marți, 31 august 2010

Giana sau Necula, Boboc sau Danaila- alte papusi, aceleasi sfori

*Consilierii braileni l-au intrecut pe Caragiale* Ei au votat schimbarea Gianei si a lui Necula, dar n-au intrebat de ce si nici cu cine* Culmea ironiei, PSD si PNL Braila ii transforma pe PDL-isti in victime politice* Prefectul Dumitru Popa si Daniela Vasioiu, noua lui sefa  de cabinet, trebuie sa descurce itele incurcate la filatura GBS-VV*

Respectand intelegerea politica dintre partide, consilierii PNL si PSD din CLM  si CJ au aprobat proiectele de hotarare privind "schimbarea", respectiv "eliberarea din functie" a viceprimarului Stanel Necula si a vicepresedintei Giana Patrascu, ambii de la PDL.
Cele doua proiecte, desi sunt formulate diferit (ceea ce pune sub semnul intrebarii legalitatea lor), vizeaza de fapt un singur lucru: indepartarea portocaliilor din functiile importante pe care le detin la nivelul administratiei publice locale, ca si cum acestia ar fi incurcat in vreun fel deciziile primarului sau ale presedintelui CJ.
Aproband o hotarare traznita (aceasta nu are o motivatie, cum ar fi fost firesc),14 consilieri locali liberali si pesedisti au reusit sa sfideze nu  numai legea, dar si logica, demonstrand -daca mai era nevoie- ca reprezinta doar o gasca conectata la acelasi creier.  Ei  au votat schimbarea, nu si cu cine il schimba pe discretul viceprimar pedelist. E adevarat ca Stanel Necula nu s-a facut remarcat in perioada de subordonare fata de primarul Simionescu, dar a-l schimba din aceasta functie doar pentru a-l inlocui cu alta papusa aflata pe sfori doveste din partea artizanilor acestei manevre ca putin le pasa de interesul cetateanului sau al orasului. De fapt, intersul este sa-i faca vizibili pe liberalii Boboc si Danaila, care au ambitii mari la alegerile viitoare. Din fericire pentru oras, doar ambitiile lor sunt mari, nu si potentialul. Din punctul meu de vedere, ca e viceprimar Necula sau Danaila (N.N.-Alexandru, tanar consilier PNL) reprezinta fix acelasi lucru cata vreme mentalitatea si anvergura oamenilor pusi sa conduca raman aceleasi, la fel si motivul pentru care se  muta  pionii pe tabla de sah.
La CJ, lucrurile sunt putin mai complicate intrucat "eliberarea din functie" a Gianei Patrascu are o conotatie punitiva. Cred ca multi dintre cei care urmaresc ce se intampla in politica locala ar fi curiosi sa stie CU CE si CUI a gresit Giana, mai ales ca unui personaj care nu face nimic este cam greu sa-i reprosezi ca a comis erori.
Desi doar 21 de consilieri au aprobat eliberarea ei din functie, din minimul necesar de 22, proiectul a fost considerat adoptat, ceea ce muta tot acest joc in curtea prefectului Dumitru Popa, sustinut de PDL si consiliat de Daniela Vasioiu, o persoana cu foarte multa experienta in astfel de probleme (fara niciun fel de ironie).
Daca Giana si Necula au tot interesul sa-si apere posturile si sa conteste hotararile cusute cu ata de la filatura purtand marca GBS-VV, ramane de vazut daca si Prefectura Braila le va ataca in Contenciosul Adminitrativ. Teoretic, ar trebui sa o faca, daca nu cumva si-or fi adus contributia la adoptarea celor doua hotarari chiar si o parte din consilierii PDL.

Un comentariu:

  1. ce zici tu aici e utopie curata
    de unde oameni alti oameni?
    toti sunt la fel. un om serios isi vede de meseria si de familia lui. nu se baga in mocirla lor si nici nu accepta sa fie sluga nimanui.
    ii vezi pe strada sau la televizor cat de cinstiti pretind ca sunt, cand ei sunt biete animale dresate care stau frumos in sir de teama ca nu-si mai primesc portia.
    asta a ajuns braila sub acesti oameni de nimic.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.