marți, 11 mai 2010

Termoelectrica Braila va fi restructurata

*La Primarie si CJ, protejatii sunt tinuti la adapost 
Dupa ce, in urma cu cateva luni, primarul Simionescu si presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu au refuzat sa faca disponibilizari in institutiile din subordine, inevitabilul se produce. Pentru ca de undeva tot trebuie sa inceapa si adaptarea sectorului bugetar la realitatile economice noi, guvernul a decis sa taie in carne vie incepand cu societatile comericale cu capital de stat, care vor fi inchise sau privatizate, dupa caz. Primele victime la Braila: anagajatii Termoelectrica. Adrian Videanu, ministrul Economiei tocmai ce a anuntat ca Termoelectrica intra in faliment. In prima transa a transformarilor intra  si sucursalele din Braila si Galati. Cel mai probabil, acestea vor fi vadute cat mai rapid posibil, cu toate urmarile ce decurg de aici. In acest moment, unitatea mai are aproximativ 300 de salariati.
"În cazul Termoelectrica, sunt active care au potenţial. Vom externaliza aceste activităţi. Datoriile istorice îngreunează activitatea entităţilor profitabile. După externalizarea activelor viabile, cum sunt de exemplu Electrocentrale Bucureşti, Paroşeni, Electrocentrale Galaţi, Borzeşti, Brăila, acestea vor fi transformate în entităţi juridice de sine stătătoare. Apoi, celelalte active care rămân intră în faliment", a declarat marţi ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri, Adriean Videanu, în cadrul unei conferinţe de presă.
Inca o ocazie pentru baietii destepti de a se face proprietari la preturi de nimic pe activele unitatilor de stat, ca dovada suplimentara ca pentru cei mai multi dintre noi e criza, iar pentru ei o noua ocazie de a da iama in avutul statului.Incercam si un mic excerictiu de imaginatie? La cine credeti ca vor ajunge activele Termoelectrica de la Braila?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.