marți, 8 martie 2011

Lista lui Dumitriu anunta marea epurare a directorilor

Pentru ca nu mai au control asupra propriilor oameni, pedelistii au gasit o metoda sa scape de cei care nu mai raspund comenzilor politice. Sau care nu-si "platesc cotizatia la partid", ca sa folosim formula consacrata de deputatul Viorel Balcan.
Sub pretextul oferit de premierul Boc, anume ca directorii de deconcentrate vor fi evaluati in urmatoarele sase luni si obligati sa dea concurs, la PDL Braila s-a intocmit o lista cu directorii indezirabili. Pe ea se regasesc directori PDL care au fost numiti cu sustinerea vechii garzi a portocaliilor, dar si altii care sunt sprijiniti de alte partide. Potrivit informatiilor BrailaNews, lista a fost intocmita de tripleta Dumitriu-Badalan-Balcan iar institutiile vizate pentru schimbari ar fi Directia de Finante (gasiti la acest link motivul pentru care Deca a cazut in dizgratie), Directia Agricola, Agentia de Prestatii Sociale, Casa de Pensii, APIA etc.
Desi si-a comandat interviu la ziar, sa ne anunte ca va candida la CJ impotriva lui Stancu, Constantin Dumitriu nu sufla o vorba despre marea epurare pe care o pregateste.
PS. Desi ultimele mele incercari de a-i lua  un punct de vedere sefului PDL cu privire la subiectele pe care le-am abordat si care priveau organizatia s-au soldat cu un esec, Dumitriu a avut o reactie la acest articol. El a negat ca ar exista o asemenea lista si a precizat ca cei care sustin existenta ei sunt persoane care, cel mai probabil, "isi pregatesc terenul pentru situatia in care vor pica la concurs". De asemenea, Constantin Dumitriu si-a cerut scuze pentru mesajul postat mai jos de Biroul de presa al PDL si a negat ca ar fi validat acest "comunicat", pe care ma abtin sa-l calific, dar care arata cum functioneaza partidul si cu ce fel de oameni intentioneaza PDL Braila sa abordeze transmiterea mesajelor catre public in anul electoral 2012.

34 de comentarii:

  1. Schimbarile vizate se impuneau de multa vreme...mai putin la Finante! Si pot sa si sustinpunctul de vedere dar nu e cazul acum.
    La Directia Agricola, Agentia de Prestatii Sociale, Casa de Pensii, APIA este o leneveala de mama mama. Traiesc aia de acolo ca soarecele pe sacul cu malai la moara. Nu fac nimic si se vaita ca au mult de munca...Ala, Enache de la Pensii, inca lucreaza cu mana ( sa nu intelegeti grestit). Da, lucreaza cu mana la recalcularea pensiilor in vreme ce in tara casele de pensii au programe de calculator, mai au putin si tremina dosarele de recalculare...la Enache se vor termina prin iunie, dar el ii linisteste pe pensiorai ca : vor lua atunci toti banii... Bravo ma doritorule de europarlamentar ce ai vrut sa fii!
    Daca te da badalan afara nu-i nicio paguba-n ciuperci. Sa-l aduca pe Sanpetru, un adevarat specialist in pensii si pensionari. Ca el sunt putin in tara asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aura, pentru tine de 8 martie, cele mai alese ganduri. Primavara sa-ti mangaie chipul si sa te tina mereu tanara si frumosa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc. O primavara frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  4. cele mai frumoase ganduri de 8 martie. la multi ani

    RăspundețiȘtergere
  5. Birou de presa PDL Braila8 martie 2011 la 15:43

    Stimata doamna,
    Apreciem dorinta dumneavoastra de a fi un freelancer autohton recunoscut. Din pacate “cercetarile”dumneavoastra
    intreprinse prin fel de fel de alcovuri sau buduaruri conduc aceasta indeletnicire catre un mercenariat de joasa speta care ridica mari semne de intrebare asupra profesionalismului pe care-l invederati tot timpul. In acest context, apreciem in mod oficial ca
    intreprindeti o actiune de vendeta impotriva organizatie noastre inventand in fiecare saptamana cate o poveste cu care incercati sa manipulati cititorii dumneavoastra.
    Va cerem public fie sa dovediti cele spuse de d-voastra in articolul"Listele lui Dumitriu " , fie sa va cereti scuze pentru faptul ca va permiteti sa fabulati, in mod repetat, in articolele d-voastra, in care i-i alegeti drept tinta pe membrii organizatiei noastre.
    Biroul de Presa al PDL Braila

