luni, 31 mai 2010

Proteste la Primarie impotriva nepasarii lui Aurel Simonescu fata de problema maidanezilor

Brailenii care au participat la protestul de ieri au trimis deputatilor Viorel Balcan, Cristian Rizea, Eugen Badalan, Mihai Tudose si Diana Tusa urmatorul memoriu:


"Federatia Romana pentru Protectia si Controlul Animalelor – Reprezentanţa Braila a organizat duminica, 30 mai 2010 actiunea de pichetare a Primariei Braila pentru a atrage atentia autoritatilor centrale si locale asupra urmatoarelor:

- a determina membrii Camerei Deputatilor sa voteze legea sterilizarii (PLx912/2007), adoptata in unanimitate de catre Senatul Romaniei in decembrie 2007 si care treneaza in Camera Deputatilor din ianuarie 2008

- a protesta impotriva amendamentelor depuse de prefectul Capitalei la proiect, fara a avea calitatea legala

- in ce priveste situatia din mun. Braila, incetarea contractului dintre Primaria Braila si APAM Horez, incetarea actiunilor ilegale de maltratare si ucidere a ciinilor, incetarea abuzurilor si actiunilor de terorizare de catre angajatii acestei ONG, care au fost semnalate in permanenta de braileni. Avem materiale filmate chiar de iubitori de animale care dovedesc aceste abuzuri, la care participa si angajati ai unor institutii, si pe care le vom face publice. Contractul primariei cu APAM Horez expira in august 2010 si exista semnale ca primaria intentioneaza prelungirea contractului sau cumpararea cu bani publici a afacerii Horez. Asa-zisul adapost este oricum construit cu bani publici, şi nu cu banii asociatiei, asa cum prevedea caietul de sarcini la momentul concesionarii serviciului, conform hotararii CLM Braila.

ONG APAM Horez a omorit circa 10.000 de ciini si a incasat de la primarie circa 500.000 euro in 4 ani, fiecare an de concesiune incheindu-l cu profit. Ca exemplu, profitul APAM Horez (organizatie non-profit finantata din bani publici) in 2008 a fost de aproape 1 mld de lei vechi! Aceasta in conditiile in care primaria Braila a refuzat in nenumarate rinduri programul gratuit de sterilizare si vaccinare antirabica a ciinilor fara stapin propus de Vier-Pfoten. Exista mai multe plingeri penale ale iubitorilor de animale impreuna cu organizatiile de protectie a animalelor depuse inca din 2009, privind cruzimi fata de animale, uciderea cu intentie a animalelor, abuz in serviciu, infractiuni economico-financiare, inselaciune, incalcarea drepturilor cetatenilor, care deocamdata sint blocate la politie si parchet, din motive necunoscute noua.

Dorim sa reamintim dlui primar al Brailei ca legea 9/2008 pe care a votat-o in calitate de senator interzice uciderea cu intentie a animalelor, iar APAM Horez, numai in 2009, a omorit si i-au murit in adapost toti ciinii ridicati, adica peste 2500 de ciini, si aceste actiuni ilegale continua, cu aprobarea primarului.

Au manifestat 70 de iubitori de animale si membri ai unor organizatii de protectie a animalelor.

S-a strigat: Jos Horez, Afara cu Horez, Ne-ati mintit, Sterilizare, Vrem respect.

Protestele vor fi reluate, avand convingerea ca tot mai multi iubitori de animale se vor alatura la urmatoarele actiuni. Intelegem ca este criza, insa efectele le resimt doar cetatenii, pensionarii, nu si profitorii afacerilor pe bani publici.

