luni, 15 martie 2010

Primarul Aurel Simionescu a finanţat ilegal APAM Horez. DSVSA a dat interdicţie activităţii hingherului


Update: Primăria face presiuni pentru ca mâine să fie redeschisă activitatea APAM Horez
Când procurorii îşi fac treaba, complicităţile dispar
*Direcţia Sanitară Brăila a interzis activitatea APAM Horez*  Este prima victorie a unei campanii de presă care a demonstrat cârdăşia unor reprezentanţi ai administraţiei locale într-o serie de abuzuri, pe care doar organele de cercetare le mai pot descâlci* De altfel, primarul Aurel Simionescu este reclamat, alături de hingherul şef Vasile Horez, în trei dosare la DNA*

O concesiune făcută cu scopul de a scuti bugetul local de un efort anual de 600 de milioane de lei vechi a dus, de fapt, la o împovărare cu sute de mii de euro în trei ani. Este ceea ce am reuşit să demonstrez, împreună cu reprezentanţii societăţii civile, în ciuda ostilităţilor de tot felul. Decizia de săptămâna trecută a Direc
ţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila arată că ne aflăm pe drumul cel bun. Instituţia a interzis activitatea APAM Horez, prin ordonanţa nr. 9/03/2010, semnată de directorul coordonator Dragoş Frigioiu, medic primar veterinar. Decizia a fost luată în urma unei campanii ce a durat aproape doi ani, concretizată cu trei dosare penale trimise de Poliţia Brăila către DNA, în care sunt implicaţi primarul Aurel Simionescu, viceprimarul Doiniţa Ciocan, Marioara Barbu, şef serviciu Direcţia de Administrare şi Gospodărire Locală, subalternul acesteia, Nicolae Pârlog, şi Vasile Horez. Este vorba despre dosarele penale nr4311/P/2008, nr.5079/P/2008 si cel cu nr.1173/P/2008.  
Primăria Brăila a finanţat cu 300.000 de euro hârjoneala lui Horez cu maidanezii 
Pusă în faţa evidenţei, DSVSA  Brăila a luat decizia de a interzice activitatea concesionarului serviciului public de gestionare a câinilor comunitari deşi, timp de doi ani, procurorii  au ignorat nenumăratele dovezi că acesta şi-a creat o reţea de complici la cele mai înalte niveluri în structurile administraţiei locale. Această situaţie a dus la irosirea a cca 300.000 de euro de la bugetul local în timp ce câinii fără stâpân s-au înmulţit  necontrolat. Pentru că singura publicaţie care urmărea fenomenul –“Ziarul de Brăila”, prin intermediul propriei mele semnături- a fost închisă, toate aceste lucruri au fost ţinute sub controlul grupului de interese reprezentat de Vasile Horez, în condiţiile în care presa locală, fără nicio excepţie a prezentat permanent doar punctele de vedere ale Primăriei şi ale APAM Horez.
Reamintesc faptul că în urma acestei campanii, în care m-am implicat personal alături de reprezentanţii Federaţiei Române pentru Protecţia şi Controlul Animalelor, Primăria a desecretizat clauzele păguboase pentru buget din contractul cu APAM Horez, în urma unei acţiuni în instanţă. Au fost făcute publice obligaţiile contractuale ale concesionarului serviciului de gestionare a câinilor comunitari şi s-a demonstrat nerespectarea lor, inclusiv condiţiile ilegale în care a avut loc concesionarea. Cu toate acestea, Primăria Brăila a continuat să finanţeze acest serviciu timp de doi ani de la semnalarea acestor deficienţe.
O rezoluţie neprofesionistă a procurorului Ciutac, infirmată de prim procurorul Ciuciumiş 
De asemnea, am sesizat şi faptul că diversele plângeri formulate împotriva lui Vasile Horez au fost instrumentate defectuos, până când prim procurorul  Georgica Ciuciumiş de la Parchetul de pe lângă Judecatoria Brăila le-a dat, luna trecută, o lectie de profesionalism poliţiştilor şi procurorilor care au instrumentat dosarele. Aceasta a considerat că sesizările pe tema neregulilor care s-au petrecut sistematic pe filiera APAM Horez- DAGL- Primăria Brăila sunt întemeiate şi a semnat şi o rezoluţie de admitere a plângerii formulate anul trecut de FRPCA, înregistrată cu nr. 4076/P/2009, şi de infirmare a rezolutiei initiale, prin care procurorul Ciutac a respins-o, fără să solicite verificări şi nici audierea martorilor . Este vorba despre ultima ispravă a lui Horez care a caputurat câini pe raza altei unităţi administrative decât cea cu care avea contract, mai exact la Chiscani, dar pentru care, prin bunăvoinţa primarului Aurel Simionescu, au plătit tot brăilenii.

