miercuri, 9 februarie 2011

PDL si Blaga ar putea fi "regina" si "regele" la care Basescu vrea sa ajunga

My Great Web page
*Presedintele a declarat razboi partidului sau
"Eu îmi doresc să se ajungă la "regina" acestui sistem", a spus Traian Basescu in direct la TVR, referindu-se la coruptia din vami. Regina reprezinta partidul politic care patroneaza acest sistem putred de care nu s-a atins nimeni de la revolutie incoace. De ce o face Traian Basescu, taind practic magistrala de alimentare cu bani a acestui partid? Raspunsul nu trebuie cautat prea mult: din dorinta de a-l pune la respect pe Vasile Blaga, cel care s-a instalat practic pe tronul si la butoanele PDL, stricandu-i presedintelui toate socotelile. Daca "regina" e relativ usor de identificat, despre "rege" putem doar banui. Tinand cont de amenintarile si avertismentele anterioare ale lui Basescu, sesizate si de BrailaNews, nu e greu de facut legatura.
CV-ul lui Blaga il indica drept tinta: putini stiu ca Blaga face afaceri de comisionariat vamal. In plus, a fost directorul Direcţiei Regionale Vamale Oradea si prefect de Bihor. Din acele vremuri, Vasile Blaga a intrat în relaţii de afaceri cu numeroşi afacerişti dubioşi din Oradea, Satu Mare şi Bucureşti, unii cu antecedente penale, care au fost cu toţii cercetaţi penal pentru evaziune fiscală, contrabandă sau alte infracţiuni. Cu concursul lui Blaga, au reuşit însă să scape de tragerea la răspundere penală, deşii unii dintre ei au fost arestaţi. Pentru a salva aparenţele, Blaga a aplicat cu toţi aceşti afacerişti metoda năşitului, devenindu-le naş de căsătorie ori naş de botez la copii. În acest fel a relizat afaceri şi profituri substanţiale cu afaceriştii Radu Pentie, Mircea Şumălan şi Coriolan Pop -Bruchental din Oradea şi cu afaceriştii Viorel Cardoş şi Dumitru Pop din Satu Mare.
Finii naşului Blaga au derulat afaceri bănoase cu alcool, bere vrac, ulei alimentar, produse petroliere şi lucrări finanţate cu bani publici. Cu toţii au fost anchetaţi pentru evaziune fiscală, contrabandă sau alte infracţiuni (fals şi uz de fals), doi dintre ei fiind şi arestaţi (Coriolan Pop-Bruchental şi Dumitru Pop.
In acest context, este evident ca asistam la o rafuiala de proportii in care victime sigure suntem, din nou, tot noi. Cat priveste rezultatul luptei dintre Basescu si Blaga, am putea paria pe primul: este zoon politikon recunoscut, are arme sofisticate si aplica o strategie care l-a dus mereu la victorie. Pentru Blaga, in schimb, vanitatea si partidul aflat in pragul colapsului constituie dezavantaje clare.

13 comentarii:

  1. daca nu se umfla tarata in buldog nu se intampla nimic
    facea malaiul mai departe pentru pdl si toti eru fericiti mai putin prostii de romani care ii suporta de parazitii astia
    pana cand?

    RăspundețiȘtergere
  2. zeus catre pedelei: eu v-am facut eu va omor

    RăspundețiȘtergere
  3. este extrem de simplu....pana acum au fost prieteni si tovarasi de drum....Basel diabolic cum il stim a ajuns la concluzia ca nu mai are nevoie de bani..si impusca doi iepuri deodata...nici usturoi nu a mancat nici gura nu-i miroase...nu se va ajunge sus...acum doar le-a taiat sursele...pentru ca nu mai are el nevoie.....pacat de amaratii aia care au fost folositi si sunt si acum...macar de luau ei toti banii....vilele au fost facute din firmituri....grosul e sus...sus de tot...

