duminică, 26 iunie 2011

Conducerea PDL Brăila și-a făcut aranjamentele electorale împreună cu Gheorghe Bunea Stancu

Tăcerea care s-a așternut subit pe scena politică locală confirmă cârdășia celor aflați la varful politicii și administrației, constituiți în grup de interese în jurul banului public, indiferent de partidul de proveniență. Deși  demascarea acestei cârdășii, asupra căreia atrag atenția încă din anul 2009, a avut un impact național, asa-zișii politicieni locali, indiferent de partidul din care provin, nu îndrăznesc nici în al doisprezecelea ceas să-și salveze onoarea. Vodă e furios, simțindu-și amenințată poziția, însă are un ascendent asupra tuturor. Faptul că PDL nu reacționează, deși e partidul care ar fi avut cel mai mult de câștigat din loviturile de imagine primite de adversarul politic, are o explicație, pe care puțini dintre pedeliștii brăileni nu au aflat-o încă: plecând de la ideea că lupta e deja pierdută, generalul deputat Bădălan și șahistul șef la PDL, Constantin Dumitriu, și-au aranjat mutările pentru 2012 împreună cu USL, presupusa învingătoare, controlată deocsamdată de liderul PSD Brăila. În contextul actual, deputatul Balcan încă mai crede, ca și în 2008, când PSD i-a retras candidatura în ultimul moment în favoarea lui Aurel Simionescu, că planurile sale au sorți de izbândă. Ca și atunci, când îi atrăgeam atenția într-un editorial publicat în Ziarul de Brăila că Stancu, Simionescu&comp. și-au făcut jocurile politice peste capul său, și acum i se întâmplă acealași lucru.

6 comentarii:

  1. Ii doare-n suflet de braileni. Vor sa ramina acolo doar pentru banii publici. Astia isi vind si parintii pentru bani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Apreciere corecta. Din pacate lui Balcan i se anuleaza inca odata sansa de a-si demonstra capacitatile de administrator.Daca se consoleaza cu sansa intii in circumscriptia pe care spera sa o obtina in 2012,sa ia in calcul ca mandatul prezent l-a obtinut cu votul politic al PSD si nu al PDL aflat in declin,iar configuratia noii circumscriptii cit si potentialii contracandidati ii pot diminua substantial sansele de a-si asigura un nou mandat.Daca V.Balcan mai vrea sa fie ceva in politica braileana ,singura lui sansa este sa se rupa de "omerta" PDL-ista si sa arate la cit mai multi ceea ce foarte putin stiu acum : ca poate fi un primar mai activ si eficient decit Simionescu si ca poate coagula in jurul lui un pol credibil de protejare a intereselor brailenilor in fata abuzurilor si ilegalitatilor lui Stancu.

    RăspundețiȘtergere
  3. stai linistita, va interveni "vocea societatii civile", cel mai ilustru presedinte fondator fiu al Brailei, care va infiera toata clasa politica locala si se va "sacrifica" depunandu-si candidatura la alegerile locale din iunie 2012, cu dorinta de a salva Braila si de a ii salva pe braileni...

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa se irosesc sansele Brailei de a iesi de sub steagul rosu si de a deveni orasul in care sa se intample, in sfarsit ceva.
    ..si oare pdl-ul are o varianta mai buna decat Balcan?!daca asa cred cei 2 nominalizati in articol inseamna ca experienta lor politica e 0 iar interesul lor local e vax.pentru asta badalan si dumitriu nu sunt considerati reprezentativi pentru pdl iar stancu si simionescu reprezentativi pentru braileni. dar ceea ce trebuie sa retina toti este faptul ca balcan l-a facut primar pe simionescu recomandandu-l brailenilor prin piete si targuri tocmai pentru ca balcan are carisma iar restul nici macar prezenta ..scenica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu de ce am senzatia ca cineva dezinformeaza regulat.Personajele de care se face vorbire cel putin in zona PDL au alte idei ciudate dar fara sorti de izbanda.Despre BBDsi BGS putintica rabdare totul va iesi mintenas la iveala pune ramasag?

    RăspundețiȘtergere
  6. Cine este fiul Brailei, este fiul ploii, ca nu stie, ce face , unde praseste , ce vrea , cand il vedem la fata ?!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.