatinsa de amnezie. Cat priveste Braila, predarea ei neconditionata catre grupul de interese creat de Voda (cu galatenii lui, carora le umfla conturile cu banii publici, in timp ce firmele din Braila sunt impinse catre faliment),  spune multe despre constiinta lui Boboc. Spun a lui Boboc, si nu a liberalilor braileni, pentru ca tanarul despot a avut grija sa-i indeparteze pe vechii liberali care nu ar fi acceptat in ruptul capului o asemenea grozavie. Astfel, Boboc a pus capat si sansei de a rupe PDL Braila, dupa ce mai multi membri nemultumiti de prestatia tripletei Dumitriu-Balcan-Badalan isi exprimasera intentia de a-l urma pe doctorul Pricop si de a reveni la PNL.
Cum PDL, sub conducerea tripeltei, joaca de-i sfaraie calcaile in hora lui Voda, crearea monstruoasei USL ar fi pentru Braila o adevarata nenorocire, daca nu am avea certitudinea ca exista si "a treia cale". De unde aceasta certitudine? Pentru ca ceea ce au realizat liberalii cazand in plasa tesuta abil de securistul Felix este polarizarea scenei politice. In mod natural, deplasarea PNL catre stanga, alaturi de PSD lasa spatiu liber la centru, la celalalt pol gasindu-se PDL. In dialectica hegeliana, care sta la baza sistemelor politice moderne, din confruntarea tezei (PDL) cu antiteza (USL) rezulta sinteza (factor de progres). Ce forma va imbraca, la nivel national, dar si in teritoriu, acesta a treia cale prognozata de BrailaNews ramane sa identificam in perioada ce urmeaza.

12 comentarii:

  1. pe prostanacul geoana erau gata sa-l dea afara din partid cand zicea ca vrea alianta cu pnl. ponta zicea atunci ca geoana e singurul din psd care vrea alianta cu pnl. acum noi ce trebuie sa intelegem? de ce l-au pedepsit pe geoana?

    RăspundețiȘtergere
  2. care sinteza ar putea fi mai rea decat variantele astea 2

    RăspundețiȘtergere
  3. 100% corect.Dar sper ca nu faci aluzie la partidul ala care ne promite fiecaruia cate 20000 euro.....

    RăspundețiȘtergere
  4. ”USL a fost legitimata de ranjetul lui Ion Iliescu, pe care orice roman zdravan la cap si-ar fi dorit sa nu-l mai vada: dezastrul din ultimii 20 de ani i se datoreaza si e parintele incontestabil al speciei de pradatori denumita generic "baronet", ale carui privilegii USL si-a jurat sa le apere cu orice pret. Uniunea nu de grija romanilor moare, ea are un razboi cu presedintele si cu jumatatea de Romanie neatinsa de amnezie.”

    Excelent dar ai vrut să fii elegantă ! Cealaltă jumătate nu este amnezică cât infantilă, la alegeri o să asistăm la un exod către naufragiu cu același comportament din urmă cu douăzeci de ani.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aura, de ce nu-ți faci legătură Facebook, sau există și n-o văd eu ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am considerat necesar sa popularizez pe blog pagina de FB

    RăspundețiȘtergere
  7. Aura !!!Oare Traian Basescu şi restul şleahtei din PDL nu sunt tot creatura rânjetului lui ION ILIESCU? Nu la subbraţul comunismului au crescut??Singurul partid cu istorie şi greutate a fost şi este Partidul Naţional Liberal.Oare de ce au ţinut morţiş şi Traian Băsescu şi Ion Iliescu la partidele lor de sorginte comuniste şi socialiste să-şi alipească un L (liberal)?Nu pentru-că erau prea deocheaţi în cercurile europene??

    RăspundețiȘtergere
  8. Ba da, tocmai de aceea spun ca USL deschide a treia cale in politica, subintelegandu-se ca PDL e si el un drum inchis.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu dorești să fii citită de mai mulți ? Nu vrei să faci cunoscute aspectele locale ? Îți ofer un singur exemplu, când se vorbește la nivel național de baronetul local se invocă doar numele unor Dragnea, Oprișan, Nicolescu sau Mazăre. Stăncuțu nostru drag este un băiat cuminte eminamente neremarcat.

    95% din presa scrisă și audio-vizuală din România este aservită intereselor sau mogulizată, atitudinea ta este contrară trendului celor 5% compusă din Eusebiu Diaconu ”Merișor”, Alexandru Mitache, Alexa Ionescu, Dan Badea sau Victor Roncea. Sunt exemple vii a cătorva blogări care nu marginalizează informația pură. În aceste vremuri când cenzura a fost înlocuită cu mijloace moderne de intoxicare, dezinformare și manipulare.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Poppy
    pe FB am link catre unele articole de pe BrailaNews.

    RăspundețiȘtergere
  11. Din pacate scorul electoral al PSD+PNL+PC impreuna nu va fi egal cu scorul pe care cele trei partide l-ar fi obtinut separat. O sa vedeti...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.