23 de comentarii:

  1. simionescule se strange latul si in jurul tau vedeavas pe toate lacustele unde va e locul de nesatui ce sinte-ti

    RăspundețiȘtergere
  2. si ce se va intampla acum cu cainii din adapost?
    ii aduce in braila?
    ii omoara?
    ii duce in chiscani?

    de ce nu se pomeneste nimic de ciubucul primit de dir economic anghelescu?
    daca nu stiai, acesta nu pace nici o plata (chiar daca e corecta), decat dupa ce primeste in avans 10% din valoarea platii

    RăspundețiȘtergere
  3. Cam "subtire" in ultima perioada... nu mai sint evenimente?

    RăspundețiȘtergere
  4. Activitatea mea pe blog este volunatra iar subiectele reprezinta preocuparea mea exlcusiva, in amsura in care am timp sa scriu. Vrei informatii despre crime si violuri, citeste ziarul!

    RăspundețiȘtergere
  5. CARE ESTI MA VITEAZULE? DU-TE SI PLATESTE PENTRU CE TE INTERESEAZA! ASTA DACA GASESTI CEVA. NU-TI AJUNGE PENTRU CE PRIMESTI GRATIS AICI, PLIMBA URSUL PE SENTIMENTE PUNCT RO.

    RăspundețiȘtergere
  6. Va rog eu, disputa asta nu-si are rostul. Anonimul nemultumit nu e chiar atat de anonim (nu-i dau deocamdata IP-ul) şi nici neinteresat nu e. Precizez încă o data, poate pricepe si el: blogul nu e ziar, postarile reflecta perocuparile mele, frecventa cu care postez si subiectele ma privesc doar pe mine. Restul e gargară de la cei care, deşi se străduitesc din răsputeri, nu reuşesc să facă nici măcar atât.

    RăspundețiȘtergere
  7. Iar singura despre tine pe blog? Ai luat stirea de la mine si ai pus-o la tine? :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Iordache, anonimule, eu n-am sa fac reclama site-ului tau la mine pe blog. O simpla verificare a orei la care ai postat si va vedea toata lumea care te citeste cine de la cine ia. Deocamdata atat! Te invit sa-ti faci si tu publice datele de trafic.

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga, te-ai lovit la cap? Am ajuns eu sa iau de la tine? Am comentat eu la tine? Am eu nevoie de reclama ta? Ai ceva cu mine pentru ca eu scriu adevarul despre cel care se hlizea la titele tale in timp ce ati facut baie impreuna?
    Ca sa nu mai spun ca nu m-as fi obosit sa-ti raspund, dar am facut o exceptie. UNA.
    PS Datele mele de trafic sunt publice. 38,722 hits! Capisci? Cind ajungi aici mai vorbim!
    Hai, sa te vad, publici comentariul?

    RăspundețiȘtergere
  10. Asta a fost inca o josncie la adresa celui care te-a platit atatia ani. Daca a te scalda in Dunare inseamna a face baie impreuna cu cineva, da, atunci am facut baie in Dunare, ca si atatia altii care au curajul sa inoate, spre deosebire de altii care stau si se holbeaza de pe mal la ....valuri sau partile anatomice ale inotatoarelor. Promit ca e ultima data cand dialoghez cu tine. Esti mult prea "subtire" pentru un asemenea dialog.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine ca in sfarsit a reusit cineva sa demonstreze hotia si atrocitatile comise de Horez. Sper ca acum sa inceapa primaria demararea unui program de sterilizare masiva pentru a rezolva problema animalelor comunitare si sa nu mai astepte rezolvarea de la iubitorii de animale cum au facut pana acum. Succes in continuare Aura Costea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Aura, rugamintea este sa stergi tot ce nu are legatura cu subiectul, pentru ca mahalaua n-are ce sa caute aici. Sa-i fie rusine celui care posteaza asemenea idiotenii. Daca era barbat isi dadea numele, da nu e ...