    RăspundețiȘtergere
  6. Am validat punctul de vedere al anonimului birou de presa al PDL, dar constat un mod de adresare care nu face cinste nici macar unui om obsinuit, cu atat mai putin unui partid care pretinde sa primeasca voturi de la electorat. Chiar daca acest "comunicat" contine un atac mojicesc la adresa mea, as fi preferat sa fie semnat. Sper cu toata sinceritatea ca el sa nu fie redactat de seful organizatiei, Constantin Dumitriu, cel care doreste sa candideze impotriva lui Stancu la CJ. Daca el este totusi autorul curajos al comunicatului de presa al PDL, nu face decat sa arate negru pe alb ca nu este nicio diferenta intre el si persoana pe care o critica in interviuri aranjate la ziar.

    RăspundețiȘtergere
  7. De ziua femeii, toate cele bune si un soare luminos in suflet, aducator de speranta si de mai bine.

    Oana

    RăspundețiȘtergere
  8. @Oana,
    cele mai bune urari si tie! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  9. o adunatura de golani. ce sa ceri de la piticu si titiu si cauciuc? astia nu au jena nu au obraz nu au nimic. este cea mai clara dovada ca pdl braila a ajuns pe mana unor oameni de proasta factura.

    RăspundețiȘtergere
  10. Biroul de Presa al PDL Braila8 martie 2011 la 18:00

    Doamna Aura Costea,
      Institutia Biroului de Presa al unei organizatii de partid nu se confunda cu Presedintele acesteia.
     Nu am intentionat cu nici un cavant sa va jignim ci mai degraba sa ne pozitionam in antiteza fata de acuzele pe care indirect ni le aduceti noua, Organizatie Judetene PDL Braila si in mod direct Presedintelui acesteia D-nul Constatin Dumitriu.
     Niciodata nu s-a pus problema unei „epurari” a directorilor, asa cum scrieti dumneavoastra . Singurele criterii pentru sustinerea acestora fiind cele legate de performanta profesionala si manageriala.
    Atacurile la adresa Organizatiei noastre le consideram nedrepte si putem specula pe marginea surselor d-voatra, atata timp cat ele nu sunt specificate.  
     Ideea unei asa zise "liste a lui Dumitriu" va apartine in totalitate. Deasemenea eu , purtatorul de cuvant al PDL Braila , Adrian Staicu imi asum cele scrise anterior in numele Biroului de Presa al PDL Braila. Ma astept ca si dumneavoastra sa va asumati veridicitatea articolelor dumneavoastra si sa ne probati acuzele aduse.
     
    Cu consideratie pentru dumneavoatra ca persoana
     
    Purtator de Cuvant al PDL Braila
    Adrian Staicu
     

    RăspundețiȘtergere
  11. @Adrian Staicu, Biroul de presa al PDL
    Aveam o alta impresie despre dumneavoastra, pentru ca sunteti o persoana din aceeasi generatie ca si mine si nu m-as fi asteptat niciodata sa abordati o controversa pe tema existentei sau inexistentei unei liste intr-o maniera identica cu metodele securiste de denigrare si atat atat de degradanta pt dvs. Ca jurnalist, eu nu sunt obligata sa imi dezvalui sursele, dar va asigur ca cel putin trei dintre directorii vizati au confirmat cele scrise de mine. Pe de alta parte, am toata aprecierea pentru sinceritatea presedintelui PDL Braila, Constantin Dumitriu, care s-a tinut de cuvant si v-a facut sa va asumati mojiciile. Ma bucur ca partidul a avut puterea sa separe bobul de neghina. As vrea sa cred ca in situatia creata, dvs, personal, in calitate de comunicator, ati inteles ca atacurile la persoana nu fac cinste nici institutiei, nici celui care le profereaza. Cat despre ce ati scris la adresa mea, contrazice "consideratia" pe care mi-o acordati, in comentariul de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  12. frumos blog ,pacat ca are trafic...

    RăspundețiȘtergere
  13. toata stima ca nu ai dat amploare nesimtirii lui staicu. unii nu se pot cizela nici daca se mai nasc odata. pe el atat l-a dus mintea. mergi pe drumul tau si scormoneste-i ca pana acum.
    un cititor care apreciaza efortul tau.

