vineri, 10 septembrie 2010

Catalin Boboc- un despot deghizat in liberal?

Catalin Boboc, presedintele PNL Braila, comite greseala dupa greseala. Mai intai a subordonat partidul intereselor PSD care coincid, din nefericire pentru acest partid, cu cele ale presedintelui social-democrat si al CJ, in numele unei aliante despre care vorbeste raspicat la gazeta.  Apoi, a devenit membru in CA la Spitalul Judetean si a negociat pentru el preluarea postului de vicepresedinte CJ, dar si alte posturi pentru liberalii care-l sustin. Ca sa fie clar ca nu-i pasa nici cat negrul sub unghie de asteptarile electoratului PNL, care nu vede cu ochi buni complicitatea cu Voda, dar nici vasalitatea fata de PSD, i-a cerut demisia din CJ uneia dintre cele mai respectate figuri liberale, membru fondator al PNL si intelectual autentic. Desi e foarte tanar, Boboc demonstreaza valente despotice pe care, cu siguranta, nici Stancu nu le avea la aceasta varsta. Vasile Datcu, caci despre el e vorba, afirma  intr-o declaratie data ziarului Obiectiv ca renunta la calitatea de consilier judetean PNL, dar nu pleaca din partid si il provoaca pe Boboc sa-l dea el afara ("dacă mă dau afară, o să fac panaramă").
Care e problema lui Boboc? "Le-am zis că au transformat PNL-ul într-un birou de plasare a forţei de muncă", spune Datcu. "Imaginaţi-vă atât: Cătălin Boboc, care, fiind în funcţia de vicepreşedinte CJ, îi spune dimineaţa lui Stancu «să trăieşti, şefu!», e tot Cătălin Boboc care seara îl înjură, pentru ca apoi s-o ia de la capăt".   Greseste Datcu? Sau Boboc e atat de stresat de efectele compromisului facut, incat nu mai gandeste coerent?.
Tanarul presedinte al PNL Braila inca mai are timp sa se razgandeasca. El trebuie sa inteleaga faptul ca alianta cu PSD este o strategie paguboasa pentru liberali. Stancu a devenit un personaj impotriva caruia se indreapta multe frustrari. A te asocia cu el in acest moment si a accepta sa te lasi "cumparat" cu posturi in numele unui interes public neidentificat si in care nu mai crede nimeni inseamna a sapa adanc la credibilitatea ta ca om si ca sef de partid si la capacitatea ta de a discerne binele public. Poate Catlin Boboc nu cunoaste amanunte din biografia celui pe care doreste sa-l excluda si imi permit sa ii amintesc eu un episod care face din Datcu un model si o dovada ca, daca doresti sa fii respectat, trebuie sa stii ca anumite compromisuri nu se fac. Pe vremea cand il urmarea Securitatea, pana si informatorilor le-a castigat respectul. Asa ca Boboc, ia aminte cui dai lectii!
Fragmentul de mai jos este un extras din "spovedania de invins" din dosarul de securitate al jurnalistului galatean Silviu Vasilache, numit şi Dragoş,  corespunzăror perioadei de stagiu de la Şantierul Naval Brăila 1979-1981, publicat pe site-ul Impact EST.ro. 
"Iată ce am relatat despre Vasile Datcu, la solicitarea securistului de la Sanab, în 05 03 1981: "Vasile Datcu are multiple potenţe creative (tehnic, artistic): este bun organizator al activităţii de popularizare a a planului MICM pe linia invenţii-inovaţii şi în comisia profesional -ştiinţifică a UTC: este uşor pesimist cu privire la posibilitatea realizării inovaţiilor sale (vezi schela modulară reglabilă): este bun coleg, spiritual, prietenos, respectuos: nu l-am auzit discutând tendenţios sau duşmănos la adresa orânduirii socialiste din ţara noastră (clişeu imbecil de obedienţă şi slugărnicie!). Acestea fiind "turnate", continui să îl stimez şi să îl salut pe Vasile Datcu  pentru "potenţele creative "pe care i le-am intuit în urmă cu 27 de ani şi pe care le confirmă în SSR-filiala Galaţi-Brăila".

Un comentariu:

  1. Felicitari pentru acest punct de vedere. Tot ce pot trage nadejde esta sa tina cont de lucrurile acestea si Boboc. Nu poate conduce Partidul Liberal, alungadu-i pe toti aceia care au alte opinii decat el. Un adevarat lider stie sa-i apropie pe cei mai sceptici din propria tabara.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.