joi, 10 martie 2011

Lista contributiilor pentru posturile vizate de PDL Braila

O lista (vezi mai jos) continand o evidenta a contributiilor financiare ale pedelistilor braileni a intrat in posesia BrailaNews, ca urmare a atacurilor fara precedent pe care organizatia judeteana a PDL le-a intreprins impotriva mea, la initiativa purtatorului de cuvant Adrian Staicu.

Prin intermediul lui Staicu, PDL Braila pretinde ca isi promovarea oamenii in functie de competentele persoanelor. Lista contrazice insa acest criteriu, intrucat in dreptul fiecarui post apare o suma. Spre exemplu, in dreptul numelui Staicu Adrian apare suma de 10.000 (euro? lei? nu reiese din tabel; oricum nu conteaza, daca bani sunt, apare si competenta).  Lista invocata, denumita "Propunerile Organizatiei PD-L BRAILA pentru functiile de directori in directiile deconcentrate si descentralizate", contine 65 de pozitii cu institutiile vizate, nume, data nasterii, telefon si contributia fiecaruia.Din motive lesne de inteles, datele de natura personala au fost sterse din tabel. In finalul acestuia, au mai fost adaugate cinci nume si sumele aferente, fara a fi specificate si institutiile de interes pentru cotizanti, printre care si ale lui Staicu. Potrivit persoanei din interiorul PDL care a avut acces la aceasta evidenta, lista a fost trimisa la Bucuresti cu antet si stampila, iar documentul intrat in posesia mea este un draft, cu precizarea ca unele sume din tabel nu au fost donate niciodata.Ocuparea sau neocuparea posturilor respective ar putea da un indiciu cu privire la cei care au platit si cei care nu au platit sumele din dreptul numelor lor.
Cum ultimele donatii s-au facut in anul 2009, pentru campania prezidentiala, am verificat in Monitorul Oficial in care au fost publicate, insa nici numele, nici sumele nu corespund cu tabelul mentionat. De remarcat este faptul ca sumele din tabel se incadreaza in prevederile legale privind finantarea partidelor politice.Conform legii 334, plafonul maxim pe care o persoană fizică îl poate dona pentru un partid este de 200 de salarii minime brute pe ţară - adică 120.000 de lei. Plafonul a fost stabilit în funcţie de valoarea salariului minim brut pe 2009, adică 600 de lei. Potrivit aceleiaşi legi, donaţiile primite de la o persoană juridică într-un an pot fi de până la 500 de salarii de bază minime brute. Legea mai prevede că diferenţa ar trebui să fie confiscată şi să meargă la bugetul de stat. Mentionez ca, prin publicarea acestei liste, nu am urmarit punerea in discutie a aspectului legal al problemei, pentru aceasta existand institutii ale statului care pot verifica, daca exista suspiciuni, ci ipocrizia unor reprezentanti ai PDL Braila, care pretind ca partidul da pe dinafara din cauza principiilor, cand adevarul este de un pragmatism cat se poate de evident. Cunoscand persoanele si posturile pe care le-au ocupat,  judecati si dvs, consultand lista,  daca le-au recomandat competentele profesionale sau banii. La acest link puteti vedea ce s-a publicat in Monitorul Oficial.
PS: Ii avertizez pe postacii portocalii ca mesajele "de bine" pe care mi le trimit nu ma intimideaza, dar ma motiveaza sa urmaresc cu mai multa atentie prestatia acestei formatiuni politice a carei atitudine fata de critici depaseste cu mult pe aceea a PSD, in perioada in care Adrian Nastase era premier, iar cenzura si atacurile la adresa jurnalistilor au atins pragul critic pentru libertatea de expresie.

22 de comentarii:

  1. bun e staicu asta la pdl valoros tare :)) daca l-ai lasat pe stancu in favoarea lor.
    uite asa mai aflam si noi care sunt tarifele si cine e in gratiile lui cauciuc.

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt curios cum se justifica diferentele astea uriase. unora l-eau trebuit mii de euro sa fie trecuti pe lista iar la alti a mers si cu cateva sute. ca sa nu zic ca alti au dat o nimica toata si sunt pe post.
    ce se "bucura" unii ca a aparut lista...

