duminică, 8 august 2010

Practici securiste la Primaria Braila: adresele lasate de oameni pentru sterilizarea cainilor devin puncte de exterminare

Simuland ca aplica programul de steriliziare, Primaria Braila, cu ajutorul DAGL si APAM Horez, continua practicile care duc la devalizarea bugetului local si la perpetuarea problemelor pe care le creaza inmultirea necontrolata a maidanezilor.
Practic, brailenii sunt pacaliti cu nerusinare. Ei sunt invitati sa se programeze la Primarie pentru sterilizari, unde isi dau adresa, dupa care hingherii sunt trimisi sa ridice animalele care primesc tratamentul lui Horez: exterminarea! Dupa cum am spus de aproape trei ani, de cand scriu despre acest subiect, exterminarea maidanezilor este cea mai comoda solutie prin care Primaria nu da socoteala pentru banii cheltuiti- sumele sunt enorme si se ridica la sute de mii de euro pe an. Pe langa cruzimea fata de animale, responsabilii din administratia publica coordonati de primarul Aurel Simionescu, care se incapataneaza sa nu inteleaga aceasta problema, se fac vinovati de inmultirea necontrolata a maidanezilor, dar si cruzime fata de animale. Pur si simplu, in calitate de primar al unui oras nu poti tolera la nesfarsit asa ceva si nici nu-i poti considera dusmani personali pe oamenii normali, care refuza chinuirea animalelor si cer masuri rezonabile.
Brailenii au remarcat faptul ca in ultimele zile, hingherii au ridicat cainii exact de la adresele pe care le-au lasat la Primarie, unde au facut programari pentru sterilizare.
"Si la mine, in zona pe Garii -I.C. BRatianu, au fost hingherii pe 4 august si au luat cainii", imi scrie o brailenaca.
"Acum vin insotiti de tipul de la DAGL, Parlog care se ocupa cu programarea pentru sterilizari.Se dezinformeaza in continuare masiv.O colega a dat telefon dimineata la DAGL sa faca programare pentru sterilizare si i s-a zis de acolo ca Parlog e la adunat caini si s-a revina dupa ora 10.Oamenii trebuie informati privind procedura pentru sterilizare prin programare la DAGL", a mai precizat alt iubitor de animale.
Reamintesc faptul ca la 31.8.2010 expira contractul lui Horez. Cu toate acestea, hingherii continua sa impuste si sa adune ciini nestingherit.
O alta cititoare a blogului mi-a trimis urmatorul mesaj: "M-a sunat azi, 6 august 2010, o femeie in virsta plingind. Hingherii au luat ciini din zona scolii 28, femeia a descris masina hingherilor cu Hor si 2 insi care tranchilizau ciinii. Oamenii au protestat, nu i-a ascultat nimeni. Doua cateluse fusesera programate la castrare pe 20 august si nu pe banii primariei, ca acolo oamenii sint tratati cu dispret. Ca si cum ar cere pomana de la Primarie.Oamenii povestesc ca suna la primarie sa intrebe de castrarile primariei, cum se procedeaza, iar cei de acolo le spun: sa castrati ciini de pe strada? lasati-i, doamna, ca n-avem bani de cheltuit cu ciinii de pe strada.Bine ca au in schimb miliarde pentru infractorul recidivist Horez! Pe criza asta, de unde sa mai fure daca nu de la ciini? In schimb, ziarele brailene sint pline de minciunile Primariei, ca ei au program de sterilizare dar nu se duc 'iubitorii de animale' sa castreze ciini.
Oameni fara Dumnezeu, primar fara Dumnezeu. N-au bani sa sterilizeze ciini, au bani sa omoare".

