luni, 16 august 2010

Lui Geoana tot de la Basescu i se trage

*Speriati de tavalugul dosarelor, oligarhii nu scapa de fixatia anti-Basescu* Marionetele Geoana si Crin Antonescu executa ordinele primite: sa stranga randurile in noua sesiune parlamentara* PSD, dovedind coerenta politica, ia distanta si devine tinta criticilor televizate*

In conflictul din interiorul PSD, slujbasii si invitatii aflati pe listele de plata ale mogulilor pentru palavrageala televizata o fac pe nedumeritii. Te uiti la ei si nu-ti vine sa crezi cata ingenuitate incape in acesti oameni care pretind ca stiu tot si si-au facut o datorie din a deschide mintea si ochii poporului. Ei isi pierd noptile si zilele alergand de la un mogul la altul ca sa ne explice ca tot raul - al nostru, dar mai ales al lor- se trage de la presedinte. Cu toate acestea, cand se ascute lupta de clasa, incep sa ii depaseasca problemele din PSD.Subit, nu pricep ce are partidul cu "imaginea esecului"- Mircea Geoana.
Pai, sa incercam noi sa le explicam, daca au obosit, au scapari de memorie si nu mai pot intelege: ne amintim cu totii ca la inceputul verii, preşedintele de onoare al PC, partidul apendice la social-democratie, mogulul Dan Voiculescu i-a trimis preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, o cerere de suspendare a lui Traian Băsescu. Solicitarea venea pe fondul ultimului sondaj de opinie comandat de Institutul de Politici Publice din care reiesea că 65% dintre români ar susţine o acţiune de suspendare a actualului şef al statului. Basescu este acuzat in acel document că a promovat măsuri anti sociale şi ilegale şi i se impută situaţia socio-economică prin care trece în prezent România. La aceasta cerere, evident ca Geoana trebuie sa dea un raspuns, pe care oligarhii il vor favorabil.
Numai ca, sub aspect procedural, avem o problema cu punerea sub acuzare. Potrivit articolului 96 din Constitutie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţa comună, cu votul a cel puţin două treimi din numarul deputaţilor şi senatorilor, pot hotarî punerea sub acuzare si declansarea procedurii de suspendare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare, nicidecum pentru bazaconiile vagi invocate de Voiculescu. Oricum, pentru securistii care se ocupa cu dezinforamrea, e o chestiune minora. Nu si pentru PSD, care nu risca se mai faca de ras. Prin vocea presedintelui Victor Ponta, Geoana a fost avertizat sa nu intre in combinatia cu oligarhii si instrumentele lor din PNL, in ciuda radicalizarii discursului public, care aproape obliga PSD sa faca o alianta cu petro-liberalii.In loc sa tina cont de politica corecta de partid, Geoana o face pe Gica-contra, incurajat de televiziunile de stiri.
Cunoscand aceste lucruri, dar si disperarea cu care oligarhii in fruntea carora s-au asezat mogulii incearca sa scape de Basescu nu e greu de ghicit ce i se intampla lui Geoana. Ca si liderul liberal Crin Antonescu, Geoana se afla in sfera de influenta oligarhica, oricand  la dispozitia unui Voiculescu, Patriciu sau Vantu, oligarhii cei mai vizibili si mai destestati de popor. Oricat de destestat ar fi si Basescu, PSD-ul condus de tanarul Ponta are intuitia ca daca s-ar pune problema unei aliante cu PNL sau a suspendarii, asa cum preseaza oligarhii speriati de tavalugul dosarelor din Justitie, presedintele Basescu ii va umili din nou pe toti aceia care isi vad amenintate interesele. Acele interese care ne-au adus in pragul colapsului. Evident ca acest lucru il stie si populatia, satula de efectele incompetentei lui Boc si Basescu deopotriva.
Liderii unicului partid coerent din Romania anului 2010, mai putin presedintele Senatului, pe care mogulii spera sa-l foloseasca in apropiata sesiune parlamentara, stiu ca fixatia oligarhilor si a marionetelor lor politice, cum ar fi chiulangiul demagog Crin Antonescu, este paguboasa. In aceasta lumina, suspendarea dreptului lui Geoana de a vorbi in numele partidului pe urmatoarele sase luni  este un gest firesc si are ca scop repunerea lui pe sinele partidului care da astfel semne ca a renuntat la artificiile antidemocratice, acceptand sa-si conserve energiile pentru momentul alegerilor- anticipate sau alegeri la termen.

Un comentariu:

  1. Bine ai revenit!Foarte corect articolul,am insa o corecție,cred ca mogulii vor sa-l suspende pe Basescu conform art.95 din constituție,dar le trebuie majoritatea in parlament(și nu o au)plus avizul Curții Constituționale.(greu de obținut in momentul de fața)Totuși nu ințeleg cum PSD nu se descotorosește de Adrian Nastase,de departe cel mai patat dintre liderii partidului.Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.