luni, 16 august 2010

Sa radem la TV cu PDL-istul Constantin Dumitriu

Marturisesc ca pedelistul Constantin Dumitriu mi-a devenit simpatic. L-am vazut acum cateva minute intr-o emisiune din data de 4 august difuzata in reluare pe un fel de post TV specializat in promovarea imaginii de VJ-karaoke a lui Stancu-Voda si recunosc ca m-a cucerit. Unui om care te face sa razi in hohote pe vremurile astea posomorate merita sa i se ierte toate pacatele.
Pentru pacatul ispasit prin exilarea de la Galati sa reformeze PDL Braila, Dumitriu a chinuit-o pe biata moderatoare jumatate de emisiune, incercand sa-i demonstreze cat e el de brailean. Tanara nu parea ca-i pasa prea tare ce scrie in certificatul lui de nastere, unde isi tine copilul si cate zile pe saptamana si le petrece la Braila, si incerca sa expedieze subiectul. Perseverent, Dumitriu, pentru a-si sustine demonstratia despre origine, celebritate si valoare, nu s-a lasat pagubas. El a recurs la invocarea  unor personalitati nascute pe aceste meleaguri- Panait Istrati, Fanus Neagu si Dan Chisu, comparatia cu acesta din urma bagand-o complet in ceata pe biata fata, care nu pricepea si basta ce are invitatul in comun cu acel Chisu, nume care nu-i spunea nimic. Bine ca Dumitriu s-a oprit aici si nu a mai facut si alte analogii- Jean Moscopol, Johnny Raducanu sau Nae Ionescu, de exemplu - ca era deja prea mult. Si pentru el, dar mai ales pentru ea, de prea multa bulversare tanara incepand sa manifeste erori in programul de protectie instalat pentru apararea colegului de divertisment tv, Gheorghe Bunea Stancu, in reprizele cand Dumitriu mai scapa si cate o  referire la celelalte talentele  ale lui Voda.
Si ca sa sublinieze aceasta idee a valorii ce depaseste granitele Brailei si cucereste lumea, pentru a se intoarce si a-si pune pentru totdeauna amprenta asupra locului natal, Dumitriu a marturisit ca a adus si un jurnalist de la Galati, un prieten, desigur, care sa ridice aceasta problema la partid, in cadrul unei conferinte de presa. Numai ca prietenul a fost atat de subtil in incercarea lui de a-l reda pe Dumitriu Brailei incat ar fi declansat si el hohote de ras in randul colegilor de partid si ziaristilor braileni, satui de obiceiul politicienilor de a cara dupa ei condeieri galateni, extrem de saritori cand sunt rugati sa ajute sau sa incurce, dupa caz, diseminarea unor mesaje si care, in mod evident, obtin un efect nedorit tocmai din cauza linguselilor programate. Ziaristul serviabil din vecini ar fi spus ca el il simte pe Dumitriu mai degraba galatean, ceea ce s-a transformat intr-o poanta de zile mari pentru auditoriul brailean, caruia nu i se  facuse reglajul fin. Mai bine se abtinea sa spuna si asta pentru ca a confirmat, daca mai era nevoie, ca legaturile lui cu Galati sunt mult mai puternice decat cele cu locul de bastina, unde are nevoie de martori galateni sa se reafirme.
Revenind la emisiunea noastra, vazand cum timpul zboara si fata bate apa in piua, storcandu-si din greu memoria pentru a-l combate cu realizarile lui Stancu (misiune imposibila, de altfel caci nici Dumnezeu nu cere de unde nu-i), Dumitriu a grabit-o sa treaca la celelalte teme, clarificand astfel de ce s-a cerut el la emisiune: si-a subliniat originea braileana, l-a incondeiat senin pe Voda, caruia i-a reprosat ca e lacom si a umplut Braila cu fini pusi in diferite posturi, de parca nu el este prietenul de-o viata al finului Radulescu,omul de afaceri uns director la Renel, si s-a pus bine pe langa deputatii Badalan si Balcan, dar si pe langa senatorul Cibu (!?), laudandu-i la tv. Ce-i drept, ajuns in partea aceasta de emisiune a intampinat ceva probleme, dar a cazut rapid cortina, spre norocul lui si spre marea usurare a fetei, incurcata si de o legatura telefonica taiata nepoliticos si jenant, in care un brailean spunea ceva despre efectele guvernarii portocalii si despre un pirat sef peste partidul reformat de Dumitriu la Braila. Nici ca se putea ceva mai potrivit  in loc de concluzie la improvizatia televizata si la mesajele pline de candoare transmise de Dumitriu, vizibil dezamagit ca din toata stradania lui "anumiti brailenii asta vor sa inteleaga". Poate cu aceasta ocazie inteleg si Dumitriu, si toti ceilalti politicieni care isi inchipuie ca pot domina opinia publica, ca modul in care te prezinti publicului, canalele alese pentru comunicare si comunicarea in sine nu sunt la indemana oricui, oricat de instruiti si binecrescuti ar fi.

Un comentariu:

  1. cu asa figuri vesele, stancu poa sa rada toata braila ca nu are cine sa-l de-a la o parte.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.