    RăspundețiȘtergere
  14. de acord cu cine a postat mai sus. dar ceva ceva nu e in regula. toti ziaristii abia asteapta o ocazie ca asta sa se autovictimizeze si sa faca putin circ. ma intreb de ce autoarea nu a facut-o.dupa mine a dat-o la pace cu titiu.

    RăspundețiȘtergere
  15. Constat cu tristete ca prea putini oameni au exercitiul dialogului, respectul fata de opiniile contrare. Si ma putini inteleg ce inseamna un schimb de opinii si pozitionarea civilizata fata de o tema de discutie.
    Insa prea multi sunt atinsi de paranoia.

    RăspundețiȘtergere
  16. EU DIN TOATA DISCUTIA ASTA INTELEG CA DUMITRIU ADMITE CA UNII ISI VOR PIERDE POSTURILE. SI ATUNCI DE CE ATATA SCANDAL? AURA COSTEA A SCRIS ADEVARUL.

    RăspundețiȘtergere
  17. Si de ce nu intelegeti ca mai trebuie schimbati unii imbuibati? Au cam ruginit in scaune nefacnd nimic ... adevarat, trebuie facuta o lista de catre sef, si cred ca exista...dar trebuie pusi in loc oameni d e valoare nu indivizi plecati dupa capatuiala avnd ca stuidii ...maximum bacalaureatul ... si se dau absolventi de facultati...aviz aluia care este in functie si inca nu a spus adevarul despre studiile sale...

    RăspundețiȘtergere
  18. La multi ani,Aura Costea,de ziua femeii!.
    Verticalitatea se obtine printr-un exercitiu indelungat de cinste si profesionalism,din pacate,multi n-au inteles acest lucru elementar.
    Cred ca faci o greseala lasandu-te antrenata,in a da raspunsuri, creindu-se falsa impresie ca punctul lor de vedre e important.

    RăspundețiȘtergere
  19. pare mai mult un can can ieftin...

    RăspundețiȘtergere
  20. @bigbad
    O primavara frumoasa! Eu consider ca e important sa vorbim unii cu ceilalti si nu sa ne purtam ca niste autisti, fiecare in lumea lui, considerand ca suntem posesorii adevarului absolut. Este dreptul lor sa se apere, al meu sa preiau aceasta problema de la cei care se tem ca vor fi victimele unor abuzuri si sa o fac publica, si al cititorilor sa traga concluzii. Toate punctele de vedere se pot regasi intr-un dialog civilizat, si tocmai acest exercitiu il incerc pe blogul meu. As vrea sa cred ca vor fi in stare sa treaca de la politica injuriilor la politica argumentelor.

    RăspundețiȘtergere
  21. @bigbad ,eu nu vad de ce altii fac greseala de a posta aici ,aici ma refer la partide,nu pot sa-mi dau seama cum a ajuns un blog sa fie important pentru edilii Brailei ...Cat despre profesionalismul "ziaristei",mai ramane de discutat !

    RăspundețiȘtergere
  22. @Anonim,
    as prefera ca persoana care pune in discutie profesionalismul "ziaristei" sa argumenteze ce are a-i reprosa. Acest blog nu e o publicatie, iar autoare are tot dreptul, ca orice cetatean al acestui oras, sa aiba opinii si informatii despre cei care cer votul. Daca unora nu le convine, asta e. In politica trebuie sa ai eleganta de a primi criticile si abilitatea de a tine sub capac lucrurile nefavorabile. Daca ele "transpira" ai libertatea sa taci sau sa ti le asumi. A trece la atac si intimidari nu este o solutie potrivita momentului in care ne aflam.

    RăspundețiȘtergere
  23. pai pot sa zic si eu "din surse" ca am aflat ceva despre tine si nu-mi placi ,trebuie sa ai numai fani ,sau sa avem opinii identice??

    RăspundețiȘtergere
  24. Tu esti dovada, anonima ce-i drept, ca nu am numai fani. Mai sunt si unii care isi manifesta usoare frustrari in comentarii. Exista cel putin doua diferente intre ce am scris eu si ce problema ridici tu: 1. prin ceea ce scriu nu aduc atingere demnitatii si onoarei nimanui, ci pun in discutie probleme de interes general si comportamentul public al politicienilor si 2. indiferent ce afli "pe surse" despre o persoana nu are nicio relevanta atata vreme cat persoana respectiva nu aspira la o functie publica.