Solicitam pe aceasta cale reprezentantilor Brailei in Camera Deputatilor si Senat sa se sesizeze in legatura cu aceasta situatie si sa puna capat afacerii Horez", se precizeaza in memoriul semnat de Daniela Dragomir, reprezentant zonal Braila al FRPCA

10 comentarii:

  1. Ziarul Obiectiv de ce nu a scris un rand despre acest protest?
    In slujba cui este acest ziar? De ce nu informeaza corect? Doi bani nu dau ei pe problemele Brailei. Sunt slugile lui Simionescu si lui Gheorghe Bunea Stancu. Nu mai cumpar niciodata acest ziar de mincinosi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pot prelua link-ul si articolul dvs. aici :
    http://caniche-poodles.blogspot.com/ ?
    Multumesc , pentru un eventual raspuns , chiar si negativ !
    lumi_tonia@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Sigur ca il putei prelua. Multumesc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am postat articolul dvs. , cu link-ul aferent...http://caniche-poodles.blogspot.com/2010/05/30-mai-2010-pichetarea-primariei-braila.html
    O saptamana placuta !

    RăspundețiȘtergere
  5. mare miting...citeva babe ofilite, juna Dragomir, citiva gura casca...adunatura jalnica. unii protesteaza contra reducerilor de salarii si de pensii, iar astia pentru drepturile maidanezilor. pai sa ii ia acasa daca tin atit de mult la ei!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. ma anonimule care crapi de oftica si tot versi mizerii pe acest blog. go away, u idiot spammer! nu-ti convine nu te-a invitat nimeni sa-ti dai cu parerea. v-ajunge ziarul sovinist al primariei obiectiv. toata stima pentru oamenii care ies sa-si apere drepturile, pentru ca asta e LEGEA! unii din oamenii aia ar putea sa-ti fie parinti. mars inapoi in cotlonul tau, prapaditule si parazitule! citi bani iei de la betivanu si scirnavia de horez ca sa-l pupi in partea dorsala? mai incapeti in circiuma aia imputita de pe garii unde-si face veacu recidivistu?

    RăspundețiȘtergere
  7. DA TU CUM ESTI MA VITEAZULE NU TOT ANONIM?

    RăspundețiȘtergere
  8. mai anonimus, da'ce limbaj elevat ai...te-am atins in punctul sensibil si ripostezi prin lovituri meschine pe la spate!? nu e frumos, trebuie doar sa ne respectam punctele de vedere, nu sa ne jignim unul pe celalalt. si daca vrei sa stii, nu am nicio afinitate, nici cu chioru'si nici cu horez, doresc doar sa se rezolve problema maidanezilor...sa dispara cit mai repede de pe strazi, ptr ca un maidanez sterilizat musca la fel de tare si de periculos ca unul nesterilizat!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. probabil si cei 2500 de caini care au murit acolo anul trecut tot de asemenea "moarte naturala"au avut parte;ziarul "libertatea" nu a dezvaluit sursa care a trimis poza,deci cine a scris comentariul stie cine a trimis-o,si a pregatit martorii mincinosi,asa ca ,cu asemenea avocat hingherii lui horez pot ucide in continuare...
    http://www.libertatea.ro/stire/foto-socant-asa-mor-cainii-in-romania-290310.html
    268. FUGHINI | 2010.06.02 | 21.05

    WAX...
    DE CAUZE DE ASTEA NATURALE CU MATELE PE AFARA....
    'martor ocular a spus:
    Imaginea prezentata nu este una autentica din mai multe motive. Cainele a murit din cauze naturale si ingrijitorii nu faceau altceva decat sa indeparteze focarul de infectie din padoc, pentru a nu pune si sanatatea altor catei in pericol. In acel moment in spatiul unde se aflau padocurile erau mai multi martori care pot infirma cele afirmate tendentios de GABRIEL VOICULET. De altfel adapostul se afla pe o proprietate privata si fotografia a fost facuta de cameramanul de la antena 1 care poate confirma ca animalul transportat in afara padocurilor nu fusese maltratat ci murise din cauze naturale. Ne rezervam dreptul de a actiona conform legii in acesta cauza.

    RăspundețiȘtergere
  10. Trebuie sa fi impocrit sa crezi asa ceva o injectie costa mai mult decit o interventie chirurgicala ...MAIDANEZII TREBUIE EUTANASIATI ...asta ca nu zic exterminati de pe suprafata pamintului prin orice metoda

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.