duminică, 11 aprilie 2010

Demiteri la PDL: Brăila, printre filialele codaşe

*Colegii de partid despre prestaţia politică a Gianei Pătraşcu: "S-a născut speranţă şi a murit talent"*Bădălan- incompatibil cu statutul din cauza problemelor cu Justiţia, Balcan- în spital, Dumitriu- susţinut de Blaga, dar nedorit la Brăila din cauza legăturilor prea evidente cu baronul Stancu


La Consiliul National de Coordonare al PDL de vineri s-a dat startul luptei pentru functii la nivel local. Brăila se numără printre cele 10 filiale vizate pentru schimbarea conducerii, din cauza rezultatelor slabe obţinute la ultimele alegeri. Pe lângă Giana Pătraşcu, îşi pierd funcţiile liderii PDL de la Hunedoara, Gorj, Teleorman, Dolj,Vaslui, Iasi, Bacau şi Botosani.
"Situatia este foarte simpla: rezultatele in alegeri ale unor filiale impun obligatia Biroului Permanent National de a demite conducerile actuale, de a numi un nou nucleu la carma acestor organizatii care sa organizeze alegerile la nivelul acestora", a declarat vicepresedintele Ioan Oltean.

Cel mai probabil, dacă pedeliştii brăileni nu vor avea parte de o surpriză prin numirea unui lider din afara PDL, de organizarea alegerilor în filiala Brăila se va ocupa gălăţeanul Constantin Dumitriu. Potrivit mai multor surse in interiorul PDL acesta a şi primit numirea vineri. El nu se bucură însă de susţinere în rândul membrilor de partid, ceea ce ridică un semn de întrebare asupra şanselor acestuia de a fi impus cu forţa la Brăila. Dumitriu este susţinut, în schimb, de deputaţii Eugen Bădălan şi Viorel Balcan. Aceştia speră ca, prin intermediul tânărului Dumitriu, să-şi consolideze poziţiile în PDL, fiind binecunoscută intenţia lui Balcan de a candida la Primăria Brăila, dar şi promisiunea pe care a făcut-o portocaliilor de a trage după el o parte din primarii PSD. Dacă generalul va avea dificultăţi cu noul statut al partidului şi nici prea popular nu e nu,  situaţia e diferită în ceea ce-l priveşte pe Viorel Balcan. Politician controversat, el este în acest moment cel mai credibil opozant al puterii locale concentrată în mâinile lacome ale lui Gheorghe Bunea Stancu si mult mai popular decât primarul-marionetă Simionescu.
Deocamdată, fostul lider al PSD are probleme de sănătate, fiind în acest moment internat la un spital din Bucureşti. Îi urăm pe această cale însănătoşire grabnică

3 comentarii:

  1. conducerea partidului este obligata sa tina cont de lista cu semnaturi de la Braila impotriva lui Dumitriu. sunt multi membri care nu-l vor si indifernt cine il sustine isi asuma un mare risc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mintiti-va singuri !! Lista aia penibila nici nu a ajuns la BOC si nici nu-i obligata la nimic. N-a vrut s-o ia !! Dar o avem noi si i-o dam lui TITI !! Sa vezi ce "asumare de mare risc"!! Ce-o sa "ne" mai radem !

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu a primit nici o numire

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.