marți, 1 martie 2011

Contestand impunerea unor accize de 6 mld lei, Carligea a facut presiuni pentru schimbari la vama Braila

My Great Web page
*Ex-subprefectul PDL spune ca a apelat la justitie* Vama Braila a impus plata a 6 miliarde de lei in urma unui control din 2010 si de atunci se fac presiuni pentru inlocuirea directorului adjunct, Adriana Dragan* Fostul sef al SRI, Anton Smadu,  reprezinta interesele  unei firme dubioase, cu care Carligea este intr-o relatie de afaceri si care a sponsorizat campania lui Crin Antonescu* Carligea considera asocierea numelui sau cu a lui Smadu "rauvoitoare"*
Pentru ca uriasul scandal de coruptie din vami si implicarea evidenta a politicului sunt subiecte tabu pentru presa braileana, BrailaNews incearca sa se apropie de aceste teme, pornind de la interpelarea deputatului PSD Valer Marian adresata sefului ANAF, Sorin Blejnar. Printre problemele ridicate de primul se numara si activitatile unor firme ca DG Petrol SRL, firma care a finantat campania presedintelui PNL Crin Antonescu si care este in atentia procurorilor pentru diverse ilegalitati. De ce ne-ar interesa pe noi, brailenii, DG Petrol? Pentru ca are punct de lucru la Braila, unde a inchiriat un terminal, de el ocupandu-se fostul sef al SRI Anton Smadu (trecut in rezerva pentru ca a facut politie politica), de unde Carligea face aprovizionarea cu carburanti. Potrivit unui reportaj difuzat de Antena3, totul se desfasoara sub protectia deputatului PDL Eugen Badalan. Carligea spune ca nu are niciun fel de relatie cu Smadu, relatiile sale cu DG Petrol existand doar la nivelul conducerii centrale a firmei.
DG Petrol SRL îl are ca administrator pe Niculae Ionescu, firma fiind deţinută de două off-shore-uri (recunoasteti, cu siguranta, metoda Vantu), cu sediul în paradisul fiscal din Insulele Virgine Britanice: Abilo LTD, cu sediul în Tortola, cu 90% din acţiunile SG Petrol şi Real Oil Development Inc. Mare. Ea este controlată de omul de afaceri Dan Igniska. Firma este implicata intr-o evaziune fiscala de proportii, motiv pentru care a intrat in atentia DNA. Comisarii Gărzii Financiare au trimis către DNA un dosar de evaziune fiscală în valoare de 22 de milioane de lei referitor la firma DG Petrol, furnizor de carburanţi. Aceasta furniza combustibil firmelor-fantomă care nu mai plăteau TVA. De asemenea, compania finanţatoare a campaniei electorale a lui Crin Antonescu este bănuită că face parte dintr-un grup infrac­ţional care a constituit lanţuri comerciale fictive cu scopul fraudării bugetului de stat. Procurorii DIICOT şi ai DNA sunt acum pe firul afacerii şi investighează cazul, iar societatea este în stare de insolvenţă.
Firma care l-a sponsorizat pe Crin Antonescu, DG Petrol SRL, cu sediul în Bucureşti, specializată în distribuţia şi transportul de produse petroliere, este abonată si la licitaţii publice cu terenuri in Constanta
Pentru a intimida conducerea vamii Braila, sa stea departe, fostul subprefect Florin Carligea a facut presiuni asupra conducerii PDL, in special asupra lui Constantin Dumitriu, pentru a-i fi retras sprijinul politic Adrianei Dragan, directorul adjunct al vamii. Aceasta a facut, in 2010, un control la SC Comision Trade, firma prin care Carligea se regaseste il legatura cu DG PETROL si, ca urmare a neregulilor constatate, a stabilit in sarcina societatii accize in valoare de 6 miliarde de lei. 
Contrariat de aceste informatii, Florin Carligea a precizat ca a achitat suma respectiva de doua ori: la DG Petrol si la vama, subliniind ca daca nu ar fi fost platite accizele, marfa nu ar fi iesit din terminal si ca functionarii vamali, incheind procese verbale fara discernamant doar pentru a-si incasa stimulentele, se fac responsabili de decapitalizarea agentilor economici.
Acesta nu este singura situatie de neplata a accizelor descoperita de vama Braila, sub conducerea Adrianei Dragan. BrailaNews va incerca sa prezinte intr-o postare viitoare un alt caz prin care bugetul de stat a fost prejudiciat, de data aceasta cu o suma uriasa, cu complicitatea unor functionari publici direct implicati in activitatile de control. 
Cat priveste acuzatiile ca a facut presiuni pentru schimbarea Adrianei Dragan, numita la vama cu sustinerea initiala a PSD, fostul subprefect a promis ca va lamuri aceasta situatie.

