joi, 1 aprilie 2010

Dinu Patriciu nu se lasă: afundă şi mai mult presa în mocirla intereselor sale

Profitând de momentul de derută pe care îl creează orice păcăleală de 1 aprilie, Dinu Patriciu a dat cu barda în conducerea Adevărul Holding. Şi asta nu e păcăleală. Răzvan Corneţeanu, directorul general, şi alţi 15 dintre şefii de la Adevarul Holding si-au prezentat demisiile lui Dinu Patriciu, în urma unui scandal.Printre demisionari se numară Grigore Cartianu - redactor-şef, Laurenţiu Ciocazanu - director editorial şi Hadrian Mateescu, directorul executiv al trustului.
În lumea presei, aceste demisii sunt interpretate ca o intervenţie agresivă a patronului care urmăreşte implicarea holdingului în lupta politică. Faptul că Dinu Patriciu a înlocuit echipa lui Corneţeanu cu oameni fideli sută la sută- este vorba de fiul său vitreg Andrei Ştefan şi de Peter Imre, partener de afaceri, împreună cu care  intenţionează să dezvolte o corporaţie media care să reunească investiţiile sale internaţionale în acest domeniu, sub numele East European Media- este dovada că lucrurile s-au complicat în ceea ce-l priveşte..
Dacă luăm în considerare faptul că acelaşi Dinu Patriciu poartă negoiceri cu Sorin Ovidiu Vântu pentru preluarea falimentarei Realitatea TV, înţelegem că miza omului de afaceri e uriaşă şi ar putea avea legătură cu dosarul în care i se aduc 7 capete de acuzare, care în SUA ar însuma 300 de ani de închisoare. 
Dacă prin manevre de culise şi combinaţii toxice între persoane şi partide  nu a reuşit să-l îndepărteze de la putere pe duşmanul Băsescu, controlul asupra ziarului şi asupra unei televiziuni îi dă iluzia că poate să-i ţină departe pe procurorii care i-au luat urma. Citiţi pe Reporter Virtual proba de ipocrizie a lui Patriciu, dar şi pe Pagina de Media.

3 comentarii:

  1. In democratie putem sa nu fim de acord unul cu celalalt atata timp cat "lupta" se duce la nivel ideeatic!Din ce deduc eu "cochetati"un pic cu puterea.Cum observ ca sunteti un om citit si educat v-as propune sa analizti inca o data faptele acestor lacuste portocalii care ne vor duce in cea mai adanca prapastie!Analizati obiectiv masurile pe care acesti guvernanati le propun pentru stoparea crizei.Ca sa -l poti dovedi pe Zeus trebuie sa folosesti armele lui!Nu-l condamn pe Dinu Patriciu ca intareste o presa ostila actualei puteri care vrea sa acapareze totul.Cu ziaristi ca si Gregoire Cartianu nu poti sa faci acest lucru pentru ca nu este nici macar obiectiv!Daca am suparat imi cer scuze dar eu vad zilnic efectele acestei jalnice guvernari!Sa aveti un Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. In niciun caz nu creditez puterea portocalie. Sunt la fel de jalnici precum toti cei care s-au perindat la carma acestei tari de 20 de ani. Am scris chiar pe acest blog despre ministrii PDL si despre Basescu, si nu in termeni elogiosi. Dar ma revolta oameni ca Dinu Patriciu, Sorin Oviodiu Vantu si Dan Voiculescu din doua motive: 1. au compromis breasla jurnalsistilor si 2. ei nu doresc sa scastige un ban cinstit cu trusturile lor de presa, ci vor sa manipuleze, sa influenteze opinia publica astfel incat ei sa-si vada linistit de coruperea acestei societati. Cu alte cuvinte, singurul lor scop este acela da a-i da la o parte pe hotii si incpompetentii portocalii ca sa poata ajunge la privilegiile pe care le-au pierdut. In ceea ce-l priveste pe Dinu Patriciu, mi se pare inadmisibil ca un om cu justitia pe urmele lui sa pretinda a avea dreptul de a ne prezenta realitatea lui drept adevar absolut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vorba lui nenea Iancu m-ati combatut bine si argumentatat.Am scapat din vedere impartialitatea dar cand vezi ca oameni competenti sunt dati la o parte ca sa-si faca loc, lor si odraslelor lor ,apare subiectivismul si nu-i pui pe toti in balanta.Din pacate in Romania merge sloganul:"ridica-te tu ca sa stau eu"!Adevarul este ca noi zicem si ei fac si in acesti ani de guvernare care au mai ramas isi vor burdusi conturile prin banci straine ,bani intangibili de catre justitie si vor trai bine in timp ce tara se v-a afunda iar celor ce le-au mai ramas o bruma de minte se vor duce in tari mai calde!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.