vineri, 5 martie 2010

Între PDL şi grupul independenţilor, liberalii care se dezic de Crin pot face un nou partid

De la o oră la alta, se înmulţesc discuţiile despre existenţa unei grupări liberale care ar urma să îngroaşe rândurile PDL. Congresul a debutat în ziua în care Dinu Patriciu a apărut în faţă instanţei, în cel mai complicat proces. Omul impus de el la şefia partidului, Crin Antonescu, impune, la rândul său, dictatura în PNL. Un PNL cu miros din ce în ce mai respingător, un amestec de petrol şi corupţie, tot mai greu de suportat de cei care îşi dau seama că drumul pe care a apucat îl va scoate din istorie. Este cel mai potivit moment pentru apariţia unui nou partid liberal.  Cei care se vor desprinde din PNL, în urma congresului, ar salva liberalismul, dar şi democraţia prin contracararea grupării de independenţi, care asigură în acest moment PDL-ului aflat la putere o majoritate confortabilă.Câteva extracţii de la independenţi (care să rămână doar cu cozile de topor) plus gruparea din PDL  disperată de "performanţele" colegilor miniştri la Munca, Economie, Finanţe şi Transporturi şi s-ar echilibra scena politică în mod neaşteptat.
Este rândul lui Tăriceanu să arate dacă poate fi un lider de anvergură.

6 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. si sa se numeasca /APR/PLD ai dreptate doamna Costea

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru persoana care posteaza comentarii referitoare la publicatia gratuita: orice problema aveti cu cititorii vostri, printre care va asigur ca nu ma numar, puteti verifica IP-urile si sa le banati daca cineva va prejudiciaza. Asta cu conditia sa va duca mintea

    RăspundețiȘtergere
  4. Cel mai probabil, se va numi Partidul Liberal Roman si va fi format din nemultumitii de la PNL, de la independenti, care nu vor sa-si alature numele de cel al lui Trărâţă, de exemplu, şi de ce nu?, de la PDL.Mai vedem, dar consider că e o temă de dicuţie reală.

    RăspundețiȘtergere
  5. ideea nu e rea dar e nerealizabila pentru ca orgoliile lor sunt prea mari.

    RăspundețiȘtergere
  6. crinisor trebuie sa explice in locul nevesticii sale cum e cu rosia montana. este neconvingator.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.