    RăspundețiȘtergere
  25. un ziarist este o persoana publica dar cum asta e un blog, nici tu nu esti ziarista ,ai dreptate! Esti un fel de doua feluri ...:)

    RăspundețiȘtergere
  26. Gata, te-ai racorit? Poti trece de la atacul la persoana la ceva mai constructiv? Din partea mea, e ultima incercare de a dialoga cu tine. Este evident ca ai frustrari ceva mai severe decat am crezut.

    RăspundețiȘtergere
  27. Am citit in comentariile de mai sus, postate de Biroul de Presa al PDL Braila ca de fapt criteriile pentru schimbarea directorilor din deconcentratele brailene ar fi:performanta profesionala si manageriala. NEADEVARAT si iata de ce:
    - ordonantele guvernului prin care directorii de deconcentrate au fost numiti cu sustinere politica, incheindu-li-se contracte de management, au fost declarate neconstitutionale, prin urmare, directorii nemaifiind catalogati in categoria "personal contractual-manageri", nu se poate pune in discutie "competenta manageriala";
    - acum directorii de deconcentrate sunt functionari publici cu functii de conducere, au o fisa a postului semnata de reprezentantul ministerului/agentiei/autoritatii cu sarcini de serviciu, li s-au stabilit de catre acesta obiective de performanta profesionala pentru care sunt evaluati conform HG 611/2008 si li se acorda calificative, ceea ce inseamna ca evaluarea profesionala o face ministerul si nicidecum partidul politic;
    In concluzie, am demonstrat ca aceasta schimbare este de fapt o solicitare politica a PDL Braila care nu are niciun fel de calitate sa evalueze un functionar public, intrucat acestia nu le sunt subordonati din punct de vedere administrativ, poate politic...

    RăspundețiȘtergere
  28. @Ionescu G,
    va multumesc pentru aceasta interventie, care completeaza cele scrise de mine. PDL a pornit actiunea de intimidare si ma acuza ca am inventat lista pentru ca eu am decis sa protejez sursele si sa nu dau niciun fel de indiciu despre ele, asumandu-mi totodata riscul de a intra in conflict cu cei care, in mod firesc, nu au cum sa recunoasca abuzurile politice pe care le fac. Din pacate pentru ei, modul in care se expun public , prin interviuri comandate, nu este suficient sa le confere credibilitate. Eu am inteles ca agresivitatea politicienilor este direct proportionala cu sensibilitatea subiectelor abordate.

    RăspundețiȘtergere
  29. Da, mari competenti ca Radu Silviu care si-a uitat diploma cumparata de facultate (ca sa-l citam pe Bada -ce-i trebuie facultate sa fie manager-)director ambulanta,tov. liberal Vorel cu studii de subinginer director SNIF Braila si daca mai cauti o sa ai surprize placute....;

    RăspundețiȘtergere
  30. fiti fara grija ca silviu radu nu e pe lista celor care vor fi schimbati. el a stiut sa se faca util tripletei.

    RăspundețiȘtergere
  31. D-na Aura calitaea domniei voastre de jurnalist paleste in fata iresponsabilitatii,a infantilismului politic,si a ganavelii acestor lideri de 2 lei.Asta este unde cultura nu e nimic nu e.

    RăspundețiȘtergere
  32. @gigimarga.br,

    Daca aveti o problema cu modul in care si-au obtinut actele de studii anumite persoane, cinstit ar fi sa va asumati opiniile semnand cu numele dvs real. Altfel, comentariul pe care l-ati postat nu este decat o ocazie sa va platiti niste politie. Daca aveti chitanta cu care si-au cumparat diplomele cei despre care vorbiti, poate ne-o atratati si noua, ca sa nu sune a calomnie.

    RăspundețiȘtergere
  33. ce dialog stupid... regret ca mi-am pierdut ceva minute sa citesc aceste comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  34. pentru ala de mai sus9 martie 2011 la 13:18

    hop si eu cu calul meu!
    du-te domne si te plimba! nu-ti place, nu citesti. ori esti un taliban portocaliu pus sa spele gafa croitorului de de hermosa?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.