    RăspundețiȘtergere
  3. vai de noi. cu asemenea personalitati noi nu mai scapam de stancu in veci. ce oameni si ce nivel intelectual au acesti domni de la pdl....
    oricum felicitari pentru perseverenta si pentru curaj.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dna Aura, felicitari pentru curajul de a publica un asemenea subiect. Ma intreb de ce nu au curajul acum cei de la PDL sa posteze, la subiectele de ieri se intreceau in comentarii...Le-a disparut Biroul de Presa al PDL?
    Si avand in vedere lista - care a inceput pe vremea lui Badalan, cum vom sti in ce buzunar s-au dus acesti bani?

    RăspundețiȘtergere
  5. george Dragu n-a fost nici-o data salariat la APIA.

    RăspundețiȘtergere
  6. perseverenta si curaj?! haha... pai, normal, ca poti fi perseverent si curajos cind un pitic mic si prost iti scurge informatiile astea nepretuite...

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca cineva, mai curios din fire, ar pune toate informatiile cap al cap ne-am da seama de ca exista mai multe lumi paralele.
    Exista o lume a politicienilor si una a noastra, a alegatorilor.
    Politicienii ne transmit semnale, din lumea lor pentru a ne tine ocupati.
    Problema esentiala este urmatoarea, in timp ce politicienii sunt uniti de interese comune, noi alegatorii suntem dezbinati.

    Pana cand societatea civila nu se coaguleaza vom astepta mult si bine, bunastarea!

    RăspundețiȘtergere
  8. Despre ce pitic mic si prost vorbesti, stimabile? Zi-i pe nume! Va sugerez insa sa continuati cautarea tradatorului. E o activitate mai interesanta decat sa postati pe aici. Spor la treaba! :))

    RăspundețiȘtergere
  9. probabil ca lista ai primit-o intr-un plic, pe sub usa...personal nu cred ca inseamna ceva si nici un om normal nu crede ca o astfel de lista poate fi ceva denigrator chiar daca ea, lista, ar fi din surse interne de partid.dar fiindca ai blogul tau esti libera sa spui chiar orice si despre cine vrei tu, cum vrei tu, stiind ca nu poti intra intr-un dialog cu cineva daca persoana respectiva isi aroga drepturile unei conversatii cenzurate dupa propriile interese.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Tudose Camelia
    Marturisesc ca nu prea am inteles ultima parte a cometariului tau, dar iti raspund la prima: lista asta nu denigreaza pe nimeni. Nu asta mi-am propus. Sunt convinsa ca asa stau lucrurile la toate celelalte partide politice. Se fac liste si se repartizeaza oameni in functie de cotizatii peste tot. Am publicat-o pentru a-i arata lui Staicu, purtatorul de cuvant al PDL, dar si conducerii PDL, ca ipocrizia si virulenta indreptata impotriva criticilor fac rau organizatiei de partid. In felul acesta, poate intelege si Staicu ca un dialog civilizat cu orice om care nu intelege deciziile lor scuteste partidul de astfel de lovituri de imagine. In ceea ce ma priveste, presiunile de orice natura sau incercarile de a ma intimida ma motiveaza sa nu renunt.

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari pentru blog si pentru articol!

    MARESALUL ION ANTONESCU
    http://www.scribd.com/doc/17316523/MARESAL-ION-ANTONESCU-CORNELIU-ZELEA-CODREANU

    Aceasta carte este publicata cu CopyLIBER (are copierea, traducerea, difuzarea neingradite si gratuite).

    Daca aveti html-ul dezactivat: cu PASTE asezati link-ul in browser si, apoi, apasati ENTER.

    RăspundețiȘtergere
  12. ma surprinde faptul ca publici niste informatii privind anumite sume neverificate - daca sunt lei sau euro. in tabelul din Monitorul Oficial apare suma - fara a se preciza despre ce moneda este vorba - eu cred ca este vorba de lei - insa in postarea ta ai sters "valoarea contributie" din Monitorul Oficial si ai pus "contributie euro". eu nu il cunosc, dar nu cred ca Staicu asta a dat 10.000 euro pentru partid. deonotologic nu este corect ce faci, Aura, insa iti admir perseverenta in incercarea ta de a face investigatii jurnalistice indepenenta in Braila.

