marți, 2 martie 2010

Traian Băsescu, protectorul arendaşului IMB, Culiţă Tărâţă?

După ce a sărit în din barca PSD, partidul care i-a făcut plocon Insula Mare a Brăilei şi care nu-i mai poate asigura protecţie în faţa Justiţiei, Culiţă Tărâţă speră că se va pune la adăpost pe lângă grupul de parlamentari dezertori şi şantajabili. El trage nădejde că va putea continua astfel să exploateze IMB-ul fără să dea socoteală nimănui că a făcut din acea bucată de pământ de 60.000 ha o enclavă în care, de zece ani, se aplică doar propriile lui legi.  După ce a tăcut ani întregi de frica dosarelor pe care le are, Culiţă Tărâţă a prins din nou grai şi se laudă în presa centrală cu minunatele lui realizări din IMB. Dar nu suflă o vorbă despre zecile de milioane de euro care reprezintă redevenţa pe care o are de plătit la stat. Pentru Boc şi Vlădescu ar fi mai simplu să facă rost de bani la buget luând de la Tărâţă ceea ce acesta datorează statului decât să facă socoteli cu pensiile batrânilor şi alocaţiile copiilor.
Anul trecut, preşedintele Băsescu, aflat în vizită electorală în IMB, la invitaţia lui Tărâţă, şi-a anunţat intenţia de "a deveni girantul realităţilor din Insula Mare a Brăilei". 
Cu alte cuvinte, preşedintele a garantat încă de atunci că nu se va atinge nimeni de contractul de concesiune, care reprezintă o adevărată sfidare a legilor româneşti. 


Un comentariu:

  1. O parte din spagile date de Tarata ca sa ia si sa pastreze Insula Mare a Brailei au fost prin intermediul firmelor care vand seminte OMG - deputatul batuse palma cu aceste firme inca de pe vremea guvernului CDR-ist.
    Tarata mai cultiva porumb MG si in alte judete unde are sute de ha in arenda, fapt nedeclarat de firmele lui.

    informatie de ultima ora - interesele din jurul OMG sunt atat de mari incat demisia lui Tarata din PSD nu e deloc intamplatoare; aceleasi firme interesate, pregatesc terenul pt ca deputatul sa fie pus Ministru Agriculturii; Tarata e atat de ahtiat dupa functia asta incat a spus ca e in stare sa dea si 10 milioane de euro numai sa fie el seful agriculturii romanesti

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.