marți, 30 martie 2010

Gălăţeanul Constantin Dumitriu îi încaieră pe PDL-iştii brăileni

După data de 9 aprilie, democrat liberalii brăileni vor organiza alegerile interne. În acest moment, prin apropierea deputatului ex-PSD Viorel Balcan de PDL, actuala conducere reprezentată de Giana Pătraşcu are o concurenţă puternică din partea grupării deputatului Bădălan.
Pe parcursul timpului, Giana, incomodată de influenţa generalului în partid,  a avut grijă să îi îndepărteze pe apropiaţii acestuia. Printre cei care nu s-au mai regăsit în 2009 în BPJ sunt fostul prim-vicepreşedinte George Dragu şi fostul secretar general Alfredo Pascale. Dacă locul lui Pascale a fost luat de către Cristian Boală, postul lui Dragu s-a desfiinţat. Cei doi foşti prim-vicepreşedinţi, Stănel Necula şi Gheorghe Chiru, şi-au păstrat posturile. De asemnenea, în actuala structură a BPJ nu se regăseşte niciun membru al fostei conduceri a PD. Sub conducerea Gianei, au fost reactivaţi mai mulţi membri de partid cu ştate vechi în ApR şi PLD, care intraseră într-un con de umbră. Nu-i vorba, acum tot acolo se afla!  Adrian Scutaru, Cristian Pricop şi Nicolae Mitroi, dar şi nominalizările în funcţiile de vicepreşedinte ale lui Sorin Constantin, Gabriel Ciochină şi Marian Sârbu. Cei 25 de vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene a PD-L Brăila sunt: Ionel Adetu, Eugen Bădălan, Ionuţ Boca, Gabriel Ciochină, Sorin Constantin, Ilie Eftene, Ionel Gheorghe, Vali Grigoraş, Dănuţ Lungu, Stan Malinche, Ionel Meiroşu, Nicolae Mitroi, Nicolae Niţescu, Ioan Popa, Grigore Potec, Dima Priceputu, Cristian Pricop, Adrian Scutaru, Marian Sârbu, Teodor Smochină, Virginia Stăncescu, Ion Ştefan, Rică Tutulan, Ioan Ungureanu şi Georgel Vasile.
Niciunul din aceşti oameni nu s-a remarcat în plan local ca şi cum ar face parte din partidul aflat la putere, prestaţia lor de până acum arătându-i în postura de valeţi ai PSD şi ai lui Bunea Stancu. Nici cei trei din Prefectură- Dan Popa, Florin Cârligea şi Dorian Stoianovici, deşi sunt sprijiniţi de PDL, nu s-au arătat dornici să-i pondereze abuzurile preşedintelui CJ facând uz de funcţiile lor şi de atribuţiile prevăzute de lege.

De luna trecută însă, trecerea lui Viorel Balcan la PDL a aprins "flacăra revoluţionară" în organizaţia judeţeană, în acest moment mai mulţi primari PSD asigurându-l de sprijinul lor  pe deputatul care a ales să-l înfrunte pe Stancu, sub umbrela portocaliilor. Problema lui Balcan şi a prietenului său Bădălan este însă Constantin Dumitriu, gălăţeanul pe care vor să-l impună la conducerea filialei brăilene. Acesta, nu numai ca este privit ca un outsider, dar mai e suspectat că se află în aceeaşi sferă de influenţă faţă de Stancu, prin amiciţia care îl leagă, încă de când era pe băncile şcolii, de Ştefan Rădulescu- finul şi omul prin care Stancu face ce vrea cu bugetul CJ. Din acest motiv,  cu cât se apropie data alegerilor, cu atât starea de spirit a democrat-liberalilor brăileni devine incendiară. Ei nu au nici timp, nici chef de negocieri pe această temă şi trebuie să se mişte rapid, pentru că pe data de 15 iulie are loc Convenţia Naţională a PDL, eveniment care se va desfăşura pe parcursul a două zile.

În prima zi vor fi aleşi preşedintele, cei patru prim-vicepreşedinţi, secretarul general, precum şi preşedinţii comisiilior de Comisiei de Etică şi Litigii şi Comisiei Naţionale de Revizie şi Conturi.
În următoarea zi se vor alege cei 15 vicepreşedinţi, 3 secretari generali adjuncţi şi 6 secretari executivi.
De asemenea, s-a stabilit că alegerile pentru prim-vicepreşedinţi şi pentru secretarul general se vor face pe listă, candidaţii la funcţia de preşedinte urmând să-şi prezinte şi echipa. Noul statut  prevede suspendarea membrilor care au probleme cu justiţia (şi generalul Bădălan are, rămâne de văzut în ce fel partidul va găsi de cuviinţă să aplice statutul în cazul său). Despre siglă, singura modificare este eliminarea cratimei de la PD-L.

5 comentarii:

  1. Acest Dumitriu sa raspunda de cate ori a fost acasa la Stancu si in ce scop?

    RăspundețiȘtergere
  2. Admirabila analiza, Doamna! Se vede ca sunteti la Dv acasa in politica...

    RăspundețiȘtergere
  3. PDL-ist

    Super Aura !!!! Ti-a iesit o "delicatesa" ! are sare si piper si binenteles cateva adevaruri picante. Fi cu ochii pe noi, o sa ai multe subiecte tari de tratat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vezi ca le incurci planurile. Badalan si cu combinagiul cu diploma cumparata in doua zile ...ma refer la silvica tavernica.....se dau de ceasul mortii sa il spele pe Titisor. Da ei saracii nu stiu ca nu-i mai crede nimeni. Poate doar Balcan sa fie fraierit ....

    RăspundețiȘtergere
  5. SILVIU RADU

    LE UREZ SANATATE SI UN PASTE FERICIT TUTUROR CELOR DE AICI

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.