5 comentarii:

  1. Au fost luate si catele din piata concordiei,exact in acelasi imprejurari,doamna care se programase sa sterilizeze nu a mai avut ce...Si la scoala 31 au fost luati caini,mintindu-se ca vor fi vaccinati antirabic si vor fi adusi inapoi.Sa nu uitam ca a fost si festivalul Darclee,iar divei de mahala nu ii plac cainii...Am auzit si un caz de acum citeva luni in care hingherii au luat din Vidin si pisici tranchilizate din greseala,odata cu cainii.Nu stiu daca exista pedeapsa pe lumea asta pentru ei,se imbolnavesc oameni de inima cind vad cum ii aduna hingherii sau cum sint tinuti in asa zisul adapost.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest asa zis program de sterilizare a cainilor cu decontara de catre primarie este cea mai mare tampenie pe care am vazut-o.Este facuta sa cheltuiasca aiurea banul public si sa compromita ,de fapt,ideea de sterilizare.Eu am vrut sa vad cum decurge acest program.Am sterilizat catelusa pechineza pe care am gasit-o abandonata pe strada .Sterilizarea ,de fapt se face la cabinetul d-rului Popescu.Pentru ca ceilalti medici veterinari nu fac decat o sterilizare pe saptamana.La d-rul Popescu eram programati si 2 la aceeasi ora.Nu discut despre amabilitatea celor de acolo.Sub orice critica.mentionez ca un tinerel de acolo stie ca,caine comunitar ,este numai caine care nu e de rasa.Desi am insistat,catelusa fiind mica,sa nu i se puna ditamai crotalul de vitel(urmand sa-l pastrez langa carnet,pentru a dovedi ,la o adica,ca a fost sterilizata),i s-a aplicat acel instrument de tortura,exact in baza urechii,ceea ce ,timp de 10 zile ,pana cand am fost sa-i scot atele i-a creat un adevarat chin.Am filmat-o si i-am facut poze.Cand i-am scos-o ,foarte gre,la alt medic veterinat,era o infectie ingrozitoare dedesubt si o ditamai gaura.Am facut poze pentru a le folosi,la un moment dat,in instanta.Ce suferinte or fi indurand celelalte animalute crotaliate in acest mod?!Pe carnet i s-a aplicat si timbru de deparazitare intestinala,desi aceasta nu i s-a facut.Sa se uite d-na Ciocan pe programul de sterilizare pe care i l-am pus la dispozitie si sa inteleaga ,comparand cele doua programe,cel propus de mine si cel aplicat de dansa,care este diferenta de inteligenta dintre noi doua.Si sa inteleaga de ce tara asta merge in directia in care merge:pentru ca in functii sunt cei ca dansa si nu cei ca mine.Iar cei ca dansa nu au bunul simt macar sa tina cont de parerea celor ca mine.Voi face o plangere la DNA si despre modul in care primarul si viceprimarita isi bat joc de banul public,desi li s-a pus la dispozitie variante ca sa n-o faca.Si odata starnit rahatul ,stimabvililor edili,a celui legat de Horez,va asigur ca o sa puta mai tare ca cel de la Caruz.Abia astept sa pun la dipozitia judecatorilor filmuletele si pozele facute pe cainele sterilizat prin acest program"inteligent".In America va alegeati cu ceva amenzi usturatoare si ceva ani de "vacanta".Cernat Aurelia

    RăspundețiȘtergere
  3. Mira din Toronto Canada10 august 2010 la 19:56

    veniti toti iubitorii de animale din Braila pe Facebook...si alaturati-va grupului ALIANTA ROMANA PENTRU PROTECTIA SI DREPTURILE ANIMALELOR...numai uniti cu mii si mii din tara si cu mii si mii din strainatate putem rezolva, incet, dar sigur probleme...
    Numele meu este Mira Iordanescu, asa sant si pe FB, am peste 3000 de prieteni din toata lumea. ca sa se stie ca se trimit ZILNIC toate informatiile cu ororrile din Romania la TOTI membrii parlamentului european...va veni ziua acadentei pentru toti criminalii ...de rand sau "alesi"...

    RăspundețiȘtergere
  4. Numai o minte bolnava putea sa inventeze crotalele acelea. Nu e nevoie de o ditamai bocata de cauciuc sau plastic ce-o fi sa treci un numar. Niste idioti. Ar trebui sa li se aplice si lor asa ceva ca sa vada cum e. Dani

    RăspundețiȘtergere
  5. Dementilor. Cu handicapati ca voi nu mai scapam niciodata de caini. In loc sa stati si sa va plangeti pe aici, mai bine ati realiza ca tb facuta treaba asta odata si odata, in numele sigurantei noastre si a copiilor nostri din Braila. Nu mai puneti piedici. Este pentru binele nostru comun. V-am criticat, acum va voi saluta cu respect. Numai bine.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.