13 comentarii:

  1. Dna Adriana Dragan a avut un rol si in cazul fara precedent in Baroul brailean: un avocat a fost incatusat si dus la sediul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati , banuit ca ar fi intermediat tentativa de mituire a unui functionar al Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Braila. In acest dosar a fost deja arestat Ioan Marta, administrator al SC Euroil SRL Braila, prins in flagrant cand incerca sa-l mituiasca pe angajatul statului cu suma de 13.000 Ron.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://licitatiipublice.clubafaceri.ro/licitatiihot/comision+trade+s.r.l./

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai trag concluzia ca Blejnar nu este atat de corupt cum zic unii pe la TV din moment ce din 2010 nu a schimbat-o de Dragan...Despre aceasta doamna numai de bine din moment ce nu face parte din categoria coruptilor.Felicitari celor care au promovat-o.felicitari si dansei si s-o tina tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aura,

    Este adevarat ceea ce s-a scris la primul comentariu. In completare pot sa iti spun ca mita i-a fost oferita dnei Adriana Dragan exact la momentul controlului si aceasta a pus mana pe telefon si a facut denuntul. Culmea, unii dintre vamesi au acuzat-o ca daca nu voia sa ia banii macar putea sa aiba "bunul simt" sa nu-l "dea in gat"...trage si tu concluziile despre acei vamesi...

    RăspundețiȘtergere
  5. Vama Braila a avut rezultate foarte bune cat a fost condusa de Popescu (sustinut de PDL) si Dragan (sustinuta de PSD si apoi de PDL).
    De cand a venit Stefan Dumitrel (sustinut de PNL) nu face decat sa traga frana de mana si sa ii puna piedici lui Dragan, oricum el e varza si e depasit de situatie.
    PDL Braila daca ar vrea sa se scoata ar trebui sa il aduca inapoi pe Popescu.

    RăspundețiȘtergere
  6. fac parte dintre acei slujbasi din vama care nu are party-priuri cu nimeni dar ce se intampla acum la vama nu-i decat rezultatul tehnicii de a conduce a lui Dumi adica dezbina si stapaneste. ce nu-si da el seama e ca lingaii de langa el sunt tot aia care l-au hulit cand nu mai era director si care ling pentru propriul interes. dar poate se gandeste ca cine seamana vant culege furtuna iar daca va fi furtuna Adriana va rezista pentru ca e fata desteapta si a dovedit ca este corecta fata de toti insa lingaii de langa el il vor trada imediat. Dumi mai stie si ca toate demersurile pe care le-a facut impotriva ei incep sa se intoarca impotriva lui numai ca inca nu s-a convins ca Adriana nu e Gabi Ene ca sa ii mearga. cativa din vama stiu bine toate astea si la ce ma refer.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cine stie?...poate in curand vom vedea pe la Antena 3 sau Realitatea noutati despre domnul director al Vamii Braila si cativa vamesi (DNA stie!!!)

    RăspundețiȘtergere
  8. sa-i spuna cineva doamnei (?!) Adriana ca un articol si niste comentarii auto-pupincuriste postate pe un site obscur nu schimba decizia DNA in ceea ce o priveste. zgircitu stie...

    RăspundețiȘtergere
  9. machidoane, da`de ce nu ii spui tu si postezi p-aici?iti tataie k se clatina scaunul lui tati si te executa sefuleasa k te ocupi cu frecatul mentei?pune ma, osul la munca si lasa figurile.vezi k de la DNA a luat NUP k nu ia cascavalu`,da` tu crezi k il iei?stai naibii in bank ta k nu esti al mai cinstit dintre cinstiti.ce n-ai stat pe c...l tau acasa azi cand ai auzit k a venit control de la Bucale, iti tataie? se hatana, se hatana...tati,tati,ajutooooooooooooooor

    RăspundețiȘtergere
  10. Stimata dna COSTEA
    prima regula in jurnalism este sa verificati informatia din cel putin trei surse
    dar in acest caz se pare ca ati preluat doar din o singura sursa -dna Dragan
    cit despre comentariile la acest articol
    sunt de un penibil absolut
    sunt postari ale unor oameni(om) fara coloana vertebrala

    RăspundețiȘtergere
  11. La fotbal, la politica si, mai nou, la jurnalism pretind multi ca se pricep. Sursele unui articol pot fi identificabile sau pot fi protejate. Nu este obligatorie mentionarea lor, cata vreme informatia este asumata de autorul articolului, ceea ce se intampla si in cazul de fata, in care toate faptele invocate s-au petrecut. Interpretarea lor depinde de fiecare care cunoaste cate ceva despre tema articolului.
    Cat despre cei care posteaza comentarii, nici eu nici dvs nu suntem in masura sa vorbim despre caracterul lor. Oricine are dreptul la opinie.

    RăspundețiȘtergere
  12. Si iata ce a deranjat cel mai tare in tabara lui Sorin Blejnar, al carui pion de baza se dovedeste a fi acum Vasile Marica: "Al doilea sistem e sistemul cu accizele si de interior, nu la frontiere. E prin protectia anumitor firme. E destul de simplu de evitat. Nu te duci in control. Nu vorbim de un tir-doua, vorbim de garnituri. E suficient sa fie 10 agenti economici care sa invarta bani cat ceilalti agenti din Romania. Ei trebuie sa nu fie controlati, ori controlul nu vede tocmai problemele. E bifat controlul, spun ca am constatat chestii marunte si cele mai importante nu s-au vazut", a spus Vasile Lincu.

    RăspundețiȘtergere
  13. intamplator am citit acest reportaj si nu mica mi-a fost mirarea sa citesc si despre Dragan Adriana,angajata vamii Braila,cea corecta care face dreptate peste tot,dar care nu-si afiseaza imaginea adevarata , exact cum scria si mai sus tot un anonim ,despre relatia ei cu interlopii mai exact cu sgarcitu,oare cine nu o cunoaste pe aceasta ? noi baietii o cunoastem foarte bine,informati-va inainte sa comentati.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.