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca citesti bine articolul, eu precizez toate aceste lucruri. In plus, subliniez ca nu toti au dat sumele din dreptul numelor lor si ca nu pun in discutie legalitatea donatiilor. Am vrut sa demonstrez ca nu competentele conteaza in promovarea unor persoane, asa cum se sutine in mod ipocrit,ci sumele pe care le dau la partid. Pe de alta parte, singura intervenite pe care am facut-o pe lista aceea a fost sa scot datele de nastere si numerele de telefon. Cealalta lista, din MO, nu a suportat niciun fel de interventie din partea mea. Cat despre deontologie, as vrea sa precizezi ce regula am incalcat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Da lista este pe cat se poate de adevarata, la fel se procedeaza la toate partidele. De ce credeti ca a ajuns tara in halul asta daca de 20 de ani punem directori pe spaga care o lasa la un partid.Cercul intereselor este mai transpartinic la Braila decat in alte orase, aici contand mai mult pe cine cunosti decat ce cunosti.

    RăspundețiȘtergere
  15. bășcălie trăncănici11 martie 2011 la 14:23

    Poate nici nu-s banii lor. Să ne imaginăm următoarele: la un partid care va câștiga alegerile vine un magistrat cu, să zicem, o sută de milioane. Ii dă secretarului în speranța obținerii celui mai înalt scaun. Secretarul, om cinstit, ii bagă în contabilitatea partidului aproape pe toți. Numai că nu-i poate pune pe numele donatorului ci este nevoit sa apeleze la membrii de partid și sa-i depună în numele mai multor persoane, în fracții mici, sa nu bată la ochi...
    Și câți donatori d'ăștia care n-au voie să apară în acte nu sunt... Numai SRI știe!
    Mișto, nu?

    RăspundețiȘtergere
  16. DEGEABA SE ZBATE TITI DUMITRIU SA FACA CEVA LA PARTIDUL ASTA CA NU ARE CU CINE. GENERALUL CAUCIUC COORDONEAZA TOTUL SI DUPA CUM SE VEDE COORDONEAZA FFFFF PROST. CU GANGAVITI, COCALARI SI GOLANI NU AJUGE PREA DEPARTE. MAI E PUTIN SI DE LA ANU VOR DEVENI ISTORIE.

    RăspundețiȘtergere
  17. Bravo, Aura! Sunt scarbit de neamurile proaste care conduc Braila asta de 20 de ani. Vesnic aceiasi oameni iar acum apar si progeniturile lor. UIta-te la PNL: valoare zero. La umbra lui Varga s-a ofilit liberalismul, naparcile lui s-au imprastiat si la celelalte partide dar si in presa. Sunt multi care s-au pus la dispozitia penalilor care tin de ciolan doar-doar vor primi si ei o firimititura. Toti cei care ii critica se expun, exact ca pe vremea securitatii. Din fericire, lumea a inceput sa deschida ochii si sa-i trieze. PDL crede ca nu conteaza lista asta? Se inseala amarnic. Au promovat toti mediocrii. Pot sa-si plateasca in fiecare zi interviuri la ziar si sa-si posteze dosul la pupat in direct, in locul lui Stancu cat e internetul de mare, ca nimeni nu mai vrea sa auda de ei.

    RăspundețiȘtergere
  18. esti de nota 10 cu plus plus. am citit commen-turile si la articolul de azi si la celelalte. m-a ingrozit ca unii de la pdl se poarta mai rau ca niste interlopi manelisti cu mult tupeu. sper sa se trezeasca brailenii si sa nu-i mai voteze violenta si prostul gust, lipsa de caracter asta e tot ce caracterizeaza politicienii locali. pacat ca nu mai exista presa.

    RăspundețiȘtergere
  19. dau si eu 10 mii. ma faceti sef de asociatie?

    RăspundețiȘtergere
  20. Atat au dat,dar cat au luat?Tare ma tem ca mult mai mult.....

    RăspundețiȘtergere
  21. Este o mica confuzie la valuta, in sensul ca la unii sunt lei iar la altii euro. La Cauciuc este o eroare, nu a dat el a dat Cirligea pentru el, si dupa ce nu a mai fost presedinte a luat banii inapoi spunind ca sunt ai lui si nu vede de ce sa lasa banii la partid daca tot nu mai este presedinte. Aceasta lista e facuta de oamenii lui Cauciuc.

    RăspundețiȘtergere
  22. bai, ascultati la mine. spaga a mers asa 50 milioane vechi pentru functia de director si cotizatie lunara de 10% din salariu. de unde stiu
    ? tot de la fraieri ca ei ii chemau cu fluturasul la pdl ca sa vada ce salariu au e de tot rasul
    si de cismas ce sa mai spunem ? de golanul de dumitrescu de curmala sau smochina obosita

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.