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca nu era atata coruptie in orasul asta Horez avea de mult dosar penal si cei vinovati raspundeau in fata legii.Dar in Romania, unde orice este posibil,iar dupa vorba 'unde-i lege nu-i tocmeala'se arata inca odata ca bratul lung al legii nu este valabil si pentru un politician sau un recidivist.Sunt dosare intregi cu probe ale infractionalitatii lui Horez si inca acest recidivist isi bate joc de noi, cetatenii acestui orasul si implicit de banii nostri sub aripa ocrotitoare a edililor locali.Rusine edililor locali (pe care i-am votat si am avyt incredere),ca se aliaza cu acest infractor in spalarea de bani publici si participarea cu buna stiinta la omorarea cainilor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Se spune ca "pestele de la cap se impute" numai ca la Braila asta nu este adevarat. "Capul", format din Simi si ai lui (Ciocan, Damian, Barbu si altii) ESTE deja 'imputit'. Dar, peste un an vom vedea adevarata fata a cestora cand vor veni sa 'cerseasca' voturi. Un singur lucru va fi evident, dupa consumarea celor peste 25 de miliarde de lei in aceasta activitate, cainii vor ramane Simi si ai lui vor pleca.

    RăspundețiȘtergere
  15. se pare ca viceprimarita Ciocan si grupul de infractori care il sprijina pe recidivistul Horez fac presiuni pentru reluarea activitatii. Horez va fi inspectat din nou de DSV pe 17 mart si va iesi OK, dupa care va incepe sa toace iar bani, ciini. faptul ca fituica obiectiv oficiosul primariei nu a scos o vorba despre aceasta poveste este concludent. deci, multumiti-i tovarasei ciocan si partidului pentru ca-l pune din nou in libertate pe horez. si aduceti-va aminte la vot data viitoare!

    RăspundețiȘtergere
  16. e evident ca acolo e o invarteala,stie toata tara,nu doar Braila...cine n-a auzit de "afacerile"lui Horez,cu bani publici,impreuna cu amicii lui de la nivel inalt...Eu sunt din alt judet si stiu multe despre cazul Horez...

    RăspundețiȘtergere
  17. Sanda Capatina Bernazani17 martie 2010 la 05:12

    FELICITARI DOMNULE SERBANOIU SI FRPCA!!
    FELICITARI dvs.doamna Aura Costea fiindca aveti curajul sa dezvaluiti cetatenilor contribuabili ai Brailei activitatile oculte,daunatoare,dezgustatoare si rusinoase ale primarului Brailei-Aurel Simionescu si hoardei sale-Ciocan,Horez si altii...
    Activitati platite insa din pacate cu banii cetatenilor Brailei!
    Mi-a placut enorm fraza dvs."Am scris pana au inchis ziarul". Asa sa faceti si in continuare,scrieti despre ei pana ii conduceti la puscarie fiindca acolo le este locul!
    Apoi incepeti sa sustineti cu intelepciune si real spirit civic campania de sterilizare in masa a cainilor comunitari,ca singura solutie corecta de control si limitare a numarului lor.
    Succes maxim si intreaga noastra consideratie!
    ~ Sanda si David Bernazani

    RăspundețiȘtergere
  18. Felicitari...bravo voua ca ati reusit sa faceti ceva si sa-i demascati....putini din tara asta au curajul sa se puna cu autoritatile locale

    RăspundețiȘtergere
  19. buna!
    poate au dreptate si iubitorii de animale.
    dar ce facem cu maidanezii agresivi pe care ii intilnim la toate colturile de strada!?

    RăspundețiȘtergere
  20. Animalele trebuie castrate si cipate. Si cele aflate pe strazi, si cele de companie.Daca proprietarul nu accepta cipul, acesta poate fi inlocuit cu zgadra cu elemente de identificare. Cine refuza, obligat sa plateasca taxa pentru fiecare pui care se naste. In paralel, maidanezii sa fie luati de pe strazi si sa se procedeze ca la americani. Nu ii ia nimeni de la adapost in termen de 2 saptamani, legal, sa fie eutanasiati.
    Este, dupa parerea mea, o solutie corecta si se inchide gura si istericilor. Iar Primaria ar terbui sa duca in tot acest timp o campanie de comunicare.

    RăspundețiȘtergere
  21. un caine nu se poate da spre adoptie in 2 sapt. e prea putin timp. fac voluntariat in bucuresti la una din asociatiile pt protectia animalelor si va spun sigur ca in 2 sapt nu se va da nici un caine. poate in america...

    RăspundețiȘtergere
  22. eu zic sa lasam justitia sa-si spuna cuvantul,sa nu aruncam pietrele in bietii oameni,(sper ca ati prins ironia:)).
    Adevarul este mult mai urat decat se arata in mass media,parerea mea este aceea ca mafia din braila se afla undeva mai jos adica in dagl ,barbu si cainele de p....g si restul mafiei sa fie starpita!!
    TRAIASCA JUSTITIA,de data aceasta poate nu este OARBA!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.