    RăspundețiȘtergere
  4. România nu este pregǎtitǎ pentru schimbare, presa nu este dispusǎ sǎ prezinte numele pieselor importante de şah, sistemul de represiune este funcţional şi, pentru siguranţa fizicǎ, nu sfǎtuim pe nimeni sǎ încerce sǎ completeze tot puzzle-ul. Prin excepţie, pot fi sacrificaţi „pionii”, rareori „caii” şi niciodatǎ alte piese”.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pedeleii au cazut in dizgratie. Sant terminati. Piratu nu uita si nu iarta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aura,
    Sa nu uitam ca Vasile Marica (SED LEX) a declarat la Realitatea ca l-a anuntat pe Basescu ca pentru numirile in anumite deconcentrate se cer bani. Si la Braila s-a vehiculat acest aspect al "zeciuielii" practicate de catre adeptii lui Blaga - Dumitriu, Badalan, Balcan. Asa ca, tripletei nu ii este prea comod in aceasta perioada...nici pentru numirile pe care le-au facut, nici pentru faptul ca picajul lui Blaga ii lasa pe dinafara...Si din acest punct de vedere, Stancu si Compania la Braila merita felicitati: in perioada de guvernare alaturi de PDL, nu s-au auzit zvonuri referitoare la plata scaunelor directoriale! Poate ar trebui efectuata o investigatie in acest sens...cu conditia ca directorii sa fie cinstiti si sa recunoasca.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si cine e fraier sa recunoasca? Atunci cand partidul i-a facut directori desi tu unii sunt paraleli cu domeniul respectiv, atitudinea corecta e sa accepte ..zeciuiala, dar si alte umilinte pe care le merita o persoana care nu-si cunoaste lungul nasului. N-am niciun respect pentru cei care isi cumpara functiile si nici nu ma preocupa soarta lor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Va cam imbatati cu circ, mancati, inca, prea multa paine. Iar painea prosteste.
    Momentan, gastile din pedeleu se hacuie pentru putere in interiorul haitei.
    Marinarul, oricit de smecher ar parea, are, insa, nevoie acuta de slugi credincioase. Iar "sursa" pedelista e pe cale de a se usca. Singurul atu, daca poate fi numit atu, e ca si ailalti, proaspat reuniti in "usele", sunt la fel de abominabili ca si astia.
    Asa incit, practic, nu exista o optiune politica valida, nici macar aia a "raului cel mai mic".
    Asta e efectul aplicarii (tentativei de...)sistem democratic pe carura unei populatii care, in fapt, nu da 2 bani pe democratie si, in esenta, nici nu intelege conceptul.

    RăspundețiȘtergere
  9. dna aura va rog sa intrati pe situl WIKILEAKS.RO DOCUMENTE,O SA GASITI UN ARTICOL NUMIT MAFIA PDL CONTRABANDA PE DUNARE,SI SUNT CONVORBIRI INREGISTRATE CU FRUNZAVERDE , BLAGA PRIMARII PLUS CEI DE LA VAMA TRIMITETI ACEST DOCUMENT LA BUCURESTI

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe Blaga & Co. (cei 25 de parlamentari) îi văd de pe acum în gașca securisto-comuniștilor corupți ai PSD-PC-PNL. Urmează suspendarea, mazilirea reformelor, creșterea nivelului de trai al pomanagiilor din buget, consolidarea democrației unice iliesciene coroborată cu confiscarea restului rămas prin România și vândut pe nimic, declararea falimentului, ieșirea din UE (o Uniune oricum fără speranță de a mai fi susținută de harnicul popor german) și anexarea economică a României de către slava Rusie. O să rămânem cu un grup restrâns extrem de bogat (Voiculescu, Patriciu, Vântu) și cu restul oamenilor fără speranță, câți or mai fi la acea oră în țară.

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Aura , crede-ma ca daca Blaga ar vedea ce se scrie despre el , nu e bine pentru omul din spatele tau. De ce? Pentru ca Blaga a declansat cu un an in urma investigatia. Rezultatul de acum este rodul unui an de munca. Nu bati din palme si iese iepurele. Trebuie sa muncesti.

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga domnule, la adapostul anonimatului fiecare poate sa scrie orice. Nu stiu de unde ai dumneata o certitudine ca ar fi cineva in spatele meu. Intuiesc ce anume sugerezi si tin sa precizez (a cata oara?) ca eu scriu pe blog DOAR ceea ce gandesc. Chiar e greu de crezut ca mai sunt si oameni onesti? Eu nu castig nimic de pe urma acestui blog, prin urmare nu exista niciun motiv sa faci astfel de comentarii. Te mai astept pe aici, dar renunta la a cauta motivatii ascunse in ceea ce scriu. Ma respect prea mult ca sa imi vand constiinta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Toti dobitocii acestui oras au posibilitatea sa scape de otrava din ei,cand ati vazut o asemenea masura luata cu cel mai corupt sector VAMA?in vama se da spaga de toti care intra si es din tara,mii de vamesi au casoiaie alea de 2 ani si conturi groase la banici?Sa vedeti cum dispare si mafia cerealelor in aceasta vara.Singurul partid capabil de asa ceva este numai PDL mai ratailor.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.